Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avar

63 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vele gyógyítgatom sérült lelkem   Don't stop the music.....
ma főleg a németekből, különösképp pedig a Deutsche Bahnból.Legyen ennyi elég. GRRRRRR..
Egy éven belül már harmadszor hozott választási értesítőt a posta. Úgy, hogy nemnémet állampolgárként 2 választáson részt sem vettem/veszek!Ez aztán a demokrácia! :-)Február elején az Integrációs bizottság tagjait választjuk meg. Mi, migránsok. :-) Hahaha, eddig nem éreztem…..
itt az újabb ok, miért érdemes engem meglátogatni: 2010-ben Essen a Ruhr-vidék képviseletében EU kulturális fővárosa. Tegnap volt a hivatalos megnyitója az évnek, amit három év kemény felkészülés előzött meg. A változás szemmel látható volt.Ime néhány kedvcsináló:Youtube:…..
Ma M. előre eltervezett módon meglepetésben részesített: csak annyit tudtam, hogy este rá kell érnem. Hát ráértem. Azt hittem moziba megyünk - mint születésnapi ajándék - de nem, színházban voltunk.Őszintén szólva tök jó, hogy errefelé lehet "hétköznapi…..
Ők az új kedvenc.P. kolléga ötlete volt, hogy menjünk el a koncertjükre - ami különben 1 átszállás és egy órás vonatút egy ruhr-vidéki városkába, úgyhogy igazán rá kellett szánni magunkat. :-)De nagyon megérte. A srác szemtelenül fiatal, hihetetlenül tehetséges és…..
vagy sushi? Lényeg a lényeg - tegnap saját készítésű sushi volt a vacsora. A japán munkatárs volt a szakmai felügyelet, ő mosta - főzte - keverte össze a rizst, de az algapapirba való csomagolást már felváltva csináltuk egy német kollégával. Igazából nem is sushik,…..
A héten kb csak aludni meg reggelizni meg vacsorát főzni :-) voltam otthon. Kedden „Tetthely”-maratont tartottunk este egy havernál, szerdán szalszázni voltam. Csütörtökön a kutatócsoport éves közös kirándulása került megrendezésre: egy felhagyott iparvasút vonalán…..
Egyre rövidülnek a nappalok és ez látható kihatással van az életkörülményeimre. Az a legkevesebb, hogy egyre nehezebb felkelni reggelenként – bár ennek erősen befolyásoló oka lehet az is, hogy későn fekszem. ;-) Másfelől „depressziós” lett a lakótársam, és…..
Jelentem megvagyok, csak most épp nagykanállal eszem az Életet. :-) Minden estére jut valami: színház, mozi, társasozás, főzés, salsa-party... így sajnos mire hazaérek csak ágyba dőlni van erőm. :-(És az intézet is megtalált néhány projekttel, úgyhogy napközben sem…..
... pontosan ez a szó futott át az agyamon, amikor betettem a telepítőlemezt a gépbe, és kiderült, hogy Kubuntu helyett Ubuntut töltöttem le. Valószínűleg egy helyen figyelmetlenül kattintottam... De akkor már késő volt: félig újraparticionáltam már a gépet, nem volt visszaút.…..
Tegnap az egyetememen jártam - a hivataloson. Ugyanis, én hivatalosan Osnabrückben írom a PhD-mat, az egyik ottani prof a témavezetőm.Valahogy, ha Osnabrückre gondolok, mindig egy kisváros képe él a fejemben, pedig egyátalán nem kicsi. És olyan takaros! Nem, azt azért nem állítanám,…..
A múlt héten Lausanneban voltam egy PhD Workshopon. Nagyon jól sikerült esemény volt, jól éreztük magunkat.Levezetésképpen péntek este elmentünk közelebbről megvizsgálni a svájci éjszakai életet, és utunk a belvárosban lévő katedrális mellett vezetett el...Meg voltunk róla…..
Tévedés ne essék, az enyémek, az egyiket rááadásul fejeltem. Olyan tuti találatok voltak, jól jöttek volna az U20-as magyar válogatottnak is. Kettőt ki is tudtam volna kölcsönözni... Úgy érzem (és a futócipőm is helyesel :-))) ), hogy jó befektetés volt 20 Euróért…..
A múlt hétvégén tartották Vohwinkelben, Wuppertal legnyugatibb városrészében a Schwebebahn alatt Németország legnagyobb egynapos bolhapiacát. A kiváncsiság kohajtott, és - sajnos :-) - nem jöttem el üres kézzel. Szereztem:- egy kisméretű Római tálat, és már fel is avattam:…..
A szobatársam most kapta a hírt, hogy meghalt az apja. A következő vonattal utazik haza Berlinbe.A srác kb egy évvel idősebb nálam.Megdöbbentő...
UUUUOOOOAAAAAVVVVVAAAAAA!Ilyen volt a ma esti party!Pedig már 4 hete nem voltam. Úgy látszik jót tesz, ha kihagyok néhány alkalmat. Úgy éreztem magam, mintha a táncparkett ördöge lennék. Pedig hol vagyok én még ettől - elnézve, hogy hogy táncolnak az igazi party-arcok.Viszont…..
A ma megközelítette a tökéletes napot: volt benne élvezet, kultúra, természet és jó társaság - minden a megfelelő arányban.Ma volt a műemlékek napja, ezért a szomszédos templomban - ami a Rajna-vidék legjelentősebb evangélikus építménye - vezetést tartott a lelkész.…..
Most jöttem a Coco Chanel filmről. Hát igen, senkinek sem könnyű, és a múlthoz képest nekem nagyon egyszerű dolgom van.Holnap tovább irom a dolgomat...
Mint már említettem, furcsák errefelé a németek.Tegnap két tinit láttam, akik fekete tülszoknyában, mondhatni darkosan, és véresre sminkelt arccal álltak a buszpályaudvaron.Hogy kicsit túllőttek a célon, az a németek fején is látszott, mert mindenki jól megnézte őket. Ha…..
- Hogy mi egyedi Wuppertalban?- Hogy ennyi furcsa ember jár az utcán. Az, hogy valaki magával/magának hangosan beszél az utcán (nem headsetbe vagy mobiltelefonba) az mindennapos jelenség. Reggeli és esti városon való átrohanásaim alkalmával nemegyszer látok embereket, akik…..
Vannak időszakok az ember(lánya) életében, amikor naplót kell írnia. Most (=ma) úgy érzem, megint egy ilyen időszak köszönt be, és világgá kell kiáltanom a hétköznapjaimat.Ma például újra találkoztam Renátával, egy régi kedves másik (litván) ösztöndíjassal, aki egy…..
Talán hihetetlennek tűnik, de vannak emberek, akik minden kényszerítő ok nélkül, magyarul szeretnének megtanulni. Sosem hittem volna, hogy valaha is részem lesz olyan nyeltanulósdiban, amikor két anyanyelvű egymás nyelvét tanítja egymásnak. Merhát én a magyart tudnám mindössze…..