Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wmitty

53 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
USA (Mirisch), 172 perc, Color DeLuxe, angol Rendező: John Sturges Producer: John Sturges 1944 Március 24-én a Lengyelországi Żagań mellett a németek által felállított fogoly-táborból többszáz hadifogoly indult egy 200 méteres földalatti alagúton, hogy a drótkerítés alatt a szomszédos erdőbe…..
wmitty 2021.05.11 20:57:28
A Sony is kiveszi a maga módján a részét a világméretű koronavírus-járvány elleni védekezésben: tavaly a #stayathome kampányhoz csatlakozva meghirdette a Play at Home, azaz Játssz Otthon! akciót – és hogy a Playstation-tulajdonosok tényleg ne mászkáljanak el sehova, ha nem muszáj, rögtön oda is adta…..
Rendezte: Kuroszava AkiraMűfaj: dráma, kosztümösFőbb szereplők: Nakadai Tacuja, Jamazaki Cutomu, Hagivara Kenicsi, Nezu Dzsinpacsi, Otaki Sudzsi, Rju Daiszuke, Jui Maszajuki, Momoi Kaori, Baiso MicukoMegjelenés: 1980, JapánHossz: kb. 2,5 óraIMDB: 8,0Ajánlott írás: -Mikor látható:…..
A katolikus egyház a maga világméretű intézményrendszerével, élén a pápával mindig népszerű témát jelentett a filmesek számára. A katolikus papok karakterei gyakran fölbukkannak a mozgóképen. A protestáns lelkipásztorok és ortodox pópák nem vetekedhetnek népszerűségben a katolikus papok mozgóképes…..
wmitty 2021.04.11 09:08:50
@satie: valóban, kellemes olvasmány, jópár érdekességgel - de kevésbé tűnik szakcikknek, semmint műkedvelő blogposztnak. És oké, tényszerűen blogban vagyunk... de mégiscsak a Filmvilágban.
Filmbook Orosz szimfónia 1994 2021.04.03 07:00:00
A világban időről-időre sorsfordító események játszódnak le. Az emberek ezeket néha érzékelik, néha nem. Azoknak, akik megérték és megélték a XX. és a XXI. század fordulóját, nehéz lett volna nem érzékelni egy nagyhatalom eltűnését. 1991-ben megszűnt a Szovjetunió, a rettegett, vagy csodált, -…..
Vannak bizony filmek, sorozatok, amiket jobb sorsuk arra predesztinálna, hogy a normálisabb tévéadók legalább évente egyszer levetítsék, de azok az idők már eljártak. Már csak showműsorok, meg beszélgetős műsorok vannak, hülye rajzfilmek, és híradó, amiben egy éve mást se lehet hallani minthogy…..
wmitty 2021.04.03 09:53:25
Azért sem írom le sokadszorra, hogy a képregényekre apa nagypapám, a Mohácsipapa szoktatott rá azzal, hogy rendre kitépte a hetente megjelenő Füles rejtvényújságból az abban rendszeresen megjelenő, kétoldalas képregényeket, majd gondosan körülvágva egy spirálfüzetbe ragasztgatta a teljes…..
wmitty 2021.02.23 17:43:06
@Mohácsi Zoltán: semmi gond, köszi!
Orson Wells tömeghisztériát kiváltó rádióműsorának, a Világok harcának hangulata ebben a könyvben a csúcsra jár. Mert az alapsztori ugyanaz: itt vannak a földönkívüliek, ami alapjaiból forgatja ki a világot. Ebben a furcsa, COVID-os időszakban nagyon is fogékony az olvasó erre a sztorira, hiszen egy…..
Magyarország ( Hunnia Filmstúdió), 82 perc, ff. magyar Rendező: Mamcserov Frigyes Kedves, könnyed kis vígjáték ez. Szinte olyan, mint a két világháború közötti közönségkedvenc filmek... persze a hatvanas évekhez adaptálva. Politikát ezúttal - hála istennek - nem kell keresni, pontosabban keresve…..
StarTrekker Star Trek Continues 2017.06.23 12:00:00
A kép szereplői furcsán ismerősnek látszanak... vagy mégsem? A Star Trek Continues című rajongói websorozat készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé, hogy az eredeti Star Trek-sorozat szellemiségét megidézve készítsenek új Star Trek-epizódokat. Munkájukat hihetetlen lelkesedéssel, és minden…..
Filmbook Stranded (Naufragos) 2001 2011.12.17 12:45:00
Mi tagadás, ha fantasztikus film kerül említésre, éppenséggel nekem sem Spanyolország villan be elsőként. Így aztán az újdonság érdeklődésével szemezgettem a 2001-ben készült filmet, miután egy cikkben olvastam róla pár dicsérő szót. Jobb is, hogy ekképp történt az első…..
wmitty 2020.12.25 18:00:00
@wmitty: ... És hát milyen az élet: csak most, 2020 karácsonyán jutottam el oda, hogy végre megnézzem! :) Lám, nyolc éven át a winchesteren csücsült a film, kivárta a sorát, ami amúgy illik is a sztori világához-hangulatához. Nem volt rossz, tényleg elég profi munka.
wmitty 2020.12.27 10:54:16
@Oldfan: ez volt a célom :)
„Te szegény vagy, kisfiam...  arcodon szenvedés, szádon koplalás, szemeden félelem, homlokodon a halál.” Az 1972 februárjában bemutatott Jó estét nyár, jó estét szerelem a Magyar Televízió történetének egyik legjobb és legsikeresebb produkciója volt. A forgatókönyvet az ismert író, Fejes Endre…..
Filmbook Key Largo (1948) 2014.08.14 14:00:00
Tegnap hunyt el Lauren Bacall, eredeti nevén Betty Joan Perske. Igazán szép kort, egy hónap híján, kilencven évet ért meg. Férjével, Humphrey Bogarttal összesen négy filmben játszottak. A Key Largo volt az utolsó. Terveztek egy ötödiket is, de Bogart 1957-es halála ezt…..
MovieCops CSONTVÁRY 2020.08.10 06:00:00
„Vörös, barna, omló romok közül, eltemetett utak végéről, elsüllyedt szobák sarkából, otthonok beomlott tűzhelye mögül, régi életek nevével és névtelenül, félbetört oszlopok, torzók, lezuhant lépcsők, évszázadok óta eszméletlen boltíveken túlról és kívülről, vulkánhoz és égaljhoz érve: az ifjú…..
Time Goes By Kill Bill: Vol. 1 2003 2020.09.17 20:48:21
Nem sok olyan film létezik a világon, amelyiknek nehezebb lenne meghatározni a műfaját, mint a Kill Billnek. Vagy legalábbis nem röviden. A film írója és rendezője, Quentin Tarantino mindig is híres volt arról, hogy előszeretettel hajlítgatta, mixelte össze, újította meg gyerekkora kedvenc és…..
Gyerekszekta, felnőttek lemészárlása, egy kihalt kisváros, és aki a sorok mögött jár. Stephen King az Éjszakai műszak novellásgyűjteményében írta meg a Kukorica gyermekei sztoriját még 1978-ban, amiből 2020-ra már egy egész filmes franchise kerekedett ki. Talán sosem volt ennyi a történetben, de az…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
wmitty 2020.07.31 07:51:23
A Játszd újra, Sam! egy több szempontból is különleges Woody Allen-film, ami igazából nem is Woody Allen film, hiszen nem ő, hanem Herbert Ross rendezte, Allen csak a forgatókönyvet írta pár évvel korábbi saját színművéből, valamint a főszerepet játssza. A film másik különleges tulajdonsága, hogy ez…..
MovieCops VISZLÁT, TAMÁS BÁTYA! 2020.07.20 06:00:00
Az olasz Gualtiero Jacopetti és alkotótársa, Franco Prosperi a filmtörténet rossz hírű alkotói közé tartoznak. Egyesek szerint korukat megelőző filmes zsenik voltak, akik tabukat nem ismerő témaválasztásaikkal, vitathatatlan vizuális tehetségre valló látásmódjukkal valósággal forradalmasították a…..
MovieCops AZ ERŐD 2020.07.13 06:00:00
Stag: Nem tűrhetünk országunk területén semmiféle háborút, még ilyen kis mini magánháborút sem! Edit: Tudja maga, mennyit költenek a világon háborús célokra? Stag: Évi négyszáz milliárdot. Edit: Nos az én játékom csupán... Stag: Beteges és ártalmas... Edit: Miért? Mert azoknak, akik a…..
Hernádi Gyula regénye eredetileg 1971-ben jelent meg először. Aztán még párszor. Én az 1979-ben belőle készült filmet láttam először, parádés szereposztással: Bitskey Tibor, Juhász Jácint, Benedek Miklós, Oszter Sándor, Bács Ferenc, Rajhona Ádám, Reviczky Gábor, Madaras József, Hernádi Judit, Gáspár…..
MovieCops A KESELYŰ HÁROM NAPJA 2020.06.29 06:00:00
Kathy: Nem akarom jól ismerni magát.  Nem hiszem, hogy sokáig fog élni. Turner: Ez ügyben még csodálkozhat. A hetvenes évek egyik legjobb amerikai thrillerje, A Keselyű három napja James Grady bestsellere alapján készült, amely Magyarországon először folytatásos újságregényként volt olvasható. Az…..
Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással!        Halihó, legmélyebb üdvözletem mindenkinek A ma pár olyan filmet mutatok be nektek, amiket teljes egészében nem láthatott a nagyközönség. De hogy mit is jelent ez? Nos, a gyakorlatban annyit, hogy leforgatott és…..
wmitty 2020.07.01 15:08:06
Már gyerekkoromban egyértelművé vált, hogy mennyire KÉTBALLÁBAS vagyok a focihoz. Apai nagypapám hobbi szinten filmezett, az asszisztenciája az édesapám volt, és készítettek egy felvételt arról, mit kezd Zolika egy pöttyös labdával. Csúfos a végeredmény, és a mai napig nem változott túlságosan sokat…..