Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imecs

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Röviden: rossz. Bővebben: sokkal rosszabb, mint amire számítottam. Amikor megvettük a hazafelé szóló repjegyünket megpróbáltam belenyugodni, hogy valamikor ennek a kalandnak is vége lesz, és olyan, az otthon fogalmához kötődő dolgokra igyekeztem koncentrálni, mint a család, a…..
Azért ne, mert nagyon erős pszichikai elváltozásokat és hallucinációkat okozhat. Ha fertőzött vidékre készülünk, Magyarországon a Gyáli úton sajnos nem is nagyon ajánlanak mást, mint Lariamot, lévén hogy az alternatíva, az újabb és korszerűbb Malarone nagyon drága. Arra…..
Két hónappal indulásunk előtt írtam egy bejegyzést arról, hogy az utazással kapcsolatban mitől félek a legjobban. Így másfél hónappal a hazaérkezésünk után visszaolvasva ezek nagyobbik része teljesen alaptalan volt. Az emberi természet olyan, hogy ha megéri, mindent képes…..
Milyen hat hónapja utazni? Nagyon jó. Néha különösen nagyon, néha kevésbé. Ha számszerűsíteni kellene, akkor úgy kilencvenöt százalékban nagyon jó, a maradék öt százalékában pedig rutin. Az utazás részleteinek megszervezése, az A-ból B-be eljutás rutin. Elhagyatott…..
Ugyanazt várom el itt is, mint Magyarországon. Nem szeretem, ha lehúznak és ha palira vesznek. Szeretem, ha valaki betartja a szavát. Sokszor felidegesítem magam azon, hogy turistaként fejőstehénnek néznek. Utálok hegynek felfelé autót tolni, ha egy vagyont fizettem azért, hogy a sofőr felvigyen…..
Bár öt nap után nehéz teljes képet kialakítani, az biztos, hogy az üzbégek mindent szeretnek, ami édes és amiben valamilyen formában van bárány, de inkább birka. Eddig reggelire leginkább palacsintát kaptunk, amit vagy fahéjas almalekvárral, vagy sűrített tejhez hasonlítható…..
A közép-ázsiai vízumok elintézése után azt gondoltuk, hogy a maradék két vízum beszerzése – a kínai és az orosz tranzit – már csak a követségek fekvése miatt is sokkal egyszerűbb lesz. Ezekért legalább Bécsig nem kellett menni. Nos, hiába az Andrássy úti…..
Minél közelebb kerülünk az indulás pillanatához, egyre erősebbek lesznek a félelmeim a következőkkel kapcsolatban. 1. Mi van, ha végig hasmenésem lesz? Ez tegnap ütött szöget a fejembe, miután másnaposan a Lanzhouban ebédeltem zöldhagymás birkát, este nyolckor pedig a Hanoi…..