Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öregbuksi

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életnek ára van. Van, amikor örökké tartó gyötrődés és bűnhődés, máskor pedig egy vállvonás, vagy még annyi se. Egy kis mozi kis termében láttam az Isten városát, és mikor a film egyik jelenetében Kicsi Zé (Firmino da Hora) azért végez valamelyik csicskájával, mert…..
  A Dzsimienriksz a gitározás királya már életében legenda volt. Cigány és néger szülők gyermekeként csórón látta meg a világot 1945-ben, 1947-ben, 1948-ban. Csillaga, mint üstökös, olyan szegény volt, hogy még rendes gitárra se telt neki. Úgy fedezték föl, hogy belógott…..
öregbuksi 2014.05.06 13:55:09
@vészmadár (pica pica): A billentyűs: Jens
Johansson, mondja a fiam!
Julija visszatért, a 444.hu meg benyalta avagy Az ukránoknak ilyen bajcsány [Hodorkovszkij] jutott mottó: A méret nem számít /Tokfalvi/ A nap, amikor Timosenko visszatért Herlyceg Mályk külyfölyd február 22., szombat 22:47 44   174 Reggel…..
Legtöbbünknek vannak olyan álmai, amelyeket azzal a bizonyos legendabeli lottóötössel lehetne megvalósítani. Ezek persze sokfélék lehetnek, álmaink házától egy extrém drága gitáron át a saját repülőgépig sok minden beleférhet ebbe a kívánságkosárba. Azonban azok esetében,…..
öregbuksi 2014.01.08 12:30:45
@hungarisztan: Metszőolló és társai, kategorizálva, "ezeknek ez is jó" jelszóval ügyködő marketing. Azt hittem ez lesz az alsó színt! De nem!

Kobászolva a nagy építő, háztartási és háztartást felújító eszközöket és anyagokat, meg munkaruházatot forgalmazó áruházban, a gumicsizmák elé értem. Most fogódzkodjunk erősen: mindeniken a címke, mérsékelten vízálló...
no emisszió Szellemvasút 2013.11.05 07:20:31
Azt hittem - eddig képtelenségnek tartott - időutazáson veszek részt, amikor az egyik számomra igen kedvesKomárom-Székesfehérvár vasútvonal Facebook-oldalon Fónagy János államtitkár levelét olvastam, aki az oldal szerkesztőjének igen szakszerű, indulatoktól mentes azon…..
öregbuksi 2013.11.06 08:46:49
@citrix: Bocsánat, a buszos megjegyzést nem neked szántam, hanem, ComLo társunknak!
öregbuksi 2013.11.06 09:16:14
@gatto nero: Nem tudom ki miből indul ki. Ezt a vonalat is szisztematikusan lerohasztották, folyamatosan! 1965-ben utaztam rajta elösször,mint katona, majd a 70-89 között sokszor a családommal. Minden éven rosszabbak voltak az utazási körülmények mint előző éven. Ettől az utas létszám egyre fogyott a jegyára pedig nőtt, hogy valamelyest kompenzálják a kiesett bevételt.
Szerintem most is megtudjuk ítélni objektíven az utazás és a vonal körülményeit, magyarul egy kalap sza@r az egész.. A politikusok ígéreteit illik erős kétséggel kezelni. Ma amikor a seggünk kivan a gatyából, alig hihető, hogy a Komárom-Fehérvár vonalat felfuttatják olyan szintre, hogy az vonzó és anyagilag elfogadható legyen. Talán az lenne a megoldás amit nu pagagyí társunk felvetett. Állami költségből ez csak ócska, politikusi lózung marad.
További szép napot!
öregbuksi 2013.11.06 09:24:41
@ComLo: Neked ebben tökéletesen igazad van! Nekem nincs olyan közlekedési eszköz , amit annyira utálnák mint a buszt. Ezért a az én véleményem végletesen elfogult a buszozást érintően.
A TV2 diadalmas sajtóközleményt adott ki, hogy a TV2 Tények című műsora a hírfogyasztás origója.Sajnos ez minden szempontból szomorú, főleg ha még igaz is."A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából…..
öregbuksi 2013.10.31 07:06:15
@Szúnyog:
Feltehetően csak a városi legendáriumba tartozik.
Lajosunk volt a PH főszerkesztője amikor lehoztak egy olyan hírt, amiben a Szerecseny király szegedi látogatásáról tudósítottak. Bőségesen taglalták a látogatás mikéntjét, majd, hogy a hír igazabbnak tűnjön oda írták a látogatás pontos helyét is: Kárász utza 146. Másnap óriási felzúdulás, tudniillik az említett utcában nincs 146- s házszám! A többi kicsinység, bagatell! Hosszú időn keresztül úgymond a "jobboldali" sajtónak volt sajátja a bulvár.
Azt olvashatjuk N. Chomsky "Titkok, hazugságok, demokrácia" című könyvében, hogy a média minőségét és milyenségét a tulajdonosi összetétel határozza meg. Tehát semmi köze ahhoz a Magyarországon a ballibantak által sulykolt hazugsághoz, hogy "erre van igény" . Nem, igény arra van amivel beetették a tömeget. Ez nem magyar sajátosság, ez világ trend!
öregbuksi 2013.10.31 07:32:28
@midnight coder: Csak légy türelmes!
A magyar újságírás aljasságának a kútja, mélységes mély,
hogy azt ne mondjam feneketlen!
öregbuksi 2013.10.31 09:38:58
@notib: Talán emlékszel a "Magyarország" című szemelvény újságra. Abban gyakran írt Avar János mint hozzáértő, az Indiai szubkontinens, volt a fő "hozzáértési" területe. Hordta össze az eget verő szarságait. Pl. Pakisztánban megbuktatták Zulfikar Ali Bhutto-t, mint miniszterelnököt. Avar azt jósolta, hogy a hadsereg nem fog beavatkozni a politikai történésekbe. Mivel a politika civil résztvevői nem tudtak kompromisszumra jutni ezért a sereg, puccsal átvette a hatalmat és kb 10 hónap múlva Zulfikár lógott a kötél végén. Ez a négy "újságíró" volt már , USA, Izrael, SzU, Románia és főleg magyar ellenes, amit az elvtársi fősodor megkívánt. Romániára azért haragudtak mert nem ítélték el az Izraeli agressziót, amit Egyiptom ellen követtek el. És most osztják az észt, az erkölcs mikéntjéről értekeznek, a saját érdekeik szerint. És teszik ezt időtlen idők óta, múlhatatlanul!
Vajon képes-e a Fidesz-KDNP olyan családbarát gazdaságpolitikát összebarkácsolni, amely ténylegesen is elősegíti, hogy legyen a babáknak kedvük megszületni? Egyelőre úgy az látszik, bármilyen adókedvezményt, intézkedést is hoz össze a kormány, népességfogyásunk…..
öregbuksi 2013.08.11 20:48:13
@-JzK-: Örülök, hogy belinkelted ezeket az írásokat. Amikor a nemző felek közül valaki nagyon ambiciózus és iskolázott, akkor a gyerekvállalás kitolódik annyira, hogy második szülésére nem lesz idő. Ez is a mostani női térnyerés és emancipáció hozadéka. Minden demográfiával, szociológiával foglalkozó komoly hozzáértő tagadja a gazdasági helyzet befolyásoló szerepét a népesség gyarapodásban.
Én még felhívnám az ide hsz-t írok figyelmét az utolsó népszámlálás adataira, összevetve az 1981-ben közzétett adatokkal. A vizsgálat tárgya legyen az Életfa, azon is a 15 éven aluliak száma az említett, két adatgyűjtéskor. Kellemes didergést mindenkinek, aki veszi a fáradságot és átnézi az említett adatokat. Mert a tendencia régi és megállíthatatlan.
Aki ezt nem teszi, az fogadja el a HVG és hasonszőrű kiadványok hangulatkeltését és aljas manipulálását.
Nagyon fontos tudni, hogy az utolsó népszámlálás 2011-ben volt
Amikor - hat évvel ezelőtt - két db. fél éves gyermekkel útra keltünk kocsival, barátaink, kollégáink nagy része többé-kevésbé őrültnek tartott minket. Azóta - reméljük - sokakat sikerült meggyőzni, hogy gyermekkel utazni nem a legrosszabb dolog, ami az emberrel történhet. Sőt. Most - mielőtt az út…..
öregbuksi 2013.07.21 10:06:09
Nekem csak az ütött szeget a fejembe, hogy minek utazni csecsemő korú gyerekekkel, passzióból, a világ végére? Mert, hogy az említett esetben törődött a gyerek, és nem pihent a szülő az tót ziher! De, gratulálok a bátorságotokhoz. Az utazásotok kihívása, még a két babával is, bagatellnek tűnik ahhoz, amit mi éltünk át, amikor a
Balatonra mentünk (negyedszer együtt). Két nyugger (feleségem és én) két unoka 7.5 és 10 éves, akik már a saját cuccuk zömét elviszik. Vonattal ( autóval nem lehet) Győr - Kelenföld - Sz.fehérvár - Siófok - Lelle felső. Átszállás háromszor, K.földön lekéstük a tervezett járatot az árvíz következményei miatt. Innen csúszott az egész utazás terve, a csatlakozásokat rendre lekéstük. Az említett állomások mind átmenők, ezért a csomagokat cipelni kell, vagy gólyahídon, vagy aluljárón. Komáromtól X-ig vonatpóló busszal. 1 órával előbb indultunk, mint azt a menetrend szükségesnek ítélte, és mégis mindent lekéstünk. A vonatok tömve, klíma sehol a gyerekek a csomagokon ültek a WC előtt, mi álltunk K.földtől Sz.féhérvárig. Kedves Kalandor barátunk, elutazni mondjuk Vlagyivosztokba, vagy Cadizba (túlzással)az nem kaland a belföldi tömegközlekedéses utazáshoz képest, idős korban és Magyarországon.
A nyaralás remekül sikerült. A Balaton nyújtotta azt, ami tőle telik, a többit megoldottuk mi és a gyerekek. Mi is rutinos utazok vagyunk, jövőre is megyünk, bízva abban, hogy nem lesz árvíz! Talán elhiszed, mi csak az unokák
kedvéért nyaralunk így!
További szép nyarat! Az eső,néha eshetne!
öregbuksi 2013.07.22 00:36:26
@zsírmalac: Van tapasztalatom olyan emberekről akik mindig késztetést éreznek arra, hogy menni kell! A bejegyzés íróját is ilyen embernek gondolom. Azt hiszik, attól, hogy nekik mint felnőtteknek jó és hasznos az utazás, akkor a gyerekek is így érzik. Pedig a gyereket nem szabad hosszú időre a saját kis köreiből kiszakítani, és közben traktálni minden széppel és jóval ami nekünk tetszik. Ők nem értik és nem érzik a látnivaló okát és mikéntjét.
Lehet, hogy ők a szokott otthoni miliőben inkább matatnának, vagy játszanának, mint elmenjenek Szebenbe és a képtárban megnézzék az egyik Pieter Brueghel képet. Pedig a kép csodálatos!
Élő példa az említett eset. A gyerek mindig annyit és úgy fog föl az eléje kerülő élményből, látnivalóból amennyi épp a korának és fejlettségének megfelel. Magamon tapasztaltam sokszor az utazás közbeni otthontalanságot, ramaty érzés. Ez nem honvágy, hanem komfort nélküli állapot, bár a szállásunk akár lehet kitűnő is. Magyarul: menjünk már haza, jobb lenne otthon!
Szerinted az említett két kisgyerek mit választott volna 4-5 évesen, például: a szülőkkel nyaralni a Mamánál, vagy végig bumlizni a Rhone-völgyét?
Természetesen nem szólom meg a szülőket, de a gyerekeket nagyon sajnálom!
öregbuksi 2013.07.22 09:17:49
@Ajószűcs: Nagy tételben mertem volna fogadni, hogy a hiányos olvasásértésem lesz a következő tromf, részedről. Kívánom, hogy neked legyen igazad majd 5-6 év múlva is!
További szép nyarat!
A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..
öregbuksi 2013.06.18 18:00:12
@Pop40: "s az öreg sosem engedte volna, hogy a gyerekkori haverjai szétlopják az országot." A kommunista országok korai tulajdonlásáról
Milovan Gyilasz írt egy nagyon tanulságos könyvet / Az új osztály / címen. Elvbarátai 5 év börtönnel jutalmazták Gyilaszt a mű megjelentetéséért.
A bökkenő ott van, hogy az MSZP a szabad választások után hordta szét az országot az impotens MDF szeme láttára. Amennyiben érdekel a könyv azt megtalálod a Műszaki Egyetem könyvtárában, stencilezett formában
Zoli képeit nagyon szeretem, külföldre költözése óta izgalmas tájakon jár és jó érzékkel túlozza el a helyek szépségét, különlegességét. Nincsen eget rengetően sok képe fent, így nem nehéz végigböngészni az összeset - erre buzdítok mindenkit, azért kiemelek ide 10…..
öregbuksi 2013.06.07 09:40:51
@Zoli Kerekes: Hali! Tavaly áprilisban jártam az Öreg Harry szikláknál. Nagy élmény és ragyogó idő volt. Az autót egy panzió, vagy motel parkolójában hagytuk, majd hosszú séta az Öregig. Na és a lényeg! Mivel a képeid között nem látom annak a mutáns varjúnak a képét, amelyik a motel parkolóban tengeti az életét, ezért feltételezem Te sem tudtad lefotózni. Az én gépem még a csomagtartóban volt mikor megláttuk ezt a szerencsétlen jószágot, majd elrepült. A csőre mint egy eltúlzott keresztcsőrű madáré, a két vége 2-3 cm-re volt egymástól, és csak oldalról tudta az élelmet felvenni. A parkoló kezelője szerint kb 3 éve jelent meg a szemetesek környékén, azóta etetik a madarat. Tetszenek a képeid.
Jó fényeket mindenkinek!
öregbuksi 2013.06.08 21:57:48
@Zoli Kerekes: Üdv! A lányommal leveleztem varjú ügyben és a következőket írta: "A falu neve Studland, es a National Trust parkolojaban lattuk a varjut". Még közelítésnek annyit, hogy a parkolóhoz közel, egy öreg autó volt palifogónak kiállítva. Sajnos többet nem tudok segíteni.
Kívánom, hogy járj szerencsével!
Tudjátok, hogy a Balaton itt az I love Balatonon nekünk abszolút szívügyünk, ezért is szenteltünk csak a vízszinttel kapcsolatos aggodalmaknak négyrészes sorozatot. Az élővilágról szóló részben a Limnológiai Kutatóintézet illetékese is megszólalt, az intézményt vezető Dr.…..
öregbuksi 2013.04.19 11:35:25
@ccvv: Sajnos az én tavalyi tapasztalatom hasonló a
tieddel! Egy nagyon szemléletes példa és látvány: július első szombatján, kora délután a lellefelsői
strandon vízben állva, jobbra balra messze elnézve nem láttam 50 fürdőzőt. Mára a volt szállásunk bezárt, mert újítani kellett volna a "tábort", különben nem kaptak volna engedélyt a nyitásra.Ez az üzlet nem rentábilis. Akkor bicajjal megkerültem a tavat, sehol nem láttam zimmerferis invitálást. A tömeges nyaralásoknak vége és ettől az üdülő övezet az ebek harmincadára jutott. Az üdülőövezeti tömegközlekedés a 80-as éveket idézi, ami a nullával egyenlő. Ami a Balatonon múlik az még így is OK, a többi hervasztó és nem látszik a kiút!
De!!!
A szállásdíj fele az idén is át lett utalva, júni utolsó és júli első hetére.
Mert a Balaton az a Balaton!
          Erről a vitáról van szó. Röviden: Felcsuti Péter, a Bankszövetség volt elnöke blogjában, Michael Sandel morálfilozófus könyvét idézve azon gondolkozik, vajon a kötelező sorkatonai szolgálat vagy az önkéntesekből álló hadsereg fenntartása…..
öregbuksi 2013.01.26 09:03:56
@Frick László Emlékzenekar: 1965-ben dettó ugyanezek a problémák és gondok voltak a seregben, tetézve az iszonyatos tiszti és tiszthelyettesi állománnyal. Inni, kártyázni, sakkozni(!) és kurvázni, feltehetően világszínvonalon tudott az a bagázs. És még valamit, gyűlölni és ellenségnek tekinteni a sorállományt, vele kib@szni és elkeseríteni az életét az volt a menő.
Az említett Harvard és hozzá közelítő egyetemek nem részei a közoktatásnak, mint azt valaki már említette feljebb. Nekem valós képet ad Philip Roth " Szégyenfolt" c. könyvében a testvér véleménye az átlag
USA-beli oktatásról. Lehet, hogy azóta változott a dolog, hisz kb 30-40 éve irt könyvvel példálózok.
FIGYELMEZTETÉS! Szépen, nagyon szépen kérek mindenkit, a kis, zsebbevaló analógijártó kliséjét hagyja már békén a zsebében vagy a ridikülben, még beleolvasás előtt, ez TÖRTÉNELMI tárgyú szösz. KÖSZÖNÖM!   "1956. november 4-én nem ért véget semmi, a…..
öregbuksi 2012.11.14 06:34:08
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bizony hogy igaz! Mert ilyenkor nem a teljesfoglalkoztatás miatt munkahelyen napot lopó tömegekre gondolok, hanem azokra akik termeltek és értéket állítottak el, akár szellemi akár fizikai munkával! Szivatták öket erősen.
Ami a legundorítóbb és lélekölőbb volt
gyári környetetben az örökös agymosás. Havonta 2x fejtágítón kellett részt- venni a szocializmus nagyobb dicsőségére. Aki nem ment az nem kapott +100 forint mozgóbért és már körbe is értünk!
Derüs napot mindenkinek!
öregbuksi 2012.11.14 12:34:59
@I_Isti: Koromnál fogva nem dolgozhattam multiknál. Viszont olvashattam dr A.F. Hayek "Út a szolgasághoz" c. könyvét amiben megemlíti, hogy mekkora különbség van hatásában egy bosszúálló párttitkár és a beosztottjával elégedetlen multis vezető között. Míg az egyik kezdeményezhette a renitens beosztott, akár szellemi vagy fizikai ellehetetlenítését, addig a másik kirúghatta és ezzel vége, kalap. Persze dr Hayek mást is írt az említett könyvben, zömmel.
öregbuksi 2012.11.14 13:00:50
@magyar-magyar szótár: "de azért a megfeszített munka... szép kényelmes évek voltak,". Kovácsolni normában, szövőgyárban, függönygyárban 3 partiban, olajgyárban (étolaj) folyamatosban, a műbőrben benzol gőzben, ahol akkora volt a kipárolgás, hogy remegett a levegő a telítettségtől. Szép kényelmes éveink voltak, az orcánk olyan sima volt, mint a 3 hónapos kisbaba segge. Bizony !
köszönöm ézös ecshém, amiket küldtél, különösen elegant az igazgatótanácstag úr*é, tehát Féderer Ági néni meg a gyerek BENT vásárolnak, úr nemvás' (létezhet-e igazgatótanácsi tag RÉSZVÉNY nélkül... ... valamint a haknik és egyébként ki tolja a kosarat és anyu tehát…..
öregbuksi 2012.09.30 10:57:48
@vészmadár (pica pica): A 2003 és 2004-s karácsonyi szezonban is árultam könyvet városunk exponált helyén. Az akkori tapasztalatom szerin Stalh J. az ország első számú írója volt. Az említett urak a fasorban sem voltak Judit asszony forgalmához képest. Az ország minden valamire való nyomdája az ő szakácskönyvét nyomta, 3 partiban. Szomorú dolog volt akkor könyvet árulni, eladtunk kb.70 q nyomott, bekötött papírt és talán 100 könyvet! Karácsonyra! Örülök, hogy legalább itt megjelent Szarkaságod!
Bár Prágában legalább annyi, ha nem több az elegáns és drága üzlet mint Bécsben, Steinmann egy idő után beleunt a Parizska utca és környékének nagyvilági eleganciájába, és valami mást keresett. A kolbenovai bolhapiac képekben. A szerző saját…..
Frissítve a szerző saját felvételeivel!! Prágában jártam, ahogy mondják, Prága mindig jó ötlet, bár azt hiszem, az eredeti idézetben Párizs van, de az mindegy. Prágába különböző okokból szoktak ellátogatni, várost nézni, templomokat nézni, nagyokat enni, shoppingolni,…..
Soha nem képzeltem volna, hogy ilyen vihart kavar az a poszt, melyben egy panelház tövébe telepített kertecskét mutattam be egy hete. Bár kemény ellenvélemények is voltak, a többségnek azért tetszett a dolog, azt tükrözik azok a példák is, amelyeket küldtetek. Ádám például a…..
öregbuksi 2012.07.06 10:53:14
@Spániel:1990 körül, Bécsből hazafelé (gyalog) megálltunk pihenni a
meggyesi főtéren (Mörbisch am See). A már csak dísz, közösségi nyomós kút körüli padokon pihentünk. A kút víztartó vályújában muskátli virított, egyik-egyik, mint a két öklöm. Ugyanilyen a kutak vannak a határ midkét oldalán! Nálunk nagy szomorúságomra nem virág, hanem lim-lom, szemét
virított a vályúban. Olvasva az ön hsz-ét talán 1/2 órája felhívtam az önkormányzat valakijét a hazai oldalról.Az illetékes úr büszkén közölte, hogy ugyan a kút nincs meg, de a teret parkosították és virággal beültették! Isten áldja őket!
További szép napot!
Hölgyek Öröme Sportot nézni 2012.06.18 13:54:00
A város tele kivetítővel, egyetlen hatalmas focilelátóvá vált a Budapest belvárosa, hirtelen mindenki drukker lett, de miért is nézünk sportot?Sportot nézni olyan, mint a szeretkezésről beszélgetni, az evésről verset írni, vagy mások nyaralásképeit nézegetni utazás helyett.…..
öregbuksi 2012.06.19 20:18:50
@efes: @Memento Mori: Kiguvadt szemmel lestem a TV-t, ami hegyi befutót mutatott a Giron. A magasság 2000 fölött, a förgeteg vízszintesen hordta a havat és a ködöt. M. Pantáni hol látszott, hol nem. Nagy fölénnyel nyerte, (talán 1998-ban) ezt a szakaszt és a Giro-t is. Ezen fellelkesülve, másnap a vőmmel és a bicokkal ki Porva-Csesznekre és föl a hegyre.
A Kőris-hegyről van szó. Szint eltérés 508m. A csúcsról vissza Zircre, helyenként 70km/h sebességgel az üzemi úton. A vonaton hazafelé úgy éreztem, nem cserélnék senkivel a világon. Megérte a TV-t bámulni!
magyar-magyar szótár Sunyiland 2012.06.17 07:17:00
Sunyiland-nak, ha a térképére néznénk, mintha egy mozaikvírus támadta és kardokkal kaszabolt paradicsomot ha láthatnánk, hát tisztára olyan. Két városa között is a távolság akár 25 év is lehet, ha pl a Pannóniának nevezett részében van az az ipari város és egy alföldi…..
öregbuksi 2012.06.19 19:17:47
@magyar-magyar szótár: Ehhez az Eű- dobozhoz némi adalék. Minden úgy ment ahogy azt szótár úr leírta, egy darabig. Ekkor az irigy, másik sunyinak eszébe jutott, hogy a tetves anyjukat ezeknek, mért pont ők kaszáljanak ekkorát. Elkezdtek hivatkozni a nagyon szigorú magyar Eü szabványra, miszerint a csomagban levő fertőtlenítő szett nem felel meg a hazai követelménynek (seb fertőtlenítő, kéztisztító és a kesztyűk nem megfelelő száma). Tuniillik a csomagok anno a csehektől jöttek be. 3-4 napos vákuum az eladásban, majd a megoldás. Csehország épp úgy tagja az EU-nak mint hazánk, akkor mi a probléma? A cseh szabvány is elfogadott az EU-ban, akár a magyar. Azóta mindenki tesz magasról a szigorú
magyar követelményre.
A szórólapozó fiatal lányt az utcán támadta meg a kutya. A tenyésztés csodája, harcra nemesített génállománya, tömör izomzata nem sok esélyt adott a másik félnek, azonnali operációt igényeltek a sebesülései, talán örökre magán viseli a nyomait a támadásnak. A kutya…..
öregbuksi 2012.06.18 21:04:17
@magyar-magyar szótár:
"Észnél, észnél, de TÉNYLEG észnél maradni",
Szótár Úr! Magyarországon ez a vonat már régen elment, nagyon régen. Nem valószínű, hogy a közeljövőben, vagy távolabb, ez lesz az elfogadott nézet: az egyént felemelni oda, hogy Emberséges Ember legyen és úgy bánjon az állatokkal, ahogy azt paraszt eleinknél láttuk.
Én még láthattam. Nem ratatata a tengeren, hanem megmagyarázni annak a hagyományt tisztelő japcsinak, hogy minden megevett bálnával, Te meg az ivadékaid lesztek kevesebbek. Kényelmesebb foxit tartani a tizediken, mint gyereket nevelni. Az utcán szodomita módon puszilgatják az ölebeket és felszólítják: gyere a mamához! Fiatal elvált házaspár mondja, pedig milyen jól voltunk, szerényen utaztunk, társaság, mozi stb. ÉS kutyáztunk. Gyerek nincs? Most? Mire? Miből? Kutya van,55m2-n 50 kilós sétatéri misung. Ettől már csak egy lépés a gyűjtés beindítása, hogy a harci-marcit megmentsük.