Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gastrogertekelo

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába imádjuk a filmek világát, akarva-akaratlanul becsúsznak időnként olyan alkotások, amik nem ütik meg a szórakoztatás színvonalát vagy épp dögunalmasak. Egy ilyen listát objektív szemmel nem is lehetne összeállítani, hiszen mindenkinek más az ízlése, mindenkinek más a…..
Oláh Lajos még decemberben tette fel írásban a Kérdések Kérdését, hogy miért ilyen drága az Iphone Magyarországon. Az Apple blog még októberben tette közzé, hogy Svájcban 999 svájci frank (237 ezer) egy 64 GB-os 5S, nálunk meg 288 900 forint.A HVG meg arról írt, hogy mivel az…..
gastrogertekelo 2014.01.04 12:56:46
Bazmeg ez valami vicc? Hírcsárda? Oláh Lajos a karácsonyi ajándékvásárláskor észrevette, hogy kölöknek szánt iPhone itthon drágább mint Svájcban? Hát, ha nagykabátot vett volna, és észreveszi, hogy Bécsben olcsóbb? Vagy a szalámi? Azt is megírja? Megírja beadvány, iktatva, Miniszter, 160-200 szó, ráfordított idő kb össz. 6 óra képviselői, miniszteri, titkárnői, átlagkeresettel, költségekkel kb 120e Ft. ez a gányolás, meg általános copypaste közgazdaságtan.
Holnap meg ha talál olcsóbb kakasnyalókát tescóban mint a szlovák bucsúban, arról lesz levelezés? Kenyér, tej, cukor, liszt, felvágott stb. még oké lenne, de iPhone 5S? Miért drágább? Talán baszki kevesebbet ad el magyar menüvel a cég, mint némettel, oszt az is költség.
Holnap meg anyu Gucci táskája lesz a beadvány, vagy a képvisleő úr Rolex órája, hogy miért olcsóbb Kínában? De kibaszottul ráérnek.
Ezért fizet a magyar, hogy beadvány szülessék, hogy miért drágább, meg "született-e ebben a témában vizsgálat"...
Hogyne, még állítsunk fel Parlamenti vizsgálóbizottságot, hogy miért 288e és miért nem 237e?
Meg arra is, hogy tavaly (dec vége) a Lidliben 190 Ft volt a lencse, a CBA-ban meg 320. De ma meg már csak 240. "Mit kellene tenni, hogy ez ne így legyen?" - Közgazdaságtant olvasgatni, mit?
Hát ezt diplomamunkának is visszadobnák, hogy "Az iPhone 5S Magyarországi árképzésének alakulása", hogy ugyanmár, ez alap. ..
De tényleg ez most komoly, vagy be lettem szivatva, mert ezt nem hiszem el.
gastrogertekelo 2014.01.04 13:48:56
@exkalibur: értem én, de melyik cég az amelyik nem differenciálja országonként a termékek árait (kereslet-kínálat, egyéb költségek) ? Itt ráadásul bruttó árról volt szó, ami valóban egybevág érveddel, hogy a jelenségre kívánt rámutatni.

Nekem csak az vicces/ felháborító/ nevetséges / felesleges az egészben, hogy egy parlamenti képviselőként, azaz választópolgárai delegáltjaként egy iPhonal példálózik, ami azért nem egy napi fogyasztási cikk (ruházat, könyv, ingatlan, hitel, rezsi stb.) hanem luxus/ presztízstermék.
Ha elolvastad volna a kommentemet ez is benne volt: "Kenyér, tej, cukor, liszt, felvágott stb. még oké lenne, de iPhone 5S?".

A jelenségre rámutatás, meg ennek a blognak a témája lehet, de nem hinném, hogy helye lenne a Magyar Köztársaság Parlamentjében az Országgyúlés Elnökének címzett levélben, (ill. Varga Mihály Miniszternek) egy kiragadott - presztízs- termék alapján az adótartalom túlzott mértékére mutogatni.

Ne mutogasson jelenségekre egy kiragadott (rossz) példa alapján, hanem írja/ mondja el a véleményét,támassza alá adatokkal, statisztával, adjon beadványt, stb. De ez ilyen kérdezősködés, hogy miért drágább az iPhone... Hááát.
A rendszerváltáskor azt gondoltuk, hogy a szabadság vagy létezik, vagy nem. Manapság szembe kell néznünk azzal, hogy a szabadságnak fokozatai vannak, és Magyarország 2012. november 26-án, a választási regisztráció elfogadásával kevésbé szabad ország lett. A választási…..
Egy régi emlék felevenítése, amikor még műanyagtálcás-kihordós kaját rendeltem. Voltak egzotikus hetek, napok, ajánlatok. Egy alkalomal a svéd hét ihletett meg. Nem rénszarvastappancs rántva, de svéd húsgolyók. Hát miért ne? Igazából ez a poszt egy kicsit kilóg. Akkoriban még…..
Balatoni nyáál...Itt a nyár, hát nézzünk körül a Balaton partján. Mizujs a helyi éttermekben, kifőzdékben. Most kronológiailag visszafelé haladok, azaz a legutolsó élménnyel kezdem, de persze ez változhat. Útban egy nagy balatoni fürdés után, hazafelé barátnőmmel egy…..