Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veréb Béla

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- az aznapi első (és jobb) koncert itt! - Persona Non Grata Dancin' Fool Easy Meat Bamboozled By Love Sy Borg Suicide Chump Little House I Used To Live In Drum Solo Yo' Mama Magic Fingers Black Napkins (a few seconds missing) Camarillo Brillo Muffin Man Strictly Genteel A…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlap:www.dreamtheater.netMár most tudom, hogy ez a recenzió is olyan lesz, mint a korábbi DT kritika: Túrisas majd kontráz (meg nem is), a kommentelők meg hirtelen előkerülnek valahonnan - onnan, ahol eddig rejtőzködtek - és mindenki le lesz osztva, mint…..
Veréb Béla 2013.11.16 21:48:20
Először is én elég elfogult vagyok a zenekarral. De ezt így nem kellett volna kiadniuk.
Miért kell mű közönségzajt rátenni az egész kiadványra úgy, hogy az eredeti még minimálisan sem hallatszik!? Szerintem hihetetlenül lerontja a koncertélményt, hisz pont az eredeti hangulattól foszt meg. Egy majd 30 éves zenekar, már kiadtak jónéhány koncertanyagot ilyen felesleges csalások igénybevétele nélkül. Most ezt miért kellett? Nem hiszem, hogy az argentín közönség olyan halk lett volna. Eleve miért kell ilyen nyilvánvalóan meghamisítani valamit? Pedig megvannak a módszerek, hogy hogyan kell rögzíteni jól a közönséghangot.
Vagy csak nekem szúrt ez szemet (illetve fület)?
A 8280 férőhelyes Luna Park-nak 70 ezres közönsége van. Ez borzasztó!!
Aztán itt vannak a bejátszott háttérvokálok, amik még élőben sem voltak pl. a Dark Eternal Night alatt. Amit régen Portnoy a dob mögül "énekelt", azt most senki, de mégis hallani a felvételen. És még lehetne sorolni tovább sajnos.
A felvétel, a képi megvalósítás szép, sőt gyönyörű, azzal semmi gondom. De egy koncertlemez és/vagy film kiadásának csak akkor van értelme, ha az az eredeti hangulatot és az akkori teljesítményt mutatja be. Ez a kiadvány nem ezt teszi, ezért összeségében nem tetszik. És ezt én sajnálom a legjobban.
Az internet világában könnyen meg tudsz vásárolni ilyesmi dolgokat, mielőtt kézzelfogható verzióban is megtennéd. :)
A teljes koncert felvétele a BBC közvetítéséből (zappateers): 200 Motels London by mB on Grooveshark Mi a zenekarod neve? - szövegfordítás; Képgaléria:2013-11-10 18:00 A különböző előadások/felvételek összehasonlító táblázata (Information INK): 2013-11-04…..
Csevegés: bármiről, bármikor. Ami eszedbe jut, ami nem; amit hallgatsz vagy amit csak szeretnél - vagy hogy mi volt a vacsora. Mint egy fórum - ki lesz téve oldalra valahova állandó linknek, aztán meglátjuk meddig és hogyan él. Beszélj!..
Veréb Béla 2013.11.03 10:19:25
Bálint! A Lou Reed poszthoz írt utolsó bejegyzéseddel kapcsolatban eszembe jutott egy olyan téma, ami esetleg érdekes lehet.
Először is arról, hogy életemben eddig rengeteg zenét meghallgattam műfaji korlátoktól függetlenül. (Persze csak azok közül, amit zenének lehet nevezni). A "hihetetlen zenész- és dalmennyiség" résznél újra eszembe jutott az, hogy valóban óriási a túlkínálat. Egy csomó műfaj teljesen kifulladt. Sokszor úgy érzem, hogy a maiak már csak másolják a régi dolgokat és nincsen meg bennük a fejlődésre való hajlandóság vagy tehetség. Vagyis csak nagyon kevesekben van meg.
Volt idő, mikor még én is össze hallgattam mindent, mert arra törekedtem, hogy sokmindent ismerjek, a lehető legszélesebb legyen a zenei látóköröm és nem zavart, hogy egyformák vagy hogy ugyanazt játszák, mint amit már eljátszottak 20-30-40 évvel ezelött. Aztán elgondolkoztam. Miért kellene nekem ismerni minden epigont ? Mostanában inkább régi előadókat veszek elő és őket ismerem meg jobban. Hisz' mégis csak ők tették le az alapokat és sokkal izgalmasabb zenét játszottak, mint manapság.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába van zenei túlkínálat, nem kell vele foglalkozni. Aki tényleg egyedi és értékes, megpróbál valami újat alkotni, azt természtesen meg kell ismerni, de a többivel nem kell foglalkozni. Rögtön tisztább lesz a kép és így még mindig meg lehet találni azokat, akik "kizárólagos hivatkozási alap" vagy "műveltségminimum" lehetnek.
Augusztus 28-án jelenik meg Mike Keneally You Must Be This Tall című lemeze, 3/4-részt instrumentális, a közreműködők: Bryan Beller, Marco Minnemann, Joe Travers, Rick Musallam, Missy Andersen és Andy Partridge. (United Mutations) Itt egy dal belőle: ..
Veréb Béla 2013.08.17 20:33:37
a magyar felirat a cc-re kattintva kapcsolható be - köszönet vibraephasenek a videó feltöltésért! első rész: Big Swifty >> 03:44 Evelyn, a Modified Dog Big Swifty reprise Carolina Hardcore Ecstasy Debra Cadabra I'm The Slime Sofa >> 30:55 Oh No >>…..
A nemrégiben történt net-vásárlási lendületben (LeBocal) becsúszott a Zappa The Hard Way könyv is (olvass róla/belőle itt!), ami ma érkezett meg.A szerző (Andrew Greenaway, az Idiot Bastard honlap gazdája) volt kedves nekem dedikálni is. Ugyebár a 88-as banda konfliktusairól, nagyon…..
"Az UMRK és a Vaulternative Records részéről örömmel mutatjuk be az audió-szórakoztatás új sorozatát. Ezek között az anyagok között a primitívebb hang-dokumentumok lesznek, amelyek a leglényegét próbálják meg bemutatni annak, hogy milyen felemelő és valószínűtlen vagy akár…..
from: Zappa in France Mike Keneally performs this Zappa cover with Guthrie Govan, Marco Minneman and Bryan Beller (the Aristocrats) at the WesFest 7 benefit at the Roxy on March 4, 2012. Ez a hangszerelés számunkra azért lehet érdekes (gondolom Tom Trapp munkája), mert ugyanezt játszotta a…..
Legyen egy képzeletbeli kiadóm, a Zappa PONT Records, ami feladatának tekinti hogy méltó módon állítson hangemléket egy-egy zappa-korszaknak. Eheti kiadványunk egy 1976 tavaszi koncert a maga teljes hozzáférhetőségében (még ha sok is jött elő a korszakból az utóbbi időben).…..
Veréb Béla 2012.04.03 15:51:52
@mB: Igen, regisztrálni kell hozzá.
Amit pedig az elején írtál, valóban a kalózfelvételek a legfontosabb kordokumentumai Zappa munkásságának. Elképesztő milyen kincsek vannak. Én mostanában veszteségmentes (lossless) formátumokban töltök le Zappa kalózokat. Lehet, hogy fölösleges a rosszabb minőségű hanganyagok esetében a magas minőség, de nincs szívem átkonvertálni. :) Hihetetlen, hogy mennyi koncertet rögzítettek már akkoriban is a rajongók. Hála nekik, mert így sokkal teljesebb a kép.
A Zappa Family Trust (ZFT) és az Official Allan Holdwsorth (OAH) kiadó büszkén jelenti be a Tabula Rasa című CD megjelenését, amin Zappa Synclavier munkái Allan Holdsworth és Chad Wackerman közreműködésével szólalnak meg. forrás: alt.fan.frank-zappa és Zappa in France. A…..
Veréb Béla 2012.04.01 20:26:10
@mB: Hát elég hülye vicc volt! Símán hihetőnek hangzott. Sajnálom is kicsit, hogy kacsa. :-D
Jelentem a tréfa sikeres volt és kössz! :-)
Egy érdekes levél a zappa.com-ról - kérdés GZ-hez: Kíváncsi vagyok van-e most bármilyen kapcsolata Magyaror-szággal (már ha volt azelőtt valamilyen), és hogy vajon mit szólna FZ a politika mostani jobbratolódásához, a kormány erős média-kontrolljához, amit most az Európai Unió…..
Kiadó:Music Theories RecordingsKevés olyan jó előre beharangozott megjelenésre vártam (várok) idén annyira, mint Mike "Restless" Portnoy új progresszív rock projektjének zászlóbontására (a "Flying Colors" névválasztás ugyanis erre utal) olyan hatalmas nevekkel, mint Neal és Steve…..
Kedvesem vargabetűkkel tarkított IKEA-túrájának részleteit az indulás előtt megismerve nem nagyon láttam reális esélyt a pontos érkezésre, sőt a megérkezésre sem, ezért túlságosan nem is éltem bele magam, hogy a tömör fa konyhai munkalapon kívül nehezedik még rám súly a…..
Veréb Béla 2011.12.11 11:43:05
Myrath hanganyag (az első dal kivételével):
www.dimeadozen.org/torrents-details.php?returnto=%2Faccount-cp.php&id=384982
Orphaned Land hanganyag:
www.dimeadozen.org/torrents-details.php?returnto=%2Faccount-cp.php&id=385093
Regisztráció szükséges!
Orphaned Land összes dal a youtube-on. Elég rossz minőség, de emléknek jó.
Kiadó:MK MusicHonlapok:www.oficinag3.com.brmyspace.com/oficinag3Az Angra mellett egyértelműen a hazánkban, de talán az öreg kontinensen is gyakorlatilag ismeretlen keresztény metál zenekar, az Oficina G3 a kedvenc brazil bandám (otthon megnyerték a Latin Grammy-t!). A legutóbbi lemezük,…..
Honlap:myspace.com/anaxesprogEgyéb irányú és egyáltalán nem pihentető elfoglaltságok miatt kényszerű hallgatásra volt ítélve blogunk, de mire "hazafias" szolgálatomból visszatértem, egy nagy rakat hallgatnivaló gyülemlett föl, így – még jócskán kótyagosan -…..
Kiadó:InsideOutHonlapok:www.jameslabrie.commyspace.com/dreamtheaterjameslabrieSzerintem nincs olyan ember a szakmában, akit ne sokkolt volna a hír, hogy Mike Portnoy – a zenekar legfőbb motorja és keménykezű "karmestere" - kiszállt a Dream Theater-ből. Sokan inkább azért…..
Az év koncertjei között a Rage se volt semmi (itt) és a Wendigo lemezbemutató föllépése is nagyon bejött (itt), de nálam alighanem a Spock's Beard viszi majd el a pálmát, mert ezen a szeles, hűvös őszi estén teljesen lenyűgöztek. Alig merek belegondolni, hogy mivel egyik cimborám…..
Ritka beszédes a borító. Örményünk kitárt karral, lehunyt szemmel áll egy lepel előtt, szemben velünk. Provokál. Itt vagyok, tegyetek velem, amit akartok. A System Of A Down fanok persze ezt nem értik. Ki akarná bántani az ő örmény sarjukat, pontosabban Serjüket? Hát nagy…..
Veréb Béla 2010.10.07 21:49:51
@Kotta: Na nekem van időm! A munkahelyemen is, meg itthon is...de tényleg! :)
Egyébként három műszakban 60 ezret keresek! Még most is irigyelsz? :D