Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rincewind

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Megtaláltuk Budapest valószínűleg legjobb ár/érték arányú reggelijét! Bár a Vármegye utcai Mandiner-főhadiszálláshoz elég közel van, eddig méltatlanul kevés figyelmet fordítottunk a Palotanegyed tengelyét adó Bródy utcai Olasz Intézet kávézójára, pedig van miért.…..
rincewind 2011.02.19 15:55:00
 Elég sokfelé próbálkoztam már finom ételek kóstolgatásával, de a kiemelkedően legfinomabb mégis egy olyan hússzelet (egyelőre), amivel épp csak pár percen keresztül volt munkája a szakácsnak. Nem volt több napos előkészítése, nem volt modern és bonyolult konyhatechnológia,…..
rincewind 2010.11.03 21:42:45
@ideasz: És akkor a kobemarhával etetett konfitált kobehomárzselében 100 napig ötezer mélyen érlelődő kobepontyról még nem beszéltünk.

Azért ha a posztíró élete legjobb kajájaként említette és eléggé körülzárta indoklását némi objektivizmust belengetve mondatai közé, azért én elhiszem neki hogy jó elég király lehetett.

ui. És vajon milyen lehet a kobeszalonnabőrke?
Elég mondjuk az ötven-hatvanezres, ahhoz, hogy mi lehessünk a környék legkirályabb drifterei. Most, amikor már a csapból is Monster által kreált Ken Block folyik (Tényleg, mikor indul már WRC-ben, hogy megmutassa igazán mit tud? Volt róla szó nem?), egyre inkább divatba jön a…..
Hínnye, hogy mi ment itt a gyros recept kommenjei között. Kellemesen megmosolyogtatott a sok "a pulykáig jutottam, onnantól szar az egész, mert az eredeti az bizony a tevehúsból készül", meg "ennek semmi köze a gyroshoz, meg amúgy is én vagyok a királyságosság"…..
De régóta ígérem a 12. Budai XI. Italfesztivál célegyeneséről a beszámolót, szégyen. Ahogy az Óbudakocsma Kitekintő rovatában, a bemutató cikkben részletesebben kifejtettem, a Budai XI. pár körtéri zsivány fejéből pattant ki a 2000-es évek derekán egy mindennapinak…..
rincewind 2009.08.06 04:29:24
A "The Brigade" stúdió és a New York-i Monovich együttműködésében, valamint Stephen Fitzgerald rendezésében született meg a hajtás után látható spot, amely a Porsche design legújabbkori történetét dolgozza fel egy high-tech, evolúciós videotabló keretében. Az…..
Októberben adják át a felújított Budai alsó rakpartot, a látványterveket most hozták nyilvánosságra. Az egyik képen találtunk egy érdekes részletet, a Bem rakparton futó bicikliutat átvezetik egy alagúton a Margit híd pillérje alatt. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd…..
Kár, hogy olyan kevesen hallgatnak közszolgálati rádiót, mert így rejtve maradnak a titkos kis kincsek, amiket a Kossuth spriccel széjjel a hársvirágillatú szombat estébe. Mindenki azt hiszi, hogy a Kossuthot csak nyugdíjasok hallgatják, és a fejükre szigszalagozott Sokol…..
rincewind 2009.06.17 18:21:58
@promen: szerintem pusztán annyi, hogy kiricsizoltan szemei előtt nem az értelmiségi szülő jelent meg, ahogy segít helyén kezelni az információkat, hanem elképzelte ahogy nagymama és nagypapa a kertben kapál, míg a nagyszülői telken nyaralását töltő 8 éves pistike fejébe csendben, megértés nélkül szuggerálódnak a csúnya szavak, ettől aztán nagyon megijedt.
Futóblog Kutyuskák megint 2009.05.08 09:50:00
Winklair posztjában megtanultam, hogyan kell okosan és helyesen cselekedni egy hátán ágaskodó szőrű harcias eb gyorsuló közeledésnek láttán. Azt hiszem múlt hét csütörtökön ezt a tanulmányt egy pillanat alatt elfelejtettem. Ösztöneim erősebbek voltak és nem guggoltam le a…..
rincewind 2009.05.08 10:47:39
A szépvölgyi úton hol? Itt valamerre?

maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&om=1&ll=47.543019,19.002399&spn=0.009763,0.019312&z=16

Szép dolog hogy visszamentél autóval, de most hogy kb. leszartak ennyi volt? Simán kijár egy feljelentés, akkor majd jobban vigyáznak hogy máshol se ássa ki magát a kutyuska.

És tanulj meg gyorsan váltani :)
DJ AUSFAHRT - Das Modelltrio [mp3] Kraftwerk vs Trio DJ AUSFAHRT a legújabb barátunk a MySpace-enúgy néz ki, teljesen rá van kattanva a német popzenéremert az egyetlen mix, ami a profilján találhatóaz az egyik leghíresebb, és az egyik leghírhedtebb német slágerre épülbár…..
 A rendszámok sok hülyeséget kihoznak az emberekből, mi például a főiskola ideje alatt folyamatosan figyeltük, hogy melyik a "legfrissebb", Füge kollégám (a plateboy) adatbázist épített belőlük, mások pedig az Isten pénzéért vesznek maguknak vicces, bár…..
Mint az várható volt, az ENSZ 10 évvel meghosszabbította a világot megnyomorító drogháborúját. 26 ország, főleg európaiak, Németország vezetésével tiltakoztak, hogy az "ártalomcsökkentés" kifejezést sem sikerült beletenniük a nyilatkozat szövegébe. Amerika,…..
Örs levelet kapott a Magyar Telekom Nyrt. helpdesk csoportjától arról, hogy a bejelentett hibát kivizsgálták, a hibakezelést lezárták. Mindezt aznap, amikorra a szerelőt várta az ügyfél, kinek panasza jogos. Örssel nem először esett ez meg, de most már kiborult és megírta minden…..
A TASZ videó- és poszterpályázatának nyertesei közül magasan ez a rajzfilm a beszaráskurvalegjobb:  ..
Elég egyértelmű, hogy kormányzat nem hajlik a kerékpárút-fejlesztéstől eltérített milliárdok visszatérítése felé. Az viszont nem egyértelmű, hogy a bringások mit gondolnak erről. Volt ugyan biciklis tiltakozó demonstráció, de az itt a blogon is kiprovokálta sokakból: nem…..
rincewind 2009.03.09 17:47:56
Létezik egy oldal a worldsfastestdrummer, amit bátran reklámozok, mivel jelenleg magyar tartalmak közül összesen 2 azaz kettő darab site foglalkozott velük kb. 2 mondatban (gugli szerint). Az oldal magát a világ leggyorsabb dobosainak gyűjtőhelyeként hirdeti, mivel szervezet formában,…..
A klasszikus válságcsökkentő vendéglátós trükkre szállít két példát Gabriella és Kitti. A  szuperlebutított büfémenüt illetve a féladagos megoldást bizonyára nem csak az Új Tündérkert és a Verne Étterem menedzsmentje alkalmazta ezen a jeles napon: Most érkeztünk…..
Most, hogy szépen végigsétáltunk a Tankcsapda körúton, lássuk milyen lakásokat kínálnak rajta. Általános szabályként elfogadhatjuk a zuglói ingatlanosok véleményét, hogy a Nagy Lajos Király útja közelében általában magasabbak a lakásárak a jó közlekedésnek…..
Rossz játékoktól mentes ünnepeket kívánok nektek!Fenntartom a hagyományt, a tavalyi (zseniális) kelbimbós fingós játék után megint egy karácsonyi flash játékot mutatok be, hátha van kis időtök ma még erre.Speedy SantaÉn rekordom 9,363 mp, gyanítom pár százan még megdöntik a…..
rincewind 2008.12.24 02:51:03
rincewind 2008.12.24 04:51:30
Valószínűleg idén ismét újult erővel lángol fel a végül a kereszténységgel szemben elbukó Mithrász-kultusz. Néhány helyen ismét jól a szánkba lesz rágva, hogy azért a karácsony, meg ez az egész Jézus-sztori az nem is úgy van, meg milyen hülyeség az, hogy valaki hívő.…..
rincewind 2008.12.09 14:52:16
A poszt logikáját jobban szétszedve nem teljesen veszi egy skálára a vallást a tudománnyal. Kijelenti, hogy a tudomány exponenciális fejlődése és egyre több részterület, specializálódás miatt már nem tudunk lépést tartani annak megértésével és voltaképp csak példaként hozza fel a hitet.
Míg régen mindenki maga szerelte simsonját, ma már igen kevesen mernének a szerszámosládikájukkal dugattyúcserét vagy bármit végezni egy hibrid autón. Mivel annyira bonyolult, hogy nem merünk belenyúlni, ezért a megértésével sem foglalkozunk és ez a legalsó szint, ez a mintázat egyre inkább és egyre szélsőségesebben fog megjelenni és jelenik meg.
Anno tanultunk elektronokról, tranzisztor, stb, elmagyarázták a tv működését, mondhatni minden egyes részlete érthető.
Szerinted ugyanez meg fog történni a 3d-tévével? Megtanulják az iskolában az opengl használatát, hogy mi a render és hozzá a raszterizálás és poligonizálás csínját-bínját? Ha oktatják majd, ugyanolyan részletességgel, mint a sima tv-t? Esetleg megjósolhatjuk, hogy a legtöbben, úgy fognak ránézni a 3d tv-re, mint egy sima tv, ami "valahogy" térbe teszi a képet? Oktatják a lézerfajtákat középiskolában? És amikor a discovery-n hadászati lézerről van szó, akkor mindenki tudja, hogy az deutérium-fluorid lézer és vagy 50 féle lézer van és miért pont az van hadászati célokra használva? Az ABS-t hány ember tudja annál részletesebben leírni, mint hogy blokkolásérzékelő és komputervezérlés? És aki "érti" az ABS-t, de dinamikus lengéscsillapító-feszítés is van az autójában azok közül hány tudja azt is elmagyarázni? Esetleg elképzelhető, hogy az emberek nagy része annyit tud az ABS-ről, hogy ha fékezel, nem csúszik meg a kerék?
Ma még tanítják, hogyan bootol be egy gép, kábé hogyan épül fel egy rendszer (az emberek 1%-a nem felejti el). Szerinted amikor PC hangszóró méretű szobahőmérsékleten szupravezető számítógépek lesznek, akkor hányan fogják tudni, annak hogy épül fel a rendszere?

Minél miniatürizáltabb és összetettebb technikával fogunk találkozni az életben, annál kevésbé fogjuk az apró részleteket megérteni, csak ELHISSZÜK majd, hogy az úgy működik, pusztán azért mert magunk is azt tapasztaljuk. Úgy, ahogy a természetfelettit is elhisszük, mikor az agyunk nem tud kapcsot találni bizonyos történések között, ez TUDOMÁNYOS TÉNY. Erről szólt ez a poszt.
autózz! Kihaltak a rendőrök? 2008.12.03 13:55:00
Vic torio hiányolja az utakról a rendőrséget, azt a fajtát, ami hű a nevéhez és valóban rendet is tart. Vagy legalább van. Bár amióta sorozatosan lejjebb és lejjebb került mindenféle valós vagy valótlan ügyek miatt a rendőrség respektje, sokszor még a jelenlétük sem segít…..
Sakurako Shimizu, egy japán művész készít ilyen gyönyörű ékszereket, hullámformákból. Blogján megtekinthető a teljes kollekció, és bár rendelni közvetlenül nem lehet, szerintem a megadott emailcímen biztos alkuba tudunk vele bocsátkozni. Az anyagba öntött hangokat…..