Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecetes torma

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárcsak a világ legszebb rooftop teraszát, a világ legszebb éttermeit is pontozhatták a TripAdvisor szemfüles látogatói, akik véleménye alapján a következő tíz étterem nyerte el a leginkább a tetszését. Nektek hogy tetszenek? 10. Mistico Restaurant, Armacao dos Buzios, Brazília Még a Google…..
Megállapíthatjuk, hogy a televíziókészülék mint olyan, jelen fejlettségi szintjénél foglalja el a legkevesebb helyet, viszont a kinézete pedig a legunalmasabb periódusba érkezett. Nézzünk pár őrült konstrukciót és különleges formát a múltból.  A legelső készülékek között nem nehéz ilyet találni,…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
ecetes torma 2019.10.02 12:45:22
@ecetes torma:
realistán = reálisan
ecetes torma 2019.10.02 10:01:08
@Örömhernyó:
"A képeken egy szomorú, rideg, hideg, embertelen világot látok."

Nem tudom, miről beszélsz, hacsak nem a jégtörős és a hómarós képre gondolsz. :-)
Semmi szomorút, rideget és embertelent nem látok ezeken a képeken, egyszerű emberek végzik mindennapi tevékenységüket, ez ma sincs másként. Persze ha egy járműjavító üzemben életveszélyben érezted magad, akkor némileg értelek.
ecetes torma 2019.10.02 12:43:51
@Örömhernyó:
"Szerintem a 70-es évek tényleg rideg, embertelen, elpazarolt évtized volt, nem csak Magyarországon."
Nem mondom, hogy nem volt ennél jobb időszaka a világnak, de azért inkább a jobbak közé tartozott. Magyarországon még inkább, (egy nyugodt langyos víz volt, na!) Ha a háborús időket nem veszem ide, még akkor is találok rosszabbakat, mondjuk az '50-es, '90-es évek Magyarországa.
És hát igen, akkor voltam fiatal, az valóban sok mindent felülír, bár ennyi év a hátam mögött azért megtanított realistán szemlélni a világot. Tudom, a kor nem mindenkinél van ilyen hatással. :-)
Vagy az van, hogy az ingatlanpiacon évek óta tapasztalható óriási pörgés valahogy elkerüli Kistarcsát, vagy olvasónknak tényleg nem a legagilisebb ingatlanközvetítőt sikerült megbíznia. 5 hónap alatt 2 érdeklődő? Egy zsákfaluban talán, de egy fejlődő, fővárosi…..
ecetes torma 2019.06.26 17:33:23
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..
ecetes torma 2017.08.19 08:08:57
@tomfree: A tetszikezéstől én is arrébbmennék. :D Bár a lényeget tekintve persze igaza van.
Érdekes interaktív tévéfimet vetített le az ARD a napokban: egy bírósági tárgyalásról szólt, aminek végén a nézőknek kellett eldönteniük, hogy mi legyen az ítélet. A történet szerint egy Al-Kaida-sejt a levegőben eltéríti a Lufhthansa egyik Airbus A320-as gépét (164 fővel a fedélzeten), majd a gépet…..
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
ecetes torma 2015.07.23 09:52:54
@Palladrin:
"Egyébként mindenki kitalálhat bármilyen okot arra, hogy gyorsa hajtson. Te labor cuccokat szállítasz, nekem meg oda kell érnem oviba a gyerekért, mert nekem az a fontos ..."

Azért van olyan eset, amikor te is találnál okot a gyorshajtásra. Velem megtörtént, bár nem én vezettem, mert akkor még nem volt se autóm se jogsim, így a szomszédot kértük meg, hogy vigye el a 2 éves kislányomat a kórházba. (Durván fejbe verte a hinta). Vidéki falu, nyolcvanas évek, telefon a főtéren, a mentő körülményes és lassú lett volna. Na ő nem tartott be semmilyen sebességkorlátot, viszont a duda és az összes villogó fényforrás ment végig.
Persze tudom, hogy a legtöbb gyorshajtás jóval jelentéktelenebb indokkal magyarázható, pl. amiket írtál.
ecetes torma 2015.07.23 10:04:45
@Palladrin:
Én az általános 60km/h-s sebességkorlátozás visszaállításáról beszélek, de ezt nem lenne kötelező mindenütt kihasználni. Most se megyek mindenütt 50-nel, mert hiába lehet, de ha mondjuk szűk az utca, sűrű a forgalom, vagy számítani lehet gyalogosok lelépésére, akkor úgy ítélem meg, hogy ott csak pl. a max. 30 a biztonságos.
ecetes torma 2015.07.23 10:11:10
@Palladrin:
Látod pont erről beszélek. Most is mindenki 60-nal megy, mert csak 65-től küldik a levelet. De hadd mehessek már tiszta lelkiismerettel 60-nal, és nem bánom, ha 65-nél már akkor is büntetnének.
Lassan ébredeznek a nyelviskolák és kezdik végre felfogni, hogy rémálmuk valóra válni látszik: az ő lábuk alól is kihúzzák a szőnyeget. Talán azért nem hitték eddig, hogy sorra kerülnek, mert - a trafik- és kaszinó-mutyik esetét párhuzamba állítva - ők legalább…..
ecetes torma 2013.12.15 15:20:15
@Mária: TE tettél általánosító kijelentést, én, mint ahogy írtam a saját családomról / ismerőseimről beszéltem, akik egyáltalán nem különlegesek, nem gazdagok, és jórészben nem is diplomások, mégis beszélnek nyelve(ke)t.
ecetes torma 2013.12.15 15:22:00
@$pi$: De, manapság már magyarul is csak kevesen beszélnek jól. :)
ecetes torma 2013.12.15 15:29:00
@goldenhind: Igazából sokan azért Fideszesek, mert inkább jobboldaliak a nézeteik, és/vagy utálták, mikor csak és kizárólag azért kerestek jól, hogy másokat támogathassanak a többlettel. Én sem vagyok az a baloldali :), de a Fideszes kormányunk sajnos az, na meg mindamellett arrogáns és inkompetens rablók gyülekezete.
A Pókember-sorozat és az Úton sztárja elhagyta az oroszlánt és ezúttal csipkében, ragyogó ékszerekben és bódító illattal hódít. Kirsten Dunst már egy éve a Bulgari reklámarca. Ő adta az arcát a sikeres Mon Jasmin Noirhoz is, melynek plakátján halványlila selyemruhában…..
ecetes torma 2012.10.05 19:15:32
@digitime:
Egyetértek. Semmi szexi nincs ezeken a képeken. Mintha valami baja lenne, fájna a hasa, vagy a feje, mit tudom én...