Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bezzeg Szilvia

33 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Innovativitás, kreativitás, merészség, kitartás és önmagunkba vetett hit. Azt gondolom, ezekre szükség van ahhoz, hogy sikeresen - és minél gyorsabban - megtaláljuk az áhított munkát. Azt, amivel szívesen foglalkoznánk - azon a munkahelyen, ahol jól érezzük magunkat és…..
Ez lennék én. :) Online marketing, projekt menedzsment, HR és irodavezetői háttérrel keresem azt a jó légkörű munkahelyet, ahol készségeimet kamatoztatva új dolgokat tanulhatok. Több területre nyitott vagyok: Online Marketing, Projekt Management, logisztika-szállítmányozás.…..
Állás munka HR Cafe 2011.06.27 14:01:00
Az állás-munka blog oldalon egy ideig nem publikálok. Írásaimat a HR Cafe oldalán is olvashatjátok...
@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Mit gondolnak rólad mások? Mi tesz téged egyedivé? Vajon amit te gondolsz magadról, az megegyezik azzal,…..
Jobb ajánlat esetén munkahelyet váltana? – hangzik a kérdés az egyik tartalomszolgáltató oldal karrier rovatában. Válaszoltam én is, hogy megnézzem, az emberek hány százaléka változtatna jelenlegi munkahelyén. A jelenlegi állás szerint a válaszadók 91%-a cserélné le…..
Régóta foglalkoztat a gondolat, és szeretném megfejteni, de eddig még nem sikerült! Gondoltam most lehetőségem is van rá, így megosztom másokkal a filozofálást, akár még valami jó is kisülhet a dologból. A téma: Külföldre menni vagy itthon maradni? Sokan elhagyták már az…..
Bezzeg Szilvia 2010.09.07 09:53:59
@Szabó Bettina:
A külföldi munkavállalás számomra egyszerre jó és rossz. Jó, mert világot látsz, elmélyíted a nyelvtudásod, "kipróbálhatod magad", lehetőséged van más kultúrák és szokások megismerésére.
Rossz, mert semmit se tudsz előre. Milyen munkát sikerül találnod, hogy fogod kezelni a honvágyat, s legfőképp: meg tudod-e állni kint a helyed.
Állás munka Mi lesz most? 2010.09.06 12:30:00
Semmi se állandó. A világ folyton változik. Van, amivel lépést szeretnénk tartani és van, amiről inkább le akarunk maradni.A megszokott környezet egyfajta állandóságot és kiszámíthatóságot jelent az ember számára. Kellenek a biztos pontok: család, barátok, munka, otthon,…..
Állás munka LegJOB(B) 2010.09.03 15:50:00
Az álláshirdetésekre panaszkodnak a munkavállalók és a munkaadók is. Ennek ellenére úgy tűnik, a hirdetési piac virágzik. Miért?Az állást keresők (ingyen) keresgélhetnek az állások között és jelentkezhetnek arra, feltölthetik önéletrajzukat, míg a vállalatok (HR-esek)…..
Bezzeg Szilvia 2010.09.06 09:44:43
@grafogizi:

Osztom a véleményed! Minden pozíció meghirdetése előtt a döntéshozó(k)nak fel kell(ene) tennie a kérdést: mi a keresés oka.

A csalódások és az anyagi nélkülözés együttesen alapot teremtenek ahhoz, hogy az álláskereső a célirányt tévesszen.
A fizetéssel egyes cégek nagyon szeretnek titkolózni (biztos azért, mert ők is szégyellik). Pár éve megpályáztam egy állást. Önéletrajz alapján behívtak először egy tesztre (első kör), előtte elmesélték az általánosságokat a cégről és a betölteni kívánt…..
Bezzeg Szilvia 2010.09.02 13:44:30
@MPL firstlady:
A fizetési igény tisztázására gondolok. Én találkoztam ilyennel :)
Bezzeg Szilvia 2010.09.02 13:45:32
@MPL firstlady:
Azaz: megkérdezik, mennyit szeretnél keresni.
Ők nem mondják el, hogy mennyit kínálnak, csupán fel lehet mérni, "belefér-e" az igényed.
Állás munka Szemét HR-esek? 2010.08.25 10:10:00
Létezik egy olyan teória, hogy aki HR-es, fejvadász, HR tanácsadó, az lelketlen ember, aki mit sem tud a szakmáról. Ezzel a megközelítéssel főként az elkeseredett álláskeresők körében találkoztam.Az álláskeresés során megélt sikertelenség és csalódottság, az élethez való…..
Bezzeg Szilvia 2010.08.27 10:02:50
@Nagy Krisztina "Vérnyúl":

Igazad van, a jóról kevesebbet hallani. Magyar mentalitás?
Azok a pályázók, akikkel találkozom, tesznek pozitív visszajelzést felénk :)

Ideálisnak tartom, ha a lehetőséghez mérten kap őszinte visszajelzést a pályázó. Ehhez benne is kell nyitottság. Hiába tartasz egy tükröt valaki elé, ha torznak látja abban a képét. Sokat számít a közlés módja, beszélgetés hangulata is.

Nem akarok ennyire elkanyarodni: ha több helyről kapnának a pályázók visszajelzést, másképp viszonyulnának ők is.
Bezzeg Szilvia 2010.08.27 10:08:45
@GabAndras:

Köszönöm :) A pozitív életszemléletem visz előbbre :)

Jó lenne látni, hogy az emberek hisznek magukban… Reálisan és őszinte meggyőződéssel. Ehhez önbizalom és a másik oldalról (munkahely, barátok) megerősítő visszajelzés kell(ene).

Profi szakember ki tudja azt is szűrni, mi a valóság és mi az, amit a másik fél gondol magáról. :)
Csatlakozás     Tisztelt Cím,   Kérdésem lenne a következő.   Három műszakos rendben dolgozom, egy vasszerkezeti gyárban, napi 8 órát. Egy héten délelőtt, egy héten délután majd egy hetet éjszakában, aztán elölről. Mikor pár hónapja ide jöttem dolgozni,…..
Több helyen, blogon a kommentek között, különböző fórumokban olvasni, hogy egyesek azt tanácsolják az arra tévedőknek (rendszerint álláskeresésben lévőknek), hogy nem érdemes olyan hirdetést megpályázni, amit pl. közvetítő cég hirdet, vagy ahol nem derül ki, hogy ki a…..
Bezzeg Szilvia 2010.08.25 10:58:56
@Bukowszky:

Nem létezik olyan HR-es, aki egy nem létező pozícióra hív be valakit interjúra.

Miért tenné?
Bezzeg Szilvia 2010.08.26 08:37:52
@Bukowszky:

Biztos, hogy van olyan közeg, ahol tudják, kit fognak felvenni, de ez csak az állások kis részét érinti.
Kicsi az esélye annak, hogy egy meghirdetett állásnál éppen ránk esik a választás. A számos jelentkező közül nekünk kell a legjobbnak lenni. Nem elég csupán jónak lenni!Speciális szakértelmet/tapasztalatot igénylő pozíciókra alapvetően ritkán jelentkeznek igazán jó…..
Bezzeg Szilvia 2010.08.25 10:27:01
@blindhorse:

Kedves Blindhorse!

Jómagam is tartoztam már az álláskeresők táborába. :)

A "néhány gondolat újrafogalmazása sikeresebbé fog tenni" alatt minimális korrektúrát érettem és értek.
Ez néhány, az megpályázni kívánt állásoknak megfelelő önéletrajz elkészítését jelenti.

Ahogy fogalmaz, vannak "flegma félisten" HR-esek és ugyanilyen pályázók is...
Ezzel a névvel indult a Facebook-on egy csoport, amely hihetetlen gyorsasággal egyre nagyobb és nagyobb rajongói tábort gyűjtött maga köré. A sajtót és a kormányt sem hagyta hidegen a kezdeményezés.Úgy tűnik, ez a jeles dátum mások számára is a társadalmi felelősségvállalás…..
Lassan egy éve, hogy elindult a Lényeg a lényeg, talán ideje egy kicsit benézni a motorháztető alá! Ebben segíthet a következő beszélgetés:Miért kezdtél blog írásába, mi volt a célod vele?Tulajdonképpen az egész csak egy kísérletnek indult, kíváncsi voltam, hogy el tudom-e…..
Bezzeg Szilvia 2010.08.16 10:32:55
Ez a bejegyzés leginkább szakmabelieknek szól, azaz fejvadászoknak, researcher-eknek, vagy bárkinek, aki mondjuk szívesen látna a saját hálózatánál tovább LinkedIn-en. Mikor elkezdtem ezt a blogot, kicsit reménykedtem, hogy több szakmabeli fogja megosztani itt a véleményét, fog…..
Az állás, munka, álláskeresés, önéletrajzírás, állásinterjú és karrier úgy tűnik, hogy nem csak rajtad, de a születési dátumodon is múlik. Gyakorlott kutatással-kiválasztással foglalkozó szakemberként megdöbbent, hogy létezik olyan HR-es, aki a csillagjegy alapján dönti…..
Állás munka Lapos vagy nem lapos? 2010.08.10 15:15:00
Az elején leszögezem: nem bikinis lányok szemrevételezéséről lesz szó, hanem a szervezeti struktúra (organigram) kerül terítékre. :-)  A vállalatok többsége rendelkezik egy szervezeti diagrammal, amely bemutatja, melyik szervezeti egység hová tartozik, milyen alá- és…..
Állás munka CSR vagy önreklám? 2010.06.15 11:30:00
Ma a CSR (Corporate Social Responsibility, azaz Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása) egyre népszerűbb témakörnek számít. Részint a rehabilitációs hozzájárulás jelentős emelkedése révén, részint a természeti katasztrófák miatt.Példának okáért, a nem régiben…..
Állás munka Visszatérés 2010.06.11 11:05:00
Az elmúlt időszakban a munkám mellett-közben nem tudtam érdemben a bloggal foglalkozni. Bevallom, hiányzott már az írás és az olvasókkal való gondolatcsere. Ezt most be is pótolom! :-) ..
A mai felgyorsult világban nehezen képzelhető el, hogy valaki nyugodt, meghitt életet éljen a saját tempójában. Egy olyan világra gondolok, ahol nem a határidők, megbeszélések, eredmények, számok és eredmények teljesítése, a folyamatos pörgés és rohanás uralja az életet,…..
Mindenkinek van egy álma. A sanzon szövegét ki-ki a maga szájíze szerint folytathatja. Lévén, hogy állás és munka témát öleli fel a blog, nem a szerelem témakörét fogom ízekre szedni. :)Ha a szívedre teszed a kezed, Te is tudod, mi az, ami fontos számodra egy állásnál. A…..
A munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen…..
Állás munka Lesz fekete leves? 2010.02.09 16:20:00
A 2009-es évben a sajtó a válságtól és a munkanélküliségtől volt hangos. Az idei év biztatóbb mutatókkal büszkélkedhet. Megkockáztatom, ennek ellenére sokan tartanak attól, jöhet még a „fekete leves”, és visszaeshet a konjunktúra, ami magával hozza a megnövekvő…..
Állás munka A Te utad... 2009.12.30 16:10:00
Minden vég valami újnak a kezdetét jelenti. Nincs ez másként az év lezárásánál sem. Szilveszterkor, illetve az újév első napjaiban sokan tesznek fogadalmat arra, mit fognak ezen túl másképp tenni. Akad olyan is, aki nem fogad meg semmit és nem tervez előre, inkább sodródik az…..