Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecetes torma

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárcsak a világ legszebb rooftop teraszát, a világ legszebb éttermeit is pontozhatták a TripAdvisor szemfüles látogatói, akik véleménye alapján a következő tíz étterem nyerte el a leginkább a tetszését. Nektek hogy tetszenek? 10. Mistico Restaurant, Armacao dos Buzios, Brazília Még a Google…..
Megállapíthatjuk, hogy a televíziókészülék mint olyan, jelen fejlettségi szintjénél foglalja el a legkevesebb helyet, viszont a kinézete pedig a legunalmasabb periódusba érkezett. Nézzünk pár őrült konstrukciót és különleges formát a múltból.  A legelső készülékek között nem nehéz ilyet találni,…..
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
ecetes torma 2019.10.02 12:43:51
@Örömhernyó:
"Szerintem a 70-es évek tényleg rideg, embertelen, elpazarolt évtized volt, nem csak Magyarországon."
Nem mondom, hogy nem volt ennél jobb időszaka a világnak, de azért inkább a jobbak közé tartozott. Magyarországon még inkább, (egy nyugodt langyos víz volt, na!) Ha a háborús időket nem veszem ide, még akkor is találok rosszabbakat, mondjuk az '50-es, '90-es évek Magyarországa.
És hát igen, akkor voltam fiatal, az valóban sok mindent felülír, bár ennyi év a hátam mögött azért megtanított realistán szemlélni a világot. Tudom, a kor nem mindenkinél van ilyen hatással. :-)
ecetes torma 2019.10.02 12:45:22
@ecetes torma:
realistán = reálisan
ecetes torma 2019.10.02 10:01:08
@Örömhernyó:
"A képeken egy szomorú, rideg, hideg, embertelen világot látok."

Nem tudom, miről beszélsz, hacsak nem a jégtörős és a hómarós képre gondolsz. :-)
Semmi szomorút, rideget és embertelent nem látok ezeken a képeken, egyszerű emberek végzik mindennapi tevékenységüket, ez ma sincs másként. Persze ha egy járműjavító üzemben életveszélyben érezted magad, akkor némileg értelek.
Vagy az van, hogy az ingatlanpiacon évek óta tapasztalható óriási pörgés valahogy elkerüli Kistarcsát, vagy olvasónknak tényleg nem a legagilisebb ingatlanközvetítőt sikerült megbíznia. 5 hónap alatt 2 érdeklődő? Egy zsákfaluban talán, de egy fejlődő, fővárosi…..
ecetes torma 2019.06.26 17:33:23
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..
ecetes torma 2017.08.19 08:08:57
@tomfree: A tetszikezéstől én is arrébbmennék. :D Bár a lényeget tekintve persze igaza van.
Érdekes interaktív tévéfimet vetített le az ARD a napokban: egy bírósági tárgyalásról szólt, aminek végén a nézőknek kellett eldönteniük, hogy mi legyen az ítélet. A történet szerint egy Al-Kaida-sejt a levegőben eltéríti a Lufhthansa egyik Airbus A320-as gépét (164 fővel a fedélzeten), majd a gépet…..
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
ecetes torma 2015.07.23 09:52:54
@Palladrin:
"Egyébként mindenki kitalálhat bármilyen okot arra, hogy gyorsa hajtson. Te labor cuccokat szállítasz, nekem meg oda kell érnem oviba a gyerekért, mert nekem az a fontos ..."

Azért van olyan eset, amikor te is találnál okot a gyorshajtásra. Velem megtörtént, bár nem én vezettem, mert akkor még nem volt se autóm se jogsim, így a szomszédot kértük meg, hogy vigye el a 2 éves kislányomat a kórházba. (Durván fejbe verte a hinta). Vidéki falu, nyolcvanas évek, telefon a főtéren, a mentő körülményes és lassú lett volna. Na ő nem tartott be semmilyen sebességkorlátot, viszont a duda és az összes villogó fényforrás ment végig.
Persze tudom, hogy a legtöbb gyorshajtás jóval jelentéktelenebb indokkal magyarázható, pl. amiket írtál.
ecetes torma 2015.07.23 10:04:45
@Palladrin:
Én az általános 60km/h-s sebességkorlátozás visszaállításáról beszélek, de ezt nem lenne kötelező mindenütt kihasználni. Most se megyek mindenütt 50-nel, mert hiába lehet, de ha mondjuk szűk az utca, sűrű a forgalom, vagy számítani lehet gyalogosok lelépésére, akkor úgy ítélem meg, hogy ott csak pl. a max. 30 a biztonságos.
ecetes torma 2015.07.23 10:11:10
@Palladrin:
Látod pont erről beszélek. Most is mindenki 60-nal megy, mert csak 65-től küldik a levelet. De hadd mehessek már tiszta lelkiismerettel 60-nal, és nem bánom, ha 65-nél már akkor is büntetnének.
Lassan ébredeznek a nyelviskolák és kezdik végre felfogni, hogy rémálmuk valóra válni látszik: az ő lábuk alól is kihúzzák a szőnyeget. Talán azért nem hitték eddig, hogy sorra kerülnek, mert - a trafik- és kaszinó-mutyik esetét párhuzamba állítva - ők legalább…..
ecetes torma 2013.12.15 15:20:15
@Mária: TE tettél általánosító kijelentést, én, mint ahogy írtam a saját családomról / ismerőseimről beszéltem, akik egyáltalán nem különlegesek, nem gazdagok, és jórészben nem is diplomások, mégis beszélnek nyelve(ke)t.
ecetes torma 2013.12.15 15:22:00
@$pi$: De, manapság már magyarul is csak kevesen beszélnek jól. :)
ecetes torma 2013.12.15 15:29:00
@goldenhind: Igazából sokan azért Fideszesek, mert inkább jobboldaliak a nézeteik, és/vagy utálták, mikor csak és kizárólag azért kerestek jól, hogy másokat támogathassanak a többlettel. Én sem vagyok az a baloldali :), de a Fideszes kormányunk sajnos az, na meg mindamellett arrogáns és inkompetens rablók gyülekezete.
A Pókember-sorozat és az Úton sztárja elhagyta az oroszlánt és ezúttal csipkében, ragyogó ékszerekben és bódító illattal hódít. Kirsten Dunst már egy éve a Bulgari reklámarca. Ő adta az arcát a sikeres Mon Jasmin Noirhoz is, melynek plakátján halványlila selyemruhában…..
ecetes torma 2012.10.05 19:15:32
@digitime:
Egyetértek. Semmi szexi nincs ezeken a képeken. Mintha valami baja lenne, fájna a hasa, vagy a feje, mit tudom én...