Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norcsifut

52 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Norcsi futóblogja Sérülés... 2012.08.13 16:26:12
Itt vagyok már megint, és ez a címben található szónak köszönhető. Tegnap kimentem futni egy jót, jól is esett, szuper volt a levegő, egy kicsit el is áztam, de azt is élveztem...Már az utolsó km-t fogyasztottam, amikor is egy padka mögött rejtőző gödörbe léptem és teljesen…..
Kíváncsi vagyok meddig tart. Elég nagy fordulatok vannak most az életemben és nem győzök kanyarodni :)DE a futás:A vivicitta jobb lett, mint vártam, életem legjobb idejével, nagyon jól éreztem magam. Fújt a szél néhol erősen szemből, de kellemes hűvös volt. Tiszta futó idő. A…..
Hát itt volnék :) Megnéztem: nov. 5-én írtam utoljára, hűűűű de ciki :)Azt hiszem itt kéne boncolgatnom az okokat, csak röviden:1. Novemberre egy kicsit megszakadtam a munkától egyszerűen semmire sem volt időm. Bár élveztem a munkát is, rettenetesen hiányzott a futás, és ha…..
norcsifut 2012.03.27 15:32:55
@TSzabi: Köszönöm :):) És irulok-pirulok :) Ennyi dicséret egy mondatban...és még milyen gyors szeretnék lenni!!! :)
Norcsi futóblogja 49. Negatív 2011.11.05 08:05:54
De én még mindig pozitív vagyok! :)Nem is tudom hol kezdjem... Talán ott, hogy miért maradt ki egy teljes hét a futásból. ó máj gád! egy teljes hét!!! Bár nem akarom túl részletezni, történt egy szomorú dolog a családban, amitől nem volt kedvem semmihez. Dolgozni, persze…..
norcsifut 2011.11.09 21:34:31
@PecsiPeter: Na bumm, tényleg munkamániás lennék? ez költői volt, főleg ha igen a válasz :)
Te biztos kimennél még így is futni, és nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről vasember :)
Felemásan sikerült az első Tepó féle hét. Az intervall-t és az iramozást nagyon élveztem, nagyon feldobott, változatos volt. A regeneráló is jó volt, csak kicsit gyorsabbra sikerült még, mint ahogy azt a Mester kérte. De majd lassulok, hogyha a hosszú futások igazán hosszúak…..
05:25:41Nem egy szép idő, sőt életem egyik legrosszabbja, de hát ez van.A volt a baj, hogy tényleg elhittem, hogy 5 órán belülire tudom szorítani. Egész jól összejött az edzés szeptemberben, volt még hosszú is, bár rendszeresnek azért nem mondanám. Az időim is javultak,…..
norcsifut 2011.10.05 14:02:17
@Raиdoм_: Mindenben teljesen egyetértek veled. Nem is csinálnám, ha annyira rágörcsölnék az időkre. Lehet, hogy úgy látszik el vagyok kenődve, pedig nem, maximum az olyan kérdésekkel lehet kikergetni már a világból, hogy: 'Győztél?' meg 'Hanyadik lettél?' A győzelemre van frappáns válasz: igen, legyőztem magamat és a távot. Ez minden alkalommal nehéz, hiába van már tapasztalatom benne, de én mégis ezt a nehézséget szeretem az egészben.
norcsifut 2011.10.05 21:44:30
@TSzabi: nekem azt hitték, hogy aranyérmes lettem!!! Mindig el kell magyaráznom, hogy nem, ez egy amatőr futóverseny is, és én nem főállású sportoló vagyok, nincs edzőm, így nem is tudnék kútfőből első lenni a kenyaiak között :)
És az a vicces Szabi, hogy előtte meg azért aggódtak nálad, ahogy mesélted: hogy hű, 42 km, le tudod te azt futni? Erre te: azért edzettem, meg futottam a 30 km-t is 30 fokban :) Most meg jön a hanyadik lettél kérdés, pedig előtte sejtették, hogy már lefutni tök nagy dolog.
norcsifut 2011.10.06 21:51:53
@Raиdoм_: Hát igen, a család... Az én családom mostanra nyugodott bele igazán, hogy nekem a futás az kell és kell. Meg a hosszútávfutás. Pedig már legalább 12 éve tart ez az "őrület". Most már nehéz lesz lejönni a "szerről" :)
Bajod meg attól inkább lett volna, hogy 118 kilós maradsz. Nem mondom, hogy a maraton egészséges, de sokkal egészségesebben él az ember, ha készül rá. És az akkor az egész évet jelenti... Az emberek többsége nem érti, hogy minek ez a futás, vagy a sport egyáltalán, jönnek a kérdéssel, hogy hogy van ennyi időd? Válasz: nincs időm, és nagyon sajnálom, hogy nincs ennél is több időm a futásra, de amit más mondjuk a tv előtt tölt el fél-egy-két órát, azt én futással. Én meg kérdezhetném, hogy van időd tv-ézni? netezni? kinek mi a fontos. ennyi.
Szeptember összesen Sport Edzésekszáma Összes távolság Összes idő Futás 13 257.35 km 29:12:07 Úszás 7 11.2 km 4:43:00 Bringázás 16 986.4 km 41:08:50 Erősport 1…..
Avagy a Pusztamérgesi Középiskola kerékpáros körversenye Pusztamérges - Ruzsa - Öttömös útvonalon. Ez már a negyedik volt!!! Bizony, így telik az idő.Dóri kolléganőm fejéből pattant az ötlet, aki amúgy sportbolond, és nem mellesleg rendíthetetlen Armstrong-fan.Az ötletből…..
Utam... Maratoni hét 2011.09.29 23:25:00
Hétfő bringás nap:Leporoltam a TT bike-ot:) mert Nagyatád óta csak 1szer mentem vele.Korán abbahagytam mert amit itt kimértem körpályát  a környéken(3.6km) az egy sz@r.Nagyon rossz az út ehhez a bicajhoz.Nagyon benéztem ezt a tervezés időszakában...Kb. fél órát vertem(31es…..
norcsifut 2011.10.01 17:55:17
@PecsiPeter: vénasszonyok nyara van :) Nálam is főképp a teljesítés a lényeg, már rájöttem: 10 év kellett, hogy rájöttem. Ez az élvezetek halmozása km-eneként :)
Nem tudok élni nélküle, hát élek vele...Persze mi mással, hát a futással!Rég nem írtam már megint, de holnap maraton, így gondoltam írok egy kis ráhangolódó írást. Edzegettem, ahogy időm engedte, még futottam egy hosszabbat is - 23 km-t, nem volt rossz, de valami nagy…..
norcsifut 2011.10.01 16:45:56
@TSzabi: Veled megyek 18-kor :) Mozgassunk! :)
A Nike félmaratonon még biztosan nem volt semmi gond. A Spar futófeszten se lett volna, ha benevezek. A Just30-at viszont már passzolnom kellett: bekaptam ezt a rohadt, semmi extra-influenzát. Nem nagy dolog, nem fekszünk tőle élet-halál között, de nem esik vele jól a mozgás. Tegnap is…..
02:29, 30 fok, 15. félmaratonom.Ezek a számadatok.Élményeim:Kezdjük azzal, hogy már a múlt heti bejegyzésem után eldöntöttem, hogy most tényleg nem fogok foglalkozni az idővel és egy cél volt: jól érezzem magam végig. Tudom, hogy bírom a meleget, csak lelassít, úgyhogy azzal…..
norcsifut 2011.09.05 20:53:26
@wannabeskinny: jaj, dehogy vagyok gyors, csak elírtam!!! :D:D Nálad is lassabb voltam! Mint írtam egy elsőbálozóval futottam, aki nagyon jófej és jó volt vele futni. Tudtam, hogy nekem úgysem lesz semmi rekordöntés ezen a versenyen, úgyhogy hagytam az időmániát a francba. Legközelebb akkor teperek, ha tudom, hogy 2 órán belülre hozhatom a dolgokat. Addig pedig elfutkorászok félmaratonokon, mert azért bulinak jó. Örülök, hogy jól érezted magad és gratulálok, tök ügyes vagy. Lehet egymás mellett is elfutottunk :) A balatoni dologra én is készülök, sőt majdnem száz százalék, úgyhogy ott már már muszáj összetalálkoznunk :) Én most a maraton miatt vagyok felhúzva, és elég gyanús, hogy az most jó lesz, mert 2 és fél óra futás után nem vagyok elfáradva... szóval reménykedem a jóban, az az én igazi távom! :)
norcsifut 2011.09.06 13:57:37
@PecsiPeter: Köszi és átadom :) A kutyus megvan, ő is fog futni járni:) Igen, jó volt találkozni, pedig meg sem beszéltük... Ha szerveztük volna sem jött volna össze jobban. Pedig 7000 futó volt :)
norcsifut 2011.09.14 21:46:21
@laciii79: Köszi és hajrá ahhoz a márciusi marcsihoz, gondolom most jön a te időd - vagy inkább te időjárásod? :) Beindul az iskola is igaz tanár bácsi? :)
Tudom, tudom, már megint kések, szünetelek stb. A legutóbbi bejegyzésem óta nyaraltam (Balatonoztam), lánybúcsúztam (nem az enyém, de azért odatettük magunkat:), és szert tettem egy második állásra (fantasztikus). Összefoglalva: nem unatkoztam és azt hiszem ezután sem fogok.…..
norcsifut 2011.09.14 21:43:58
@Beata77: Szió!
Jujj de jó, hogy írtál :) Ugyan, te tök ügyes voltál és simán megvolt az a félmaraton, szerintem egyedül is ment volna. Igen-igen, én nagyon tervezem a novemberi félmaratont! Titkon azt remélem, hogy addig megtanulom beosztani az időmet... tudod chi conosce? :)
Jaj, Emma, majd mesélned kell ám róla, írj emailt, meg majd megyek én is veletek futni. Tök jó lesz! Sörözés meg ismételten naná!!! Tényleg, ha van időd, szólj és esti-futunk egyet, utána meg sörözünk, tudod: naná! :)
Utam... Az álmokon túl 2011.08.07 18:36:00
Ma 1 éves a blog!Indításkor bíztam benne,hogy jó dolog lesz ez,az azonban,hogy ilyen sikeres lett az meglep.Természetesen nagyon örülök és köszönöm szépen minden kedves Olvasónak a megtisztelő figyelmét!Tök jó blogokon megosztani mindenfélét és tök jó utána beszélni róla…..
Norcsi futóblogja 44. Bocsi blog! 2011.08.08 10:03:00
Ezennel bocsánatot kérek a blogomtól, hogy elfelejtettem a születésnapját :) Ami nálam igazán nem meglepő. A dátumokkal hadilábon állok, névnapok, születésnapok - még a sajátom is. Nem felejtem el, csak fáziskésében vagyok. Úgyhogy utólag is: Boldog szülinapot blog! :)Na és a…..
norcsifut 2011.08.11 13:32:11
@PecsiPeter: Oké, oké. Bevallom nem nagyon értek ezekhez a cuccokhoz... Lehet, hogy csak szimpla multivitamin tablettát fogok szedni, hátha úgy már jobb lesz, hisz a ca, mg már megvan... Úgy gondolom egészségesen étkezem, rengeteg zöldséget eszem, a hússal hadilábon állok, de az is előfordul heti 3-4-szer, junk kaját nem eszek, vagy nagyon ritkán és mostanában nem változott semmit az étkezésen. Ja igen, gyümölcsökkel hadilábon állok, de igyekszek azokra is odafigyelni. úgyhogy több ötletem nincs.
Remélem minden összejön a blekdzsekkel kapcsolatban, amit remélek, és igyekszek mindent meg is tenni érte... A lapot meg nem felejtem el;)
norcsifut 2011.08.11 13:33:58
@PecsiPeter: Ja igen és a blogom köszöni a köszöntést :) Most már tényleg mulatni kéne egyet a tiszteletére, hopp még egy ok! :)
norcsifut 2011.08.11 13:36:39
@laciii79: Köszöni a blogom :)
Hű, lehet igazad van ám, nem is kicsit! A 3:) km után jöttek elő ezek a problémák. Biztos az lehet a ludas. Az utána lévő futások különösen rosszul mentek...
Legyen igazad a félmarcsival kapcsolatban :) Köszi a bizalmat :)
Úgy gondoltam ez a 30 km külön bejegyzést érdemel :)03:35Azt szerintem mondanom sem kell, hogy szuper volt. Elejétől a végéig!A vasárnapom úgy indult, hogy viszonylag sokáig aludtam, majd pedig egy jó kis vasánapi ebéd+ délutáni fél órás szundítás után rájöttem, hogy már…..
norcsifut 2011.08.05 09:10:34
@laciii79: megbocsátva :)
norcsifut 2011.08.08 22:15:29
@PecsiPeter: értem ám a célzást Vasember :)
norcsifut 2011.08.11 13:26:26
@PecsiPeter: Ígérem most már még jobban fogok igyekezni írogatni :) Pedig szokj hozzá, mert te már tényleg egy igazi vasember vagy, most már nem csak a váz :)
laciii79 futóblogja Erdély után 2011.08.03 11:49:00
Erdély csodálatos!!! '98-ban már volt szerencsém hozzá, de akkor más vidéken jártunk; most Torockó felé vettük az irányt. Szokásunkhoz híven, nem foglaltunk szállást, mert párszor már megjártuk az előre lekötött helyekkel, persze ebben is van kockázat, de szerencsére…..
norcsifut 2011.08.05 09:09:18
@laciii79: A hétvége nálam zűrös, szüleimhez utazom, és nem tudom vasárnap mikor jövök vissza. Inkább hétfő vagy kedd estére szavazok :)
És ez már az utolsó rész a visszatérés részekben, mivel nem lesz több eltűnés :)Tehát vége a vizsgáknak, meg is lett ünnepelve, hogy vége, jó alaposan. És most már jöhet bármi futás a legeslegelső!A múlt hét egy belerázós hét volt:K: 5,5 km 39:34Sze: 6,3 km 45:37Cs: 3,6 km…..
norcsifut 2011.07.12 11:29:43
@laciii79: köszi :) hááát álmomból is, most már "csak" a sebességet kéne növelni :)
norcsifut 2011.07.13 08:34:28
@PecsiPeter: Látod, látod :) Szeged már csak ilyen :) vagy mi vagyunk ilyenek.. :) hú nóz?
Utam... 2 2011.07.27 23:25:00
Ma meló után strand,becsobbanás,45 perc folyamatos laza úszás.Utána napozás,elalvás:).Utolsó swim "itthon"...Hazaérve átöltözés,indulás tekerni.Átmozgató virágszedegetés de közben 5-6 megindulás 51 perc pulzus 120.Utolsó tekerés "itthon"...Előtte is…..
laciii79 futóblogja Erdély előtt 2011.07.24 20:28:16
Kedden reggel indulás Erdélybe! :-) Fasza lesz! Nem hiszem, hogy lesz net hozzáférésem, meg nem is nagyon fog érdekelni, csak az IM-et sajnálom, és azt, hogy nem tudom majd követni a példaképeimet: Petit, Norbit és a többieket. De legalább mire hazaérek készen lesznek a bőséges…..
norcsifut 2011.07.25 10:43:02
norcsifut 2011.07.25 10:50:48
@PecsiPeter: 2 mp-el azért mégis gyorsabb voltam :)
norcsifut 2011.07.25 11:37:28
@PecsiPeter: oh, jú ár dzsentlömen! :)
Itt volnék. Múlt héten nem tudom mi volt velem, vagyis tudom, elég sok lehangoló és szomorú esemény történt, így elmaradt az írás. De most pótolván itt volnák. :)És hát 2 hete:K: 5,5 km 38:09Sz: 9,4 km 01:01Cs: 5,5 km 37:29Hétvége: buli + pihenés, bár amikor ott voltam nagyon…..
Utam... Swimming in the rain :) 2011.07.24 19:44:00
Csiga lassan telnek a napok sehogyan sem akar már jövő hét szombat lenni.Tegnap úszni mentem,a "jó" időnek hála(eső) szinte üres volt a strand.Összesen 7 emberrel találkoztam ebben a személyzet is benne volt:)Nem kellett verekedni az üres sávért:)2 killer után kimásztam a…..
laciii79 futóblogja Nóris futás 2011.07.19 21:40:39
Szokásommal ellentétben tegnap este nem egyedül róttam a várost, futópartnerem Nóri volt. :-)Jó kis futás volt, nem volt nagy tempó, de volt hangulata. Összességében 12,5 km jött össze 1 óra 19 perc alatt.Ma teremben erősítettem, vállra és tricepszre, holnap pedig, remélem, hogy…..
norcsifut 2011.07.25 10:41:34
@laciii79: Tudod, hogy én nem vagyok semmi jónak az elrontója :) Meg a tudás anyjával is találkozni kell: az ismétléssel :)
laciii79 futóblogja Hőség 2011.07.08 21:15:00
Nos, beköszöntött a NYÁR, csupa nagy betűvel, a forróbbik fajtából.Ennek örömére, ma nem futni mentem, hanem bringázni. :-) Ez szerintem így is lesz, ameddig tart ez a pokoli hőség, illetve még az úszás esélyes, majd látom. Persze azért a futócipőt sem akasztom…..
norcsifut 2011.07.11 10:19:22
@laciii79: hát igen, nyár=dorbézolás. De este hűvösebb van ám, dorbézolás előtt futás :) vagy dorbézolás után regeneráló futás :)
Hallom van közös futóismerősünk! :)
norcsifut 2011.07.12 11:33:06
@laciii79: hű, hát én benne vagyok! minden hasonlóban, hisz ismersz :) de szerintem az én tempóm neked lassú lenne, bár, ha téged ez nem zavar :) Mi olyan beszélgetős futást szoktunk művelni, a lényeg az élvezetek halmozása=minél tovább tartson a futás :)
norcsifut 2011.07.13 08:44:18
@PecsiPeter: Így van, Peti! Várunk, röpke pár óra és már itt is vagy :) Be is kell előtte melegíteni :)
@laciii79: írtam mailt :)