Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabcikácska

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
csabcikácska 2017.09.21 13:53:25
@csincsilla72: "Egy ország előtt vált hiteltelenné és a net nem felejt. Neki annyi"
Na ne viccelj. A stólbuciról is ezt tartották, mikor szetkokózva, részegen küldött kórházba valakit, aztán nézd meg hol tart.
Kedves Barátaim az Úrban,  egy kedves ismerősöm érdeklődött a minap, hogy mi most a menő ekönyv-olvasó fronton, és két eszközt is tudtam neki javasolni, noha sok tekintetben különböznek egymástól. Ennek a kis gondolkodásnak az eredménye az alábbi táblázat.     Paperwhite Kobo…..
Január közepén itt járt nálunk Cory Doctrow. Akkor készült vele ez az interjú, a Charlie Hebdo incidens után, de még a nyári menekülthullám, és a novemberi párizsi lövöldözések előtt. De a nézetei ma is érvényesek, elgondolkodtatóak. Köszönjük az anyagot Csordás…..
csabcikácska 2015.12.08 00:44:05
Oszinten szolva megdobbento szinte minden, amit itt olvastam. Kezdjuk:
1. A kemeny DRM azert jobv, mert illegalis modon lehet csak "terjeszteni". Pont, mint a puha DRM.
2. "Sőt, még az is, hogy erős kapcsolat lehet a terrorizmus és a bevándorlók között." - Ha en lennek az ISIS, vagy annak barmilyen szintu vezetoje, es nem jutna eszembe, hogy ongyilkos merenyloket kuldjek a bevandorlok tomegebe rejtozve, akkor teljesen hulye lennek. Ergo nyilvan jottek terroristak veluk. Az elozo mondatom nem jelenti, hogy minden bevandorlo terrorista, hogy a bevandorlas egyenlo a terrorizmussal vagy peldaul, hogy minden terrorista bevandorlo. Megis, ha azt mondom, teljesen logikus, hogy kuldtek szelsosegeseket menekultnek alcazva, akkor nacionalista/naci/orbanista/szelsojobb/stb vagyok. Lehet valasztani, de mindet ki fogom kerni magamnak.
A parizsi esemenyekben sem jatszott kozre senki, aki szir bevandorlokent jutott be az EU-ba, ugye? (igen, ertem, hogy a fenti interju az Hebdo utan volt)
3. "...nem igaz, hogy a bevándorlás korlátozása megállítaná a terrorizmust." - Ez igen szep. Ilyet en is tudok. Nem igaz, hogy bevandorlas osztonzese megallitana a terrorizmust. Nem igaz, hogy terrorizmus korlatozasa megallitana a bevandorlast. Folytassam a kozhely paradet?
4. "Nem is beszélve arról, hogy a merénylet elkövetői Franciaországban születtek.

Szerintem erre a nacionalisták válasza az lenne, hogy „Lehet, hogy itt születtek, de bevándorlók leszármazottai.”" - Masodik, harmadik, sokadik generacios bevandorlokrol statisztikai/kriminologiai/szociologiai osszefugesben beszelni bun.
5. "A valóság azonban az, amit Amerikában is látni. Az amerikai terrorizmus legszörnyűbb támadásainak jó részét olyan emberek követték el, akikre „igazi” amerikaiként szokás gondolni: fehér, angolszász, sokadik generáció óta Amerikában élő emberek, jobb- és baloldaliak egyaránt." - Kirol beszelunk? Az iskolai lovoldozokrol? Chapman-rol? Oswaldrol? Vagy ha nem, akkor Bin Ladenrol, San Bernardinorol?

Velemenyem szerint ebbe az utcaba kar volt beterelni ezt a blogot.
csabcikácska 2015.12.08 08:46:52
@Dworkyll: Igazabol talan csak arra akartam ramutatni, hogy az interju ezen szeletenek csak kis resze foglalkozik az ekonyvekkel. Meg mindig nem ertem mit keres itt. :)
Nem mindegy, hogy mivel töltöd a munkanapod első tíz percét. Ugyanis ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy aznap eredményes leszel-e vagy sem...
E-könyv olvasók A kézműves DRM 2015.10.24 08:03:18
Kedves barátaim az Úrban,  volt idő, amikor kifejezetten sokat pörögtünk a DRM kérdésén. Azóta azonban sok-sok gigabájtot töltöttel már le ekönyv formájában, és hála istennek a magyar piacon már csak a puha DRM-mel szerelt könyvek számíthatnak eladhatónak, kemény DRM-mel…..
Annika Bjørn Sokan úgy gondolják, az élet könnyű külföldön, mert ott vagyonokat lehet keresni. Sokan hangoztatják, hogy Norvégia a világ egyik leggazdagabb országa, itt milliós fizetések várják az ide települő munkavállalókat. Lássuk a valóságot! Mi mindenre lesz szükségünk és mit célszerű tudni…..
csabcikácska 2015.10.28 09:49:14
@Colonel Maybourne: Bocs, de mi az a "csacsiragyi"? Nem kötözködésképp, de tényleg nem értem a mondatot.
Hogyan is kezdhetnénk másképp: blogolvasó vette észre először :-) Mától hivatalos, egy csomó blog és portál ezen pörög, a könyvesblogtól, az origón át a hwsw-ig. Úgyhogy most kénytelen vagyok olyasmiket írni, amire az iménti források nem fektettek elég hangsúlyt.…..
Ugyan a nagy bejelentések mostanság Berlinben, az IFÁ-n zajlanak, azért az igazán nagy játékosok inkább otthonról kezdik a vásárlóikat bombázni az őszi szezon újdonságaival. Igen, van új Paperwhite. Lica már beszámolt róla a techrovatban. A lényeg röviden: Hardverben a új…..
csabcikácska 2013.09.05 16:31:52
@Dworkyll: Eppen ott tartok, hogy haldoklik a keyboard-os kindle-om akksija, es lassan vasarolnek.
A vilagitas olykor jol jonne, de tenyleg visszatart picit, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni. Eleg sotet, igazad van, megis vannak helyzetek, amikor zavaro.
Azt hiszem megvarom mi derul ki errol, az majd eldonti melyik legyen.
csabcikácska 2013.09.06 16:25:40
@ibenny: Én őszintén szólva feleslegesnek érzem az összes könyvet rajta tárolni.
1. Ha csak ott tárolod és megsemmisül/felrobban/ellopják, akkor szomorú leszel.
2. Ha nem csak ott tárolod, vagyis van backup, akkor meg minek a kindle-ön tárolni mindent. Mondjuk, ha elolvastad a rajta levő 1037 könyvet, akkor lecseréled őket. Nem hiszem, hogy ezt sűrűn meg kéne tenned, szóval nem lehet kényelmetlen.

Én személy szerint két felhőbe töltöm fel őket (google drive/dropbox) és csak azt tartom az olvasón, amit a közeljövőben el fogok olvasni, ami persze így is több százas nagyságrendű. És egyébként nekem is 3-as kindle-öm van, szóval sokkal több ráférne.
csabcikácska 2013.09.06 16:53:24
@ibenny: Szíved joga ott tartani ahol akarod. :)
Viszont ha ez a trend, akkor előbb vagy utób rá fogsz kényszerülni az alkalmazkodásra. Minél előbb elkezded, annál előbb túl vagy rajta. ;)
Drága magyar (magúr) test-véreim, fény-hordók, táltosok, humánökológusok, természettudományos szakemberek! Előttünk a feladat: fényfolyammá egyesüljön minden égő gyertyaláng és akkor élni fog, megmenekül a fellegek vára, a mének országa (a mennyország)! ..
csabcikácska 2013.07.16 13:14:10
@Pacsker: Ez jogos. Igazából elvi síkon érdekel. Átfogalmazom: Ha semmi, és senki mástól, semmilyen egyéb körülménytől nem függne, akkor akarnál így élni?
Szinte mindegy is, hogy mit gondolunk a palagázról, az mindenesetre elég gáznak tűnik, hogy nemzetközi találkozókon a magyar kormányt ugyanaz a személy képviseli, aki a hét többi napján vagy a legnagyobb Magyarországon tevékenykedő palagázas cég képviselője, lobbistája. A…..
Nemrég volt nyílt nap a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, ahol az általam több szempontból is nagyra becsült kiváló magyar szellemei vezető, Mireisz László fél órás előadásában bemutatta a legfőbb tudnivalókat a buddhizmusról. Többek között: a buddhizmus magyarországi…..
A poszter PDF-ként is letölthető, valamint az alábbi képre kattintva megnyílik új ablakban, aztán "jobb gomb, mentés másként". Az alább felsoroltak a kötelező minimum minden felelősen gondolkodó egyén, közösség, közösségek közössége (állam), és egyéb szervezetek…..
Shu Puerh Egy másik lét kezdete 2011.09.07 00:12:00
Olyan rég írtam már puerh-es élményről! Most sem kifejezetten csak arról fogok, csupán kihasználom, hogy megtudom, egyre többen olvassák ezt a teás blogot.Mert ugye, ha nagyon összesűrítem az időskálát, akkor tavaly szerettem meg a szertartásos teázást, őszre már belém…..
Intro A mobipocket a legtöbb eszközön egy nagyon kényelmesen olvasható dokumentum-forma, de van egy csomó apró részlet, amitől igazán komfortossá válik az olvasása. Évek óta konvertálok állományokat ebbe a formátumba, és mindig lehet találni valamit, amitől az eredmény még…..
csabcikácska 2010.12.17 09:01:24
@csabcikácska: ok, find & replace-szel megoldottam hamar.

Akkor még egy. PDF-ből doc-ot... találtam online konvertáló oldalakat, és szép docokat kapok, de tele van page és section brake-ekkel és ha ezeket kiszedem minden összeomlik. Nem is beszélve az oldalszámokról, amikre nincs szükség.
Ismer valaki olyan progit, amivel ezt gyönyörűségesen meg lehet csinálni?
csabcikácska 2010.12.17 10:35:17
@elminster: Konkrétan annyi PDF-em van, hogy lehet érdemes megvenni, na persze az ártól függ.
Köszönöm a tippeket.
@meoindil: Ezt is.
csabcikácska 2010.12.17 10:50:40
@meoindil: Az OpenOffice-os dolog a script miatt lenne gázos, nem igazán van időm ennyit játszani.
Mennyire lesz csúnya a prc ha a pdf-et simán beletolom a MobiPocket-be? Még nem próbáltam.

A baj, hogy a könyvforrásom jelentős százalékban pdf-fel lát el. 70% doc/rtf és a fennmaradó 30% pdf, és ez nagy mennyiség.
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..
E-könyv olvasók A zsebes 2010.10.25 06:00:00
Mindenekelőtt kérek egy háromszoros hurrát zsolexx olvasónknak, mert bátor volt és ügyes! Hip-hip hurrá! Hip-hip hurrá! Hip-hip hurrráááááá! Köszönjük neki, hogy odaadta friss szerzeményét egy 24 órás rapid tesztre. A Sonyval kapcsolatban nekem váltig az volt a…..
csabcikácska 2010.10.25 06:53:55
csabcikácska 2010.10.25 08:53:18
csabcikácska 2010.10.25 11:54:38
@varics: ehh, a kicsit draga nem kifejezes, azt hiszem johet a kindle, eleget vartam mar, es semmi arverseny...
Képrejtvény!Betonút a nádasban? Nem! Döglött halak Louisianában! Halott bálna is előfordul. A világon 405 ilyen ökológiai "dead zone" van a szennyezett és oxigénhiányos vizek miatt, mert a műtrágyák bemosódva az élővizekbe eutrofizációt okoznak, ezáltal…..
csabcikácska 2010.10.18 11:24:13
Modorosblog Az Árja 2010.09.06 07:00:00
A magyar Árja a természetes szőke-kékszemű emberkülönlegesség: kisebbségben, igazi kiválasztotthoz méltóan, büszkén viseli ezen a balkáni terepen a germán istenekéhez hasonlatos, ritka színösszetételt. Mert mindenki csak olyan szeretne lenni, mint Ő! Hány festett szőke,…..
csabcikácska 2010.09.06 09:55:31
@oldalazó gnóm: Itt viszont te tévedsz.
A Hardy-Weinberg törvény csakik ideális populációkra vonatkozik, ahol az alábbi feltételek teljesülnek:
- a populáció elszigetelt (kizárva ezzel a migráció lehetőségét)
- a populációban minden egyed minden egyeddel párosodik, de csupán egyszer,
- a környezet változatlan
- nincs mutáció

A valós életben egyik sem igaz.
hu.wikipedia.org/wiki/Hardy%E2%80%93Weinberg-t%C3%B6rv%C3%A9ny
Rendhagyó bejegyzés lesz, előre elnézést is kérek érte, éppen csak egy gondolat, valamiről, amit nehéz elfogadni. Egyszer a rádióban hallottam valakit arról beszélni, hogy mit is jelent a hazaszeretet. Nagyon megfogott, amit mondott: azt állította, hogy hiába a látványos…..
csabcikácska 2010.08.23 03:36:01
@tbb:
Nos ez nem érdekes, tudod időrendi sorrendben vannak a kommentek ;)

És hogy a témához hozzászóljak, Darkmustangnak igaza van. Az átlagember nem azért rohan, hogy a napi adrenalinadag fel legyen pumpálva, vagy mert idegbeteg, hanem mert bele van hajszolva, kényszerítve. És en is arról az oldalról közelíteném meg, hogy előszőr a nyugodt élet és életritmus feltételeit kellene megteremteni.
Van egy karbantartó barátom, aki az ország minden pontján állomásokat szerel, napi 2-3 település. Nos az ő főnöke azt mondta, hogy inkább kifizeti az esetleges büntetést, de legyen meg időben minden. Nincs sok választása.