Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wmitty

53 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Key Largo (1948) 2014.08.14 14:00:00
Tegnap hunyt el Lauren Bacall, eredeti nevén Betty Joan Perske. Igazán szép kort, egy hónap híján, kilencven évet ért meg. Férjével, Humphrey Bogarttal összesen négy filmben játszottak. A Key Largo volt az utolsó. Terveztek egy ötödiket is, de Bogart 1957-es halála ezt…..
MovieCops CSONTVÁRY 2020.08.10 06:00:00
„Vörös, barna, omló romok közül, eltemetett utak végéről, elsüllyedt szobák sarkából, otthonok beomlott tűzhelye mögül, régi életek nevével és névtelenül, félbetört oszlopok, torzók, lezuhant lépcsők, évszázadok óta eszméletlen boltíveken túlról és kívülről, vulkánhoz és égaljhoz érve: az ifjú…..
Time Goes By Kill Bill: Vol. 1 2003 2020.09.17 20:48:21
Nem sok olyan film létezik a világon, amelyiknek nehezebb lenne meghatározni a műfaját, mint a Kill Billnek. Vagy legalábbis nem röviden. A film írója és rendezője, Quentin Tarantino mindig is híres volt arról, hogy előszeretettel hajlítgatta, mixelte össze, újította meg gyerekkora kedvenc és…..
Gyerekszekta, felnőttek lemészárlása, egy kihalt kisváros, és aki a sorok mögött jár. Stephen King az Éjszakai műszak novellásgyűjteményében írta meg a Kukorica gyermekei sztoriját még 1978-ban, amiből 2020-ra már egy egész filmes franchise kerekedett ki. Talán sosem volt ennyi a történetben, de az…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
wmitty 2020.07.31 07:51:23
A Játszd újra, Sam! egy több szempontból is különleges Woody Allen-film, ami igazából nem is Woody Allen film, hiszen nem ő, hanem Herbert Ross rendezte, Allen csak a forgatókönyvet írta pár évvel korábbi saját színművéből, valamint a főszerepet játssza. A film másik különleges tulajdonsága, hogy ez…..
MovieCops VISZLÁT, TAMÁS BÁTYA! 2020.07.20 06:00:00
Az olasz Gualtiero Jacopetti és alkotótársa, Franco Prosperi a filmtörténet rossz hírű alkotói közé tartoznak. Egyesek szerint korukat megelőző filmes zsenik voltak, akik tabukat nem ismerő témaválasztásaikkal, vitathatatlan vizuális tehetségre valló látásmódjukkal valósággal forradalmasították a…..
MovieCops AZ ERŐD 2020.07.13 06:00:00
Stag: Nem tűrhetünk országunk területén semmiféle háborút, még ilyen kis mini magánháborút sem! Edit: Tudja maga, mennyit költenek a világon háborús célokra? Stag: Évi négyszáz milliárdot. Edit: Nos az én játékom csupán... Stag: Beteges és ártalmas... Edit: Miért? Mert azoknak, akik a…..
Hernádi Gyula regénye eredetileg 1971-ben jelent meg először. Aztán még párszor. Én az 1979-ben belőle készült filmet láttam először, parádés szereposztással: Bitskey Tibor, Juhász Jácint, Benedek Miklós, Oszter Sándor, Bács Ferenc, Rajhona Ádám, Reviczky Gábor, Madaras József, Hernádi Judit, Gáspár…..
MovieCops A KESELYŰ HÁROM NAPJA 2020.06.29 06:00:00
Kathy: Nem akarom jól ismerni magát.  Nem hiszem, hogy sokáig fog élni. Turner: Ez ügyben még csodálkozhat. A hetvenes évek egyik legjobb amerikai thrillerje, A Keselyű három napja James Grady bestsellere alapján készült, amely Magyarországon először folytatásos újságregényként volt olvasható. Az…..
Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással!        Halihó, legmélyebb üdvözletem mindenkinek A ma pár olyan filmet mutatok be nektek, amiket teljes egészében nem láthatott a nagyközönség. De hogy mit is jelent ez? Nos, a gyakorlatban annyit, hogy leforgatott és…..
wmitty 2020.07.01 15:08:06
Már gyerekkoromban egyértelművé vált, hogy mennyire KÉTBALLÁBAS vagyok a focihoz. Apai nagypapám hobbi szinten filmezett, az asszisztenciája az édesapám volt, és készítettek egy felvételt arról, mit kezd Zolika egy pöttyös labdával. Csúfos a végeredmény, és a mai napig nem változott túlságosan sokat…..
Azért sem írom le sokadszorra, hogy a képregényekre apa nagypapám, a Mohácsipapa szoktatott rá azzal, hogy rendre kitépte a hetente megjelenő Füles rejtvényújságból az abban rendszeresen megjelenő, kétoldalas képregényeket, majd gondosan körülvágva egy spirálfüzetbe ragasztgatta a teljes…..
- Na és mondd milyen volt a Star Wars legújabb része? - Minden ízében tökéletes. Egy csodálatos, gyönyörű vizuális orgia. A történetvezetés pedig forgatókönyvírói bravúr. Minden kérdésre választ kapunk, minden szálat elvarrnak, pont úgy, ahogy kell. A rendezés pedig Oscar díjért kiált már most. Nem…..
wmitty 2020.05.30 21:05:31
@tom sawyer: kábé ugyanez

(Y)
Kedden volt 15 éve, hogy 2005. május 25.-én lejátszotta minden idők leghihetetlenebb Bajnokok Ligája döntőjét a Liverpool FC és az AC Milan az isztambuli Atatürk stadionban. Az akkori évek talán legmagasabb színvonalú BL-szezonjának végén találkozott az angol és az olasz csapat egymással, sikerekben…..
A Csongrádi M. Kir. Állami Szent Imre Gimnázium 1938. évi évkönyvében találtam rá az azévi lillafüredi cserkészkirándulás élménybeszámolójára.   Az idén 90 éves lillafüredi Palotaszálló és a Függőkertek régi képeslapon Május hó 23-án, kedden reggel gyorsvonattal indultunk Lillafüredre, hogy…..
Én nem. Kifejtettem bővebben, hogy mire gondolok. Természetesen nem arra, hogy soha nem nézek külföldi meccseket. Nézek, néztem ma is (végre!), és vannak számomra szimpatikus és kevésbé szimpatikus külföldi klubok, sőt, kedvencem is van köztük. Egyébként is azt gondolom, hogy úgy van értelme…..
wmitty 2020.05.18 07:35:52
@ebella2:
"Ha nem alakult ki gyerekkorodban az erős kötődés, soha nem is fog."
Sajnálom, hogy így jártál. Nekem nagyobb szerencsém volt.
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
wmitty 2020.05.07 07:57:41
Smoking Barrels Rio Bravo (1959) 2014.07.25 06:00:00
Egy hosszúra nyúlt, borzalmas munkanap után úgy mentem haza, hogy elegem van a sok nyúlbéla, sokat dumáló, de keveset tevő pasiból, nekem most egy hallgatag westernhős kell, aki mindent megold, és fel lehet rá nézni. Naná, hogy John Wayne ugrott be elsőre, és mivel nincsenek…..
Annyi helyen, annyi rosszat lehet olvasni Miskolcról, arról, hogy miért nem jó itt élni. Ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm azokat az okokat, hogy miért jó miskolcinak lenni! Mi ez az életérzés, melyet kevés helyen lehet érezni az országban? Miért büszkék arra a miskolciak, hogy…..