Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wmitty

54 bejegyzést írt és 410 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Interjúk jelentek meg az elmúlt években több alkalommal is PFM-szerzőkkel a megyei napilap, az Észak-Magyarország hasábjain.      ..
USA (Mirisch), 172 perc, Color DeLuxe, angol Rendező: John Sturges Producer: John Sturges 1944 Március 24-én a Lengyelországi Żagań mellett a németek által felállított fogoly-táborból többszáz hadifogoly indult egy 200 méteres földalatti alagúton, hogy a drótkerítés alatt a szomszédos erdőbe…..
wmitty 2021.05.11 20:57:28
A Sony is kiveszi a maga módján a részét a világméretű koronavírus-járvány elleni védekezésben: tavaly a #stayathome kampányhoz csatlakozva meghirdette a Play at Home, azaz Játssz Otthon! akciót – és hogy a Playstation-tulajdonosok tényleg ne mászkáljanak el sehova, ha nem muszáj, rögtön oda is adta…..
Rendezte: Kuroszava AkiraMűfaj: dráma, kosztümösFőbb szereplők: Nakadai Tacuja, Jamazaki Cutomu, Hagivara Kenicsi, Nezu Dzsinpacsi, Otaki Sudzsi, Rju Daiszuke, Jui Maszajuki, Momoi Kaori, Baiso MicukoMegjelenés: 1980, JapánHossz: kb. 2,5 óraIMDB: 8,0Ajánlott írás: -Mikor látható:…..
A katolikus egyház a maga világméretű intézményrendszerével, élén a pápával mindig népszerű témát jelentett a filmesek számára. A katolikus papok karakterei gyakran fölbukkannak a mozgóképen. A protestáns lelkipásztorok és ortodox pópák nem vetekedhetnek népszerűségben a katolikus papok mozgóképes…..
wmitty 2021.04.11 09:08:50
@satie: valóban, kellemes olvasmány, jópár érdekességgel - de kevésbé tűnik szakcikknek, semmint műkedvelő blogposztnak. És oké, tényszerűen blogban vagyunk... de mégiscsak a Filmvilágban.
Filmbook Orosz szimfónia 1994 2021.04.03 07:00:00
A világban időről-időre sorsfordító események játszódnak le. Az emberek ezeket néha érzékelik, néha nem. Azoknak, akik megérték és megélték a XX. és a XXI. század fordulóját, nehéz lett volna nem érzékelni egy nagyhatalom eltűnését. 1991-ben megszűnt a Szovjetunió, a rettegett, vagy csodált, -…..
Vannak bizony filmek, sorozatok, amiket jobb sorsuk arra predesztinálna, hogy a normálisabb tévéadók legalább évente egyszer levetítsék, de azok az idők már eljártak. Már csak showműsorok, meg beszélgetős műsorok vannak, hülye rajzfilmek, és híradó, amiben egy éve mást se lehet hallani minthogy…..
wmitty 2021.04.03 09:53:25
Azért sem írom le sokadszorra, hogy a képregényekre apa nagypapám, a Mohácsipapa szoktatott rá azzal, hogy rendre kitépte a hetente megjelenő Füles rejtvényújságból az abban rendszeresen megjelenő, kétoldalas képregényeket, majd gondosan körülvágva egy spirálfüzetbe ragasztgatta a teljes…..
wmitty 2021.02.23 17:43:06
@Mohácsi Zoltán: semmi gond, köszi!
Orson Wells tömeghisztériát kiváltó rádióműsorának, a Világok harcának hangulata ebben a könyvben a csúcsra jár. Mert az alapsztori ugyanaz: itt vannak a földönkívüliek, ami alapjaiból forgatja ki a világot. Ebben a furcsa, COVID-os időszakban nagyon is fogékony az olvasó erre a sztorira, hiszen egy…..
Magyarország ( Hunnia Filmstúdió), 82 perc, ff. magyar Rendező: Mamcserov Frigyes Kedves, könnyed kis vígjáték ez. Szinte olyan, mint a két világháború közötti közönségkedvenc filmek... persze a hatvanas évekhez adaptálva. Politikát ezúttal - hála istennek - nem kell keresni, pontosabban keresve…..
StarTrekker Star Trek Continues 2017.06.23 12:00:00
A kép szereplői furcsán ismerősnek látszanak... vagy mégsem? A Star Trek Continues című rajongói websorozat készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé, hogy az eredeti Star Trek-sorozat szellemiségét megidézve készítsenek új Star Trek-epizódokat. Munkájukat hihetetlen lelkesedéssel, és minden…..
Filmbook Stranded (Naufragos) 2001 2011.12.17 12:45:00
Mi tagadás, ha fantasztikus film kerül említésre, éppenséggel nekem sem Spanyolország villan be elsőként. Így aztán az újdonság érdeklődésével szemezgettem a 2001-ben készült filmet, miután egy cikkben olvastam róla pár dicsérő szót. Jobb is, hogy ekképp történt az első…..
wmitty 2020.12.25 18:00:00
@wmitty: ... És hát milyen az élet: csak most, 2020 karácsonyán jutottam el oda, hogy végre megnézzem! :) Lám, nyolc éven át a winchesteren csücsült a film, kivárta a sorát, ami amúgy illik is a sztori világához-hangulatához. Nem volt rossz, tényleg elég profi munka.
wmitty 2020.12.27 10:54:16
@Oldfan: ez volt a célom :)
Filmbook Key Largo (1948) 2014.08.14 14:00:00
Tegnap hunyt el Lauren Bacall, eredeti nevén Betty Joan Perske. Igazán szép kort, egy hónap híján, kilencven évet ért meg. Férjével, Humphrey Bogarttal összesen négy filmben játszottak. A Key Largo volt az utolsó. Terveztek egy ötödiket is, de Bogart 1957-es halála ezt…..
Time Goes By Kill Bill: Vol. 1 2003 2020.09.17 20:48:21
Nem sok olyan film létezik a világon, amelyiknek nehezebb lenne meghatározni a műfaját, mint a Kill Billnek. Vagy legalábbis nem röviden. A film írója és rendezője, Quentin Tarantino mindig is híres volt arról, hogy előszeretettel hajlítgatta, mixelte össze, újította meg gyerekkora kedvenc és…..
Gyerekszekta, felnőttek lemészárlása, egy kihalt kisváros, és aki a sorok mögött jár. Stephen King az Éjszakai műszak novellásgyűjteményében írta meg a Kukorica gyermekei sztoriját még 1978-ban, amiből 2020-ra már egy egész filmes franchise kerekedett ki. Talán sosem volt ennyi a történetben, de az…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
wmitty 2020.07.31 07:51:23
A Játszd újra, Sam! egy több szempontból is különleges Woody Allen-film, ami igazából nem is Woody Allen film, hiszen nem ő, hanem Herbert Ross rendezte, Allen csak a forgatókönyvet írta pár évvel korábbi saját színművéből, valamint a főszerepet játssza. A film másik különleges tulajdonsága, hogy ez…..
Hernádi Gyula regénye eredetileg 1971-ben jelent meg először. Aztán még párszor. Én az 1979-ben belőle készült filmet láttam először, parádés szereposztással: Bitskey Tibor, Juhász Jácint, Benedek Miklós, Oszter Sándor, Bács Ferenc, Rajhona Ádám, Reviczky Gábor, Madaras József, Hernádi Judit, Gáspár…..
Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással!        Halihó, legmélyebb üdvözletem mindenkinek A ma pár olyan filmet mutatok be nektek, amiket teljes egészében nem láthatott a nagyközönség. De hogy mit is jelent ez? Nos, a gyakorlatban annyit, hogy leforgatott és…..
wmitty 2020.07.01 15:08:06
Már gyerekkoromban egyértelművé vált, hogy mennyire KÉTBALLÁBAS vagyok a focihoz. Apai nagypapám hobbi szinten filmezett, az asszisztenciája az édesapám volt, és készítettek egy felvételt arról, mit kezd Zolika egy pöttyös labdával. Csúfos a végeredmény, és a mai napig nem változott túlságosan sokat…..
- Na és mondd milyen volt a Star Wars legújabb része? - Minden ízében tökéletes. Egy csodálatos, gyönyörű vizuális orgia. A történetvezetés pedig forgatókönyvírói bravúr. Minden kérdésre választ kapunk, minden szálat elvarrnak, pont úgy, ahogy kell. A rendezés pedig Oscar díjért kiált már most. Nem…..
wmitty 2020.05.30 21:05:31
@tom sawyer: kábé ugyanez

(Y)
Kedden volt 15 éve, hogy 2005. május 25.-én lejátszotta minden idők leghihetetlenebb Bajnokok Ligája döntőjét a Liverpool FC és az AC Milan az isztambuli Atatürk stadionban. Az akkori évek talán legmagasabb színvonalú BL-szezonjának végén találkozott az angol és az olasz csapat egymással, sikerekben…..
A Csongrádi M. Kir. Állami Szent Imre Gimnázium 1938. évi évkönyvében találtam rá az azévi lillafüredi cserkészkirándulás élménybeszámolójára.   Az idén 90 éves lillafüredi Palotaszálló és a Függőkertek régi képeslapon Május hó 23-án, kedden reggel gyorsvonattal indultunk Lillafüredre, hogy…..