Adatok
beloke
126 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A libamáj
Íme az egyik kedvenc ételem. Igaz eddig mindig éttermekben kértem ki, nem volt humorom kísérletezni, mert ha az ember dárga alapanyaggal dolgozik, mindig benne van a para, mi van ha elrontom? Akkor dobhatom ki, feleslegesen költöttem el egy valag pénzt és bla-bla-bla. De ha…..
Kedves Olvasók:)
Nem hagytam ám abba sem a főzést, sem a blogolást, csak új helyen teszem mindezt.
anera.blogstar.hu - itt találkozhattok velem és a receptjeimmel:)
Várok szeretettel ott is mindenkit:)
Anera
..
Egy egyszerű mártogatós vacsorára:)
Hozzávalók: 50 dkg nyers garnélarák, olivaolaj, 5 evőkanál majonéz, 2 evőkanál paradicsomszósz, 1 evőkanál worcester szósz, 2 evőkanál méz és egy kis chipotlekrém.
Először a szószt készítem el, a hozzávalókat egyszerűen alaposan…..
Ez egy régi, 17. századi recept. (állítólag:) Amúgy nem túl bonyolult és nagyon finom:)
A hozzávalók: 2 libacomb, 20 dkg kolozsvári szalonna, 75 dkg savanyúkáposzta, só, bors.
A sütőtálam aljára rakok egy réteg káposztát, ráteszem a nem bőrös felén sózott, borsozott…..
Hozzávalók: 1 pulyka felsőcomb, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, rozmaring, olaj, pár szelet szalonna
A pulykacombot bekenem a fűszerekkel ízlés szerint, beteszem a sütőtálba, mellédobálom a felszeletelt hagymát és szalonnát, ráöntöm a fehérbort…..
Ahogy ígértem már a héten a facebookon, megmutatom, hogy mi is az a tejlekvár!:) Valami elképesztően finom édesség, ami akár magában, akár kaláccsal, akár vajaskenyérrel, akár keksszel, akár teasüteménnyel isteni:) Olyan íze van, mintha folyékony formában vennéd magadhoz a…..
Volt még itthon egy kis maradék pulykasült (ezt a receptet majd holnap:) és a tegnapi baguetteből is volt még, tehát pulykasültes-remoulade-s szendvics volt a vacsora:)
A mártáshoz először elkészítjük a majonézt:
1 tojássárgáját, 1 teáskanál fehérborecetet, 1 evőkanál…..
Hazafelé Kibéden megálltunk hagymát venni, ilyen kis szépségek:) És mivel ugye már tavasz van nemsokára el is kezdtek volna kisarjadni:) Tehát adott volt, hogy hagymalekvár lesz belőlük:)
A hozzávalók:
1 kg lilahagyma, 10 dkg vaj, 8 evőkanál akácméz, 2 dl vörösbor, 0,5 dl…..
Ezt a szépséget múlt héten kaptam Korondon Józsa János fazekasmestertől, s gyorsan ki is próbáltam, amikor hazajöttünk:) Az erdélyi útról lesz majd külön poszt is, csak az évértékelő elvette minden időm múlt héten:)
Nos, a hozzávalók: 1 kg szürkemarhacomb, 2 fej…..
Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 4 főtt tojás, 1 szál mangalica kolbász, 30 dkg császárszalonna, 1 nagy pohár tejföl, 30 dkg rizs.
A hozzávalókat karikára vágom, a rizst megfőzöm, a káposztát kicsit átmosom, hogy ne legyen olyan sós.
Majd fogok egy jénait, libazsírral…..
A hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, friss kakukkfű, 1 dl fehérbor, só, bors, kókuszolaj, mangalicaszalonna
A gombát felszeletem, rányomom a fokhagymát, sózom, borsozom, rádobok pár kakkukfűágat és kókuszolajon elkezdem megpiritani.…..
Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál méz, 1 dl fehérbor (tokaji aszúval a legjobb), 2 evőkanál libazsír
A malaccombon a bőrt beírdalom, a húsos részét sózom, borsozom és a libazsírrel kikent tepsibe teszem a bőrös felével…..
Egy egyszerű, fincsi vacsi:)
A lazacot csíkokra vágom, a kenyeret megpirítom.
A szószhoz két evőkanál mustárt, egy evőkanál akácmézet és egy evőkanál olívaolajat alaposan elkeverek.
Ezt a szószt lazacsteakhez is szoktam készíteni:)
..
Egy igazán gyors és finom vacsi:) Friss kenyérrel isteni:)
A hozzávalók: 3 db főtt tojás, egy marék olajbogyó (feketével érdekesebb színe van), 2 evőkanál majonéz, só, bors, fél lime leve (persze, ha nincs lime a citrom ugyanilyen tökéletes:)
Az egészet berakom a mixerbe, 1…..
Nos, ha nem kéne a piskótát hajtogatni ez lenne a világ egyik legkönnyebb dolga:) Igaziból ezt a nagymamám rendes, főzött vagy vajas csokikrémmel csinálta, de én egy lusta dög vagyok és volt otthon pont egy doboz mascarpone-m és ezt találtam ki felhasználásnak:)
A hozzávalók: 4…..
Egy jó kiadós vasárnapi ebéd:) Birkát nem nagyon eszem, mert annak birkaíze van, de egy kis bárány mindig jöhet:)
A hozzávalók: 1 báránycomb, pár szál friss kakukkfű, snidling, só, bors, olaj, 1 kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma
A bárányt előző este bepácolom: a…..
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol, 2 közepes krumpli, 1 kis fej hagyma, 2 babérlevél, fél pohár tejföl, színes bors, só, lestyán.
A hagymát megüvegesítem olajon, majd beleteszem a felkockázott krumpli és a kis rózsákra szedett karfiolt. Kicsit együtt pirítom, majd felöntöm…..
Ez tulajdonképpen egy vastagabb dobostortalap csokikrémmel és kávés tejszínhabbal:) Nagyon szép, nagyon finom és pofonegyszerű elkészíteni:) Én az évfordulónkra készítettem, ezért a kis szivecskék rajta, de persze bármi mással be lehet szórni:) Csokidarával…..
Egy igen finom ebéd:) Hogy a barátomat idézzem: "ja, krumplis tésztát főztél kolbásszal?". Végülis nem teljesen ugyanaz, de lényegileg krumpli meg tészta ez is:)
A hozzávalók (szerintem ez olyan 4 személyes adag): 1 csomag lebbencstészta, 0,5 kg krumpli, 1 szál mangalicakolbász,…..
Laktató ebéd hétvégére. Kicsit pepecselni kell vele a sok hozzávaló miatt, tehát nem a gyors, hétköznapi ebéd. De azért nem bonyolult:)
Hozzávalók 2 személyre: 8 lap lasagne, 1 nagyobb tonhalkonzerv, 2 főtt tojás, olajbogyó, egy evőkanál vaj, paradicsomszósz (én a sajátomat -…..
Egy finom kis torta:) Mondjuk jó kalóriadús, de nagy sikert szokott aratni:)
Hozzávalók:
30 dkg teljeskiőrlésű liszt, 40 dkg étcsokitallér, 30 dkg fehércsokitallér, 25 dkg vaj, 5 dl tejszín, 1 doboz mascarpone, 1 dl kávé, édesítőszer, kakaópor, joghurt.
A tésztához a lisztet,…..
Egy könnyed vasárnap délutáni csemege:)
A halasnál nagy ritkán lehet kapni makrélát is, gyorsan vettem is egyet, mert szeretem a húsát:) Persze nyilván nem filében volt, így ezt nekem kellett megoldani. De könnyen megoldható, levágom a fejét, fel a hasát, ki minden cucc és a…..
Szeretek olyanokat készíteni, hogy valamit szépen egészbe be a sütőbe bepácolva, ahol lazán megsül magától mások meg azt hiszik, milyen ügyes vagy, hogy ilyeneket készítesz, illetve ők nem tudnak:) Pedig ez tényleg, még a legkezdőbbeknek is egyszerű:) Én tényleg nem is értem…..
No, igaziból fogalmam sincs milyen néven kéne elnevezni ezt az ételt:))) Kérlek benneteket, adjatok ötletet:)
A hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 10 dkg kéksajt, worcester szósz, 2 evőkanál mustár, bors, olaj
Egy receptújságban láttam hasonlót, abban gorgonzolával,…..
Vacsorára rendszeresen készítek levest. Jobb, mintha szendvicset ennénk és kevésbé kalóriadús, mintha másféle főtt étel lenne:)
A póréhagymából nagyon finom leves készíthető, s ha egy kicsit több krumplit teszek bele, akkor hirtelen főzelék is lehet:)
Hozzávalók: 1 nagy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
És ha nem vagy laktózérzékeny, akkor a csarnokban lehet venni teljes tejet (leghátul), és abba áztatni:)