Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ex-dr. vuk

3 bejegyzést írt és 9051 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogadó Kötelező hittanra fel! 2018.09.29 16:12:16
Nos, Hajnal Gabriella után nem nagyon gondoltam volna hogy van lejjebb. Hogy őszinte legyek, nem tudom mi volt a szobi Szent László gimnázium ebédjében, de Rétvárinak sikerült alulmúlnia, még a Klebelsberg Központ vezetőjének nyilatkozatait is. Egy kis emlékeztető:Hajnal Gabriella azt állította…..
ex-dr. vuk 2018.10.02 22:39:20
@jandera: "( Pl. : Az agy bizonyos részeinek ingerlésével sikerült ideiglenesen vallási élményt/érzést létrehozni."

Ez nem isten hanem az agy vizsgalata ..
ex-dr. vuk 2018.10.02 22:52:04
@TanNé: ezek mik? ezek mitol "dogmak"? Legfeljebb "ezek azok a dolgok, amik az ateizmusty jellemzik". Ez miert lesz "dogma"?

Akarod, hogy tetelesen cafoljam?

1. Mindeki "ateista", aki nem hisz istenben, mert ezt jelenti a szo. Ez nem dogma, hanem a szo jelentese. Meg a "knfucionistak" is ateistak, ha nem hisznek istenben. Ha meg hisznek akkor teistak (mindamellett, hogy konfucionistak is).
2. Ezt a teistak szoktak mondani, amikor bizonyitekot kernek toluk az allitasaikra. Ateistaknak nem kell bizonyitaniuk semmit mert nem is allitottak semmit.
3. Itt tokeletesen kevered a dolgokat, attol hogy valaki ateista meg lehetnek MAS temaban dogmai, de nem az atizmussal osszefuggesben. Az ateizmusnak maganak valoban nincsenek dogmai - ateistaknak lehetnek.
4. Az agnoszticizmus a tudasrol szol es nem a hitrol.
5. Ilyen kijelentest is teistak tesznek, ateista nem is akarja bizonyitani, sem cafolni isten letet - egyszeruen nem hisz benne, a bizonyitas vagy cafolas mar nem az o dolga.
6. "Ami persze, hogy valótlan és badarság" - micsoda ervek .. igen, by tedinition aki nem hisz istenben, az ateista. Igen, annak is szuletik - amig azt sem tudja mi az isten, nem hihet benne. (szerintem nem tudod mi az ateizmus, ez a legnagyobb baj)
7. "Az ateisták meg nagyon is Isteneznek." What?... szerintem te osszekevered az ateistakat az aktivistakkal... En akkor beszelek istenrol ha mas szoba hozza.
8. "Például ateista egyházakat alapítanak, ateista isteneket tisztelnek, ateista szertartásokat tartanak " - na ez mar az igazi WTF :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD ateista egyhaz? srsly? ateista istenek? az eleve oximoron. szertartas?... nincs nalam koko

Az a baj, hogy nem tudod mit jelent az ateista szo, ezert hordasz ossze hulyesegeket. Az ateista nem az, aki kiall a placcra es isten ellen predikal meg satant imagja meg istent tagad. Hogy tagadhatna istent ha nem is hisz benne? Sarkany- es egyszarvutagado is vagyok akkor :)
ex-dr. vuk 2018.10.03 19:51:57
@TanNé:
Gondoltam eszervekkel vitazunk, de latom fegyvertelen vagy.
Ezennel vitara alkalmatlannak talaltattal.
A saját példámon keresztül próbálok segíteni az éppen notebook vásárlást tervezőknek. A régi laptopomat egy HP 255 G4-et, ami 2 évig hasznos társam volt, lecseréltem, mert nem bírta azt a tempót, amit a munkám során diktálok és elvárok egy "munkatárstól". Nem kirúgásról van szó, a család továbbra is…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
ex-dr. vuk 2018.07.10 12:30:20
@mindenannyi: "mérges volt az őszinteségért"

Erre van az a vicc, hogy allasinterjun:

- Mi az on legrosszabb tulajdonsaga?
- Tul oszinte vagyok.
- Nem gondolom, hogy az rossz tulajdonsag.
- Leszarom, hogy mit gondol.

Ha valaki oszintesegert merges ott mar komoly baj van :) De persze az arnyoldal ott van az "Invention of lying" c. Ricky Gervais filmben :)
ex-dr. vuk 2018.07.10 12:31:01
@Berelhetoreklamfelulet: "Jó munkás van rengeteg, jól fizető cég na az nincs sok."

En itt angliaban a forditottjat tapasztalom ... a szemetet is felveszik jo penzert, mert egyszeruen nincs mas.
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
Az egyik legnagyobb brit gépjármű biztosító magasabb díjat kalkulál a Hotmail fiókot használó vezetők számára – ez annyira abszurd, hogy öt forrásból ellenőriztük...
ex-dr. vuk 2018.01.29 15:25:48
@annyi amennyi: ezzel akkor van baj ha az algoritmus nem veszi figyelembe a nevek gyakorisagat.

Hipotetikus eset: a vilagon van 100 ember, ebbol 99 mohamed es 1 george. Ekkor feltehetoen a balesetek 99%-at "mohamed" nevu fogja elkovetni (mivel ez a nev ennyivel gyakoribb). Ekkor jogos annak az 1 db george-nak olcsobban adni a biztositast, mint a pontosan ugyanolyan feltetelekkel rendelkezo, balesetet soha nem okozo egyik mohamednek?
Segitek: nem
ex-dr. vuk 2018.01.29 15:50:16
@annyi amennyi: egyetlen problema van, hogy nem biztos, hogy tudhato a jogositvannyal rendelkezo mohamedek szama (legalabbis nem a biztosito szamara).
Itt vagyok pl. en, angliaban elek, de magyar jogositvanyom van (egyelore). Tehat meg ha ez az adat kinyerheto is lenne a biztosito szamara az angol jogsinyilvantartasbol EN biztosan nem szerepelnek benne. Teny, hogy biztositasom nekem is van, tehat a biztositottak kozott szerepelek, ahogy a kartortenetem is.
De egyebkent a brit biztositokkal amugyis vannak olyanok, hogy ha ugyanazt a munkakort mas nevvel irod be akkor maris mas lesz a kockazat, ami nyilvanvaloan azt jelenti, hogy valami nem okes ott a rendszerben (habar ertem az algoritmust, az eredmeny megis rossz).
De amugyis nyilvanvalo diszkriminacio, mert attol hogy egy kollegam barom, miert esek en, ugyanazzal a munkakorrel, magasabb kockazati korbe. Ez szimpla altalanositas, a foglalkozasomnak nem szabadna reszt vennie a kockazati tenyezok kozott, mert irrelevans. Vagy legalabb beledobnak nagyobb dobozokba, mint szellemi munkas/gyari munkas, maris finomodna kicsit, es nem lennenek ilyen elteresek csak mert mas neven irom be ugyanazt a munkakort.
ex-dr. vuk 2018.01.31 10:37:42
@BéLóg: sajnos vizsgaztam valszambol, progmathoz kotelezo.
na de ..

Az adatbanyaszatban (amit csinaltam regebben) es a statisztikaban a korrelacio egyaltalan nem jelent ok-okozati osszefuggest. Attol, hogy szamaranyban a mohamedek tobb balesetet okoztak az egyaltalan nem jelenti azt, hogy AZERT okoztak tobb balesetet MERT a neve mohamed. Tehat egy olyan mohamed aki meg nem okozott balesetet nem jelenti azt, hogy nagyobb esellyel fog mint a george nevu haverja. Ez a csaloka es ezert diszkriminativ a nev alapjan ranking-elni a rizikot.
Adott egy mindig jobboldalra szavazó megyei jogú város, melynek parlamenti képviselője a kormány második legerősebb embere és az országgyűlési választások előtt vagyunk alig három hónappal.  A fideszes polgármester váratlanul meghal. Az ellenzék pedig nem indít jelöltet. Egyet sem és egyik párt sem.…..
A nagyvárosok levegője egyre veszélyesebb. Egyre többen viselnek maszkot közlekedés és sportolás közben. Azonban ezek minősége és működése nem mindig megbízható és nem is tudunk túl sokat a hatékonyságukról. Egy új startup célja, hogy javítsa egészségünket és jólétünket egy olyan intelligens maszk…..
Tisztelt Szerkesztőség! Az én történetem nem most, hanem úgy 3-4 évvel ezelőtt kezdődött.                                                                 2013-ban jöttem, vagy inkább menekültem külföldre, s azóta is itt dolgozom. 28 évesen hagytam el az országot, most 31 vagyok. Azóta még nem…..
ex-dr. vuk 2017.04.16 19:36:19
@kvadrillio: teged aztan jol megagymostak .
 "Srácok, azért hívtalak össze benneteket, mert ez így nem mehet tovább. Értem én, hogy ügyvezetőként én itt csak egy hülye jogász-közgazdász vagyok három diplomával, ti meg a mérnökök, a szakma királyai, de az nem lehet, hogy ennyire bénán működünk tovább. Tudom, hogy imádjátok a számítógépet, meg…..
A lex CEU-val kapcsolatban képtelenek igazat mondani a kormány tagja – élükön a miniszterelnökkel. Orbán a parlamentben magyarázta a bizonyítványt, de rendesen bement az erdőbe...
ex-dr. vuk 2017.04.12 09:43:11
@Pipas: az a kerdes, hogy miutan meszaros lorinc megnyerte a szazhuszonharmadik milliardos, tizszeresen tularazott kozbeszerzest, mi lesz a penzzel utana.
Évek óta nem látott pénzszórásba kezdett az Orbán-kormány. Egyetlen hónap alatt a költségvetési egyenleget 1040 milliárd forinttal akarják rontani - más szóval ennyi pénzt terveznek elkölteni. A pénzből többek között a Mészáros Lőrinchez köthető határon túli sportakadémiák is kapnak, de jut 3,688…..
ex-dr. vuk 2016.12.23 12:35:27
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt: meg ugye a fogyasztas visszaesese is deflaciot eredmenyez. Na miert is esik vissza a fogyasztas? ..
Múlt héten adta hírül több portál is, hogy egy veszprémi faluban egy katolikus pap úgy megütött egy gyereket a hittanórán, hogy a gyerek vérezni kezdett, a pap ellen pedig eljárás indult. Egy valamikor ugyanebben a faluban is hittant tanító – névtelenséget kérő – evangélikus lelkész beszélt az eset…..
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
ex-dr. vuk 2016.08.22 11:18:37
@Ballib cenzúrázók réme 18: mit jelent az a szo, hogy "velemenydiktatura"?
A keresztény egyházak küldetése és kötelessége, hogy igazságosan és Krisztus tanításait szem előtt tartva válaszoljanak a kortárs világ nagy szociális kihívásaira. Ilyen kihívás ma a menekültválság. A magyar egyházak azonban nagyrészt vagy csöndben maradnak, vagy a kormány menekültellenes…..
ex-dr. vuk 2016.04.20 19:35:57
@Emil Cziljak: azert tortenelmi, mert regebben talaltak ki mint az ujakat.
es hat mivel az uj konkurencia a hatalomert es penzert folyo harcban, ezert elindul a lobbi hogy melyik az "igazi" vallas.

Szerintem a repulo spagettiszorny az.
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
ex-dr. vuk 2016.04.20 13:09:14
@Szelid sunmalac: "akar masokat is veszelyeztetve" - itt van a kutya elasva.
ha egy szabalyt tomegesen megszegnek, akkor erdemes megnezni, hogy miert van.
Mint az adocsalas magyarorszagon: miert teszik ennyien? mert maskepp nem elnek meg es iszonyatos magas szazalek az elvonas - ergo meg kene javitani a szabalyt + ellenorzes (hogy a maradek ertelmes szabalyt betartassak).
Nincs ez maskepp itt sem.
ex-dr. vuk 2016.04.20 14:42:14
@'it's cool to know nothing':
"Ha zöld van, nem nézegetek jobbra-balra, és nem 10 km/h-val gurulok át a kereszteződésen"

Es? Miert kene ezen valtoztatni? (bar erdekes, ha a gyalogost elutik a zebran rogton jon a szoveg, hogy miert nem nezett szet - miert? - namindeyg)
mivel a piroson atmenes nem jelenti azt, hogy nem ad elsobbseget. Ergo a zoldon atmeno ebbol semmit nem fog eszrevenni (ha a pirosozo nem segghulye).

"Senki nincs abban a helyzetben, hogy megmondhassa, egy lámpa, egy tábla felesleges."

Mar hogyne lenne? Londonban jellemzoen az a fajta piros, amin a bringasok 99%-a atmegy a nyomogombos gyalogosatkelo. Gyalog megnyomja, atmegy (tobbnyire meg sem varva a zoldjet). Kozelstavol nincs senki mas, aki at akar menni, ez jol latszik. Van ertelme acsorogni? Nincs. Egyebkent a nyomogombos lampa mindenhol amiatt lesz, mert a zebrat leszartak...

De egyebkent annak kell felulvizsgalnia a lampakat, akik kihelyeztek - allami szerv.

"A szabályok mindenki számára kötelezőek."

Nem ketlem. Viszont a szabalyok vannak ertunk es nem mi a szabalyokert - ha egy szabaly hulyeseg (vagy bizonyos kozlekedokre ertelmetlen), valtoztassak meg. Errol szol a poszt.

"Nekem sem lenne gond, ha a piroson átmehetnének a biciklisek, ha az lenne a szabály, akkor arra számítanék."
Mar igy is szamitasz ra nem? :) Egyebkent meg nem kell ra szamitanod akkor sem - mert az elsobbseget meg kell adnia akkor is, ha atmegy.

"Amíg viszont a mostani szabályok érvényesek, ezeket KELL betartani, mindenkinek."
A poszt arrol szol, hogy rossz a szabaly. Ez latszik a statisztikai adatokbol - atmennek a piroson, megsincs belole gond.
Ezekszerint a szabalymodositassal nincs bajod. Ez jo hir :)
ex-dr. vuk 2016.04.20 16:42:51
@ludlab: mar megint a trollok ...
A Szegedi Kattintós jóslata szerint már csak hetekig, sőt talán csak napokig maradnak zárva a nagyobb bevásárló helyek Magyarországon. A kormány ugyanis annyi sebet szerzett ebben az értelmetlen háborúban, hogy kénytelen lesz visszavonni a törvényt még azelőtt, hogy az MSZP népszavazási…..
ex-dr. vuk 2016.04.09 11:09:28
@ulpius66: angliaban nincsenek zarva a boltok vasarnap (igaz korlatozas van, max 6 oran keresztul lehetnek nyitva - ez altalaban 10-16 vagy 11-17 szokott lenni).
Ezt a hiperbuzgó Kövér Lászlót az érdemeire való tekintettel előbb vagy utóbb ki fogják nevezni az Elnöki Tanács elnökévé. Az őszes hajú ifjú demokrata mostanában szentimentálisan és párás szemekkel emlékezik vissza mozgalmas fiatalkorára és a Kádár-rendszer előremutató vívmányaira. Sorkatonaság,…..
Nemes Jeles László első filmjének az is sikerült, ami korábban még soha: megvan az első magyar Aranyglóbusz, a Saul fia nyerte a legjobb külföldi film kategóriáját. A díjat Helen Mirren és Gerard Butler adták át, és Helen Mirren is kiemelte, hogy ez az ország először nyeri ezt a díjat. Aki átaludta…..
ex-dr. vuk 2016.01.12 17:14:16
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: nem tudom, hogy ez a tema unalmasabb-e vagy a starwars. Szerintem az utobbi is geciunalmas.
ex-dr. vuk 2016.01.13 11:13:41
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: az ujabb reszben is pont ugyanaz tortenik .. valahol volt is rola cikk hogy a 7. ugyanaz volt mint a 4. epizod .. en nem lattam a 7.-et szoval nem tudok nyilatkozni (a 2. 3.-at se, mar akkor unalmas volt). Nem kotelezo nezni, ennyi.
  Olvasom, hogy a minap 400 nap börtönre ítéltek (amely 800 ezer forint kifizetésével megváltható) valakit holokauszttagadásért. Emlékszem, amikor a törvényt meghozták – már akkor borítékolható volt, hogy mint egy színházban a díszlet részét képező pisztoly, ez is el fog sülni előbb vagy utóbb.…..
Pár napja megy az utcákon az a fogócska, amelyben a főváros cége Kocsis Máté javaslatára bontja a Simicska oszlopokat. Nem volt ez mindig így. Történelmi visszatekintésünk következik. Kocsis Máté Simicska-oszlopról néz le ránk (kép innen) A Simicska-cég Mahír Cityposter kft már régóta üzemelteti…..
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása.   Zsidók, keresztények, muszlimok egyaránt hajlamosak azt hinni, hogy őket üldözik leginkább világszerte. Valójában azonban egyetlen felekezet sem birtokolja sem az agresszor, sem pedig az áldozat monopóliumát. Az egyének vallási alapon…..
Mondjuk, én kimondottan örülök annak, hogy mostantól kezdve van egy csinos propaganda-minisztériumunk. Nem is akárkire bízták, a kis Rogánra, aki aztán igazán tudja, mi a propaganda. Ő az, aki szobrot állíttatott a kerületében, egy rikkancsnak, amelynek a kezében egy Blikk…..
Az Iszlám Állam több tízezer embert csalogatott magához a világ minden pontjáról, paradicsomot ígérve az elfoglalt szíriai és iraki területeket. A valóságban azonban egy brutális, kétszintű társadalmat hoztak létre, ahol hatalmas szakadék tátong a hódítók és a…..
ex-dr. vuk 2015.10.08 10:28:08
@♔bаtyu♔: Melyik problema megoldasa erdekeben tettek?.. :D