Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.bernadette

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondtam már, hogy mennyire rajongok a civil erőfeszítésekért? Újabb versenyző, név szerint Átlag János végzett tiszteletreméltó és hiánypótló munkát. Nem riadt meg a kedvezőtlen előjelektől, de összerakott egy helyes kis plugint, ami nem csinál egyebet, minthogy a…..
t.bernadette 2011.02.27 12:14:59
@bumford: Nekem se megy. Újratelepítettem a Calibrét, és vissza akartam tenni bele a plugineket. A molyost nem fogadja el, pedig nagyon nagy segítség volt.
t.bernadette 2011.02.27 16:15:29
@Atyaman: A régebbi sem lehet túl régi, mert azzal sem ment :-). Vagyis azzal a többi sem ment.
t.bernadette 2011.02.28 09:13:56
@Atyaman: Nem tudom megmondani, hogy működött-e, mert a libris és az antikváriumos is futott, és nem figyeltem, mikor honnan húzza le az adatokat. De elképzelhető, hogy a verziókövetés a nyűg, mert asszem ugyanazt a hibát küldi, amit először, amikor bele akartam pakolni a plugineket, és akkor egy frissítéssel megoldódott a dolog. Most értelemszerűen a legújabbat tettem fel. És csak a moly-os nem megy, a többi fut.
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
t.bernadette 2011.02.22 10:08:44
@szakértőbb: Azt is próbáltam, de így egyértelműbb. Nekem. Ez nem jelenti azt, hogy tényleg az, lehet, hogy csak szőke vagyok, és rutintalan:-).
t.bernadette 2011.02.22 18:37:33
@jazzcool: 150 Euro

Gukker: Naná, hogy a genyóm van :-). De azért jól elmentem ezt a formázást is, mert zicher, hogy sosetöbbetnem találom meg :-)
A mai nap úgy látszik az alternatív megoldásoké, ugyanis most a letöltésekre ajánlott, nemrég megújult Orbit Downloadernek csinálok konkurrenciát. Persze a dolog nem ilyen sarkított, a két program nálam is remekül megfér egymás mellett, egyik sem váltja ki a másikat teljesen.…..
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
t.bernadette 2010.09.13 15:55:26
kepfeltoltes.hu/100913/100_3364_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/100913/100_3366_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A tégelyeim. Itt még méhviasz nélkül hűtő után :-).
Az a jó kis álló tégely cosmios. Nagyon klassz dolog. Teljesen szét lehet belezni a tisztításhoz, vákumosan nyomja ki a krémet, így nem kell majd bajlódni, hogy a csőből, hogy mossuk ki, mert nincs benne cső, és a sűrűbb állagú krémek is jól kinyomhatók belőle.
t.bernadette 2010.09.15 11:13:08
@Zsidanna: Ugya, hogy ugye :-). Már megérte idetalálnom :-)
t.bernadette 2011.01.03 19:18:27
@almafa5555: Jobban jársz, ha mondjuk egy kis festőbuzérral színezed, vagy elvben lehet kapni pl. eperport, ami tiszta eperből van. Most nem jut eszembe a fagyasztva szárítás művészneve :-).Ja, liofilizált:-). Én pl. nagyon szép vöröses barna szájápolót csináltam vas-oxiddal. Nagyon minimális kell belőle. Igaz, nem stiftes állagú lett, inkább tégelyes.
De volt, aki reszelt cékla levét tette bele, apránként max 1 ek-lal. De én folyadékot még nem próbáltam bele tenni. Tehettek bele kevés olvasztott csokit is.
Nemrég beszélgettem Zsuzsival a blog chat ablakában, ő keresett száraz bőrre való receptet. Nos, ez egy egyszerű recept, nem kell hozzá sok anyag. Bár a rózsaolaj nem olcsó, száraz bőrre szerintem a legjobb, és csodásan illatos lesz tőle az arcunk. Persze nem mindenki szereti a…..
t.bernadette 2010.11.06 13:11:48
@Lucrezia: Csak azért óvatoskodom ezzel a tartósítás dologgal, mert csúnyán megjártam. A guta ütött meg.
CSak azért írtam az emulgeálót, mert többen mondták, hogy kicsapódott. Borax-szal meg max. takarítok vagy mosogatok :-).
A rózsával szemben meg nagyon elfogult vagyok :-). Szerintem messze magasan az egyik legjobb hatóanyag a rózsa és a rózsafa. Ha van itthon permetezetlen rózsaszirmom, azonnal áztatom a bázisolajokba 3 hétre. ÉS hajöblítésre is egyedül a rózsafás almaecetes víz jött be, a többitől szénakazal lett a hajam :-)
t.bernadette 2010.11.17 12:08:38
@Zsidanna: Így-így:-). A tinktúrák kincsek:-). Ha tehetem mostanában az alapolajokból is valamilyen macerátumot készítek, hogy még hatékonyabb legyen.
A fertőtlenítés, kifőzés, deszt.vizet meg valóban komolyan kell venni. A hűtővel viszont akadnak gondjaim. Pl. hogy nem a fürdőszobában van :-). Így gyakran eltérülök, mire odaérnék, hogy kenegessek. Meg több krémem, használhatatlan egyenesen a hűtőből :-(. Szó mi szó, én tartósítás párti vagyok, persze csak a legszigorúbb natúr követelményeknek is megfelelő tartósító eljárásokkal.
t.bernadette 2010.11.17 22:17:00
@Zsidanna: Macerátumot úgy kell készíteni, hogy felaprítod a hibátlan növényeket, én leginkább rózsaszirmot szoktam, és felöntöd annyi olajjal, hogy ellepje. Meleg helyre teszed (nem fűtőtest, csak mondjuk mint nyáron egy félárnyékos hely. )Naponta 1x-2x megrázogatod. Max 3 hétig. Aztán leszűröd, kinyomkodod, és kész. Egy hátránya van a friss sziromnak: akármilyen óvatos vagy, elkezd picit erjedt szaga lenni. Nem romlik meg, nem lesz penészes, már ha rendesen takarja az olaj, csak ilyen az illata. Nem érződik ki a krémből egyébként. Száraz növényt is lehet, pl levendulát, körömvirágot stb. Ezzel nincs gond, nem fog erjedni, hisz nincs benne víz. A friss sziromnál érdemes az első pár napban nyitva hagyni a tetőt egy textillel letakarva, hogy a nedvesség távozni tudjon. Ha pl. párás az üveg belül vagy a fedél.

Teát csak szappanba teszek, krémbe nem, mert szerintem az is romlandó, és akármennyire is óvatosan szűröm, lehetnek benne növényi részek. Párlatot használok. Abban benne lesz a hatóanyag, az illat, de a szine víztiszta, és nincsenek benne növényi részek. Persze a párlatoot is desztvízből.
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
t.bernadette 2010.11.17 11:53:46
Anno az én Mekás törekvésem ugyan az APEH balfékségén bukott el, de nem bánom. Talán az a baj, hogy egyazon "fórumon" vannak jelen profik és ahogy ti hívjátok hobbisták. Persze ez is megint egy fura fogalom, mert a profizmus leginkább a minőségben mutatkozik meg, és nem abban, hogy hobbiból tanultam meg x dolgot avagy sem. De az általatok felvetett problémák miatt sem foglalkoztam vele vérre menően, hogy boltot nyissak ott. Az volt a fő szempont, hogy nem árulok vackot. Ha hobbista vagyok, ha nem. Ergo, az általam készített holmikban sok munka van. Így viszont nem fogok olyanokkal versengeni, akik tucattyával ontják magukból a -3 ft-os dolgokat, amikre kár volt az anyagot is elpazarolni.
Sajnos ma Magyarországon a kézműves dolgoknak nincs értéke. (Anno írtam is egy posztot a kézműves ajándékokról. ). Mert fogalmuk sincs az embereknek arról, mibe kerülnek az alapanyagok (ez szinte kivétel nélkül, ha minőségi dolgokat használsz igen borsos, bármilyen kreatív témakörben), és a befektetett idővel még egy gyorséttermi órabér sem hozható ki.
Anno varrtam egy táskát. Embertelen mennyiségű utánaolvasás, gyűjtés előzte meg. Kézzel készült rá az applikáció, vagy 3 napig varrtam. Igazán jól sikerült. Az utcán is megállítanak, hogy megnézzék. Nagyon tetszett a régi fodrászomnak is. Azt mondja, csináljak többet, ő meg az üzletben eladja, mondjuk figyelj: 3000,- ft-ért. Felakadtak a szemeim egy pillanatra. Eszembe jutott, hogy mennyit fizetek neki cca 2 órai munkáért, ő meg ennyire becsüli az én 3 napi megfeszített munkámat? Bocs, nem azért dolgozom, hogy elfáradjak :-).
Ugyanakkor ott van a pakliban, hogy amennyiért szivem szerint adnám, annyiért már egy olcsóbb bőr táskát is adnak. Igaz, az tucat, de bőr. És ma az emberek így gondolkodnak.
Így inkább maradtam annál a verziónál, hogy a számomra fontos emberek kapják a munkáimat egy pusziért. Persze a kisördög mindig ott munkál, hogy hogyan is lehetne ebből megélni? :-). Kicsit skizó vagyok a témában, de legalább sosem vagyok egyedül :-)
Ezt a rendkívűl kellemes illatú, citrusos ajakbalzsamot gyerekek is nyugodtan használhatják. A mandarin és a citrom olaja felfrissít, megnyugtat, puhítja a bőrt. Nyáron ne használjuk, mert fényérzékennyé tesz, de télen tökéletes megoldás. Antibakteriális hatása miatt beteg…..
t.bernadette 2010.10.07 14:10:13
@gyopper: Jól vizsgázik, mert nem folyik ki belőle a lé, így egészen folyósan is beletölthető:-)
t.bernadette 2010.10.09 22:27:34
@gyopper: én meg ezért mondtam, hogy működik ;-)
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Lukrécia kencéi Arctonik AHA-val 2010.09.08 21:39:00
Az AHA savnak ebben a recpetben enyhe hámlasztó hatása van, ezért ajánlott zsíros és száraz bőrre egyaránt. Nem szabad minden nap használni, és nyáron különösen vigyázni kel vele, mert fényérzékennyé teszi a bőrt. A rozmaring segíti a sejtmegújulást, javítja a májfoltokat…..
t.bernadette 2010.09.30 11:15:04
@Zsidanna: Király, akkor fodormentám van :-). Ennek kifejezetten örülök. Gyuri bácsinál olvastam, hogy azt kell vedeljem nyakló nélkül :-). Mi több, lehet bizonyos kor után kötelező lenne. Nem mellesleg nagyon szeretem is.
t.bernadette 2010.10.03 23:40:54
@Zsidanna: Én imádom. Nekem az egyik kedvencem a menta és/vagy citromfű. Most rám is fér a citromfű legelészés :-)
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
t.bernadette 2010.09.17 17:07:47
@Zsidanna: Nekem annyiból volt szerencsém, hogy azuram is éppen akkor unta meg, hogy bazi öregnek és daginak érzi magát, így csatlakozott az egészséges törekvéseimhez. Igyekszem nem a végletekig elmenni, és finomakat főzni. A sütit néha hiányolják:-). Nem kicsit volt kellemetlen, amikor a fiam, amikor anyáról kellett beszélni anyák napján közölte, hogy süssek több sütit, mert imád enni :-). Amúgy sem voltam készétel párti, nemigen főztem zacskóból, (mert szerintem rohadt drága), de most még több dolog ami kézzel készül. Kekszek, joghurtok, kenyerek. És több gyümölcs, zöldség, ami nem olcsó. De nem drágább, mint a gumicukor vagy a cukros kekszek. A gyerekek értik meg a legnehezebben, hogy az édesség nem étel. Épp ma jutott eszembe, hogy a péksüti mennyire drága. 2-3 kakóscsiga árából 1 tepsinyit sütök, t.ő. lisztből mézzel. De semmiképpen sem 2 dbot. Persze, az időt kell megfizetni. De pl. egy kenyérrel max 10 perc az effektív munka.
t.bernadette 2010.09.30 11:01:13
@Zsidanna: Nekem van, de t.ő-t nem tud sütni. Vagyis elvben tud, gyakorlatban meg egy kődarabot süt :-). Úgyhogy kézzel. VAgyis a kis kézi robotgép dagasztó karjával. Mondjuk max 5 perc alatt kimérem, minimum 5 percig magas fokozaton dagasztom. Aztán ráfelejtek, amíg kel. Utána újabb 5 perc, amíg megformázom, vagy megfonom a kalácsot. Aztán újra kel, (ezt általában a kikapcsolt sütőben teszi), majd bekapcsolom a sütőt és kész is. Így tulajdonképpen 10-15 perc effektív munka van vele. De olyat is lehet, hogy bedagasztom, és beteszem a hűtőbe, ha csak délután, vagy reggel akarom megsütni. Ott szép lassan megkel.
Egy kedves barátom – aki mellesleg épp a korábbi cikk készítéséhez kölcsönkapott eszközről merített ihletet – ma délután meglepett egy e-maillel. Ezt a személyes adatok levágása utáni állapotban, egyébként változatlan tartalommal idézem:Na, most kell kitölteni a…..
t.bernadette 2010.09.19 14:57:54
@Dworkyll: 150 EUR-ig vámmentes. Már egy másik blogban leírtam, így nem részletezném nagyon:-). Lényeg, külön csomagban küldték az olvasót, és a tokot. Hát így fér bele :-)
t.bernadette 2010.09.19 15:11:38
@Professzore: A lélektani határ szerintem sokunknál itt húzódik. Éppen ezért estem hanyatt tegnap a bookline oldalán. Mind a 61 db magyar nyelvű könyv ára igen borsos. Mondhatnám, megegyezik egy papírkönyv árával. Hol éri ez meg az átlag magyarnak, hiszen az olvasó árát ugye rád terhelik? De ha nem átlag magyar, csak tud számolni, akkor sem nyeli be.
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
Sokáig szedtem lecitint, és meg vagyok győződve a jó hatásáról. Energiát és frissességet adott, főleg akkor ha kialvatlanul, fáradtan ébredtem. Olvastam, hogy csökkenti a koleszterin szintet és nagyon jó hatással van az izületi gyulladásra is - ezekről "sajnos" nem…..
t.bernadette 2010.09.13 13:38:29
t.bernadette 2010.09.15 21:29:02
@Lucrezia: Okés, köszönöm. Anno kerestem, de a buerlecitint ajánlották, meg a kapszulást és nem tudtam, jó-e?
Íme Zsidanna receptjeinek második gyöngyszeme. A legszebb benne, hogy a panthenolon kívűl minden hozzávaló megvan itthon, úgyhogy hozzá is látok mindjárt.Ezt a krémet a nagymamámnak csináltam a 70. születésnapjára. Meglepő, de simán letagadhatna legalább 10 évet, mert szinte…..
A shea vaj hidratáló, ránckisimító hatását megtoldjuk a méz gyógyító tulajdonságaival. A száraz bőr hajlamosabb a ráncosodásra, és ahogy öregszünk úgy lesz egyre vízhiányosabb a bőrünk. Ez a krém segít, puhává és simává teszi a bőrt.Hozzávalók:2 evőkanál (7 gramm)…..
Az én körmeim nagyon vékonyak, könnyen törnek. Amúgy szép rózsaszínűek, egészségesnek tűnnek, de megnöveszteni nem lehet őket. Na nem mintha hosszú macskakarmokat szeretnék. Csak olyan nőieset, és főleg azt, hogy egyszer az összes körmöm ugyanolyan hosszú legyen, mert ez még…..
A következő posztban egy pár gyakori tévedésről fogok írni, amit a kutyafajtákkal kapcsolatban "elkövetünk". Nem olyan nagy dolgok ezek, de azért érdemes helyre pontosan tudni.Nem Dán dog, Német dogGyakran mondják a Német dog tulajdonosok kutyájára, hogy "de szép ez…..
t.bernadette 2010.08.03 11:51:12
Fura, mennyit változunk. Épp az imént jelentettem ki, hogy nem szeretem a terriereket, erre kiderült, hogy legalább 3 van, akiket imádnék, és még vagy 2-3 fajta, akiket kedvelnék. Inkább csak van néhány fajta, ami nem tetszik (általában a kis termetű távol keleti fajták, mintha arra törekedtek volna a tenyésztésnél, hogy minél bizarabb formájú állatokat hozzanak létre, és jellemzően olyan gülü kerek szemekkel, amilyen nekik sosem lesz, mint az animékben:-).
Én is fajkutya párti voltam, mert azt tudom, ilyen, meg ilyen lesz. Erre pénteken beleszerettem egy eredeti játszótéri keverékbe. Némi lobby után haza is hoztam a Noé-ból. De mondhatnám, mennyit viccelődtem rajta, hogy a boxer, bulldog stb palacsintasütővel készül (jó erős orrbavágással), és tuti lett volna 3 boxer is a menhelyen, akiket szeretni tudtam volna. Sőt, azt gondoltam, menhelyről sem hoznék kutyát, mert csúnyán megjárhatsz vele. Nem te alakítod kiskorától, fene tudja milyen lelki sérüléseket szenvedtek. Most meg azt gondolom, ha egyszer fajkutyát szeretnék, biztos, hogy felkeresek egy fajtamentő csoportot a vágyott fajtából, és onnan választanék. Nyilván vannak alaptulajdonságok, amik jellemeznek egy fajtát, de sokat számít a nevelés. A spánielemre minden állatorvos rácsodálkozik, mennyire kedves, okos, és jófej. Igaz, szinte gyerekként nőtt fel mellettünk. És a nagy szőrkutya lelences jószágom is bejárós a házba. Nekem van szükségem rá, hogy a közelemben legyenek. Szerintem minden fajta szocializálható, csak az idő és a módszer különbözik. Nem vagyunk egyformák. Kinek a pap, kinek a paplan. Mint ahogy emberekben is van egy ideálunk, vékony, vagy husi, sovány vagy alacsony, szőke, barna stb. AZtán hozzámegyünk egy teljesen más típusúhoz, mert megszeretjük.
Na jó beszédes voltam :-)