Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vicmas

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap óta kisütött a nap. Valami reményféleség kezd újjá éledni, valami csoda történt, valami megváltozott bennem, körülöttem, a világban. Az elmúlt egy napban sokat gondolkodtam, talán többet, mint szerettem volna, talán csak mélyebben néztem magamba, talán egy utolsó…..
Lengyelország nyugati részén, Szczecintől nem messze található az a furcsa jelenség, amin még a sokat látott lengyel erdészek is meglepődtek. Gryfino községtől nem messze ugyanis néhány száz fa egyszerűen "görbén" nő (lásd a képen): a különös rejtélyre senki sem…..
Miket találok mostanában! A Pólus Center közelében volt lomtalanítás pár napja. Egy nagy halom kazettát láttam meg kiszórva az egyik kupac szélén. Megnéztem közelebbről is: Enterprise játékok, a többségük "gyári" - amilyeneket 400 Ft-ért láttam fenn a Vaterán. Találtam még…..
 Mondatelemzési gyakorlatok     Az elmúlt időszakban több korrepetálás foglalkozott irodalommal, most egy kis nyelvtan következik. Mondatelemzés.   Kedves Olvasóim!    A mondatelemzés technikájáról egy korábbi korrepetálásomban már írtam…..
Vicmas 2011.09.24 10:26:48
Az Athenát 2010. december 13. óta sugározza az SBS, koreai tv csatorna. A főbb szerepekben Jung Woo-sung, Cha Seung-won, Soo Ae, Choi Si-won és Lee Ji-ah játssza. A sorozat címe Athena: Goddess of War és Dél-Korea mellett Olaszországban, Svájcban, Szingapúrban, Új-Zélandon, Japánban…..
A múltkori bloggerbuli sikerétől megrészegedve arra gondoltunk, hogy csinálunk jövő kedden a Pálya nevű szabadtéri műintézmény területén egy teljesen informális közönségtalálkozót. Erre mindenkit szívesen látunk, akihez eljut a hír. Nincs kötött program, kérdezhettek…..
Vicmas 2009.08.16 16:01:53
@Varga Endre: BOCSI! Már látom, hogy ez a bloggerigazolvány csak vicc. :D

Sssssszzjupppp! Nem szóltam! Jó poén! :)
   A Föld vagyok én, a Végtelen,az Óceán, a szárnyaló Értelem.Kezem a csillagokba ér,s nem teszek semmit mindezért.Az Ég, a Szél, a Fény vagyok.Én vagyok Istened, s angyalod.Én vagyok benned minden őserő,vágy, szerelem, mindent elnyelő akarat,csodák, minden…..
Rájöttem! Űrkutatás 2009.05.25 15:30:00
Valójában nonszensz, hogy űrkutatásról olyan emberek formálnak szakvéleményt, akik soha nem jártak az űrben. A NASA igazgatója minden bizonnyal okos ember, de honnan a fenéből tudná mi van a Holdon, ha még soha nem járt ott? De azért "okosakat" mondani biztos ő is tud.…..
Vicmas 2009.05.25 22:55:40
@Archenemy: "A kép pedig beállított trükk, ember természetesen még nem járt a Holdon (nem is lehetne, mert bármi, ami pár ezer méternél magasabbra megy, szétesik a nyomáskülönbségtől), sajnálom, hogy ez kimaradt a postból."

Tehát nincs Szojuz meg Atlantis meg Nemzetközi Űrállomás. A moon.google.com -on található rengeteg nagyfelbontású panorámaképhez pedig hatalmas stúdióik voltak ám a NASA-nak anno. :D
fermi-paradoxon: ellentmondás a földön kívüli civilizációk létezésének valószínűsége és a bizonyítékok hiánya között A Fermi-paradoxon eredete Állítólag a Nobel-díjas olasz fizikus, Enrico Fermi egy ebéd közben fogalmazta meg azt a paradoxonát, amely nagyjából így…..
Iskolánknak tegnap délután több hónapos álma teljesült, amikor a korszerűtlen hatos számú gépterembe új számítógépek érkeztek. A beruházás a megszokotthoz képest szakmailag és anyagilag is nagyobb súlyú volt, mint a korábban megszokottak. Az iskola vezetése és a szakmai…..
Vicmas 2009.01.04 12:32:38
Hasznos!

Magyar Mac-wiki:
wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/Kezd%C5%91lap

Mac-es közösségi oldal:
www.beszeljukmac.com
forum.beszeljukmac.com

Azonnali kérdések topikja:
beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/15346/P13450

Gyönyörű az új terem látványa! Örülök, hogy a számítástechnikai kultúra keze betette a lábát hozzátok! :)
Az új linuxos táblagépéről még keveset mondott a Nokia, de a Maemo platform legfrissebb verziója sok mindent elárul a hardverről. A Maemo 5-ben ugyanis van HSPA támogatás, azaz nagyon valószínű, hogy a kütyübe végre SIM-kártya kerülhet, mobil nélkül is lehet majd vele…..
HancockNagyon szerettük anno, mikor John McLane másnaposan mentette meg a "világot" a Die Hard 3-ban. Na erre az alapötletre egy komplett szuperhőst alkottak, aki teljesen antiszociális, ami annyiban merül ki, hogy alkoholista és bunkó, szuperhősképességeinek hála pedig ez…..
Vicmas 2008.08.04 00:02:42
Szia!

Nagyon élvezem a kritikáidat, úgy vélem jól meglátod a történetet és a mondanivalót, és az is díjazandó hogy pl. a port.hu-s önjelölt kritikusokkal ellentétben nem a leszólásban látod a filmkritikusi önmegvalósítás egyetlen útját.

De azt hiszem itt most nem vetted észre, hogy a Hancock egyáltalán nem Hancock-ról szólt. A film - spoilermentesen - amellett hogy érdekes mitológiai alapot nyújt a szuperhős-séghez és ezzel lényegében kiterjeszti a történetet néhány milliárd évre, valójában ez is csupán eszköz ahhoz, hogy elmondja az elsődleges üzenetet.

Ez a film az emberi hősiességről, az emberi nagyságról szól. Egy mondatban összefoglalva: "Emberként hősnek lenni nagyobb dolog, mint szuperhősként hősnek lenni." Vagy másképpen: "Az embert a kapcsolat teszi naggyá..." (R) jómagam. Ez a film küldetése, és ebben Hancock és a "másik szuperhős" csupán az ellenpont a kis PR-szakember mellett. A film az ő hősiességéről szól, mivel ő jobbá akarja tenni a világot, és ezt bizony sem Hancock, sem a "másik" szuperhős nem akarja. Ők szuperhősségükben is csupán nyugalomban élni kívánnak. Ezért ő a kisember az igazi hős a filmben, és ez az üzenet. Egyikük tiszteli is őt érte ezért, de mégsem éri őt föl ebben a tekintetben.

Hancock a végén azzal a csattanóval pedig ráteszi az i-re a pontot: a maga módján meghajol a kisember nagysága előtt.

Mert "az embert a kapcsolat teszi naggyá, melyben részt vesz, s a szerep, melyet felvállal." És ez a kisember, a PR-szakember a vágyának köszönhetően, miszerint jobbá akarja tenni a világot, nagyobbá vált, mint az ellenpontok: a két szuperhős.

Soha egyetlen szuperhős film sem üzente ezt. A Pókember volt az egyedüli, amelynek hasonló üzenete volt, de ott is a szuperhős emberi oldalának nagyságát mutatta be, melyet saját szuperhőssége csupán felnagyított. A Superman más témával foglalkozott, a Batman és a Fantasztikus Négyes pedig az emberi konfliktusokat mutatta be egy szuperhős aspektusában, és az áldozatot, melyet így nekik másképp kellett meghozniuk másokért.
1 millió forintot fizetek* annak, aki a tudományos módszertannal létrehozott, Általános Isten meghatározása istenérvemet, rövidebben IGe istenérvét, cáfolni tudja. Következetes érvekkel írásban,  vagy akár bemutatással, demonstrációval hogy az alapjaiban hibás. Mert a hibás istenérveket könnyű…..