Regisztráció Blogot indítok
Adatok
úgyiselfelejtem

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
A most következő cikkben egy olyan akciót mutatunk be, amelyben egy amerikai ejtőernyős katona halált megvető bátorsággal küzdött. Az ejtőernyőst még ma is a legnagyobb hősként emlegetik az amerikai hadsereg berkein belül...
úgyiselfelejtem 2020.06.12 23:03:47
@Szabványok: Mennyivel menőbb lett volna eléjük állni, a szeretet erejével, és logikus gondolkodással meggyőzni őket, hogy téves utat választottak és azonnal adják meg magukat.
úgyiselfelejtem 2020.06.12 23:03:57
@szvsz: nem is kicsi, akármennyire is akarod elbagatelizálni. Ha nem csinálták volna azt, akkor, akkor most valószínűleg eléggé másként alakulnának manapság a dolgok. Pl. nem tudnánk hülyeségeket irogatni az interneten
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
úgyiselfelejtem 2020.06.10 09:42:57
Én mindig keresem az értelmet az ilyenekben.
A kutak összeírásának az értelme az, hogy az állam tudja, hogy milyen állapotban van jelenleg a vízkészlete. Amiről egyre többen elismerik, hogy egyre fontosabb kincs lesz a jövőben. Ezt a (mélyebben fekvő) kincset teszik tönkre a kontár fúrók, akik a fenti szennyeződéseket simán lejuttatják, mert leszarják a vízzáró rétegeket. Láttam/szagoltam már büdös (házilag) fúrt kutat, amibe aztán öntötték a hipót. A nem használt ásott kutak is talán (nem néztem utána) rongálják a vízminőséget, ezzel tönkretéve azokat is, amelyeket használnak. Talán ezért kellene megszüntetni, rendberakni.

Az "avarégetésnél" meg aki problémázik, az tényleg nem égetett zöldhulladékot. A falevél, a széna, a fenyőgally, stb. mind durván füstölő cucc, aki ezt nem ismeri el, az tényleg fafejű. A faágakat, szőlővesszőt KISZÁRÍTVA elégetve töredék füstöt kapunk, csak senki nem akarja hónapokig kerülgetni. A komposztálás tényleg megoldás lehetne, csak össze kellene aprítani, ami nagy munka. Amúgy is a zöld (fű, levél) és a barna (faág) részeket megfelelő arányban kellene keverni, így akár 4 hónap alatt komposztálni lehetne. Persze én ráérek, nem forgatom.

A nagy baj ezzel a törvénnyel, hogy nem tesz különbséget mondjuk Budaörs, és egy 10 fős falu között (mondom úgy, hogy nem olvastam, tehát lehet hogy tévedek).

ui.: nem tudom elképzelni hogy jön össze évente 3-4 köbméter faág, hacsak úgy nem, hogy csak összedobált állapotában mérik, ami összevágva/darabolva fél sincs. Tüzelő méretre összevágva, összerakva, megszárítva remek szalonnázó anyag lehet belőle őszre. Vagy folyamatosan a nyírt fűhöz adagolva komposztálódik. A 3000nm-en 300 fa már erdő, nem kert szerintem.

ui2.: Szóval van (jó) értelme a dolgoknak, csak az eddigi tapasztalat (előítélet ugye) azt mutatja, hogy rosszra fogják használni. Pl. Adó, büntetés, feljelentések...
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
úgyiselfelejtem 2020.05.09 08:19:38
@röf: "Elvileg lehetett volna mini páncélszekrényekkel is várni a járványt..."
Erről az jut eszembe, hogy tavaly műtötték édesanyámat egy nagyváros modern kórházában. Amikor fel tudott kelni észrevette, hogy a pénztárcája nyitva, pedig mindig bezárja. 10.000 forinttal kevesebb volt benne, mint emlékezett. Szólni nem mert, nem engedett, mert kibasznak vele az ápolók. Szóval egy széf nem annyira Istentől elrugaszkodott ötlet...
úgyiselfelejtem 2020.05.09 08:30:18
@törppicur: nem igazán tudom a hozzászólásod mondanivalóját kihámozni, számom mindkét oldal mellett és ellen is felhasználható lenne.

Amúgy szerintem azért is vannak most kicsit lazítások, mert a "látjátok, nem is volt komoly, a sok barom túlreagálta az egészet" állapot közelében vagyunk, fel kell mutatni pár fertőzött területet vidéken is. Egy vírus nem olyan, mint a migráns, szinte mindenkinek van vele tapasztalata. Nem a covid-19-cel, de ez az egység sugarú embereket nem zavarja (nem fogják fel).
Pár hete jelent meg Péter írása, melyben azt fejtegette, nem érti, miért dönt valaki a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Nos, a mai poszt szerzője, Iván egyike azoknak, akik hazaköltöztek, méghozzá egy amerikai kutatói karriert folytatva...
úgyiselfelejtem 2020.04.22 08:17:25
@Csodabogár: "Miért? Hallottál már valakiről akit lecsuktak a nézetei miatt?
Te nem tudod miről beszélsz. Nekem még volt szerencsém megélni azt a kort, amikor a falnak is füle volt és ha mondtál valamit, lehet, hogy évekre eltüntél a süllyesztőbe."

2 hónapos történet: egy kollégám egy privát facebook csoportban mondott valamit (én nem olvastam, csak az utózöngét), majd 2 nap múlva fergeteges lecseszést kapott, nem a helyi, hanem a központi vezetéstől. Nyugdíj előtt van, nem igazán érdekli, de akkor is valahogy eljutott két szinttel feljebb a hozzászólás.

A magánéletben is ezt tapasztalom, majd mindenki fél, nem beszél közéleti dolgokról (csak tényleg zárt körben), nehogy megharagudjon az esetleges döntéshozó. Úgy tapasztalják, hogy nincsenek jogaik, csak ha szívességként megadják.

Na, ezért szar az élet, nem a fodrász hiánya miatt.
  A tavasz első fái virágba borultak. Most, április elején már az ország egész területén nyílnak a gyümölcsfák virágai. Ezek nem csak színeiben pompásak, illatával bódítóak, hanem reménnyel teli jelenséget is jelentenek. Valami új kezdete, a gyümölcstermés hírnökei. Beporzók milliói repkednek…..
A Comore-szigetek a Madagaszkártól északra elhelyezkedő szigetcsoportok szövetsége iszlám szövetségi köztársaság formájában. A szigetek története a 6. század körül kezdődik, mikor a lakatlan területre polinéz, majd maláj, végül szuahéli nyelvet beszélő bantu hajósok érkeztek a területre, ők…..
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
úgyiselfelejtem 2019.07.18 18:26:09
@csúti csüngőhasú tolvaj: azért látszik, hogy te is csak melegedni jártál a suliba, téged minden bizonnyal az utca keménysége edzett gránitkeménységűre, és az alvilági játszmákon csiszoltad pengére elméd. De azért majd egyszer, csak 1 hétig próbáld ki a tanítást, egy olyan területen, amiben nagyon profi vagy. Aztán lesz egy kis sejtésed.

Én egyébként elvenném a szalag mellett dolgozók fizetett munkaidejéből azokat az időket, amikor épp másik munkadarabért nyúlnak, vagy "csak" a gép működését figyelik. Mint ahogy a sofőröktől azt, amikor piros lámpánál állnak, vagy a rakodást várják. Aztán megnövelném a munkaidejüket 25%-kal, ugyanazért a pénzért.
A te logikád szerint.
Első ránézésre semmi különös nincsen a kormány új plakátkampányának a babaváró támogatást hirdető poszterén lévő fényképen. Egy fiatal pár ül mosolyogva, akik a kontextus alapján babát várnak. Csakhogy a kép, pontosabban annak szereplői és az öltözékük, a megjelenésük nagyon sokaknak ismerős lehet…..
úgyiselfelejtem 2019.03.25 17:31:14
@So No: Nem olyan nagy pénz manapság az a pár(száz) millió, nem szabad eredeti dolgokra szórni. Még rákoppintanak, hogy pazarol...
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
úgyiselfelejtem 2019.02.09 17:22:16
@MEDVE1978: A minősítéssel (meg az önértékeléssel) szerintem az a legnagyobb probléma, hogy összekamuzható. Elvileg egy nagyon rossz, de szófosó tanár simán beadhatja, hogy ő mekkora ász. Két demó órán nem fog lebukni. Olyan értékelési rendszerrel, ahol mindenki 85-100%(!)-ot kap nem lehet értékelni semmit. Ha sorra kerülök kipróbálom (ha merem), hogy minimális erőbefektetéssel menny pontot lehet elérni. Az önértékelésben is direkt ott rontanak a kollégák, ahol majd az önfejlesztési tervben javítani akarnak. Senki nem őszinte. Egyszer mondtak valakiről negatívot (féleséget, hogy sokszor meggondolatlanul vitatkozik), erre botrányt rendezett, hogy ez nem igaz, őt megalázzák, azonnal javítsák ki. Amit meg is tettek, de későn, mert a feltöltött dokumentumot nem lehet módosítani.

A komplex természettudománnyal az a gond, hogy tegnap kitalálták, ma pedig valósítsák meg az iskolák. Miközben nincs hagyománya, nincs tanár, nincs rendes tananyag. Az iskolák meg megoldják okosba', szétdarabolva.

Az iskola pedig igenis az életre készít fel, csak nem magyarázzák eléggé, hogy miként. A kínzásokat meg sokszor a szülők követik el, amikor mindenből kitűnőt követelnek meg valakitől, akit csak egy része érdekel a tanulmányoknak. Arra a részre pedig pont kevesebb ideje marad a diákoknak.
Volt több olyan infós diákom, akik hét közben nem számítógépezhettek. Nem is lettek informatikusok, pedig tehetségesek voltak.
Sokat olvasol, és már halmokban állnak otthonodban a jobbnál-jobb könyvek az ágyneműtartótól kezdve, egészen a sarokban porosodó banános ládákig? Már csak azt kellene kitalálni, hogyan lehet ezt a rengeteg olvasnivalót úgy tárolni, hogy egy könyv raktár helyett, inkább egy designos lakás legyen a…..
A science fiction zsánere közel áll hozzám, pláne, hogy a kedvenc témámat, a társadalomkritikát gyakran górcső alá veszik. Animék esetében erre még több eszköz adódik, így elég gyakran választok ki ilyen típusú sorozatokat, hátha gyöngyszemekre is akadok a népszerű alkotások között. A Dimension W-t…..
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
úgyiselfelejtem 2019.01.06 09:52:57
Középiskolai tanárként elgondolkodtam a szakképzés (közép-, illetve felsőfokú) értelméről. Az ismerőseim nagy része (akik nem tanárok) nem a középiskolai szakmájában dolgozik. Az egyetemi évfolyamtársak (informatika) legalább fele nem is akart a szakmában dolgozni. És mégis szereztek diplomát. Annyit is ér.

Valamelyik kormányunk elhatározta, hogy emelni kell az műveltségi szintet az országban. Ez nem lett volna baj, csak úgy képzelték el, hogy több érettségi, több diploma = okosabb ország. Ezt úgy tudták elérni, hogy lejjebb vitték a színvonalat. Emiatt találkozhatunk segghülye érettségizett emberekkel (pl. Észbontók) sok helyen. Akik ezután szidják az oktatást, mert nem tanultak semmit, és mégis van "szakmáLYuk". Majd így nevelik a gyerekeiket. Ördögi kör.

A pedagógusok meg szintén a könnyebb utat keresik ,mert legtöbb esetben a nehezebbe beleszakadnának, és még akkor sem menne. Mindenki csak meg akar szabadulni a problémás gyerektől, tolja felfelé, szétcseszve az évfolyam (szinte) összes diákját.
Mivel a családdal nemigen lehet mit csinálni, az intézményes nevelésre kellene koncentrálni, az óvodától kezdve. Ha ott ki tudnák javítani, amit a szülők elrontanak, akkor a tanítók folytathatnák a nevelést, a tanulás megszerettetésével. Felső tagozatban sem az okozna gondot, hogy nem tud írni/olvasni, vagy figyelni/koncentrálni egy feladat elvégzésére. A középiskolában szintén az írás/olvasás, meg a iskola addigra kialakult utálata a gond. Egyetemen sem az alapozással kellene tölteni 1-2 félévet. Meg az oda jelentkező diákok talán tudnának önállóan tanulni, nem csodálkoznának az első félév után, hogy ott nem rágják a szájukba az anyagot.

Szóval amíg azt hallják kiskoruktól fogva, hogy belőled sem lesz semmi, mint apádból, addig el fogják hinni, és nem törekszenek semmire. Az, aki ebbe nem esik bele, azt visszafogják a többiek ("minek tanulsz, hülye vagy?"), ha nem is teljesen. A legértelmesebb réteg meg elhagyja az országot, vagy nem vállal gyereket ilyen körülmények között. Van erről egy film is.
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
úgyiselfelejtem 2018.12.09 08:32:29
@Buchhalter: tanárként, 2 diplomával, sok év tapasztalattal, kötelező, kifizetetlen (behajthatatlan) túlórával nettó 180. Ha fővárosi lennék, elgondolkodnék rajta...
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
úgyiselfelejtem 2018.12.09 06:40:29
@teéjesenmindegy: Ha lehetne like-olni, likeolnám ezt.
úgyiselfelejtem 2018.12.09 06:59:48
A következőt nem olvastam itt senkinél: az agy is egy "izom(?)". Azt is edzeni kell. Erre a tanulás (bármilyen formában) való.
Az évszámok, történések tanulása fejleszti a memóriát => több dolgot meg tud jegyezni => jobban, könnyebben végzi a munkáját.
A versek megtanulása fejleszti a memóriát, szókincset => több dolgot meg tud jegyezni, megérteni => jobban, könnyebben végzi a munkáját.
A verselemzés fejleszti a szókincset, szövegértést => megérti a feladatát (jogait, kötelességeit, stb.) => jobban, könnyebben végzi a munkáját, éli életét.
A matematika logikus gondolkodást fejleszt => megérti HOGYAN csinálja meg a feladatait => jobban, könnyebben végzi a munkáját, éli életét.

És lehetne még folytatni. A mindennapos tesit nem tudom megvédeni, de heti 2 abból is kellene.
Alsóban 3 dolgot kellene nagyon megtanítani, megszerettetni: írni, olvasni, számolni. A többi ezekkel megoldható

A csoportmunka vegyes csoportokban a következő elmélet mentén fut: az okosabb diák megtanítja a kevésbé okosabbnak, így mindannyian többet tanulnak, mintha a tanár mondaná csak el. Ez feltételezi, hogy a butább AKAR tanulni, az okosabb pedig AKAR tanítani, segíteni társának.
Gyakorlatban pedig általában a következő: az okosabb megcsinálja egyedül, mert jó jegyet akar, a butább pedig nem szól bele, mert jó jegyet akar, vagy mert nem engedik. Ebből megtanulja az okos, hogy csak magára számíthat, más csak kihasználja, lehúzza. A buta pedig azt, hogy akinek fontos úgyis elvégzi a feladatot, minek erőlködjön, úgyis buta marad (ami nem igaz, de ezt tanulja meg).
Ez a személyes véleményem.
Közel százan dolgoztak az addigi legnagyobb reklámkampányon 1972-ben, a szlogent mégis egy fura véletlen szülte. Ráadásul az ikonikussá vált Fabulon reklámplakátot is egy amatőr készítette...
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
úgyiselfelejtem 2018.10.03 18:38:33
Korábban szó volt az oktatásról, úgyhogy írok én is pár szót.
Reformok vannak, hogy jó vagy rossz, az majd kiderül.

Nem tudom mi baja van sok embernek a Word meg az Excel oktatásával, véleményem szerint a szövegszerkesztő, meg a táblázatkezelő a két legfontosabb must have program. Nem árt, ha a tanuló be tud adni valamilyen digitális dokumentumot, amitől nem hányja el magát az ember. A táblázatkezelők meg egy csomó számítást elvégeznek az ember helyett, ha az egyszer felfogja, hogy a gépre kell bízni az ilyet. Csak a diákok azt tanulják meg hogy nem a feladat elkészítése a fontos, hanem hogy kicsengessenek (képesek 40 percet pötyögni, pedig megvan a forrásszöveg). De ezek nem "programozói" ismeretek, hanem általános.

Elhangzott, hogy minden diák zsebében mini erőgép van, arra kellene tanítani? Komolyan? Eleve inhomogén az egész, különböző márkák, oprendszerek, nincs is mindenkinek. Az infótanár meg ismerje mindet? Ugyanolyan irreális elvárás lenne, mint a korábban említett CISCO környezet melletti egyéb ezközök+kódolás téma volt. Csak JÓVAL kevesebb pénzért. A diákok döntő többsége (nálunk) játékra, zenehallgatásra, filmnézésre, FB-re használja, melyik skill érdemel fejlesztést?

A matematika feleslegességét is sokan hangoztatják. A matek logikus gondolkodást követel, mint ahogy a programozás is. Mintákat felismerve, használva oldanak meg feladatokat. Olyan diákoknak, akiknek egy egyenlet átrendezése gondot okoz (x-6=2, akkor mennyi az x?), elég macerás programozást oktatni. És ezek jönnek, mert nincs semmihez kedve a gyereknek, az iskola meg felveszi, mert a tanároknak kell az óra, én meg tanítom mert jó dolog nem éhen halni. Sokat buktatni meg nem lehet, mert jön a szőnyeg szélére állítás, hogy nem marad osztály, meg rossz híre lesz a sulinak. Hát "b@zd+", aki nem akar tanulni (vagy inkább AKAR NEM TANULNI), azt nem tudom megtanítani. Persze a heti 37-38 tanóra+ a napi 1-1,5 óra utazás után nem könnyű még otthoni munkára is kérni.

Két kezemen meg tudnám számolni, hány tehetséges diákom volt 10 év alatt, abból 1 lett programozó. A többi OKJ-s gépész, szalag melletti dolgozó, vagy mosogató lett.
Gyerekek egész generációja nő fel úgy, hogy az internet a mindennapjaik része, ennek pedig alapjaiban kellene felráznia a teljes oktatási rendszert. A sokak által várva-várt oktatáspolitikai forradalom azonban mintha elmaradna, nemcsak Magyarországon, a világon sok országban továbbra…..
„Na, neee!”, gondolom, „Huszonöt perccel előbb érkeztem és még ez is!” Barátommal megbeszéltük, hogy beülünk valahova beszélgetni egy kicsit, és az imént hívott, hogy negyven percet késik. Egy kávézóban ülök, zsúfolásig tele van, az asztalkák pedig túl közel vannak…..
Még a választások előtt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kezdeményezett egy közvéleménykutatást a tanárok munkaterheltségről, és benyújtotta a kormánynak. A Kormány helyeselt,de egyetlen egy feltételt azért támasztott: A Fidesz közeli Századvégnek kell elvégeznie a kutatást. Ebbe a…..
„Hisztizik??? Én biztos fognék egy poharat, és leönteném vízzel!” Bárcsak annyi pénzem lenne, ahányszor ezt és ennek a "jó tanácsnak" a különböző verzióit hallottam! Most elmesélem nektek, milyen volt az, amikor az ovisom képen öntött egy pohár vízzel. Igen: ő engem. Az ovisom úgy 20 hónapos kora…..
úgyiselfelejtem 2018.06.21 15:00:31
@SZPIITII: Na, ez nagyon hülye példa

Nagyon egyszerű. Te valszeg még nem kaptál egy pofont sem senkitől. Tegyük fel nagy a szád az iskolában, nem adod a kajád, a pénzed, vagy a házid. Valaki megunja és lekever egyet. Egyből tudni fogod, hogy hol a helyed és hogy nem te vagy a főnök. Összehúzod magadat és utána nem lesz akkora arcod. Megzuhan az egod. Éreznie kell a gyereknek, hogy hierarchia van és az van, amit az erősebb mondd. Ennyi.
Szokták azt is mondani egy bunyó során, hogy "helyre tettek" ez pont találó kifejezés, azt hitte az illető, hogy ő az első a sorban, de jött az igazi első és berakta a második helyre.
Remélem érthető volt a példa.

Keresd a különbségeket. Ha nem esik le, akkor remélem ilyen helyen élsz, és belefutsz egy erősebbe.
Mostanában mindenki fáradt. Nem tudom mi volt a helyzet réges-régen, de az elmúlt időszakban bárkivel beszélek a hogylétéről, szinte biztos, hogy megemlíti, hogy fáradt. Fáradtnak lenni trendi. Legalábbis úgy tűnik. Egy jó kávé, egy cuki sleepy emoji. Ennyi már elég is egy kedvelt poszthoz.    De ha…..
úgyiselfelejtem 2018.06.10 07:08:36
@netrunner71: a légzőgyakorlat kávé HELYETT ajánlott, hogy ne kelljen 3 adaggal indítani egy idő után. 5-7:30-ig bárhova beiktatható, lehet párhuzamosítani, pl. reggelikészítés közben, vagy blogok olvasásakor.
Az edzés, futkározás mind segítene, hogy ne szakadjon ki a tüdőd annyira pár emelet cipekedéstől.
A túlevés elkerülése nem azt jelenti, hogy 1 müzlis joghurtot lehet enni, hanem azt hogy ne egyél 12-t. Amikor azért lihegsz, hogy ki ne jöjjön belőled a kaja.
A méregtelenítésben nem hiszek, falusi lévén a természetről mindig a munkák jutnak az eszembe, szóval az nem tölt fel.
Viszont a vitaminok hiánya is okozhat fáradságot.

Mondom ezt úgy, hogy energiaitalt iszok (nem szeretem a kávé ízét), rendszeresen túleszek(nem készakarva, csak nagyon lassú a fékem) és nem mozgok, ha nem muszáj. Nappal irodai munka (iskola), délután maszek, fizikai, este játék a gyerekkel, majd megint fizikai/"irodai" munka, attól függ melyik sürgősebb..

És 4-kor kelek, mert a kib@szott szervezetem felébred, pedig pár éve még a 7:30-as kelés is marha nehéz volt...
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=40K7AY9ztMw A végállomáson szállok fel a villamosra, bőven van ülőhely, alig vannak utasok. Kényelmesen lehet helyet választani, most jólesik leülni. De nem telik bele öt perc, s a szokásos full house alakul ki. Felszáll három japán turista. Egy negyvenes…..
„Mondtam neked, hogy tartsd a szád Kell a francnak az igazság” (Zorán: Mondtam Neked) Lassan egy éve, hogy elbasztam. Egy éve, hogy az egyetem gyakornoki programjával felvettek volna a Délmagyarhoz fizetett gyakornoknak, aztán felvásárolta az Andy Vajna, szép lassan kicsontozta, kibelezte, míg a…..