Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shenk

10 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
shenk 2011.02.02 06:08:21
shenk 2011.02.02 06:12:09
Két diplomával, 23 évesen, felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal, de pályakezdőként nem találtam munkát. Kb. 100 céghez beadtam a jelentkezésemet, amiből 5-6 vagy jelzett vissza. Többségében asszisztens, titkárnő, Hr-asszisztens (volt benne gyakorlatom) pozíciókat…..
shenk 2010.09.22 14:20:10
@Kulics: én is erre akartam rávilágítani. A 2-300 ezer/félév költségtérítések teljesen normálisak, kb. annyit ér egy diploma ma Magyarországon. Nem 2 milliót :D Röhej.
shenk 2010.09.22 14:30:29
@Zombika: ezek jogos felvetések, de nem hinném, hogy ezek a hallgatókra tartoznak. Attól, hogy szar a szabályozás, és házon belüli munkanélküliség van ezeken a helyeken, miért a hallgató fizessen milliós összegeket? Ezeket a dolgokat meg lehetne spórolni. És akkor talán jutna felújításra is (fejlesztésről nem is merek álmodni).

A tanfolyamokon meg nagyrészt azt kell megfizetni, hogy
1: profitorientált, tehát nem elég neki nullszaldóra kijönnie
2: magasabb átlagos fizetésekkel rendelkeznek az ott dolgozók, tehát a fajlagos költség is nagyobb
3: megfizeted azt, hogy többet foglalkoznak veled személyesen. gy nyelviskolában 8-10 fős csoportok vannak, nem 300 ülnek egy előadóban.
shenk 2010.09.22 14:56:39
@Zombika:
1: ez az átjárás már biztosítva van, és elmondom neked, hogy leszarják a legtöbben.

2: mivel ezek nem olyan költségek, amelyeknek a meglétéből a hallgató profitál, ezért nem a bevételeket kellene növelni(mint ahogy teszi azt minden impotens magyar kormány), hanem a kiadásokat csökkenteni. Ha túl sok az oktató, irodista, akkor rúgják ki őket. Ha felesleges a szak vagy kar, akkor szüntessék meg. Ezzel nőne a színvonal és a költségek is csökkennének. Nem lenne jobb megoldás?

3: rektorból van az országban 50, egyetemi, főiskolai tanárból meg felteszem több ezer. Ezek közül én találkoztam úgy 20-30-cal, és a többségük siralmas mind szakmailag, mind emberileg.

4: a mi szemináriumaink közül egy sem volt túlzottan erőforrás-igényes, erre mondtam, hogy ahol van laborgyakorlat, ott teljesen oké, hogy többet kell fizetni, de ahol egy darab papír meg maximum a hallgató saját számológépe a taneszköz, ott mire fizessek milliókat?

@az igazi Sipi: oké, tegyük fel, hogy 20 millió forintba kerül a diploma. Akkor viszont kérek tőled egy megtérülési-idő számítást, mert szerintem ilyen feltételek mellett maximum 10 szak van, ami pénzügyileg megérné ebben az országban.
Sziasztok!   Én 2006 februárjában kerültem a cég nyíregyházi telephelyére mint villanyszerelő. Területileg Nyíregyházán laktam a feleségemmel és akkor 1 éves kislányommal. Eltelt 4 év,2010 et írunk és a jó öreg Szabolcs hozta a formáját,a feleségem nehezen kapott…..
shenk 2010.09.21 08:16:34
@Reding Itell: dolgozhat a MÁV-nál is.

Egyébként meg nem értem, mi ez a szöveg, hogy "felcsalt Budapestre", mikor előtte írja: "jött az ötlet: költözzünk Budapestre!"

A posztoló úgy érzi, hogy átbaszták, pedig csak az ismerőse nem tudott neki segíteni. Nem rajta múlott. Inkább köszönte volna meg, hogy azért megpróbálta. Elég hálátlan volt, ezek után lesheti, hogy az a személy valaha is segíteni fog neki.
Felháborítónak tartom a fiatal HR-esek viselkedését, ahogy a tapasztaltabb korosztályt lépten-nyomon lekezelik. Pedig hol van az ő tudásuk és tapasztalatuk! Az álláshirdetések zöme már nem is köntörfalaz, a szövegezésben egyértelműen értésünkre adják, hogy csak fiatalok…..
shenk 2010.09.19 12:40:25
@Réka ‎: szia Rékuc:)

@dalmata76: talán azért mennek el szarért húgyért dolgozni, mert beléjük van nevelve, hogy manapság kötelező a diploma, de azt már senki nem mondja meg nekik, hogy tulajdonképpen mihez is kezdhetnek vele. Meg mert ennyit adnak a cégek.
shenk 2010.09.19 12:45:28
@dalmata76: ne tőlem kérdezd, hanem egyrészt az egyetemektől, akik mindenhol ott vannak, és reklámozzák magukat, meg az államtól, aki ennyi helyet finanszíroz, meg a szülőktől, akik a 90 iq-s gyereket befizetik a főiskolára. Na ezektől kérdezzed.

Másrészt meg nem tudom, szted kinek van nagyobb hatása a munkaerőpiacra: a munkavállalónak, vagy a munkaadónak? Tippelhetsz.

És ez nem vicc, hanem a borzalmasan szomorú valóság. Ajánlom ezt a cikket:
index.hu/gazdasag/vilag/2010/09/17/svajc/
"Sok fiatal már tizenhat évesen elhelyezkedik, továbbképzését a munkaadó irányítja a cég szükségleteinek megfelelően. Általában három nap céges továbbképzést követ két nap államilag finanszírozott tanulás, és a fiatalokat már a képzés alatt is fizetik. Szakképzettségük kimagasló lesz, ahogy keresetük is, ezért sokan már nem is mennek egyetemre."
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
shenk 2010.09.10 10:29:28
@huncut: akkor félreértettelek, bocsánat. De szerintem a kórházak szerepét nem lehet eléggé "túlmisztifikálni", mivel nélkülük azért elég sokan nem maradnának életben. A fejlett civilizációhoz tartozik, hogy kórházban szülnek a nők. Szerintem jobb a kicsit "idegen" körülményeket elviselni X ideig, minthogy meghaljon otthon a gyerek. Persze ezzel nem mindenki ért egyet, lásd fentebbi hsz-em.
shenk 2010.09.10 10:30:17
@huncut: ja és én sem élnék a kórház és az orvosok nélkül:)
shenk 2010.09.10 10:41:46
@phoenix102: 300 bruttó kezdő, az a normális élet alapkövetelménye. Ami az alatt van (tudom, hogy millióknak az alatt van a fizetése), az arra elég, hogy rabszolga legyél. Ha meg rabszolgaként elvárják, hogy fontos munkát is végezz, amineh 10 éven át tanulsz (nem csak orvos), akkor dögöljenek meg.
Az amerikai Munkaerő Statisztikai Hivatal (Bureau of Labor Statistics) és a CNNMoney.com felmérése alapján készült el a következő infografika. A felmérésben 35 ezer munkavállalót kérdeztek meg munkájáról, melyben értékelniük kellett a munkájuk stressz szintjét, rugalmasságát,…..
shenk 2010.09.09 09:49:45
@Zka: látszik, hogy nem értesz hozzá.

Egyrészt sebész és sebész között óriási különbségek vannak, van aki csak rutinmunkát végez (az sem mindegy, hogy melyik országban vagy, mert teljesen eltérő, hogy milyen munkát osztanak rád), van aki meg tényleg komoly orvosi munkát, ami akár 10 órás folyamatos koncentrációt is igényel.

De megsúgom, hogy a 10 órás műtétnél az anesztes is 10 órán át figyel, nehogy valami baj legyen.
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
shenk 2010.09.01 14:07:32
Ugyan tank nincs, de itt rengeteg mindenbe be lehet menni:

speyer.technik-museum.de/en

Például hajóba, repülőkbe, tengeralattjáróba, és még űrrepülőbe is be lehet kukkantani. Kisgyereknek garantált szórakozás (felnőttnek is:)).

Meg van mellette imax mozi is, szintén érdemes megnézni.

Persze ez sem Magyarországon van, szóval az akut hiányt nem pótolja, de ha arrafelé jár az ember, akkor ez is jó.
Számos helyen csak akkor lehet találkozni az állammal, amikor beszedi az adót: eltűnt az iskola, az orvos, a posta, a vasút is. Utóbbi nem csak egy szolgáltatás, hanem fontos társadalompolitikai eszköz is. (Fotó: szegedma.hu) Az MSZP-SZDSZ kormány bezáratta, a Fidesz pedig diadalmasan…..
shenk 2010.09.01 12:11:30
@RAMBO: körzeti megHÍZottak mindenhol vannak, ha képletesen értjük:) híznak az állam pénzén.

@Viktus: amíg a vonatok jó része rohad, büdös, koszos, a wc-be bemenni nem lehet a bűztől, addig a távolsági buszközlekedést nem lehet, és nem is szabad átterelni a vasútra. Ahhoz megfelelő körülmények kellenek.
Pár napja járta körbe a szaksajtót a játékpiacon elég alapos felméréseket készítő NPD Group elemzőcég új, Gamer Segmentation 2010 című tanulmánya. A majdnem 19 ezer játékos megkérdezésével készült felmérés leginkább meghökkentő eredménye az, hogy a játékosok 4…..
de Sade márki Péntek este 2010.04.28 13:10:00
A bárpultnál szemlátomást leharcolt, elvált, faszéhes nők ülnek, a bouncer beenged ingyen, régi haver. Először nem megyek oda egyikhez sem, csak legelészem a látványt. Leképzelem róluk a push-upjaikat, a feszes minijeiket, a sminkjüket. Aztán, bár ilyenkor semmi sem bizonyos, az…..
de Sade márki Randi 2010.04.22 22:15:00
A csaj nem túl szép, na de a mellei. Hazaérve nem sokat kerülgetem a kását: beléjük markolok, de akkorák, hogy egyszerűen nem férnek el a tenyeremben, őszintén szólva, az egyik fér el a két kezemben összesen, az ujjaim közül csorognak ki, közéjük temetem a fejem, a pinája…..
shenk 2010.04.28 08:08:15
@tomsawyer: neked ehhez az ötlethez egy reklám kéne? Sajnállak:) Szegényes lehet mind a fantáziád, mind az életed.
Nem akarok Farmville-ügyben megmondóember lenni, mert bár én rühellem a Facebook virtuális tanyáját (főleg az onnan érkező spamek miatt, hiába lehet letiltani ezeket - ez elvi kérdés), mindenki azzal játszik, amivel akar. Az viszont feltűnő, hogy az utóbbi hónapokban egyre több…..
Ellenőrző Tanácsok tanároknak 2010.04.01 08:00:00
Monchini a korábbi posztokban fevetett problémák megoldására tesz konkrét javaslatokat nevelési aszisztensként. Sok jó ötlet ad, érdemes elgondolkozni rajta. Kedves blog, hozzászólók és mindenki más!A "Tévhitek az oktatásról" című bejegyzés kommentjeit…..
shenk 2010.04.01 13:14:23
@_Molly: "Mi, nevelési asszisztensek se vagyunk varázslók. Három éven keresztül azt tanultuk,"

Gondolom bsc. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1: miért nem tanulják meg ezeket a dolgokat a tanárok is egy 5 éves, osztatlan képzésben, a bsc-s bohóckodás helyett?
2: ha már az 1. pont nem teljesül, akkor miért nem alkalmazzák a kiképzett nevelési asszisztenseket?
Az egész história kicsit olyan, mint a paraszolvencia. Talán annyi a különbség, hogy itt konkrétan kifizeted az áru/szolgáltatás ellenértékét, mégis te érzed magad kellemetlenül a borravaló miatt. Nem az, aki teljesen jogtalanul tartja még a markát,…..
From: Vas Piroska Date: 2010/03/21 Subject: A Mi Hétvégénk után To: Hegedűs Dezső   Kedvesem!   Megkezdem levelem írását, mint rózsa a nyílását!   Még mindíg beleborzongok, ha eszembe jut a Szombat Éjszakánk! A végtelennek tűnő, Csodás Összefonódás és…..
shenk 2010.03.25 14:25:50
@raves: az direkt van rosszul írva ecsém, Dezsőnek perfekt a helyesírása, ha eddig nem vetted volna észre. Vidéki kis barátnője viszont kihívásokkal küszködik e téren.
BoNa levele egy érdekes aspektusát veti fel a puskázásnak, létezik-e olyan, hogy muszáj puskázni, mert az oktató az előadáson egy sort sem említ a vizsgakövetelményként feltüntetett könyvből? Mi a csalás, mást előadni, mint a vizsgakövetelmény, vagy puskázni a túlélésért,…..
shenk 2010.03.23 12:03:55
@BoNa: ha a szakmai tárgyaidat rendesen megtanulod, és a kamutárgyakból puskázol csak, akkor szerintem ezzel még morálisan sincsen semmi baj. Ugyanis nem ilyen szarságokkal kellene kitölteni a 3 éves képzést. Szerintem a normális arány az úgy 90-10% a szakmai tárgyak javára. A maradék 18 kredit elég kell, hogy legyen mindenféle baromságra, amit letolnak a bölcsésztől kezdve a közgazdászon át az informatikus torkán is (filozófia, szociológia, menedzsment alapjai, EU-s ismeretek).

Szóval szerintem puskázz tovább.
shenk 2010.03.23 12:08:01
@Benbe: kedves tőled, hogy egyből lehülyézed a bejegyzés íróját, és szerencsés is vagy, hogy tehetős családba születtél, de sajnos nem mindenkinek adott az a lehetőség, hogy a főiskola évei alatt csak a tanulással kelljen foglalkoznia. Én nappalira járok, és nálunk is nagyon sokan dolgoznak a suli mellett. Egyébként a "muszáj" szót pontos j-vel kell írni.
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
shenk 2010.03.22 10:06:10
@Michael Collins: van ilyen, tudomásom szerint a BME szervez nyelvvizsgákat, de lehet, hogy már ők is kiadják külsősnek, nem tudom. Egyébként egy oka van ennek, mégpedig a minél több pénz legombolása. Nincs ebben semmi meglepő.

@klasztika: az gáz, egy (vagy több) rossz tanár nagyon meg tud utáltatni valamit az emberrel. Én a kémiát gyűlöltem meg általánosban, pedig most érdekelne, de még az alapok is hiányoznak hozzá :(
shenk 2010.03.22 10:12:37
@molnibalage: feljebb írtam, hogy kevés helyen kérnek 2 nyelvvizsgát, leginkább külker, turizmus, és nyelvi szakokon. Felvi.hu-n utána lehet nézni. EZeken pedig szerintem teljesen helyénvaló. De egy mérnöknek, közgazdásznak, magyartanárnak, matematikusnak vagy informatikusnak elég 1 (egy) nyelvvizsga. Akinek pedig ez nem megy, ez (ismétlem önmagam), ne akarjon diplomás (ne adj isten értelmiségi) lenni.

Az egyéni problémákkal pedig (diszlexia, idióta tanár, hiányzó tanár) egy rendszer pedig - sajnos - nem nagyon tud mit kezdeni.
shenk 2010.03.22 10:29:36
@molnibalage: azért ez a hasonlít kicsit sántít. Az idegennyelv minden szakmában hasznos lehet, mivel mindennek van külföldi szakirodalma.

Tényleg, ha már itt tartunk: elvileg a szakdolgozathoz is kell külföldi forrásokat felhasználni. Aki nem tud annyira angolul (vagy más nyelven), hogy letegyen egy nyelvvizsgát, az hogyan fog külföldi szakirodalmat feldolgozni?
 Egy korábbi posztunkra nagyon sok érdekes, tartalmas komment érkezett. Ezek közül ma egyet emeltünk ki, amely nagyon jól foglalja össze a felsőoktatás hiányosságait egy oktató szemszögéből. Rávilágít arra, hogy milyen vezérelvek alapján szerveződik a felsőoktatás, és…..
shenk 2010.03.19 10:47:47
@Haibane: Nem csak TTK-s szakokon van ez így. Nálunk (közgazdász szak) több hallgató is 30-40 kreditnyi tárgyat görget maga előtt. Egyikük a minap mellettem ült ZH-n, a tananyag, nem viccelek, maximum 10 A4-es oldal volt kinyomtatva, tisztán elmélet, tehát még érteni sem kell, csak bemagolni. Én kb 25 perc alatt befejeztem a 80 perces ZH-t, hallgatótársam ezalatt kb 5-6 sort írt. És ugyanúgy le fog diplomázni, mint én.

Egyébként azzal mélységesen egyetértek, hogy a mostani felduzzasztott létszámok között a jó/jobb hallgatók nem nagyon küzdenek, mert olyan elképesztően alacsony a színvonal, hogy pár nap tanulással szinte bármelyik vizsgát meg lehet csinálni ötösre. Magamon is érzem, alig tanulok, és így is max ösztöndíjat kapok. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy amit tanulunk, annak semmi gyakorlati haszna (volt már pár munkahelyem, ami szakmába vág, szóval sajnos tudom, hogy faszság, amit tanulunk:(((
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/12 Subject: Neonapoleon vízilovon To: info@partart.hu   Ez SZÍNHÁZ, szerintetek?!   A Neonapoleon vízilovon előadásotokra azért mentem el, mert a háttérvetítés felvételén ott voltam az 505-ben. Akkor arról volt szó, azért BASZTÁTOK…..
shenk 2010.03.19 09:54:03
@Dühösfasz: :DDDDDD
Jézusom, inkább te vagy égő :)
Történetünk mind három főszereplője Király András. Az egyik Király András a Jobbik szóvivője volt, egészen addig még nem derült ki, hogy bizony „liberális” kilengései vannak. Szívott (mármint kábítószeres cigarettát fogyasztott- őrnagyúr) és bizony a meleg…..
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
A napokban pedig egyetemi tanárok firtatták az okát, hogy miért is nem. Ráfogták a bolognai rendszerre, meg arra, hogy a középiskolások nem kapnak elég motivációt, és végül a tanári pálya presztízse is előkerült, mint ludas a kérdésben. Az utóbbival pedig nem is lőttek nagy…..