Regisztráció Blogot indítok
Adatok
user792

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
user792 2014.05.14 14:15:03
@jm padilla: bruhahaha

Kérem, oszt az hogy "fogalmuk sincs semmiről" meg "identitás nélküli, lézengő alifjak, teljes tudatlanságban" kinek a felelőssége?" Ne értsen félre, egyáltalán nem vitatom a kórismét, mert így van, de nem luxus ezafajta cinizmus kissé?
Engedni, hogy generációkat neveljenek fel nintendók, okostelefonok, valóvilágok, utána meg petyhüdten legyinteni, hogy ezek micsoda elfuserált nemzedékek? Há' micsoda kádári mentalitás ez?

Tényleg megengedheti magának ez a 4 millió szegénnyel, 1 millió cigánnyal, 1,3-as szaporulattal rendelkező gerontokratikus ország, hogy csak így legyintsen? Mi lesz itt egy-két évtized múlva? Tudja valaki?

Vagy az már mindegy?
Rezsifórumokon gyakorolja a polgárinak indult Fidesz a virtigli plebejus politizálást. Aki még nem hallott róla: a rezsifórumokon az adott helyi képviselő és egy erős fideszes politikus kiáll a közönség elé, és nyom egy standupot a rezsicsökről és az ellenzék hét bűnéről.…..
Stummer János, a Jobbik erzsébetvárosi, csikágói jelöltje kimaxolta a soft powert, a Jobbik barátságos imázsépítését. A radikális jobboldali párt hetedik kerületi képviselőjelöltje nem mással, mint egy macskával pózol a szórólapján. Már látjuk, ahogy az erzsébetvárosi…..
(Kép forrása: repavalleszurtnyul tumblr) Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Máthé…..
Egyre több huszonéves stresszel, ami nem is csoda, hiszen egy szakember szerint az elmúlt évtizedekben szinte példátlan nyomás alatt él a pályakezdő fiatal generáció. Eláruljuk, mi a tíz leggyakoribb ok. Egy kétezer fő bevonásával elvégzett kutatás azt vizsgálta, mi aggasztja…..
„A közönség ellátása szériaminőségek egyfajta hierarchiájával csupán a még hézagtalanabb kvantifikálást szolgálja. Mindenki viselkedjék mintegy spontánul az indexek által előzőleg meghatározott szintjének megfelelően, és az olyan kategóriájú tömegtermék után kapjon,…..
user792 2013.05.23 14:31:39
No; látom ez most itt éppen jó hely lesz arra, hogy aktuális dilemmámat én is megosszam. Nevezetesen azt, hogy olybá tűnik, végletesen kiveszni látszik a közgondolkodásból a matérián kívüli gondolkodásnak _bármely_ formája. Sőt, nem csak kiveszni látszik, de egyenesen valami ősparaszti antiintellektuális ellenkezés kezd folyni ellene. Már régóta érzékeltem a helyzetet, kisebb-nagyobb mértékben, de Húsvétkor egy tévés beszélgetésben, most Pünkösdkor pedig egy Istentiszteleten hallottam vissza hasonló gondolatokat arról, hogy a magyar (európai?) társadalomból mostanra mintha teljesen eltűnt volna bármiféle idealizmus, és nem csak a metafizikai, hanem a polgári avagy szellem nélküli ideológiáké is.
Ami maradt, az meg ilyen fantáziátlan, jellegtelen, merev, lélek nélküli zombi-izé. Egyszerűen, ma Magyarországon aki hisz _bármiben_, aki a dolgok mögé (felé, alá) szándékozna látni, aki nem mindig és nem kizárólag a matéria körül gondolkodna, aki "képzel" valamit, az mostanság mintha automatikusan a Falu Bolondja szerepét öltené fel, és eleve szkepszissel kell őt figyelni, merthogy "Gyanús".

Persze, Magyarország mindig is egy ilyen földrözragadt hely volt; tudom, hogy alig egy emberöltőnyire vagyunk a proletárdiktatúrától; tudom, hogy a 'világ' is errefelé megy....És nem akarom azt gondolni, hogy "ez is az Orbán miatt van", vagy "ez is az EU miatt van, vagy "ez is azért van mert pont pont pont". Tulajdonképpen nem is érdekelnek az okok, egyszerűen csak értetlenül állok a jelenség túlburjánzása előtt.
Facebookon lőtték vasárnap ezt a mennyei backdoor üzenetet, ami a Pécsi-Belvárosi Plébániatemplom ajtaján és bent a falon is látható. A faliújságon a mellette lógó plakáton "A Szentírás üzenete: Mit jelent szeretni? Odaadni mindent, odaadni az életünket" jótanács olvasható.…..
user792 2013.04.01 17:36:18
@Rendíthetetlen Álamkatona:

Hehehe, mondott/csinált ő az elmúlt időszakban még sok mást is, de mint mondtam, a "szekularizált tömegmédia" fals képet sugároz, és a tudatlan emberek fejében fals kép alakul ki.
Köszi, hogy megerősítetted az általam elmondottakat! :)))
user792 2013.04.01 17:45:44
@Licus: Abszolút releváns amiket mondasz, ez a dolog másik része.
A kisujjamat nyújtom, és leharapja az egész karomat tipikus esete.

Ők -naívan- segítenének a rászorulókon (is), erre rájuk bukik az egész koldusmaffia meg egyéb sötét alakok...akkor hogy is van ez?
Mandiner blog Igazságból való 2013.03.29 17:01:00
Jn 18.37Pilátus közbeszólt: „Tehát király vagy?” „Te mondod, hogy király vagyok - mondta Jézus. - Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, hallgat szavamra.”Jn 18.38Pilátus ezt mondta: „Mi az igazság?”..
„A Kongresszus nem alkothat törvényt vallás alapítása vagy a vallás szabad gyakorlásának eltiltása tárgyában; nem csorbíthatja a szólás- vagy sajtószabadságot; nem csorbíthatja a népnek a békés gyülekezéshez való jogát, valamint azt, hogy a kormányhoz forduljon panaszok…..
user792 2013.03.21 14:46:31
@Doomhammer:

Miért, van? Elironizálgathatsz rajta, de valóban nincs.
Még ha valamiféle társadalmi konszenzus lenne arról, hogy Magyarország effektíve az amerikai modell felé szeretne haladni, akkor megérteném, hogy miért tossza ide az Usa alkotmányát, de így? Nem több, mint belvárosi nerdkedés.

Arról nem is szólva, hogy kimondva-kimondatlanul mi már egy jó ideje a türkménbasii modell felé megyünk( hafr.blog.hu/2013/03/08/fidesz_zrt ), de ezt a mandiner már csak akkor lesz hajlandó realizálni, amikor a az ország fejére ég majd a ház.
Érdekes helyzet áll elő XVI. Benedek pápa lemondásával, ugyanis nincs szóba jöhető precedens pápai lemondásra – a középkor már odébb van. Nézzük, mi következik február 28. után, s vegyük sorra, milyen liberális álmok megvalósulása marad majd el szokás szerint, akárki…..
user792 2013.02.12 15:05:30
Az a probléma...az az orbitálisan nagy probléma, hogy soha egy ÁRVA SZÓ sem esik Szentháromságról!
Amikor ez a megcsontosodott Katolikus Egyház bekerül a hírek közé, KIZÁRÓLAG az intézményeiről vagy a botrányairól esik szó.
Hol marad az egészből Jézus? Merre találom a hitet? Egyáltalán, tudja még valaki, hogy ez az "izé", amit kereszténységnek hívunk valójában miről szól?

Mert mit lát ebből az egészből a szekularizált paraszt? Azt, hogy van pár aggastyán, akik lepelben vonulgatnak nagyterű épületekben, és arról folyik a diskurzus éppen, hogy az a megőszült bácsika (valami tizenhatodik pápa) most lelép. Hát kérem, így joggal keletkezik az a benyomás, hogy ez az egész csak egy értelmetlen gittegylet nyugdíjasoknak. Mintha tudatosan mindenki csak arról lenne hajlandó beszélni kizárólag, hogy mi zajlik az egyházi pozíciók körül. Ince, Pál, Priusz...1400, 1500, 1600...cölibátus, püspökök, konklávé...kérdem én, KI A FENÉT ÉRDEKEL MINDEZ??

Miért nem beszélnek inkább Istenről? Miért nem arról folyik a vita, hogy hány embernek nincs semmiféle szakrális élménye manapság? Miért nem arról beszélnek, hogy hogyan lehetne visszavezetni a társadalmat Krisztushoz?

Persze, tudjuk hogy miért nem. Ide jutott a mára teljesen kiüresedett, gyenge, és csontsovány Katolikus Egyház, amely ennél többet már nem nagyon tud mondani és nyújtani a világnak. Az ateista, szekularizált tömegmédia pedig tudatosan roncsolja még tovább a helyzetet.

Az egyetlen dolog, amiben reménykedhetünk, hogy
Benedek azért mondott le, mert bölcs elméjével felfogta és megértette, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább. GYÖKERES változásra van szükség. A kereszténységnek újra talpra kell állnia. Különben jöhet az Apokalipszis...
Néhány nappal ezelőtt a Timelord blogon egy szórakoztató, de nagyon tanulságos politikai relikvia jelent meg. Az 1869-ből származó aktuálpolitikai kiskáté kommunikációs paneleit feltehetően még azok is valamilyen otthonossággal olvasták, akiktől a Mikszáth, Tömörkény,…..
Mandiner blog Együtt külön 2014 2013.01.17 16:31:00
Magyar Szocialista PártDemokratikus KoalícióLehet Más a PolitikaEgyütt 2014Haza és HaladásSzolidaritásMillaNegyedik KöztársaságMagyarországi Szociáldemokrata PártSzövetségben Együtt Magyarországért PártSzabad Demokraták SzövetségeFodor Gábor leendő liberális pártjaBokros…..
A tavalyi év során számos jel utalt az elkerülhetetlen világvégére, a maják minden bizonnyal előre látták a gangnam style világhódítását, vévé Cristofel zenei karrierjét (sic!) és Schmitt Pál untergangját. Kiadtunk egy baltás gyilkost hazájának, EU-zászlót égettünk,…..
user792 2013.01.01 17:32:38
@OrangeOrder: Háháhá, tényleg, mekorra poéncunamik, háháhá! :DDD

...

Akkor esetleg idén a sok móka, kacagás, pirospötty meg tündérmese után végre valaki komolyan is vehetné a dolgokat egy kicsit.
user792 2013.01.01 18:32:34
@OrangeOrder: "Nyugi, 2014-ben fényes győzelmet arat Bajnai és szakértői csapata, már csak 500-at kell aludni kb.!"

Há' szabad neked ilyen eretnek gondolatokat leírni?! A 100 ezres pénzbüntetést ki a fene fogja kifizetni, mi?!
Én nem adok kölcsön, bocs.

(egyébként a világot kritikátlan fideszhívőkre vs szarszemétballibekre felosztó erőlködés most szólok, hogy már nem nagyon fog működni.

Ha nem vetted volna észre, a kritika már rég nem csak a baloldalról érkezik. És aki ki meri nyitni a száját, az nem bajnait vagy gyurcsányt akarja vissza.

Sőt! Pont azért beszélünk, hogy a most zajló dilettantizmusnak ne megint egy baloldali comeback legyen a vége...)
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Dobray válasza. * Az idei évet tüntetések nyitották és zárták. A politikai év a Operaház előtt…..
user792 2012.12.29 14:12:27
@Kandeláber: Ha poénkodni akarsz, szavazz a kétfarkú kutyákra vagy rajzolj majd egy nemi szervet a szavazólapra.
Komcsikra szavazni 22 évvel Kádár után a poénkodásnál mélyebb dolog.
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..
user792 2012.12.18 16:21:23
@Robinzon Kurzor: én is ezt érzem az egészben a leginkább:
a szembenállás ezúttal nem
baloldaliak - jobboldaliak,
népiek - urbánusok,
jómódúak - szegények,
buták - okosok
között van, hanem A DOLGOKAT ÁLTALÁBAN ELKUMMANTÓ BALFASZPROLI KÁDÁR NÉPE VS ÚJ GENERÁCIÓ között.
Márpedig ha valóban így van, akkor az egész folyamat mindenképp üdvözlendő.
user792 2012.12.18 16:28:39
@takácsbálint: ezt biztos, hogy nekem akartad címezni?
user792 2012.12.18 16:42:41
@Kandeláber: A II. világháború után az országot egy Szovjetunióból irányított totális diktatúra formálta át, brutális eszközökkel.
A 89-es társadalom ellenben bárminemű változtatás néllül csöppent át egy másik világba.

Há máskor is általános iskolás korrepetációra van szükséged, lécci ne engem zargass majd vele.
Hogy volt-e értelme a hétfő délután spontán módon kialakult diáktüntetésnek, mely az ELTE lágymányosi campuszán tartott hallgatói fórum után gyakorlatilag a Petőfi híd és a Belváros forgalmának megbénításától fél Budapest ötletszerű és végül a Kossuth térre…..
user792 2012.12.11 11:01:49
@takácsbálint: jaj, gondoltam, hogy lesz majd pár 'okos' , aki félreérti.

Persze, hogy nem történelmi pillanat a maga valós értelmében, de az, hogy a társadalomnak egy szegmense VÉGRE PÁRTPOLITIKAI IRÁNYÍTÁS ÉS FELÜLRŐL ÉRKEZŐ VEZÉRLÉS NÉLKÜL képes volt felfogni és megmutatni saját érdekeit, ráadásul mindezt cizellált, normális formában, azért ez előrelépés itt, ebben a posztkádári koszfészekben.
Az eddigiekhez képest mindenképp.
Hétfőn 16 órátol a Hallgatói Hálózat, az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) és a Szülői Hálózat hallgatói fórumot tart az ELTE Lágymányosi kampuszán tiltakozásul az új felsőoktatási…..
Előző posztunkban az olvasóink körében végzett kutatás elsődleges eredményeit publikáltuk, most a preferenciák alakulásának izgalmasabb aspektusaival folytatjuk. Emlékeztetőül: a felmérés semmilyen szempontból nem reprezentatív a teljes népességre nézve, az adatfelvétel…..
user792 2012.11.29 10:46:13
Nézegetem ezeket a diagramokat, és az jut eszembe mennyire kellemetlen, hogy míg az ún. baloldalon most már tobzódnak az alternatívák (mszp, lmp, dk, milla, szolidaritás, 4k, együtt2014, munkáspárt, civil mozgalom; Bokros, Fodor, Kunce új párt alapításán töri a fejét, úgyhogy gyakorlatilag megmozdult az egész volt szoclib oldal, szóval ki tudja mi jön még), addig egy magát jobboldalinak tartó szavazó hova forduljon? Mit ikszeljen be egy ilyen kérdőíven?
Ezt a mostani, újabb gazdasági recessziót ránk hozó, se nem igazán konzervatív, se nem igazán jobboldali, szerencsétlenkedő "koleszos csapatot"? Vagy azt a nemzeti radikálisnak nevezett amatőr kuruckört?

Matolcsy György vs Zagyva György Gyula? Tényleg ennyi lenne a felhozatal? Tényleg muszáj megvárni nekünk, jobboldali szavazóknak, amíg Orbán Fletóként bassza szét a saját táborát és az országot, majd utána jöhet a romokból való újraépítkezés?
Egy-két évvel ezelőtt a baloldal "történelmi" bukásáról, és a Nemzeti Magyarország "évszázados" berendezkedéséről szónokolt mindenki. Ma, két és fél évvel a választások után a konzervativizmus ugyanabban a helyzetben találja magát, mint 93-ban volt.

Annyian és annyiszor hangoztatták már, hogy létre kellene hozni egy új, a 89-es kerekasztaltól és az eddigi pártoktól független, jobboldali irányultságú mozgalmat/egyesületet/pártot...Bármit, amiből aztán kinőhet valami.
Ha valamikor, hát akkor most már itt lenne az ideje ennek...igény az volna rá.