Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gézus

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ciklonok, hurrikánok, tájfunok mindig is voltak, manapság meg egyre többször vannak. Sőt, megnyugtatásul közöljük, a jövőben még inkább lesznek. Mint tudvalevő, ezen nevek mindegyike ugyanazt a légköri képződményt jelenti, nevezetesen egy bizonyos fajta felhőörvényt, csak épp…..
† gézus él † A hatalom humora 2008.05.16 02:14:00
A ciklon sújtotta Mianmarban tévéket, DVD lejátszókat és műholdvevőket osztogatott Thein Sein tábornok, az ország miniszterelnöke. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy a Nargis ciklon miatt földönfutóvá vált, mára jobb híján táborokban élő emberek végre örömmel…..
† gézus él † T-Socks 2008.04.25 23:37:00
"Én ebben az évben ... én ... a Szőke kapitány fejét akarom… Agyamra megy, agyamra megy... Ezt nem tűröm tovább." A piaci versenyről tudomást venni (még mindig) nem akaró, monopóliumokra jellemző arrogancia megnyilvánulása ez, ha mégoly tréfás formában is.…..
Mindjárt az elején tisztáznánk, népirtókat nem szokás ünnepelni (még ha a haláluk napja is az ünneplés tárgya), úgyhogy mi sem tesszük. De mostanság ennél jobb apropó úgysem nagyon kínálkozik arra, hogy egy kínos témáról megemlékezzünk. Az alkalom tehát egy parasztvezér…..
Vannak fővárosok a világon, ahol tömegközlekedés, mint szervezett keretek közt működtetett személyfuvarozási szisztéma nem létezik. Egyszerűen nem indokolja a helyi forgalom mértéke, vagy talán maga a rendszer lenne működésképtelen az adott társadalomban. Aztán vannak…..
† gézus él † Tour de Langkawi 2008.03.24 15:32:00
Képzeljük el azt, hogy kicsiny hazánkban egyszercsak fogják magukat az ország sorsáért aggódó képviselők és kétharmados többség ide vagy oda, de Pápát, alternatívaként meg Székesfehérvárat (esetleg Alcsútdoboz vagy Felcsút valamelyikét) adóparadicsommá nyilvánítják. És…..
Néha igazán fura kapcsolatok tudnak szövődni. Van ez így az embereknél is, na de az állatvilág... az mégiscsak más. Az olyan állatias. A lentebb megörökített kapcsolatot talán mégsem feltétlenül neveznénk barátságnak, inkább egy egyoldalú társkeresésről, emberek közti…..
Phnom Penh esténként, ha nem is lüktet, de valamelyest mégiscsak levegőért kapkod (muszáj is, mert itt legtöbbször nem is kapni). Mindazonáltal él és már csak ez a vitalitása lenyűgöző tud lenni. Ha a város valamely pontján épp nem lenne forgalmi dugó, akkor szinte biztos, hogy…..
† gézus él † Killing Fields 2008.03.14 17:36:00
A Gyilkos mezőket mi itthon leginkább Mike Oldfield életműve kapcsán ismerhetjük (már ha egyáltalán...), mert a filmet annak idején úgysem nagyon láthattuk, a könyvet meg biztos nem olvastuk. Pedig a szóban forgó Choeung Ek mezei egykoron nem épp a pipacsoktól voltak vörösek. Volt…..
Hogyan is feltételezhetnénk egy muszlim kocsikísérőről, hogy italos életmódot folytat? Pedig a Szingapúr és Kuala Lumpur Sentral között napi rendszerességgel közlekedtetett éjszakai vonatjáraton elcsípett hangfelvétel mégis valami ilyesmit enged sejtetni. Persze tudjuk, hogy egy…..
† gézus él † Waiting ferry 2008.03.12 03:35:00
"Navigare necesse est, ..." - talán valami hasonló blőd baromság kívánkozna egy ilyen kép mellé. Azonban ha ilyet állítanánk, akkor következetesen magát az életet is tagadnánk. Ekkorát viszont még véletlenül sem szeretnénk tévedni. Inkább egyet hangsúlyoznánk,…..
Az ugyebar nem vitas, hogy mikent az aramkorbe iktatott meromuszer megvaltoztatja  az aramkor parametereit (ertsd: befolyasolja aztat), akkent a turista is modositja mikrokornyezetet. Es nem is kis mertekben. Gondoljunk csak bele, letezik-e a vilagnak olyan helye, ahol egy megvillano lencseveg…..
† gézus él † Melaka taxi 2008.03.09 20:47:00
Arról az emberek mindig csak úgy hallani szoktak, hogy milyen is egy kiadós monszuneső.  Néhány "vietnámos" filmben talán valamit látni is lehetett ebből, de megtapasztalni azt, kétségtelenül feledhetetlen élmény. És hát ilyen tapasztalat megszerzésére…..
Szingapúr Little India negyede igen kedves hely lehet a világ minden hájjal megkent turistái számára. A multikulturális elfajzás már első pillantásra érezhető, hisz minden erre a furcsa állatfajra épül. Ha úgy vesszük, már puszta létük is jelentősen visszahat a negyed…..
† gézus él † More shops ahead 2008.03.09 17:55:00
A világ legmegátalkodottabb nonkomformistáját is próbára teheti némely város (vagy sokszor épp egy miniállam) fogyasztókkal szembeni attitűdje. Merthogy megpróbálja elhitetni még a hitetlenekkel is, hogy vásárolni mennyire jó dolog. Szingapúr ilyen hely, mert pont ezt teszi az…..
Érdekes vagy nem, a sors úgy hozta, hogy Szingapúr kínai negyedének kellős közepén található a városállam legrégebbi és legszentebb hindu temploma. Azonban a piacok és kajáló udvarok szomszédságában, a felhőkarcolók árnyékában manapság még mindig valami ódivatú dolognak…..
Malajziáról néhány dolog juthat csak az ember eszébe; úgymint a szikhek büszkesége, Kabir Bedi, aki pedig nem is maláj, hanem indiai illetőségű, meg mondjuk a Maláj Nagydíj... Na jó, esetleg Malajzia mára ikonná vált épülete, a Petronas Towers. Kabir Bedi megöregedett, viszont…..
Wee Meng Chee, vagy ahogy arrafelé ismerik Namewee egy 25 éves suhanc Malajzia Johor tartományából, egészen pontosan Muar városából. Kitűnő érzéke van ahhoz, hogy sokkolja a népeket. Főleg hazája állampolgárait. Pedig tudhatná, hogy az olyasfajta dolgok, amire ő vetemedett, …..
Egyesek máris kihirdették az év lemezét. Csak annyit tudnak mondani - Hercules & Love Affair. Mi azért önmérsékletre intenénk mindenkit. Még csak február van, adjunk esélyt másoknak is. Igaz a mára gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált DFA Records gondozásában kiadott…..
Arról talán már vannak ismereteink, hogy milyenek is az egyes népek étkezési szokásai. Esetleg láthattunk már tudósításokat a hasonló gasztrokultúrával rendelkező állatvilág néhány túlreprezentált egyedéről, amint épp fogyasztanak, mondjuk egy náluknál jóval gyengébb…..
Egy társadalmat mindenkoron minősít, hogy miként is bánik a betegekkel, elesettekkel, kiszolgáltatottakkal. Az meg ugye nem kérdés, hogy a munkanélküliek szegről-végről a fent említett kasztok valamelyikébe sorolhatók. Már úgy értjük, a tényleges munkanélküliek, nem a…..
Nem hallgatunk a szép szóra, merthogy alapjában véve vizuálisak vagyunk. Olvashatunk akármit, mondhatnak nekünk bármit, egyik sem lehet annyira megigéző és magával ragadó, mint akár a legfelszínesebb téma, melyet a szemeink elé tolnak. Azt ugye egyből befogadjuk, s így vagy úgy,…..
Jól fejlett humorérzék, vagy csak valami morbid játék…? Cseppet sem, a hír igaz. Izrael egy csodálatos beruházás gondolatát vetítette előre, egy, az izraeli-egyiptomi határ teljes hosszában felállítandó biztonsági kerítés vízióját. A holokauszt emléknapján a zsidó…..
A társas lény képzeletbeli - talán csak Aronsonnál létező - személyében rejlő ingerre építenek a reklámjaikkal bennünket is puszipajtássá degradáló cégek és intézmények, midőn egy olyan érzésre utaznak, ami szerintük bennünk kéne, hogy legyen. Olykor nemzettudatba…..
Vannak a világon népek, akiknek már a puszta híre is simán elég ahhoz, hogy tudjunk róluk és persze az evolúciós folyamatokban betöltött kitüntetett szerepükről. Azonban olyanok is akadnak, akiknek keserves és vérrel vastagon átitatott élete, a fennálló renddel folytatott…..