Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Motyóbábi

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vega, hanem vegán - vagyis tejtermék, tojás, mindenféle állati eredetű fehérjétől mentes ételek szerepelnek az április elsején megnyílt Veganeeta Home kínálatában. A tulajdonos-gasztroblogger, dr. Árvai Anita mesélt az ide vezető útról és arról, hogy miért hisz abban, hogy ennek az étterem…..
Motyóbábi 2018.04.25 11:08:05
@Szelid sunmalac: igen, a veganuizált húsételek pont olyan viccesek, mint a paleo feketeerdei meggytorta. simán megférnek egymás mellett - az étrendünkben is - a vegán és a húsételek. nem kell pörköltet főzni a medvehagymából, steaket sütni tofuból, mert az nem az. készítsenek belőle valami finomat, azt megesszük. oké, én a tofut akkor sem. de ez egyéni sz.p. :)
ködpiszkáló pektinveszély 2016.03.14 11:11:40
A böjti időszak sokak számára a fürdőruhaszezonra való felkészülés kezdetét is jelenti. Ilyenkor megsokasodnak a fogyókúrás receptek, hasznos, haszontalan és veszélyes tanácsok az interneten. A legnépszerűbbek természetesen azok a módszerek, amelyek nem igényelnek sem életmód-, sem…..
Motyóbábi 2016.06.21 09:21:51
@she_wolf: a leggyönyörűbb az, hogy én egészen véletlenül épp abba a Sérsekszőlős nevű Balaton alatti picike faluba költöztem le 5 éve, ahonnan a szert méltató "hölgyek" származnak. illetve nem, mert annyira balfékek a reklám készítői, hogy egy 147 fős pirinyó falut jelölnek meg a reklámban! ez itt egy szép nagy család, de senki nem ismeri egyik állítólag itt lakó nőcit sem! még távoli rokonságban sincsenek senkivel, úgyhogy én azt mondom, senki ne legyen hülye, ne is próbálja a pektint más formában fogyasztani, mint az egészséges piros - vagy ízlés szerinti színű - alma! :)
Nem ebben állapodtunk meg! Elment 2012.09.22 02:25:41
Néztem, ahogy pakolgat. Segíteni nem tudtam, hiszen csak ő tudhatta, mit visz. Meg amúgy is képtelen vagyok. Elkért néhány könyvet, nagy elnézéskérések közepette, pedig nem kellett volna, itt meg lehet venni, ha nagyon kell, ott meg nem, tehát neki nagyobb szüksége van rá. A…..
Motyóbábi 2014.06.11 23:16:27
4 éve él kint a lánykám (az egyetlen). egész addig nem fogtam fel, míg ki nem mentem meglátogatni. láttam, hogy otthonosan mozog egy idegen országban, ahol az emberek kedvesek vele, a szomszédok és a főbérlők is szeretik, a munkáját megbecsülik, ő pedig boldog a szerelmével, akihez kiment. akkor nyugodtam meg, hogy igen, most eljött az, amiről mindig beszéltem neki, de valahogy azért nem egészen így gondoltam bizonyítani. az, hogy emberek vagyunk a Föld nevű bolygón, amire csak a mindenkori politika rajzol piros csíkokat, de valójában mi mind együtt kell hogy éljünk itt békében és normálisan. hogy akárhol élsz is, csak akkor érsz valamit, ha jó vagy és tisztességes, meg hogy ezt megbecsülik. hát ott igen. (Németo. Füssen) valami iszonyat megdöbbentő volt, ahogy sétáltunk az utcán és néztem az emberek arcát! sehol egy morcos, kiégett és nyúzott idegrendszerű, az egész világgal hadban álló félőrült, akikkel pesten simán összefut az ember, még ha csak minden tizedikre nézek rá, akkor is. persze ott sem mosolyog mindenki, de valahogy a komorság sem ugyanaz!
nehezen indultam haza, de abban az egyben biztos voltam, hogy ő jó helyen van, még ha adódnának is gondok a munkával, vagy a közlekedéssel (mással nemigen), akkor is ezerszer könnyebben megoldható gondok azok, mint az itthoni mindennapok!
aztán ott a skype, ami mindig közelebb hozza kicsit, így aztán fél napokat tudunk beszélgetni, ha épp szabadnapos. egy vezeték nélküli fejhallgató az egyetlen befektetés és teszek veszek, miközben csacsog a fülembe, hogy mik történtek vele, vagy mit főzött (mert arra is rászokott kint), vagy milyen büszke a szobanövényeire, amiket teljesen egyedül gondoznak, segítség nélkül (itthon pár kókadt kaktusza volt, de csak a túlélőbb fajtából)! fura ezt leírni, de örülök, hogy ott van, örülök, hogy olyan helyen él, ahol érvényesek a tanításaink, ahol nem fásul bele az igazságtalanságba, ahol létbiztonság van, mert az itthon a baj, hogy nincs alattunk talaj. élünk, nem panaszkodhatunk (mi még nem), de valahogy mintha Damoklész kardja itt lebegne az ország fölött. sose lehet tudni...
büszke vagyok rá, hogy talpraesett, hogy honopsította a végzettségét egy kinti iskolában, hogy szinte anyanyelvi szinten beszéli már a németet, mellette angolt és olaszt tanul.
próbálok mindig a pozitív dolgokra összpontosítani, így már nem szoktam sírdogálni. na meg elég belegondolni, hogy itthon mit csinálna. valami minimálbéres marhahajcsárnál egy giccses látszatluxusban (hotel-idegenforgalmat végzett), ahol minden elsőosztályú, csak a munkások bére és rangja nem az. ha egyáltalán a szakmájában talál... ha nem, abba bele sem gondolok.
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
Motyóbábi 2014.01.15 07:01:52
Nagy rajongója vagyok, mert ellentétben a többi sztárséffel, az ő receptjeit egy az egyben el lehet készíteni. Érthetően elmondja a lényeget, egy rakás apró trükkel és munkakönnyítő fortéllyal egyetemben. Persze bele lehet kötni, hogy itt nincs cream fresh, de van tejföl, ami pont ugyanolyan jó, itthon nehezen beszerezhető néhány összetevő, de szinte mindent lehet helyettesíteni. Néha épp ő mondja, hogy hol keresd, vagy ha nincs, akkor ez, vagy az is jó helyette. (ma már nem az a szitu, mint a nyolcvanas években, mikor a városban egyetlen egzotikus élelmiszereket forgalmazó üzlet volt, aki aranyáron adta a szottyadt tofut)

Aki még nem látja a lényeget, annak a Vidéki konyha c. sorozatát ajánlom szeretettel, amiből hihetetlen jó zöldséges ételeket készíthet, néha teljesen új felfogásban. Ott tanultuk meg, hogy az isteni cékla nem savanyúság! Igenis készíthetünk belőle csodálatos köretet, lehet grillezni, vagy nyers salátaként is fogyasztható, csak a pácot/fűszerezést kell eltalálni, ami valljuk be, a régi reformkonyha receptjei között - ahol szintén próbálkoztak a cékla újszerű felfogásával, mert borzasztó egészséges - nem szerepelt.
A kislányom az, aki saját magán is elképedve kérte, hogy mielőtt hazautazunk tőlük, még süssek neki céklát, mert eltenné a sanyarú, anyuszakácsmentes időkre! Ő, aki soha nem kért ezekből a fura hangzású dolgokból, na meg pl. a sütőtökre rá se nézett, most saját szájával kéri, hogy csináljam meg neki!
Sokszor főzök baráti társaságnak, ahol szintén ezeket a recepteket veszem elő, mert egyszerűek, egészségesek, na meg finomak is!Soha nem látok mást az asztalnál, csak elégedetten nyammogó, mosolygó embereket. :)
Nem vagyok egy rajongó típus. Csak azért, mert szeretem a főztjét, nem fogok elrohanni és az összes nevével fémjelzett kütyüt megvenni. Azok nem nekem szólnak. Nem kell az összes műsorát nézni, nem kell minden szavát isteni kinyilatkoztatásnak venni, de az biztos, hogy az alapgondolatával muszáj egyetérteni!
"Főzz magadnak és a szeretteidnek jót, egészségeset, megbízható forrásból származót, akkor megóvod őket és magadat is persze egy csomó bajtól, betegségtől!"
Na aki ezzel nem ért egyet, az megérdemli a mekishamburgert, meg a fisendcsipszet. Ezeket a hulladékokat is meg kell enni valakinek... Nyilván.

Én azért azt ajánlom, hogy mégis inkább együnk husit állatból, zöldséget a kertből/piacról (ami szintén kerti), fűszerezzünk változatosan, és azonnal jobb lesz a hangulat otthon, vagy a társaságban!

Jó főzőcskét mindenkinek! :)
Rohadt unalmas egy másik X-Faktor-variánssal példálózni, de muszáj: a RTL Klub olyan magas szintre fejlesztette a szavazattarhálást, amilyet még sehol nem láttunk, pedig ez az az ország, ahol egy két döntőst felvonultató Megasztár-adás is képes volt 3,5 fél órás lenni. A…..
Motyóbábi 2013.10.14 11:46:29
Lilu hozza a formáját. Pont olyan gusztustalan, mint mindig. Bencét nem láttam eddig (ritkán nézek tévét, akkor sem a bulvárt), kedves srácnak tűnik, ha nem ez a förmedvény "poénkodna" mellette, akár élvezhető is lenne a konferansz.

Igazatok van, a válogatók alapján egy sokkal színvonalasabb, szorosabb versenyt vártunk volna. Mintha mindenkiből kifogyott volna az elem. Akik viszont jók, azok tényleg nagyon jók, miattuk még érdemes nézni a műsort.
A zsűrit végre nem görcsösen válogatták, sőt az összetételben némi humor is felvillan. G.P. maradt, mert ő már itt lakik, SZ.R. a favorit, hihetetlen beszólásaival, a témához szinte soha nem illeszkedő szövegeivel elviszi a feszültséget.
T.G. már-már emberi vonásokat mutat! Azért nem fogok rajongani érte (másért sem teszem), de gondolom ahogy öregszik, úgy nő be a feje lágya. Csak így tovább Gabi!
Az igazán hiteles, az egyetlen, akire figyelni érdemes, az Alföldi Róbert. Nem tudom, hogy mennyire volt pont ez a koncepció a szerkesztéskor, de nagyon eltalálták a választást! Nála magabiztosabb, érvényesebb véleményt - kulturáltabban - előadó zsűritag nincs is ebben az országban. Nem hasal le a ker.tévé előtt, nem lesz nyálas celeb, tartása mit sem változik attól, hogy kissé leereszkedett a műsor szintjére. Őszinte és szakmailag kifogásolhatatlan véleményt mond mindenkiről. Nem csomagolja jópofiba, nem érdekli, hogy ettől tinik milliói beleszeretnek-e, csak az, hogy kritikájával lehetőleg segítse a versenyzőt, ne ledorongolja. Rendkívül szimpatikus a mód, ahogy a versenyzőihez közeledett, hogy nem ment le tinibe, csakhogy népszerűbb legyen, hanem igenis megtartotta az egyébként indokolt három lépést. Tette mindezt úgy, hogy közben nem fukarkodott kimutatni a szeretetét sem.

A szavazatkoldulás undorító, de szerintem nem az a hülye, aki kunyerál, hanem az, aki erre beindul és nyomja a gombot. :)
  Az illinoisi St. Joseph-Ogden középiskolai diákjai kétségtelenül praktikus készségeket sajátíthatnak el. A napokban az iskola  15-16 évesei megtanulhatták, hogy hogyan kell korlátozott egészségügyi forrásokat elosztani a rászorulók között. El kellett dönteniük,…..
Poldi bácsi megmondója Arzén 2012.12.26 14:20:33
Az év talán legbotrányosabb hírével örvendeztette meg a nagyközönséget Karácsony első napján a Magyar Távirati Iroda. Ráadásul szinte sikerjelentésként tálalva az információt.A hír arról szól, hogy január 1-jétől a jövő év végéig honvédségi lajtos kocsikból kapja az…..
Motyóbábi 2012.12.27 08:54:36
@bambapacák: "Szerintem arról kellene a felbukkant szakembereknek beszélni, hogyan tudnánk összeállni valami segítő tanáccsá."

Szívemből szóltál! Minden kommentfolyam olvasásakor eszembe jut, hogy vajon hol a hiba ebben a magyar génállományban, hogy azonnal egymás ellen fordulnak? És akkor végre jössz, és felteszed ezt a kérdést! Már ketten vagyunk, akikben felmerült az összefogás, az együtt megoldás fogalma! Gondolod, hogy az elkövetkező tíz-tizenöt év alatt össze tudunk hozni ezekből a fura kreatúrákból egy értelmesen gondolkodó csapatot? Mert akkor hurrá, nyert ügyünk van! (nos valóban jó lenne néhány szakértő is, mert a gondolatok rendezése, az olyan újszerű eszmék beültetése, mint a közösség, emberség, stb... nem megy könnyen)
A német lenne az első javasolt idegen nyelv az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiája szerint, írja az Origo. A dokumentum korábbi változatához képest (ami tavaly már szerepelt tekintélyes sorozatunkban) kicsit finomodott ugyan a hangnem, de a lényeg ugyanaz maradt:…..
Motyóbábi 2012.11.06 08:48:10
mindegy, hogy melyik az első. csak és kizárólag az egyén szorgalmán, és hozzáállásán múlik, hogy mit és hogyan tanul meg. na meg a tanáron.

lánykám pici volt, mikor vidékre költöztünk, hogy egészséges környezetben nőjön fel. elhatároztuk, hogy a helyi iskolába fog járni, mert nem vagyok hajlandó az utódot reggel hatkor kirugdosni az ágyból, hogy háromnegyed órát buszozzon a városi iskolába (ami mindössze 15-20 km, de a hivatalos menetidő 50 (!) perc... áve volánbusz).

hatévesen tehát megkezdte tanulmányait egy 500egynéhány lelket számláló falucska iskolájában. másodiktól németet oktattak (lévén a nyugati határszél, ez logikusnak is tűnt), és kérem szépen a zsenge a 7 év alatt olyan szinten tanulta és szerette meg a nyelvet, hogy a kéttannyelvű hotel és idegenforgalom szakos szakközépben (ahol mellette olaszt tanítottak) már csak kiegészítésre, ill. felkészítésre szorult, hogy második évben letehessék a középfokú nyelvvizsgát! és nem a gagyit. ezek után csont nélkül vették fel egyetemre, most pedig németországban él, ahol ma is tanul.

kint most feleleveníti az olaszt, és nekifutott az angolnak. huszonévesen 4 nyelven nem tudod eladni, és nem az oktatási törvény tette ezt vele, hanem a kiváló némettanár, aki kisgyerekként megszerettette velük a nyelvtanulást + a szorgalom, ami szintén nem hozható ki rendeletben.

azokkal pedig mélyen egyetértek, akik szerint előbb magyarul kéne annak a szerencsétlen gyereknek tudni, hiszen ha nincs anyanyelvi szókincse, akkor mit is fordít angolra/németre, vagy bármire? arra tényleg nincs idő az órán, hogy a tanár a szót előbb magyarul, csak utána a nyelven tanítsa!
üdv
Nem elegáns úgy beszólni a konkurenciának, hogy közben a saját csatornánkról még véletlenül sem mondunk negatívumokat, és az sem feltétlenül szimpatikus, ha valakit úgy buzizunk le burkoltan, hogy nincs jelen - az RTL Klub Roast című műsora ráadásul hiába igyekezett vicces vagy…..
- prokee - Nekem ez a TV Macim 2012.04.08 11:10:00
Olvasom, hogy már megint lecserélik: Húsvéthétfőtől új macifigurák fogadják az esti mesék előtt a gyerekeket. Maci tévé címmel nemrég kibővült mesesáv indult az m2 csatornán, az ehhez készült új főcím a TV Macik fél évszázados hagyományába illeszkedik. Legutóbb a…..
Motyóbábi 2012.04.10 07:51:54
Az új rettenetes! Kb. olyan érzést válthat ki a gyerekekből, mint anno belőlem a bohócok. Nagyon féltem tőlük. A régieknek volt valami aranyosan kisgyerekes az arcukban, de ennek a legújabbnak csak egy félresikerült szakköri műalkotás feje van. (sokat láttam... tudom) Most az egyszer nem az idegesít, ami az elbaltázott reklámoknál, hogy ezért valakinek még fizettek is, hanem az, hogy a mérhetetlenül silány rajzfilmek mellett már a maci sem aranyos. Szegény mai gyerekeknek miért nem jár szép, igényes mese? Miért kell ezt is elvenni tőlük? Annak idején én a mesekönyveimből tanultam rajzolni. Ma hasznát veszem a tudásnak. A mai gyerekeknek nem marad semmi a tündérmesés gyerekkorból, mert az ő tündéreik már digitalizáltak, minimum három olyan skillel bírnak, amivel bárkit egy mozdulattal miszlikbe apríthatnak, alapból rondák, és természetesen kizárólag harcolva tudnak élni. Csodálkoztok még, hogy mitől ilyen szánalmasan idióták a mai gyerekek? És igen... a hiba a szülőkben van, akik igényes mesekönyv, vagy kreativitást fokozó építőjáték helyett GI Joe-t, Barbie-t, meg hülye anime figurákat vesznek a gyerekeiknek azt gondolva, hogy ezzel majd ők milyen trendi szülők lesznek. Ők megérdemlik, ami pár év múlva a gyerekeikből lesz, de a gyerekek nem. Ők egyet érdemelnek: egy szép, kiegyensúlyozott gyermekkort, ahol a rossz jelen van ugyan, de legyőzhető, ahol a mesék képei előjöhetnek álmodban, de nem sírsz fel tőlük, ahol nincs az öt éves gyerek szókincsében 13 olyan japán kifejezés, ami a kibelezés szinonimája, és fogalmuk sincs politikáról, háborúról, öldöklésről. Mindössze pár évük van felhőtlenül gyereknek lenni! A szerencsésebbeknél anyu otthon maradhat 3 évig, hogy foglalkozzon velük, de van akinek ez sem adatik meg! 2 éves koruktól sokan időhöz vannak kötve, korán kelnek, rohannak velük, délutánig nem látják a családot, majd este már senki nem ér rá velük foglalkozni, így leülteti őket a primitív szülő a tv elé, hogy nyugton maradjanak. Miért csodálkozunk mégis, hogy ennyi félresikerült kamasz van? Az eligénytelenedő Maci, csak egy csepp a tengerben.
Mindegyik Daniel Reese munkája, aki művészi önkifejezésnek tartja a cipőfestést, de azért ne aléljunk el a dolog magasztosságától, mivel bőven van a dologban biznisz is, ugyanis 200-250 fontot kér el darabjáért.Nézzük is meg, hogy miket művel a brit fiatalember, aki…..
Motyóbábi 2012.03.22 09:02:39
A gond nem is ott van, hogy hogy néznek ki, mert képen elfér minden. A nagyobb probléma az, hogy sok gyerek elhiszi, hogy ez menő. Nekem mindig furcsa volt a márkamánia, mert ugye egy reklám iszonyú drága dolog. A nagy cégek sok tízmilliót kifizetnek egy idétlen kétperces reklámfilmért is, ami a tv-ben megy. Aztán jött valaki - akinek elismerésre méltó üzleti érzéke volt - és kitalálta, hogy lehet ez másképp is. Hitessük el a célcsoporttal, hogy amennyiben ezt hordják, akkor menőbbnek, magabiztosabbnak és jobbnak érezhetik magukat, így a termékre már csak jól látható helyen kell elhelyezni egy márkajelzést, és a polgár már az utcán, a buszon, vagy a boltban is minket reklámoz, ráadásul ingyen, mi több, még büszke is rá! Így aztán amikor már elég sokan elhiszik, lehet irreálisan sokat is kérni érte, azt is megadják, hogy a többi szerencsétlen is lássa, ők menő cuccokban járnak. Minden elismerésem az ötlet gazdájának, hatalmas üzleti fogás, de azt soha nem fogom megérteni, hogy egy egyszerű pamut pólóban miért vagyok jobb, ha van rajta egy pipa, vagy csík, vagy állatka. Annak fényében meg főleg, hogy ugyanabban a távol-keleti gyárban készül...Az igazán "márkás" ruhákon nincs hatalmas Gucci, vagy Armani felirat, mert senki nem venné meg. Nekem ez kb. olyan, mint a levegővel felturbózott csoki. Megveheted a sima csokit, de jelentős felárral kaphatsz hozzá 5 köbcenti levegőt is! Hurrá! És van aki ezt is beszopizza.
Egy festőművész barátom mondta egyszer, hogy bármit eladhatsz, nem kell, hogy különösebb értéket képviseljen, mert a legjobban a hülyékből lehet megélni. Akkor vitatkoztam vele, de az ilyen cikkek olvasása után rájöttem, hogy én vagyok hülye, ha azt hiszem, hogy ez nem igaz...
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
Motyóbábi 2012.03.19 08:24:06
Kőhalmi és Bödőcs über alles! KZ a kifinomult, nem káromkodós, de érdekes módon mégis a fetrengésig vicces stílusáért, BT-t pedig maximálisan megértem, hiszen jó néhány évet töltöttem Zalában. Már akkor is sokat nevettünk, de Tibitől koncentráltan kapjuk azt, amit mi több év alatt tapasztaltunk.
Aranyosi, Hadházi és KAP. Nekem ők tetszenek még,a többieknek néha van pár jó poénja, azokat értékeljük, és nem fikázzuk őket, csak a fent említett néhány ember mellett olyan kis szürke eminenciások. Drukkolunk nekik, hogy felérjenek.
A szomszéd néniék pedig nyugodtan lépjenek fel a határaikon túl, csak keleti irányban, mert szerintem ide még nem elég érettek. Rettentő ovis viccekkel és netről szedett ósdi poénokkal nem lehet nevettetni.
A roast... mindig féltem, hogy a magyar humort is gagyi amerikai stílusúra züllesztik. A sk-os fiúk ezt csodálatosan megoldották, mert megmaradtak humorosnak, még ha a díszlet gagyi is. Na de azon ki fog nevetni, hogy a nemzet csótányának büdös-e a lába?
Litkai Gergőnek meg kéne mondani, hogy ez nem amerika! Itt nem szereti a nép a káromkodást poénnak célzó, ócska és giccses műsorokat, ill. egy réteg mégis, de nekik ott a muzsika tv, meg a Fásy show. Őket akarja bevonzani a stand-up estekre? Mert akkor már jó előre foglalja le Lagzi Lajcsit is zenekarnak, és kupálja ki a srácokat a szappanoperákból is, mert oda az is fontos. Szóval szerintem az, hogy valakit nyílt színen fikázunk, és ezt viccesnek szánjuk...hát az már a valóságshow alatti szint. Nem kéne.
  - Használja a szobabiciklit, amelyet korábbi orvosa, doktor Buzzonetti állított fel önnél? - Nem, egyáltalán nem jutok hozzá – és Istennek legyen hála, pillanatnyilag nincs is szükségem rá. - A pápa tehát úgy véli, mint Churchill: no sports! - Igen!   XVI.…..
Motyóbábi 2012.03.18 09:50:20
@Hegseztő: Erről beszéltem. Sajnos az általam megkérdezett ismerős papok is csak ezt a formulát használják. Azonnal rámutatni, hogy "de nem csak mi"... Itt szerintem nem a kedves, jóravaló keresztény ártatlanokról van szó, hanem kizárólag azokról a hazug és aljas elemekről, akik miatt az egész hiteltelenné válik. Azt hittem, hogy ezt nem kell kihangsúlyozni. Nem állítom, hogy máshol nincs bűnözés, de míg az egészséges társadalom kivetni igyekszik magából a bűnösöket (börtön stb...), addig az egyház összezár a bűnösök körül, és ahelyett, hogy azt nyilatkozná, hogy jujj mi is gyalázatosnak tartjuk és azonnali hatállyal kiközösítve átadjuk az igazságszolgáltatásnak, mert ezek a bűnök nem férnek bele a katolikus eszmerendszerbe, inkább mentegetni próbálják, és eltussolják a dolgot, lejáratva ezzel az egész szervezetet.
Motyóbábi 2012.03.18 10:15:38
@khamul: igen. ezt mondtam fentebb. nem általánosítunk, hanem az épp ma aktuális hír kapcsán ítéljük el a bűnösöket. nem példálózunk másokkal, mert nem állította sem a cikk, sem a kommentelők közül senki, hogy ilyen csak és kizárólag a kat. egyház tagjai esetében fordul elő. viszont ma nem a világi bűnösökről van szó. ma (újra) az egyház van terítéken, mert jogosan háborodik fel a világ, ha egy olyan szervezet, ami mindenek feletti ítélkezési jogot képzel be magának, fű alatt elköveti mindazt, amit másoknál fennhangon elítél.

még egyszer mondom, nem általánosítok. a srácnak pedig nem egy magánórán tanította egy titkos "jóakarója" azért, hogy szegénykét teljesen hülyének nézzék, hanem bizony az iskolájuk sugallja ezt nekik. amennyiben ez nem egyezik a mindenhol alkalmazott tantervvel, úgy ez az intézmény súlyos túlkapása, és nagy hiba, ha nem plántálják ki maguk közül az ilyen "elszállt" tanerőt/ket.

és elérkeztünk az általánosításhoz! itt ugyanis nem vagyok hajlandó belemenni az egyházi személyek és elvakult hívők által oly gyakran és előszeretettel alkalmazott szőrszálhasogatásba és szavakon lovaglásba, mert annak általában elterelés a vége.
valószínűleg én nem fogalmaztam pontosan, de szívesen elmagyarázom. mivel az átlag felett állónak képzelik magukat, ezért az ő törvényeik rugalmasabbak a világiaknál. erről szólt a cikk is, és a sok komment (már amelyikben nem egymást anyázták), ez háborítja fel a világot, hogy milyen jogon úszhatja meg egy katolikus bűnös azt, amit egy világi nem.

mindössze ennyi. :)
Motyóbábi 2012.03.18 10:33:05
@Hegseztő: "A pap homokos, az maga bűn, meg maffia, meg összezárás...meg fel kell számolni az egyházat..."

igen, mert míg egy átlag homoszexuális polgár eléldegél nyugodtan a maga köreiben (persze ha a sok idióta hagyja), addig az egyház fennhangon hirdeti, hogy a homoszexualitás bűn. így nincs helye egy homokosnak köztük, de azért nem bántják, ha nem derül ki. pff

a szülői felelősségben egyetértünk. sajnos manapság divat ráhagyni a nevelést az iskolára, tv-re stb... na de ha az iskola berkein belül még ilyen esettel is szembesül az a szerencsétlen magányos gyerek, akkor az rettenetes!
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
Motyóbábi 2012.03.17 07:58:29
Undortodox írja: "Külföldről kísérem figyelemmel, hogy mit művelnek odahaza a népek nemzeti ünnep címszó alatt és ég a pofám. Én még anno úgy tanultam, hogy március 15. a forradalomról és a hősökről szól, nem pedig Orbán Viktorról. Mondjuk mit várunk egy olyan országtól, ahol Orbán 19. sz.-i megfelelője simán lenyomta a kor egyik legnagyobb formátumú gondolkodóját, csak mert hangosabban ordibált nála és tudta, hogy a prolik mit akarnak hallani... Igen, Kossuthra és Széchenyire gondolok."

Azt hiszem, hogy a lelkes anyázók és egymást köpködő kedves honfiak elsiklottak a lényeg felett, amit itt idéznék tisztelettel. Bizony ugyanaz a helyzet, mint anno, mikor is a sok IQ bajnok (a tömeg intelligenciahányadosa messze alatta marad az azt alkotó egyedekének) nem az ésszerűséget választotta, hanem az erőszakos, hisztérikus szónok mellé állt. Aki persze a baj elől már farkfelvágva menekült, itt hagyva a népet, hogy oldja meg , ehhez onnan a messzi Ámerikából jó tanácsokat is osztott... köszönjük Lajos.

Egész közhelyparádét tudnék felvonultatni, mint pl.: "az ember nem tanul csak a saját hibáiból", vagy "többet ésszel, mint erővel", de felesleges. Mi a saját hibáinkból sem vagyunk képesek tanulni. Már Hofi is megmondta, ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni... A baj csak az, hogy itt nincs mire/kire cserélni. Minden párt mondja a magáét, egyiknek sincs átlátható és logikus programja. Az pedig már végképp elszomorító, hogy vannak olyanok, akik még erőszakhoz is folyamodnának, hogy elérjék Hős Népvezérük által kitűzött céljaikat. Hova süllyedhetünk még? :(

A tüntetős képek nézegetése közben nekem a nemrég látott Archangel c. film jutott eszembe, meg a régi filmhíradók, ahol a nagyvezír képét hurcolva kántált a forradalmi jelszavakkal megdelejezett nép. Az "Éljen a ....stb" tábláktól meg kifejezetten kirázott a hideg. Anno is így kezdődött, de azt most fujjnemszeretemésnejöjjönvisszamertazegyátverésvolt korszaknak hívják. Akkor most már végképp elvesztettem a fonalat... Ez egy másik világ, csak úgy vezetik fel, mint a régit, vagy ez még ugyanaz, csak átírták a szöveget, vagy mindkettő, vagy egyik sem, vagy kicsit ez kicsit az...
Motyóbábi 2012.03.17 08:02:45
@dr Kangörény: Kossuth ezzel a hozzáállással nagy ember lett, pedig ő is más farkával verte és épp ugyanonnan, mint Hagyma. Viktorka meg pont ezt éri el a határon túliak szavazati jogával. Következmények nélkül megmondhatják, hogy veled mi történjen, neked mit szabadjon tenni itthon, míg ők egy másik országban, mintegy nézőként követhetik nyomon, hogy vajon jól döntöttek-e.
tampi 2012.03.11 23:57:00
        „- Jaj, istenem – mondta Martin halálra váltan - , ne is mondj ilyet!”…..
Motyóbábi 2012.03.12 07:36:48
Úgy 7-8 éve történt, hogy a környezetünkben felborult egy ismerős család. Apuka meghalt, Anyukára csak egy rakás - addig titkolt - adósságot hagyott, amitől Ő túllibbent a határon és nem is jött vissza többet az idegösszeomlásból. Kérdéses lett a kis tizenéves fiuk helyzete. Mivel közel egyidős a mi kislányunkkal, és szerettük is, mert kedves, jólelkű srác, rögtön utánanéztünk a befogadásnak, amint szóba került vele kapcsolatban a családotthon. És ekkor döbbentünk hatalmasat... Mert amíg a gyerek saját "családban" él, addig mindegy, hogy milyen körülmények közt tengődik. Amikor viszont örökbe akarod fogadni, akkor minimum luxus környezetet kell kialakítanod ehhez. Összkomfortos családi ház nem elég. Hiába mondtuk, hogy úgyis felújításban vagyunk, hát majd húzunk hozzá még egy szobát. Nem...
A srác családotthonban él, és bár igyekvő és jó tanuló, rendszeresen látogatja beteg anyukáját, és tervei vannak a jövőre nézve, mégis azt az egyet vették el tőle, ami hatalmas löket egy gyereknek. A szerető "szülőket", a biztonságot nyújtó otthont, ahova bármikor és bárhogy hazajöhet, nincs portás, nincs uniformizáló házirend.

Ezt a tátongó űrt kéne kicsit leszűkíteni, mert érthető, hogy az örökbe adott gyermekeknek a legjobbat akarjuk, de ha nincs luxus, csak a középréteg átlagos életszínvonalát tudjuk biztosítani, ebben az esetben az is sokkal több, mint egy otthonban felnőni huszonhatodikként. A saját családban élőknél miért nincs meghatározva ilyen szigorúan, hogy mi kell egy babavállaláshoz? Érkezhet az egyszobás, főzőfülkés lukba is, a faluvégi komfort nélkülibe, vagy az alkesz rokonok közé... szomorú...