Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla Bácsi

0 bejegyzést írt és 729 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbiknak három kártyája van, ezt kevergetik szorgalmasan: zsidók, cigányok, melegek. Teljesen felesleges elmagyarázni nekik, hogy milyen magyarországi és Európai Uniós alapjogokat sért ez az agyszüleményük, amit "T/6721 Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása…..
Béla Bácsi 2012.04.19 22:27:35
@Örzse néni: Én mar rég kiszálltam innen, pont amiatt, hogy mar csak az ön által is megismert vadbarom és a hozza hasonló gazemberek ontják itt magukból a sötétséget. Sajnos, minden ocsmánysag, amit ráokadik a többi emberre, az mind őrola szól. Szerintem, valami hangadó főbesugo, és ezért ne rúgják ki innen az alpári megnyilvánulásai miatt. Rengeteg jó ember elment erről a blogrol, mert nem állhatják ezt az ordenáré stílust. Kar szót vesztegetni rá, teljesen ostoba, és leperegnek róla az érvek
A Ferencvárosnál elég volt betenni a december 23-i Magyar Közlönyt a karácsonyfa alá: "A Kormány 1. az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos célkitűzésekkel összhangban felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti…..
Béla Bácsi 2012.01.08 14:07:51
@Eznemkutya: Az nem igaz, hogy a blog szerkesztői, alapítói, üzemeltetői nem látják, hogy ez a figura egész nap itt lebzsel, és mindenkit elüldöz a hihetlen primitívségével, óvodás érvszintjével, a gyűlöletrohamaival, szitokáradataival.
Én megértem, hogy sok pszichológus azt tarja, hogy még komoly esetekben is terapeatikus hatása van annak, ha a beteget a normális külvilágba eresztjük, ahol interaktust hajthat végre a normális emberekkel, de a terápia nem mehet a normális környezet kárára. (Bár....ahogy Magyarországot most elnézem...nem is olyan kirívó talán szegény Vasököl, mióta a "demokratikus erők" újra felemelik lesújtott fejeiket a porból, hogy a zsarnoksággal szembeszálljanak....)
Ez az én szótáramban egy közelgő új "Megváltást" jelent (sajnos). Mikor közelmúlt történelmünkben ennyi hagymás birkahústól bűzölgő szájú proli meg "művész" és "értelmiségi" elkezdett nyekeregni egyszerre, nem sokat késtek már a "megváltók" : Kohn Béla és Rosenfeld Mátyás!...
Ja, és akkor mind ez a verbális atrocitáshullám tettekre lesz újra váltva valami új Andrássy úti épületben, pont az ilyen idült, fanatikus barmok által, mint Vasököl, mert ő (ugyebár) oda súlyt, ahova köll!...
Béla Bácsi 2012.01.08 20:54:20
@Eznemkutya: Inkább fostos kutyaszar. :)
Az IMF-tárgyalódelegáció egyetlen valódi pénzügyese Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára. A "szakember" ma azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak (nem a Magyar Nemzetnek!): "Egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és…..
Béla Bácsi 2012.01.05 02:51:28
@Lobster1978: "Ha így lenne, akkor mindenki hinne a csodás és pártatlan médiának és nem lenne egekben az ország kockázati besorolása. A valóság azonban az, hogy a brókerek nem a médiából, hanem a szakmából tájékozódnak elsősorban."
Tessék egy kis ízelítő a brókerek szakmájából:
youtu.be/Ky_rObbiOIU
Tavalyhoz hasonlóan idén is kitesszük az álomfő beszédét, hátha esetleg valaki véletlenül vagy netán szándékosan kihagyta éjfélkor. "Tisztelt Honfitársaim! Magyarok az országhatárokon belül és szerte a nagyvilágban! A szertartásoknak különleges, varázsos erejük…..
Béla Bácsi 2012.01.02 00:06:20
@kíváncsivagyok: Nem kötelező használni az autópályát Európában, és sehol a világon. használd a mellék utakat, az ingyen van. (Ha az autópálya gyorsabb és pénzt spórol neked, vagy az időd pénz, akkor valamit kaptál valamiért. ha nem nem egyenlő a szolgáltatás mértéke az árral, akkor "Habeas caveat". Döntsd el magad, de ne nyavalyogjál itten mindenért! (Csak neked súgom meg: Zorbán személyesen emelte fel az autópálya díjakat rád való tekintettel! Beon!)
Béla Bácsi 2012.01.02 00:11:57
@Ironfist:

Ironfist2012.01.01. 22:06:33

@szabogyula:
"Ha neked az agymosottság , hogy a FIDESZ-re szavaztam , akkor rendben ."

Pedig az.

"Ma sem tenném másképp , mert a magyar palettáról , mondd kire szavazzak ??"

Hmm, nem is tudom, talán észre kéne venni, hogy - nahát! - nem csak azok a pártok indulnak szavazáson, akik a parlamentben alszanak. DÖBB! Komolyan, egy csomó párt indul minden választásokon, de a hozzád hasonlók mire gondolnak? "Hmm, azt mondom a többieknek, hogy azért szavazok a fideszre, mert az a legkisebb rossz, de ezért jól meg is gyónok Orbán Vitya seggét ábrázoló házoltáromnál!" Egyébként pedig a fidesz nem a legkisebb rossz. Ha olvastad volna fvipera valóban hosszú kommentjét - vagy megmozgatnád azt a kétbites agyadat, és kicsit visszaemlékeznél, mi történt a rendszerváltás óta - rájöhetnél, hogy a fidesz a legnagyobb rossz, ami Magyarországgal csak történhetett."
Hát erre egy szóval könnyű válaszolni: "Barom."
Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként. Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet…..
Béla Bácsi 2011.12.29 20:01:36
@Ironfist: Ó, istenem! Belőled nem veszhetett ki semmi, ami sosem volt benned! Szörnyű lecsúszást jelent a Vastagbőr színvonalának, hogy ilyen figurák glasszézhatnak itt.
(Olyan vagy, mint a görény: azt hiszed, ha még több bűzt sajtolsz ki magadból és az emberek elmenekülnek a környékedről, akkor győztél.)
Akármilyen elégedetlensége is van bárkinek a kormányzással kapcsolatban, szégyen, hogy közösséget vállalnak veled és a "stílusoddal".
(És még a magyarok a gyűlölködők! :))) )
Béla Bácsi 2011.12.29 20:46:33
@Horizont: Köszönöm, hogy moderálni akarsz, és teljesen igazad is van. Igazából csak azért jegyeztem meg az előbbieket Vasököllel kapcsolatban, mert nem érzem a stílusát méltónak semmilyen témához. Megértem, hogy különféle embereknek különféle felfogása van a minket körülvevő világról, de amikor az előitélet, a harsánykodás és az "ellenfél" azonnali, feltétel nélküli lemészárlása a cél, nem igazán tud befogadni magába a dolog.
Én is képviselek egy véleményt a magyar valóságban, nem hinném, hogy teljesen elvetendő, lehet vele vitázni, de ennek a vitának a vitatkozók által képviselt valóságszeletek közt kéne zajlania, nem pedig alpári stílusban, vérző torokkal a másik legyalázásába torkollani.
Ahogy mondják, " a kutya ugat, a karaván halad". A kormány se fogja felakasztani magát, mert itt egy-két emberke szerint ez lenne a minimum, amit megtehetnek. Nagyon sokszor derült ezen a fórumon fény visszásságokra (Lézer Jani elmélete a sikeres emberről, a "megbízható" Audi S8-asa, Pintér úr töketlenkedése a gyöngyöspatai cigányháborúban, az amerikaiak szemtelensége a nagykövetségükön keresztül, stb...), amivel én is egyetértettem. Ez így helyes, az ember okosodik, mint az egyszeri parasztgyerek az állatkertben.
De! Nem kéne ilyesmi emberkéket futtatni itt, akik szó szerint kiüldözik az ellenvéleményt, na nem érvekkel, hanem üvöltöző jelszavakkal, olcsó szlogenekkel. Egyre harsányabb, alpáribb kezd itt lenni a hangnem, és egyre több régi ismerős név tűnik el, húzodik vissza ettől a színvonaltól.
Nekem hiányzik a régi Vastagbőr, ahol még azért néha beszélni is lehetett, nemcsak egyesek manifesztációit lenyelni a torkunkon.
Visszatérve az eredeti mondandómhoz: Köszönöm a jó szívvel tett jókívánságaidat. Neked is és szeretteidnek is hasonló módon Békés Karácsonyt és Boldog Újesztendőt kívánok!
Vastagbőr Karácsony a Blahán 2011.12.27 10:31:00
A karácsony sajtófotója: A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és szegényélelmezési programja, az Ételt az Életért december 24-26 között kiemelt karácsonyi ételosztást tartott a Blaha Lujza téren. Az Ételt az Életért a Food For Life Global, a világ egyik…..
Béla Bácsi 2011.12.28 01:25:58
@Tigeri: Nem igazán! Ez is sztereotípia! Kína nagyon szarban van, legnagyobb piaci ingottak meg az EU és az USA köhögőssége miatt. Belső piaca gyenge, meg arr asajnálják is a lóvét. Nem kell irigykedni rájuk, plusz a demokrácia védőszentje, minden libsi bálványa: az USA úgy becsavart nekik egy kis szar-állampapír ügyben, hogy azóta se tudnak leüli, csak kényszeredetten vigyorogva hajlonganak!
Béla Bácsi 2011.12.28 15:22:15
@Csigataposó: Ez eddig a legjobb! :))) Küldd el, légyszi a Vasökölnek, hogy zsidó vagyok!
Béla Bácsi 2011.12.28 20:06:04
Vastagbőr SP vs. NGM 2011.12.22 11:01:00
Az NGM-ben ismét elgurult a közlemény készítőjének a gyógyszere, szerintem ezt már direkt csinálják, ennyire hülyék csak szántszándékkal lehetnek ... Az S&P indoklása szerint az alábbiak játszottak szerepet döntésében: A…..
Béla Bácsi 2011.12.23 15:22:33
@Ironfist: "Szedlacsek, Szedlacsek. Menj te a picsába!
Béla Bácsi 2011.12.23 15:53:05
@Ironfist: A gimiben volt egy késztetéses bolond gyerek, akin sokat nevettünk. Te lennél az?
Béla Bácsi 2011.12.23 20:11:50
@Tigeri: Nyugodj meg látja! Nem hagyná ki a fél világért sem, csak most játssza az agyát.
Barroso levele Orbán Viktornak valahogy Napi Fix-nél landolt, aki kitette a levél teljes tartalmát: 1. rész, 2. rész, 3. rész. A friss hírek szerint már interpelláció is készül Pintér Sándorhoz a "szivárgás" miatt (vizsgálóbizottság felállítását javasoljuk!!).…..
Béla Bácsi 2011.12.23 15:49:34
@Vidéki: Az a baj, hogy kevesen vagyunk és sok lúd disznót győz. A legfontosabb a megalapozatlan prekoncepció (hogy Zorbán gyilkos, tolvaj, haramia, az IMF meg kedves, modern, európai és haladó) amihez aztán minden hírt hozzáfacsarnak.
Rettegnek a bankok szabadságáért. A sajtó szabadságáért. A magyar nép szabadságáért még egykük sem rettegett.
Most minden kis bűzölgő görény itt fingadozik, mert azt hiszik, elérkezett a várva-várt momentum: most már csak egy végső lökés kell, és Zorbán belátja, hogy monnyonle és a demokratikus erők átvehetik a hatalmat, tejjel-mézzel folyó Kánaánt biztosítva itt minden világhírű filmrendezőnek, filozófusnak, fővárosi "izélőnek", akik majd a megszerzett sápból megengedik a magyar legényeknek, hogy egy-két forintért kibokszolják a cipőjüket, a magyar lányoknak meg, hogy le...ják a f...kéjüket.
Egyébként is, Zorbánnak már 14(!) hónapja volt, hogy Magyarországból a világ legjobb gazdaságát létrehozza (Furcsányék minden lehetőséget készen tálaltak elé), de az istenadta konok barma nem képes hallgatni a szóra! Azt is elkúrták, hogy nem azonnal Furcsányt tették meg fő-fő tanácsadónak és Szarházy Attilát meg főalkiskirály miniszternek, aki az IMF-fel majd megegyezett volna. Eredj már velük!
Vastagbőr Pontot az i-re 2011.12.15 09:01:00
Kedden adott Varga Mihály egy hosszabb interjút az Origo-nak: "A magyar kormánynak tehát a következő hetekben-hónapokban három szereplővel kell valamilyen kiegyezést kötnie. Az egyik az IMF, hogy egy biztonsági háló legyen körülöttünk. Meg kell állapodni a…..
Béla Bácsi 2011.12.19 15:21:27
@Ironfist: Puszika neked, te kis méjdesz-nédécű rokker! (éjtelmicégi)
Béla Bácsi 2011.12.19 15:26:00
@Ironfist: Jujj, bühühű! Ceggére vert az ovónéni a hülyegyereknek, dujcás. Nem lehet tovább randarílozni az udvajon! Cúna, kakás ovónéni!
Béla Bácsi 2011.12.19 15:29:08
@Ironfist: Akkor még nem volt miniszterelnök, te moron! Ez még előtte volt (amikor te még mindig ágybavizeltél), amikor még bizniszmen volt. (Réges-rég! Annyit te nem is tudsz visszaszámolni!)
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
Béla Bácsi 2011.12.09 13:19:48
@csizsikpizsik: "Ha rendben van az eladósodottság, a hiány, a gazdaság és tagjai vagyunk egy európai közösségnek akkor mitől borul meg a forint olyan nagyon?"
A fajtijaid így akarják, mert így kiszívhatják Magyarország lakossági tartalékait, személyes megtakarításait, vásárlóerejét. Így, amikor eljön a szabad tőkeáramlás, akkor nekünk nem lesz pénzünk megvenni (újra) a saját hazánkat. Megvehetik az ivóvizünket, az útjainkat, kórházainkat, egyszóval mindent, amire az emberi élethez szükség lehet. Így aztán (régi szokásukhoz híven) jo parazita módjára beépülnek a magyar életbe, és amíg valaki élni akar és fog, addig ők sápot húzhatnak belőle.
Fajtijaid nem buták, ők régen is "áldoztak" Magyarországra: gabonafelvásárlás idején lenyomták az árakat (mert véletlenül volt rá tőkéjük) és adósság-spirállal elszegényítették és kifosztották a felépülendő középosztályt, szarért-húgyért felvásárolták (ismerős a szó?) a kisbirtokokat, "százholdas rózsakerteket" hoztak létre, és a pesti kaszinókban Latabár Kálmán-szerű raccsolással játszották az "igazi" magyar urat. (Az igazi magyar úr Berzsenyi volt, meg Széchenyi, nem a báró Tarházi Tarházzy Gedeon-félék). Ezek után szegény hülye József Attila kiokosodva a komcsi uszítómajálisokon megírta, hogy "sok urunk nem volt se rest, se kába Birtokát óvni ellenünk...", amit aztán "egyetlen és legjobb barátja", Majom Tamás (ő is Andrássy úti vallatótisztként kezdte! Troppauer Hümért idézve: "Nem tehetek róla...művész vagyok!") kiokádásig belénk szavalt.
Vastagbőr Mondd meg nekik, Peti! 2011.12.05 09:01:00
Aki ismer, jól tudja, hogy sokszor nem is a dolgok maguk - hisz itt Abszurdisztánban, pláne egy közéleti blog írójaként már kevés történés tud meglepni -, hanem a hozzájuk, melléjük, köréjük, mögéjük fűzött idióta nyilatkozatok lépik át az ingerküszöbömet.…..
Matolcsy Gyuri hétvégén álcázott kommandósakció révén rajtaütött Bécsen, a Mariahilferstrassén saját kezűleg bomlasztotta a Magyarország elleni pénzügyi támadást. Nem tudjuk, hogy sor került-e válaszcsapásra a Raiffeisen és az Erste központja ellen, de az…..
Béla Bácsi 2011.11.28 18:01:40
@Viktus: Az állam nem igazán "befektető". (Ha hinni lehet itt a "tanult" közgazdászoknak...)
Béla Bácsi 2011.11.28 21:36:31
@Qeatzkoatl:

"Én ezt:
Olyan körültekintő értékteremtő beruházás kell, aminek a profitja meghaladja a kamatot, oszt ennyi.

Egyszerű felvetésre, nem szabad összetett válaszokat adni, mert megsértődik a másik fél. "
Azt hittem, láttad ezt:

"Béla Bácsi2011.11.28. 18:01:40

@Viktus: Az állam nem igazán "befektető". (Ha hinni lehet itt a "tanult" közgazdászoknak...)"
Béla Bácsi 2011.11.29 14:02:56
@Qeatzkoatl: Igen, jól vetted észre, nem vagyok profi közgazdász. (Még számtalan sok nagyeszűvel egyetemben itt.)
Egyetértek a -nem vulgárisan kifejezett- általad idézett szólással, ami magyarul lehetne: "Fejétől büdösödik a láb.", vagy "Amilyen a mosdó, olyan a törülköző."
Ezek igaz dolgok. A probléma, hogy hogyan és miért használjuk őket. Egy közmondás "bedobása" még nem érv egy vitában.
Hadd foglaljam össze, hogy látom én, hogy mi is folyik itt Gyöngyösön:
1. A polgári magyar kormány ( a magyar, gazdaságilag független, vagyonos középosztály kialakulását segítő kormányzati döntések összessége) megörököl egy kirabolt, nemzetközi "vállalkozók"-nak és bankoknak eladott országot.
2. A bankok biztosak a dolgukban, csakúgy, mint Trianon után, két évet adtak Magyarország teljes gazdasági és politikai megsemmisülésére. Kiküldik embereiket, hogy adják meg a kegyelemdöfést Magyarországnak, söpörjék be a nyereséget és nyissák meg a kapukat a "szabad" tőkeáramlásnak. (Ide tisztelettel beszúrnám, hogy Magyarország alapvető problémája, hgy a cuculizmusban a lakosság nem halmozott fel "eredeti tőkét". A Forint teoretikusan nem volt valuta, így az elszámolásánál már lehetett egy-két Barba-trükköt eszközölni. A magyar lakosság minden vagyona ingatlanokban, termőföldekben és termelőeszközökben állt. Ezeket sikerült egy-két "banki eszközzel" oly gyorsan elértékteleníteni, hogy a vakuvillanás ahhoz képest gyászmenet.)
3. Az "európai" "bankárkörök" már elkezdték a zárótüzet (ami a rohamot megelőzi): a jew yorki és német "mérvadó" nyugati lapok megindították a támadást a magyar kormány ellen, jobboldalinak nevezve azt a kormányt, amit itthon (sajnos, kissé jogosan) túl elnézőnek neveznek a vörösökkel szemben.
4. A "jobboldali" magyar kormánynak választása van: nyakán hagyja a kötelet és boldog "európai" vigyorral kirúgja maga alól a kisszéket és átadja mindenét az "örökösöknek", vagy leveszi a nyakáról a kötelet és azt mondja az IMF-nek: "No. Thank you." (Megjegyzem, minden okuk megvolt arra a hitükre, hogy -veled egyetértésben- jó befektetést akartak a magyar népnek: kissebb kamatteherrel minimális eladósodást inkább a hazai bevételi források kiaknázásával.)
5. Hihetetlen gazdasági, politikai és publicisztikai erőket megmozgatva a bankárok összezártak Magyarország körül és arra kényszerítették a magyar vezetőket, hogy beengedjék a rablókat a tyúkólba. Namármost: Ugyebár.Zorbánék azzal kezdték, hogy ezt nem akarták. Komoly erőfeszítések, csalás, hazudás, médiavonyítás árán "rávették" őket, hogy "jöjjön meg az eszük". Tehát kényszerítés miatt cselekedtek így. Namost erre idejön ez a rendőriskolából eltanácsolt, anarchista, buta, semmirekellő csőcselék és szerb kólót táncol a magyar kormány lelőtt F16-osán. Minden szobazseni előjön és megmondja, hogy ő ezt előre látta, és nem is lehetett volna másképp, mert a magyar kormány csakis csaló lehet, ha magyar érdekeket (is!) merészel előretologatni a sokat szenvedett emberek érdekei mellé.
Na erre mondom én, hogy ha ezek a bejegyzők magyarok, akkor tényleg mindenki nyugodtan akassza fel magát estére és ne várja meg, hogy palesztin módjára agyon éheztessék vagy lelőjék, mint egy kutyát. Semmi esélyünk sincs: egy belső, baromarcú réteg harcol a saját népe és a saját jól felfogott érdeke ellen. Mit lehet itt még tenni? Csakis azt, amit a kormány gyakorol: elfogadni, hogy ezek az "emberek" nem normálisak és nem kell kell meghallgatni, mit vonyítanak, rűkölnek, mert felesleges. Alulinformált és irreleváns.
Huth Gergely (a trollokról és bérbloggerekről írt pubija mai napig az egyik kedvencem!) nagyon el van keseredve. Van itt minden, ami egy jobbos publicistát jobban földbe döngöl, mint a szerencsejátékos Máriót, aki a segélyosztás napján döbbenten konstatálja, hogy a kocsmájából…..
Béla Bácsi 2011.11.21 16:43:25
@allegretto23: Nem ők növelték a kárt. Az nőtt volna még jobban is, ha hagyták volna.
De nem is ez a baj! Mi a bajod neked a magyarokkal? Ismered őket? Magyarországon élsz? Ha itt élsz, magyarnak vallod magad? Beszéled a nyelvet (valamennyire), hol tanultad meg? Miért gyűlöletes a magyar, ha magyarnak néz ki és miért szép a francia, ha francia? Vagy az angol, ha angol? Vagy a német, ha német? Mit csináljunk? Legyünk angolok? Németek? Franciák? Kössük fel magunkat? Vagy ne ugassunk annyit a nyakunkon lógó iga miatt, he? Büdös magyar gojok, nem értik meg, hogy minden állatnak az árja zsidót kell szolgálni ezen a földön!
Csak annyit érzek átsütni az egyébként teljesen érzelmi-hangulati töltésű firkálmányodon, hogy valami iszonyú kisebbségi érzésed van a magyarokkal szemben...Hidd el, tanultam pszichológiát, az ilyen heves támadás mindig veszélyeztetettség érzésből fakad (ami a kisebbségi érzés egy akut formája). Mit vétett neked a történelmünk? A legyilkolt tízezrek (az általatok létrehozott Trianon miatt), az utána lemészárolt tízezrek (ötvenes évek) ezúttal direktben általatok? Mi okozza ezt az eszelős gyűlöletet?
Béla Bácsi 2011.11.21 21:53:21
@allegretto23: Bajzeg, mielőtt használod a puskára leírt kliséiteket (fröcsögős, népies) nézd már át, hogy te mit írsz! Megint csak azt kérdem: miért irritál valami téged, ha magyar? (Mi lenne, ha elmennél mondjuk Németországba? Képzeld el: nincs magyar! Minden nap egy orgazmus!) Menj el, bajzeg, ne szenvedj itt! Egy életed van! (Vagy esetleg Kanada felé orientálódsz?) :)
Béla Bácsi 2011.11.23 17:02:32
@allegretto23: Ismerem az idézetet, eredetiben és Arany János tolmácsolásában is. A közmondás igazat állít, csak az a gyanúm, hogy nem a Fidesz a szőlősgazda itt, hanem te, ill. mindazok, akik valamiféle pozitív alternatíva hiányában pusztán UTÓLAG kritizálják a kormány döntéseit. Azt remélem te is elismered, hogy a kormányzás azért nem AZONNAL történik (ez alatt azt értem, hogy azért egy kicsit megbeszélik döntés előtt a dolgokat, ha fideszesek is, és az eléjük tárt tények alapján döntenek). Na most, számomra a bibi, hogy nem hinném, hogy te eléd annyi tényt tárt volna bárki is ez ügyekben, mint a kormány soraiban levő döntéshozók elé. Ezért kétséges számomra az efféle kritikák "névértéke". Több érzelem, mint értelem.
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
Béla Bácsi 2011.11.09 13:32:56
@ROA: Sok sikert ezzel a baromarcúval! Valami oknál fogva hagyják itt randalírozni, talán a pezsgő vita látszata miatt. Ez a szerencsétlen semmi mást nem csinál, mint bombasztikusan támad mindent, ami politika vagy rendszer. Viccbeli közrendőr-szintű agya csak negativitásokban tud élni, és igazi elemében akkor van, ha obszcenitásokat fröcsöghet mindenkire maga körül. Teljesen értelmetlen vele vitába keveredni, olyan, mintha felpofoznád a disznószart: csak te leszel olyan tőle. Egyetlenegy, halovány látszata a következetességnek nála az volt, amikor dühödten (hogyan másképp?) védte a szemkilövő rendőröket és teljesen jogosnak vélte a fellépésüket a "csőcselékkel" szemben. A "baloldalisága" talmi: a baloldaliságból a diktatúrát, a politika vonalasságát, arroganciáját sírja vissza. Egyszerűsítve (az ő szintjén, ill. közrendőr szinten): "ütni-vágni kő mindenkit, röndnek kő lenni, bassza meg!"
Már a monikere nevetséges, ő maga csak lassacskán, mások odadobált információszemcséiől értesült a kép tartalmáról, a zenekar mivoltáról, zenéjükről, stb... Ő ezeket eredetileg nem tudta (ez kiderül a heves harcból, amit folytat, ha valaki előhozakodik -teljesen joggal!- a moniker jelentéstartalmával.), neki pusztán a csácsi kép tetszett meg a mérges nézésű kifestett bohóccal, és az "ironfist" is olyan metálosan keménynek tűnt szegénykének. Ha valaki lefordítja (a szerinte szinte láthatalan köpenyként elrejtő) angol nyelvről a szót és (bugris) magyarul kimondja "vasököl" és hozzáteszi a szlogenné berögzült komcsi mantrát: "Munkásököl vasököl, oda súlyt, ahova köll!", akkor eszelősen kikel magából, na nem a jelentéstartalom miatt, hanem mert nem várta volna, hogy bárki is leleplezhesse az ő teljesen rejtett, "ambigous" csácsi szimbólumát.
Nagyon hasonlít ahhoz a filmbeli őrülthöz, akinek az agyába Jennifer Lopez kényszerül bemenni, hogy megakadályozza a következő sorozatgyilkosságát: hatalmaskodó, nagyzoló, emberkedő, csácsi királykodó, megszeppent, lélekbeteg kisgyerek.
Az utóbbi idők legnagyobb tömegrendezvényét hozta össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" csoport és azok, akiknek "Nem tetszik a rendszer" ... Mivel még az LMP 18 résztvevővel dúsított megemlékezésről is szép…..
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
Béla Bácsi 2011.10.10 05:13:37
@SünBalázs: Persze, hogy az! Azért nem értem, egyesek mért most érzékenyek (előre!) egy színház koncepciója miatt, ami azt tűzte ki a zászlajára, hogy "nemzeti" témájú darabokat óhajt a repertoárjára tűzni és aktív közönséget akar toborozni a vidéki magyarság körében?
A buzi verziós Ember Tragédiája és a magyar térképre (így Magyarország szimbólumára) hokizás mért nem érte el ezen emberkék ingerküszöbét?
Nem értem továbbá, hogy a homoszexualitás miért automatikusan európai és modern? Ki mondta ezt? Van egy Európa nevű ember, aki zsűrizi a magyarországi eseményeket? Vagy csak nem tán akik ebben a buzi körben benne vannak egymást kiáltják ki "világhírűnek"? (Lásd Novánvózsat Ági nénénket, akiről Magyarországon mindenki tudja, hogy az egész világon elismert filozófus és Amerikában is tanított egyetemeken, és tegyük össze a két kezünket, hogy egyáltalán még megismer bennünket, méltatlan kis un-európai kis szarmagyarokat, míg ezzel szemben az igazság az az, hogy nagyon kisszámú ember szenvedte végig az állami pénzből kiadott firkálmányait, és az amerikai egyetem az csak egy "community college" volt, (ami egy gyengébb dolgozók esti iskolájának felel meg) ahol is a "nagy filozófus" a demográfia és a marketing összefüggéseit elemezte az úgyszintén pénzcentrikus fajtikáinak egy üzletviteli kurzuson. (Ugye milyen másként hangzik, hapsikám?)
Szóval, miért kell az egekre emelt szemekkel felsírni a "nemzeti" vagy "nemzet" szó hallatán? Bipsijeinknek miért olyan ez a szó, mint ördögnek a szentelt víz? Ők tán nem a nemzet részei? (Bocs. Költői kérdés volt.)
Szerintem, akkor lesz egyensúly és igazság ebben az ügyben, ha megérjük, hogy a Jobbik tiltakozást nyújt be a parlamentben, az ellen, hogy Alföldi Róbert a MAZSIHISZ beszedett tagdíjaiból fenntartott Új Zsidó Színházban egyfolytában izraeli jelképeket szentségtelenít meg, a szereplők menórákra szarnak, Izrael zászlójára verik ki a faszukat és az Ószövetséget homoszekszuális feldolgozásban adják elő. :)
Béla Bácsi 2011.10.10 12:21:04
@Virág et.: Ereggy má' ezekkel a bugris magyarokkal! Semmit se képesek rendesen megcsinálni! Egyszerűen fényévekre vagyunk a buzik mögött!
Megest kezdődik az általánosítás, hogy nem járok színházba! Mert a cicámnak Hitler-bajusza van a monikeren? Vagy csak úgy kisugárzik a brúgó a dumámból? ( Valszeg, velem kell lenni a bajnak: rossz oldalon állok! Így kell legyen, mert -a jelek szerint- pusztán magyarnak lenni egyet jelent a műveltség teljes hiányával, penig már pejhes állú legényke koromban Ruszt Józsefet csodálhattam Kecskemét híres városában, felléptem a szegedi operában egyemista koromban, igaz csak statisztaként, de szóval: nem csak a moslékot elhordani jártam be a színházakba. Több nagyon is ismert szinészt vallhatok a személyes barátomnak, többel együtt jártam iskolát, voltam a nagyvilág -az imádott Amerika- több híres operájában és színházában...de -ahogy a rendőr mondta a viccben- magyar vagyok: csakis bunkó lehetek!)
Több klasszikust is idézhetnék (La Fontaine jut hirtelen az eszmbe a rókával, akinek "savanyú a szőlő", mert nem éri fel. Vagy Fábri Zoltán: Fábián Bálint találkozása istennel c. filmjéből a kommunista parasztgyerek, amikor azt mondja: "Jani bácsi! Forradalom van!"), de érdekes, hogy amikor a komcsik vannak uralmon, diktatúra van. Amikor a (normális és mérsékelt) nemzeti oldal (magyarul annyit jelent, hogy nem bolsi vagy vérkomcsi) megpróbál egy kicsit visszaállítani a dolgokon, hogy egyensúlyba legyenek, jön azonnal ez az apokalipszis duma és a demokrácia és kultúra halálhörgését hallják rögvest egyesek.
Tudod mit: Nem érdekel milyen bunkó a nemzeti pályázó! Nemzeti és kész! Nekem ennyi is jobb, mint művelt, buzi zsidó! (Kicsiny, megfontolt lépések! Legyünk realisták!)
Béla Bácsi 2011.10.10 22:32:55
@Virág et.: " A baj nem is az, hogy ilyenek mint te ezt gondolják és közben meg vannak győződve az igazukról, hanem hogy ilyen hozzáállással ma pozíciót lehet szerezni, sőt szinte csak ilyennel lehet."
Igen ez komoly baj!
Én is visszasírom a szép időket, amikor Nován Vózsat Ági néniék milliókat vehettek fel a "jó" kormántól az adófizetőknek nélkülözhetetlen el nem végzett "filozófiai" munkára!
Hejh! Szar világ ez, Tyukodi-Kohn pajtás! Már nyugodtan buzi és zsidó se lehet az ember, ha magyar! Folyton a nyakába lihegnek a gaz faszisták! Mi mást mondhatnék?
Vastagbőr Jók a számok, Gyuri! 2011.10.06 09:01:00
Lassan beérik az elmúlt másfél év alaposan átgondolt és az utolsó lépésig kisakkozott gazdaságpolitikája, a gyümölcs kezd végre zamatosodni, szépen jönnek a számok, jönnek az eredmények, nő a jólét és továbbra sincs adóemelés. -Hanyas vagy, Gyuri? -Harmincas! 30% az…..
Béla Bácsi 2011.10.06 14:10:08
@fogash: Érdekes a szicsászos kérdés! És: "Helyes a bőgés oroszlán!"
A vaprósz csupán csak az, hogy elég erős-e Magyarország és Zorbán (vagy akárki e kies hazában ujjat húzni a bipsikkel, akik a világ vérének kiszívogatásával tengetik szerény életüket? A válasz szerintem (Szörényi Levente tolmácsolásában a Történet M.-ről című számának refrénjéből): "Tudom, hogy nehehem!"
Ha Zorbán igazán kavarni merne (vagy még egyszer! bárki más széles e hazában) öt percen belül a Parlamenten kívül találná magát és portás szaladva rugdosná picsán lefelé a lépcsőn...Amennyiben Zorbán kiokosodna és lebratyizna a portással, akkor van más megoldás is: bankügyekben lelőttek már három elnököt is az USA-ban, pedig az sose volt Magyarországnyi ország (Lincoln, Jackson, Kennedy).
Szal -ha az én (szerény) véleményemre vagy kiváncsi- akkor azt kell csinálni, amit (az egyesek szerint oly magatehetetlen!) Zorbán-kormány csinál: Jópofát vágni a dologhoz, tisztába lenni vele, hogy a zsidó nő bűncsúnya, de átölelni hevesen, megcsókolni reves száját és érzelmesen járni vele a tangót!
Béla Bácsi 2011.10.06 14:13:07
@Monçada bíboros: "Nem azért nem minősítették le őket, hanem, mert az utolsó pillanatban képesek voltak a demokraták és a republikánusok megegyezni egy hosszútávú kiadáscsökkentő programban."
Hát ahogy a Markos-Nádas duó Czinege-paródiájában mondta: "Hát ez ebben a formában nem igaz!"
Béla Bácsi 2011.10.06 15:24:32
@Meleardil Eressea Iluvadan: "Eleg duhos ember van mar, hogy talalhasson egy-egy kamikazet, aki vele ellentetben tenyleg ugy gondolja, hogy a haza mindenek elott, es nem fel meg az eletet kockaztatni sem. "
Sajna, a 12 dühös ember szart se érne! Te is jól tudod! (Lásd Haider kipicsázását az osztrák kormányból, majd Zorbán megszégyenítését Bush által!) A zsidók keze mindenhova elér!
A "dühösségben" azonban van valami: lásd az arab tavaszt és lásd most Jew Yorkban a több napja tartó (és a sajtó által szinte teljesen elhallgatott) tüntetés-sorozatot a pénzügyi negyedben és a Brooklyn-hídon!
Talán, ha a világ tüke megtelik velük és ezúttal nem sikerül maguk helyett bűnbakot találni (kisebbségek, környezet, demokrácia védelme) akkor talán most koncentráltan ki lehet őket rugdosni mindenünnen a picsába és esetleg új hazaként hátha elmennének a Holdra (ott nincsenek palesztinok se!)
Végülis a pénz az egy "commodity" (közhasználatú dolog), olyan, mint az út vagy a vízvezeték: mindenki használja szükséglete szerint (természetesen vannak fenntartási költségei), de miért kéne (egyeseknek!) pénzkereseti forrásnak lenni?! A demokrácia őshazájában (nem ám az ókori Görögországban), az USA-ban (természetesen) a GDP 35-40%-a (ami túlzóan beteges, az egészséges 10-12% helyett!) a banki szektorból származik! Ide jutottunk: "finggal tojást festeni!" A "semmiből" "jövedelmet teremteni".
Hja kérem, Hallerkám! Ez nem fog sokáig menni! Jön a krach!
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
Béla Bácsi 2011.08.17 13:10:26
@bandika gazdája: Értem én, hogy gőzgép! De mi hajtja?
Itt akkor is az jött be, amit a múltkori vesézésnél valaki bedobott, hogy úgyis "elintézik", lesöprik az ügyet. Nekem személy szerint ez a "mechanizmus" lenne izgalmas, a logisztikája az "izélésnek": Kik tudnak pl. segíteni ilyenfajta "izélésben"? (Aránylag könnyű lenne fölgörgetni: a rendőröknél léteznie kéne napiparancsnak, annak kell lennie elrendelőjének, stb...)
Úgyszintén feltűnő (hogy azt ne mondjam "nagyon gyanús", mint a medvének a vadász), hogy a "főszervező" olyan magabiztosan megengedhette magának, hogy próbálkozás nélkül lesöpörje a tüntetni szándékozókat az asztalról... Tehát, ő tudta már, hogy Budapesten, Magyarországon nem elég a törvény és a jogszabály az "izéléshez", le kell szarni, meg kell keresni az "embereket", akik tudnak telefonon segíteni "izélni".
Tudod, egyszer focimeccs nézése közben felkiáltottam, hogy milyen béna ez a(z egyik) csapat! A barátom csendesen azt felelte: "Lehet, hogy ezt a játékot engedi neki játszani a másik csapat!"
Na ennyit a Zagyváék bénázásáról...
Béla Bácsi 2011.08.18 00:10:22
@bandika gazdája: Ja! Tényleg kár!
Van egy nagyon jó, ám egyelőre még méltánytalanul kevésbé ismert oldal, Az Ország Háza 2.0, amely lelkiismeretesen tölti fel magához az összes irományt a parlament.hu-ról. Nem tudni, ki csinálja, de ezúton is köszönjük a rengeteg munkáját, mely szerencsére most nyáron sem…..
Béla Bácsi 2011.08.07 16:11:13
@ColT: Részvétem a nehézségeidben! Sajnos, ez most világjelenség. A 29-es (híres) válság kutyafasza ehhez képest. És még korán sincs vége!
Csak gondolat indítónak: a régi szemlélet szerint a banki szektor is értékteremtő (igaz nem állítanak elő terméket, de úgy tekintheünk rá, hogy szolgáltatás, így pénzt hoz, a pénz meg érték). A régivágású közgazdasági szemlélet szerint úgy 16%-a a GDP-nek a banki szektorból kell jöjjön. Most ez 40% körül van az USA-ban! (Lefordítva: az USA GDP-jének a 40%-a -legjobb esetben is- 4%-ot kiadó valódi tőkének a spekulációs hozadéka! Még egyszerűbben: "Nesze semmi, fogd meg jól!" Vagy "nojn und nojcis lufballon".)
Béla Bácsi 2011.08.07 21:14:46
@Hajszás Láncos: Na, akkor ettől most senki se lett okosabb!
Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres…..
Béla Bácsi 2011.08.06 13:44:43
@látjátok feleim szümtükkel: "Na mitől is tisztességtelen szerinted egy ( zsidó ) üzletember? Fejtsd ki, had tudja más is!"

Jajj, istenem, ilyenkor mindig előjönnek a Brucknerek! A tisztességes zsidó órásmesterek, úri szabók, vegyeskereskedők.
Demagógia ezerrel!
Nagyon jól tudod te is, hogy a "zsidózáskor" azokra az emberekre gondol itt minden náczi szarmagyar, akik miatt -a kommunizmus alatt a népnek tulajdonított, majd privatizált- közművek fogyasztói ára a kétszerese-háromszorosa az egyébként jóval magasabb életszínvonalú Nyugat-európáénak.
Aztán "vallásvezetőkre" gondolnak a náczik, akiket köztörvényes, közpénzeket és közvagyont rendszeresen meglopó bűnözők telefonon felhívnak, hogy "csináljon már valamit, mert nem lehet izélni!". Mert egy "vallásvezetőnek (Judapesten!) természetesen van(!) befolyása az "izélésre!
A sukorói "nagy üzletre" is asszociál néhány kirekesztő, pálinkagőzös agyú szarmagyar. (Nem norvégok a befektetők, megsúgom).
S ha már a befektetőknél vagyunk, ne feledjük egy "befektető ország" elnökének egy "üzletembereknek" adott vacsorán elhangzott, dicsekedő beszédét.
Bernie Maddoffot, AIG-t, Bank of America-t, Magyarországot, ahol a "törvények"(!) megengedik, hogy egy ország fizetőeszközében kiadott hitelt egy másik ország pénzében számoljunk el és az elszámolás után ugyancsak az ország fizetőeszközében kérjük vissza a tartozást (egy kis jogos, "tisztességes" haszonnal).
A történelemben tetszik találni példát (bár a cucilizmus alatt a dőzsölő, búnös magyar arisztokráciára lett ez kenve) arra, hogy a "polgárosodás" miként érintette az "egy millió koldus országát": az előre lenyomott áron történő termény felvásárlások, az ezek következtében elszegényedett kis- és közép-parasztság földjének felvásárlása (lám ismét ide jutottunk! "a felvásárló nép"! békés, nincs szüksége katonákra, csak felvásárol!), amiből létrejött a "modern" nagybirtok (lám a zsidók mindig újat, modernet hoztak el, fejlődést!) aminek következtében ugyi a hagyományos, saját földjén gazdálkodó bugris magyarból modern agrárproletát lehetett!
Teccik látni, sorolhatnám még, de ez nem a hely, hogy könyveket írjunk be, asszem, ez is demonstrálja, hogy amikor itt egyesek "zsidóznak", akkor nem a szépemlékezetű Bruckner urat emlegetik fel Szegeden, aki nejével együtt minden nap a vaskereskedésében dolgozott...
Béla Bácsi 2011.08.06 15:31:27
@Conv: Hja kéwem! Arra van a segéd!
Béla Bácsi 2011.08.06 15:32:27
@elektromotor: A "miénk" nem kóser!
Vastagbőr Suli kettes portás 2011.07.29 11:33:00
Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar…..
Béla Bácsi 2011.07.29 15:10:35
Csak egy röpke észosztás:
Amerikában senki le se szarja a demokráciákat vizsgáló bizottságokat. A Szenátusban van belőlük kismillió, arra jók, hogy a szenátorok felkarmolhassanak még egy kis extra lóvét.
Az amerikai "demokrácia" szinonim a kolonializációval, behódolással az "amerikai" gazdasági akaratnak, ami ugyebár egy előbbi kedves kommentelő szavai szerint nem más, mint "zsidóterror".
Az amerikaiak rég elveszítették a kontrolt saját hazájuk felett. Itt is teljesen "gazdasági érdekek" (értsd: zsidó) befolyásolják a politikát. Kismillió bajuk van a demokrácia letéteményeseinek, csak egyet említsek: el akarják sunnyogni a deficitplafon vitájának az árnyékában, hogy az illegális állampolgári lehallgatásokat legalizáló Bush-törvény most, 2012-ben lejár. Ha sikerül elsunnyogniuk, akkor "hoppá", basszus! még négy vagy nyolc évre "legális" lesz az illegális lehallgatás. Na szerintem ez önmagában nagyobb szar, mint az összes süket duma, amit a Fidesz nyakába akarnak varrni.
A Fidesznek igaza van: a nép arra szavazott, hogy cselekedjenek végre és söpörjék ki végre a hatalomból a sok beépült kommunistát. Ez "demokratikus" módszerekkel nem megy, hiszen amerikai zsidóink éppen ezért építették be ide a "demokráciát", hogy utána nyugodtan kontrollálhassák az egész gazdaságot (és rajta keresztül a politikát).
A Fidesz első kormányzása alatt hiába hozott jó gazdasági döntéseket, a zsidó média teljesen kiforgatta őket, olyan mértékben, hogy az efféle süket dumára be nem oltott magyar lakosság bevette ezt a maszlagot és beszavazta a nyíltan (kendőzetlenül) zsidó kormányzatot (Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai triumirátus) négy évre hatalomba ( a második négyet már Bush módszerével szimplán elcsalták.).
A Fidesz megválasztásakor zsidóink újra bebrungatták a hazugságokádó gépezetet, idehoztak messzeföldről válogatott zsidólegényeket (Kohn Bandika a sajtószabadságért rítt, Zuroff a nácikat akarja -száz éves korukban- összefogdosni itt, a tótok a világbirodalmi törekvéseinket szeretnék mederben tartani, és az amcsi nagykövetasszonyt kikergették a washingtoni bipsik Gyöngyöspatára aggódni az "elnyomott kisebbségekért".
Valaki az eleje táján a bejegyzéseknek bölcsen látta meg, hogy az USA idézi fel az ötvenes éveket ( a nagy Szovjetunió megmondja a kiselvtársaknak, hogy mi a tuti). A baj csak az, hogy az USA-nak meg a zsidók parancsolnak, így valójában most is ők mozgatják a szálakat, aminek a lényege, hogy ki ne csússzon már a kezükből ez a jó kis goj-ország, amiben olyan szépen (ha kissé rettegve is) eléldegélnek ők a "politizálásból" és a "médiázásból".
A Deutsh Tomi meg le van szarva, az amcsik is leszarják. Egyébként se hivatalosan tette ezt a kijelentést, magyar vagy EU-s politikusi szerepkörében.
Béla Bácsi 2011.07.29 15:19:53
@banana republic: Mán mé?
A Fidesz legalább megpróbál egy országot létrehozni ebből a szarrakásból, amit Rákosiék majd kis hiátus után Medgyesi-Gyurcsány-Bajnaiék hagytak.
Béla Bácsi 2011.07.29 15:35:50
@Secnir: Felőlem!
Vastagbőr Hungarikum a Szigeten 2011.07.22 11:05:00
Kenyér és cirkusz mindig kell a népnek, most pár hétre előre el vagyunk látva. 64 Vármegye vs. "Zsiget" vs. Budapest vs. Rendőrség vs. TASZ - van ennél fincsibb koktél? A sztori dióhéjban: egy magánszemély januárban bejelentette a rendőrségen, hogy 500 fős…..
Béla Bácsi 2011.07.26 00:20:33
@Conv: Mint említettem (csakúgy, mint a viccbéli ember mondta), eddig én is eljutottam. Én is találtam a "ksz" használatára példákat, de még mindig itt a kérdés, hogy nem adják alternatíva gyanánt egyetlen egy általam "fellapozott" online szótárban sem.
(Azt én is tudom, hogy a tyúkszar meg a buksza nem x-el írandó.) :)
Béla Bácsi 2011.07.26 03:27:53
@Conv: Ha legitim alternatíva lenne, akkor a Magyar Értelmező Szótár vagy a Magyar Helyesírási Szótár megjegyezte volna.
Tudsz egy linket is, ahol ez szabályként le van írva.
(Mondom, használatban én is láttam, de ez még kevés az örömhöz. Ha lenne "szekszuális" szavunk, akkor annak lennie kéne egy "szeksz" főnévi formájának, ami ugye ránézésre is nevetséges. A "szex" szó egyébként a hatvanas évek végén tört be hozzánk az angolszász szexuális forradalom hozományaként. A nemiség olyan erős megmutatását jelentette, amire nem volt hirtelen szavunk. Egy ideig ragaszkodtak az eredeti "sex" formához, de miután teljesen belevegyült a köztudatba és közhasználatba, a magyar hangzásjelölést követve "sz"-szel írjuk. Keresés közben én is láttam könyvcímeket, amelyekben "szekszuális élet" forma szerepel, de ez szerintem pusztán népetimológia, mivel még mindig nem találom a hivatalos szótárakban elfogadható alternatívaként. Az antimagyarok ezt is tönkretették! :)
Béla Bácsi 2011.07.26 23:09:49
@alien: WTF????
Vastagbőr Lucernaböde, 07.04. 2011.07.05 11:32:00
Koki és saller: Lucernaböde 2011.07.04. 13:04:24 Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi…..
Béla Bácsi 2011.07.18 01:18:06
@Lucernaböde: Feleslegesen harcolsz, mint Don Quijote. Ezek itt mind narcisszisztikus okosmikulások, akik valamiért mindenki fölött állónak hiszik magukat (lásd Cohn Vectort). Valójában neked van igazad: nyomorult senkik, akik megugatják a karavánt. Ez a blog erről szól. Itt minden hozzászóló tehetetlen faszkalap, aki élvezi, hogy lehet szájjal, tét nélkül hirigelni a másikat. Egyikük se vezetett még egy úttörőcsapatot se, egyikük se volt még közlegény se semmilyen hadseregben. Nem is bízna rájuk senki se egy kutyát se sétáltatni.
Hitük nincs, nem is tudom, miért pazarol rájuk bárki is bármiféle energiát.
Tipikus magyar betegség: nem látják a történelmet, csak sodródnak vele és közben ugatnak vagy nyekeregnek.
Ez a blog erről szól: nyekergésről. Mindegy, ki van a kormány mögött: nyekeregjünk.
És még ők csodálkoznak, hogy ezek után mindenki legyint rájuk és minden megy tovább nélkülük. Olyanok, mint a kutyák a kerítés mögött: vadul ugatnak és ha elfogy a kerítés, megijednek és visszafutnak mögé és folytatják az ugatást.
Ez a blog erről szól: ugatásról. Nem kell megoldás, az nem jó. Ugatás kell a magyarnak. Nyavajgás.
Arról nem is beszélve, hogy egy gyöngyöspatai cigány szellemei szintjén azt hiszik ( a régi komcsi beidegződésből kiindulva), hogy az állam az az ovónéni, aki mindenkinek igazságot szolgáltat. A saját igazságát.
Csak annyi eszük nincs, hogy ez az adminisztráció ki kell fizesse az előtte levő nyolc év dorbézolását valamiből.
Csak az a baj, hogy ha az IMF-től vesz fel kölcsönt, akkor köcsög. Ha kínától vesz fel, akkor köcsög. Ha a saját népére támaszkodik, akkor köcsög.
Szerintem, nekik kéne adni a kormányt és hagyni, hogy három percen belül a földbe kormányozzák az országot és törni kéne a buksijukat (szörnyű, álfilozófián "okosodott") buksijukat, hogy akkor kire árulkodjonak.
Kiscsoportos ovodásokkal veszekszel itt és próbálsz nekik felnőtt érveket felhozni.
Nem fog menni.
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
Béla Bácsi 2011.07.15 16:18:38
Gyerekek!
Meg kell érteni az arabokat is! Idáig senki se közelítette meg a témát erről az oldalról.
Először is tele vannak pénzzel ( a miénkkel, mert kapzsi spekulánsok jól felfogott anyagi érdeke ezt kívánja) az olaj árából.
Másodszor teljes pinahiány van náluk. Ami lukkal rendelkező személy elérhető náluk, az még a 10,000.00 Eurónál is magasabb kategória, hiszen isten tudja hány tevéért, szamárért, kecskéért meg kell vásárolni a tulajdonosától (az apjától) és utána életfogytiglan etetni-itatni. Dugni maximum egyszer-kétszer lehet, utána hihetetlen rövid idő alatt magára ölti a vételárként meghatározott állat elhízott változatának a sziluettjét, ill. illatát. (Ezért vezették be a többnejűséget, mert nem érezték fairnek, hogy valaki tele van lóvéval és mégis kénytelen élete végéig egy fekete, szőrös és büdös elhízott szamarat kefélgetni.)
Nekik ez az európai (vagy magyar) kurvaszállítmány olcsó nyeremény: a szamarakhoz képest negyed áron jól kinéző, újszerű modelleket kapnak, amit simán gyötörhetnek, ami kettős élvezet:
kiélhetik beteges szexuális hajlamaikat és
megalázhatják a gazdáikat (legalábbis azok nőstényeit), a fehér europoid embereket.
A lányok meg mit csináljanak? Ahogy többen említették: az alternatívák a svájci frank alapú eladósodástól a minimálbéres orvosokig a tescós pénztáros lányokon át igen behatároltak...
Mindenki azt használja a boldogulásához, amilye van.
Sajnos, hogy oda züllött a világ, hogy tárgyak a meghatározók benne, nem az erkölcs és az eszme. (Lásd a megszólaló leány kijelentését, aki szétrepedt seggel, de boldogan indult haza, mert 20 ezer euró volt nála.)
Az irigyeknek itt jegyezném meg, a BMW X5-ös nem 20 ezer Euró, hanem lényegesen több! Azt is kétlem, hogy bárki leány ilyen repesztgetés után kitartóan, üzemszerűen visszajár ide, hogy kellő szívóssággal összegyűjtse a parkolóhely elhappoló BMW árát!
Csak ennyit az irigyeknek, meg azt, hogy keressenek fel egy efféle irodát, hátha vannak pénzes arabok, akik hajlamaiktól vezéreltetve adnának 20 ezer Eurót az ő szőrös seggükért is! Hajrá fiúk, itt a lehetőség lecserélni a Suzukit!
Béla Bácsi 2011.07.15 16:22:17
@Horizont: "Én azt tartom felháborítónak, hogy aki rendes,becsületes tisztességes lány és dolgozik rendesen attól az utolsó fillért is levonja az állam, ezek a ribancok meg mindenkit hülyének nézve vígan élnek luxusban és szarnak mindenre és mindenkire"
Bocs, nem tudtam kihagyni:
"...szarnak mindenre és mindenkire..." Nem is akárhogy: VASTAGON!
Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra ... nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott…..
Béla Bácsi 2011.06.22 02:58:49
@Blogger Géza: Ne törődj Kohn Vektorral (melegséget sugárzó lény)! Őt nem érdeklik tények, vagy még inkább a nagyobb kép, ő csak ledorongolni jár ide embereket.
A 16% adó egyértelműen az adócsalás 15%-os költségéről szól (ennyibe került fiktív kiadást vásárolni). A (geci) Fidesz úgy okoskodott, hogy nem éri meg 1%-ért csalni, egyszerűbb bevallani az egészet. Persze egy csomó ember ( a magánszektorban) azzal szórakozott, hogy minimálbért fizettek be és utána zsebből kompenzálták a dolgozót, hogy azért ott maradjon, így mindketten "jól jártak", nem kellett annyi adót egyiküknek se befizetni.
Az egész ország igyekezett adót csalni. A 16% adókulcs ellehetetleníti ezt, de egy-két kommunizmusból itt ragadt észkombájn csökevény azóta is torkaszakadtából társadalmi igazságtalanságot visít és Dr.KHG voltára való tekintettel mindenkire epét okád (mert ennyi jár nekünk, alantas férgeknek minimum!).
Szóval, ha jót akarsz, nem állsz vele szóba. Valójában -annak ellenére, hogy ezt hirdeti- fogalma sincs valós tényekről, adatokról: nagyképűen kioktatgat mindenkit az ő fennsőbbrendű intuíciói alapján.
Béla Bácsi 2011.06.24 16:19:49
@Könnyen elkaptuk, uram!: Először is megköszönöm a tisztességes hangnemű válaszodat és azt, hogy nem használsz itt alpári hangnemet (bunkózás, ökrözés), ami sajnos bevált gyakorlat itt randalírozó egyesektől.
Nézd, én nem tudok és nem is akarok belemenni számháborúba, marad a "józan parasztész", ahogy azt a matek tanárom szokta volt mondani. Az első kitételem az az, hogy ha progresszív adót vezet be valaki, akkor tutto berro, hogy a magasabb adókategóriát mindenki igyekszik majd elkerülni, mint ördög a szenteltvizet. ( A dicső közelmúltban hallhattunk "eltüntető vállalkozókról", akik abból tengették "sikeres" életüket, hogy megszabadultak a profi számlagyártók befizetetlen adósságától egy fiktív vállalattal, "vagyontalanul", stb...)
Az adóbehajtásnak az elsődleges funkciója a jövedelemteremtés lenne (az államkincstár részére), nem valami magyar népmeséből átvett igazságosztás, Ludas Matyi módjára. Ha alacsony az adó, szivesebben befizetik. Ha annyira alacsony, hogy nem éri meg nem befizetni, akkor mindenki befizeti. ("Sűrű fillér jobb, mint a ritka forint.")
A másik, hogy szimplán hozni egy törvényt, hogy "aki gazdag, az dögöljön meg", nem nagy valószínűséggel éri el a célját, mert azonnal mindenki be akarja bizonyítani, hogy ő nem is gazdag (és be is fogja). A progresszív adórendszer arra ösztönöz, hogy minden törvényes és (magyar esetben) törvénytelen eszközzel igyekezz az alsó kategóriákban adózni. Ez egyedül a fiktív számlákat gyártó "vállalkozóknak" volt jövedelmező, a közösségnek nem.
A "szegényekért" meg nem sírnék annyit: Még "hivatalos", "multi" cégeknél is bevett gyakorlat a "minimálbéren futtatás", amit aztán más juttatásokkal spékelnek meg az adózás közös elkerülésére. (Az igazgató uraknak pl. szolgálati Audi-bérlet egészíti ki szerény javadalmazásukat, de ez kiadás a cégnek, nem bevétel, fizetés helyett is részvény-opciót kapnak, ami eladás előtt természetesen nem lehet adóköteles.)
Még egyszer, nem vagyok adószakértő vagy bárminemű adóakármi, úgyszintén nem vagyok Fidesz-rajongó, de az egyszerűsített képet, hogy összetanakodott a Fidesz, hogy hogy lehetne még jobban elcseszni itt az életet, azt ugyanilyen egyszerűsített módon visszautasítom.
Béla Bácsi 2011.06.27 01:05:03
@Könnyen elkaptuk, uram!: "16%-ra csökkent a társasági adója az 50-500 millió adózás előtti nyereséget termelőknek. És az az alattiakkal mi van?"
Ez egy nagyon jó kérdés! A választ nem tudom.
De gyanítom, hogy itt van a "sűreje" a gazdaságnak, itt történhetett a szocik alatt a legtöbb sumákolás. Egyszerűen őket akarják rávenni, hogy inkább a közösségnek fizessék be a pénzüket, mint profi számlagyáros szélhámosoknak.
Azt mondod, aki többet keres, az többet is visz haza. Mi ezzel a baj?
A kulcsszó a "többet keres"en van. Az az ember többet keres, többet is ad be a közösbe, ugyanúgy 16%-át minden forintnak, mint a kevesebbet kereső.
Az ellenkezője az lenne, ha neked 8 óra munka után azt mondanák, hogy ha túlórázol, az első túlórád csak háromnegyede lesz az órabárednek, a második csak a fele, a harmadik meg már csak a negyede, stb... Te akarnál ilyen feltételek mellett túlórázni?
Ugye, hogy nem!
De a mások jövedelméről mégis olyan nonsalanszul dönt itt mindenki. Az más... Az gazdag, kérem.
Hidd el a gazdagság tényleg egy nagyon relatív fogalom.
Inkább fogd fel úgy, hogy aki szegényebb, annak kevesebbel kell hozzájárulnia ugyanannak az infrastruktúrának, közigazgatásnak, oktatásnak a használatához , mint a tehetősebbnek.
A te logikád kifordítva: a progresszíven adózott polgár követelhetné, hogy neki két sáv jár a közútból, két kórházi ágy, két rendőr jöjjön ki hozzá, ha hívja őket, mert ő kétszer annyit fizetett, mint a "prolik".
Mint mondottam korábban: az adózás az nem egy kontraszelekciós "igazságosztó" eszköz, ahol az iparkodóbbat "büntetjük" (mert a pénz elvevésnek mindenki számára büntetés íze van!), a lassúbbat, lustábbat, kevésbbé életrevalót meg "jutalmazzuk", mesterségesen feljebbi szintre visszük.
(Természetesen a közösség méltányossági alapon indítványozhatja a képviselőknek -és nem fordítva!- olyan törvények megalkotását, amelyek segítenek olyan polgárokon, akik sok gyereket nevelnek -nem fialnak!-, vagy átmenetileg vagy huzamosabb időre elvesztették a munkaképességüket, vagy valami ehhez hasonló hátránnyal rendelkeznek, stb... Ezeknek nem szabadna "járni" "alanyi jogon" senkinek se! Alanyi jogon a közrendhez lenne mindenkinek joga és a közbiztonsághoz, nem ahhoz, hogy ha munka nélkül abnormális mennyiségű gyereket nemzek, akkor azok felnevelése a közösség többi tagját terheli!)
A "számonkérés" lassúságáról meg annyit, hogy (hál istennek!) nem élünk már Matyi bátyám rémuralma alatt, amikor egy teherautó pesti suhanc "pufajkással" le lehett menni vidékre kulákot verni és kifosztani.
Hidd el, akik idáig miiliárdokat raboltak, csaltak, azok azért nem annyira szerencsétlenek és ügyefogyottak, hogy egy rettenetes törvény hozatala után reszketve visszaadnák a szerzett vagyont. Megint össze-vissza gazdasági, pénzügyi folyamatok indulnának meg, ami nem kedvezne a nyugodt tőkeáramlásnak, egyszerűen "háborús zónaként" kezelnék Magyarországot, ahol nincs biztonságban a tőke.
Az ilyen dolgokat (Rákosiék módszerén túl) érzéssel kell csinálni, mintha lovat b.....nánk.
Egy kis türelem...