Regisztráció Blogot indítok
Adatok
68nyara

0 bejegyzést írt és 1305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telefontartó, árnyékoló vagy épp gumiszőnyeg: csak néhány azok közül a hasznos kiegészítők közül, amelyek könnyebbé vagy épp praktikusabbá tehetik autónk használatát. Most azonban nem ezekről lesz szó: 5 olyan terméket mutatunk be, amelyeknek az ég világon semmi értelme: 1. Szivargyújtós…..
68nyara 2020.08.10 11:22:40
@geegee: Az egy dolog, hogy ugrál az ablaktörlő, de nagyon komoyan károsítja az illető hallórendszerét. Persze ifjak ezzel nem törődnek... még. A hangszennyezés meg komoly probléma mindenhol, nem véletlenül gondolkodnak ennek a méréséről az utak mentén. Ha úgy veszed komoly anyagi oldala is van, mert ahol magas a zajszennyezettség ott a lakók stressz szintje magasabb, ami meg kihat egy halom betegségre a neurológiától a kardiológiáig. Ami meg kezelési költséget jelent.
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
68nyara 2020.07.31 08:33:18
@midnightcoder2: Egyetértek, ha egyszerre mond fel 80 újságíró, akkor ott már megvan a hely ahova mennek. Nem tudom, hogy ez hol van, lehet 444, meg 24, de hogy valahol ez már le van zsírozva az szent. Pár hét múlva majd olvashatjuk, hogy hol jelentek meg.

Maga az Index sztori meg még csak nem is érdekes nagyon, van egy főszerkesztő, akit kirúgnak teljesen jogosan, van egy rettegés roham, aminek egyelőre semmi alapja. A csavar annyi, hogy szerintem, ez előre le volt sakkozva 444 felől. Ők leadják a szüveget Dull-tól, erre lesz reakció, amire kontra lesz a szerkesztőségi felmondás, ami után majd a szegény elárvult újságírók munkát keresnek és a jószívű 444 felajánlja a státuszokat nekik. Mindenki elégedett lesz, és a nép - az istenadta - szemében a 444 és az ex szerkesztőség lesz a jófiú. Régebben ezt puccsnak hívták. A moszkovita elvtársak szótárában a maszkirovka bekezdés környékén kell keresni.
"Az Arcanum által jegyzett szocialista Magyarország bűneseteit a korabeli sajtó szemüvegén át bemutató sorozatunk egyelőre véget ért. Ám újabb nosztalgikus témával folytatódik idén a Digitális Tudománytár cikksorozata, ami az 1945 utáni magyar filmsorozatokról szól majd, amelyeket jócskán átszőtt a…..
68nyara 2020.07.06 10:27:15
@¿Qué tapas hay?: Köszi, amőgy teljesen igazad van abban amit leírtál. Ugyan ez nem egy ilyen blog keretei közé tartozik, de részben átfed azzal amiről te is írtál: a magyar felsőoktatás szervezeti alakulása eléggé sok értelmetlen és sokszor erőltetett összeolvasztást és szátválasztást hozott 1945-től (részben 1920-tól) napjainkig. Sokszor hamisan vesznek át "hagyományokat" , sokszor meg letagadják azt is ami ténylegesen a múltjukhoz tartozik. Mondjuk ez nem csak a felsőoktatásra vonatkozik, középfokon is tudok pár elég "érdekes" szituációt.
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
68nyara 2020.06.30 09:34:28
Hopp, kicsit pontosabban innen származik a fotó: www.anp-archief.nl/page/222142/verkeer-drukte-wegeninformatiedienst

Dick Coersen készítette, 1963 secember 18-án Hágában és a nagy hó miatt éppen baromira elfoglalt "ANWB közúti információs osztályát" mutatja.
68nyara 2020.06.30 15:03:22
@gépzavar: A második térkép egyébként nagyjából az A12 (Arnhem környéke) és az Ems (A7) közti terület. A harmadikra már nem lehet jó találatot adni, mert az már nem látszik eléggé.
Vérző végtagok és félresiklott biológiai kísérletekről szóló szóbeszéd övezte a vándorkagylók megjelenését a Balatonban.  ..
  Ma március 15-öt írunk és én 2 hónapja még poénkodtam a koronavírussal. Ha valaki tüsszentett egyet az irodában, akkor röhögve kiáltottam oda neki, hogy „Korona, menj haza!”. A többiek is röhögtek. 3 hete még bőszen olvasgattam az Olaszországban élő magyar orvosoktól érkező Facebookon…..
68nyara 2020.03.16 13:08:20
@Laciii: Nem, nem hullanának ezrével, erre semmilyen adat nem utal. Az szimplán, hogy dohányos nem jelenti automatikusan, hogy intenzívre szorul. A 78 éves szívbeteg ÉS dohányos igen, meg az az COPD-s beteg aki dohányzik, az igen. Amúgy éppen a fent vázolt megoldás felé mozdult el pl. Nagy Britannia.
68nyara 2020.03.16 13:51:27
@Laciii: Nem, nem azért alacsony. A mortalitás 40 (60) alatt azért alacsony, mert kevésbé veszélyes a vírus a nem idős, nem legyengűlt immunrendszerű emberekre. Halálozási arány minden korosztályban van, még ha ez alacsony is. A kérdés az volt, hogy túlterhelné e az egésszágügyet pusztán a nem idősek kezelése, erre mondtam, hogy nem.

A második mondatod teljesen értelmetlen, esetleg fejtsd ki mi az értelme, akkor tudok rá válaszolni.
68nyara 2020.03.16 18:19:00
@Laciii: Na még egyszer fussunk ennek neki: a 40 év alatti betegek elenyésző része szorul lélegeztető gépre. Nem azt mondtam, hogy NEM LEHET találni olyan beteget aki akár meghalt 36 de akár 21 évesen is a vírustól, de a számok bizony azt mutatják, hogy a 70 éven felüliek között kurva magas a halálozás (értsd 10-en százalék) a 20-30-40 éves korosztályban meg ennek a töredéke. Ahogy azt sem mondtam, hogy nem kell SEMMIT sem tenni, de az országot nem állíthatod le. Igen, lehet korlátozni a határátlépést, lehet korlátozni a tömegrendezvényeket, stb. De ha túl reagálod, akkor nem lesz hova visszamenned a home office-ból, mert nem lesz cég, nem két hétről van szó, hanem akár hónapokról. Arról nem is beszélve, hogy ha túlsgosan elhúzod a lefutását, akkor bizony megeshet, hogy a második hullám, ami esetleg jön a következő ősszel-télen, az sokkal magasabb csúccsal fog jelentkezni, mint ez volt. Lásd spanyolnátha 1919-20-ban.
Ilyen helyzetben bizony sokkal fontosabb lenne az igazán veszélyeztetett korosztály védelme, akik tényleg túl fogják terhelni az eü-t, főleg ha tömegesen jelennek ott meg. A 30-40 meg még fiatalabbak meg túl esnek rajta, természetesen nem zéró veszteséggel, és természetesen annak aki meghal ez szar ügy, a családjának meg még szarabb, de, ősszességében nézve mindenképpen lesz aki belehal, akkor is ha lassítod a lefutását, akkor is ha nem. Mert ez már rég nem arról szól, hogy teljesen megállítjuk a vírust, és mindenki megmenekül - végefőcím, főhős macsón néz a kamerába - hanem arról, hogy lassítjuk a terjedést. És ebben igen, szerepe van a karanténnak is. De nem az olyan túltolt rettegésnek mint ami a blogger szövegéből lejött. @midnight coder-nek ebben igaza van, valóban csökkenti a terjedést, ha aki teheti otthon marad, de ettől még ne pánikoljunk már ezerrel. Tegyünk meg mindent az idősekért és a veszélyeztetettekért, és nyugalom.
Megnyitott az Interconti és megérkezett a "pepsi-cola". Megkezdődött a gazdagréti lakótelep tervezése, és átadták az ország legnagyobb lakóházát. De kié volt az országban az első autó rendszám?..
68nyara 2020.01.04 13:58:28
@Weißkopf: A "Városháza" gyógyszertár a Rákóczi út 2. szám alatt állt, az 53-as villamos pedig pont ott közlekedett. Szerintem a kép megtévesztő, s az nem 55 hanem 53 (1950 előtt, mert utána az is változott). A gyógyszertár épületének helyén mai napig foghíj telek áll, csak ügyesen van "rejtve", van benne pár bolt.
68nyara 2020.01.04 14:00:44
@KissGecihuszár: Az nem az East-West-el szembeni oldal? Végül is mindegy. A lakótelepekkel és a budapesti vízfejjel kapcsolatban teljesen igazad van.
Carlo Pedersoli és Mario Girotti közös filmjeit talán sosem fogjuk megunni. Bármikor képes vagyok maratont tartani a legjobban sikerült filmjeikből. Bud Spencer és Terence Hill-duójának produkcióiról már a blog indulásának elején (2011), az első cikkek közt olvashattatok, s most, cirka egy…..
68nyara 2020.01.02 08:50:36
@A nép fia: Van egy rossz hírem, ha bármilyen filmet szakmabeliekkel nézel meg, akkor azok felfedeznek benne kismillió hibát. Csak éppen nem érdekli őket, ha csak kicsit is normális emberek. Nővéremmel néztük sokszor ezeket a filmeket és baromi jól szórakoztunk rajta. Pedig ő ales, rendőr... És képzeld én meg imádom a Csillagok háborúja filmeket, pedig fizikát (is) tanultam az egyetemen. Ja és lehet, hogy újat mondok: ezek nem dokumentumfilmek.
A Tízperc iskolablog immár hagyományosan kér fel neves oktatási szakembereket, hogy véleményezzék, elemezzék, mi történt az elmúlt egy évben az oktatás területén. 2019 sem volt éppen eseménytelen: a magántanulói státusz helyett egyéni tanrendet kell igényelni, szigorodik az beiskolázás 6 éves…..
68nyara 2019.12.28 10:08:59
gyongyi06: akkor most olvasd el még egyszer a cikket és próbáld meg értelmezni. A lózung pontosan az amit te írtál. NEM lehet csak a szülőre és a tanárra bízni az oktatás minőségi fejlesztését. A kimeneti teszt, mint értékmérő igenis működne, ha nem szabotálnák el a "hagyjunk mindent a tanárra és a szülőre" gondolkodás hívői. Minden gyerek egyéniség, ez igaz, csakhogy a későbbi munkáltatók nem "egyéniségeket" szeretnének látni, hanem felkészült dolgozókat. Hogy az interjúnál maradjunk, olyanokat akik használni is tudják azt a kalapácsot. Tehát, meg kell kérdezni az oktatás végén a gyerekeket, hogy tudják e használni azt? Ha nem, akkor vissza kell menni a tanárhoz és megnézni, hogy hol a hiba? Az nem vezet sehova, ha a tanár erre azt feleli, hogy ő azt és úgy tanít amit és ahogyan akar, és ennek semmilyen következménye nem lesz. Hogy kinek kell betartatni az oda vezető utat a tanárokkal? Az iskolaigazgatónak (és felette a rendszernek) akit ebben az esetben nem választhatnak a beosztottai, hiszen onnantól kezdve tőlük függ, ami ezzel ellentétes. Bizony, véget kell vetni a kényelmes "harminc éve ezt tanítom, minek változtassak" mentalitásnka, az "egyszer elvégeztem az egyetemet onnantól egy betűt nem tanultam" hozzáállásnak. Lehet sírni a tanároknak, csak egyre tarthatatlanabb az a helyzet, hogy ők sírnak, hogy milyen borzasztóan rossz nekik, de senki nem kérdezi meg tőlük, hogy ok, de hol vannak az eredmények? Ha kimagasló eredményeik lennének, akkor sokkal hitelesebb lenne a sírás is. Nem lehet mindig mindenki MÁS hibás, csak ők nem. Nagy lenne a száz tanárra jutó kirúgott tanárok száma? Igen. Ez már csak ilyen.
18+! Az 1970-ben alapított Vörös Hadsereg Frakció, kommunista, városi gerilla csoport volt és az európai baloldali terrorizmus legmeghatározóbb szervezetévé nőtte ki magát. Mi motiválta őket? Kik voltak, mit akartak? Most mindent megtudhatsz róluk dióhéjban...
68nyara 2019.12.05 04:42:06
@Donat Ella: Ebben tökéletesen igazad van. A probléma, hogy ettől még véleményt megfogalmaznak arról, hogy mi történik ezekben az országokban. A történelem ismerete nélkül, a nélkül, hogy az előzményeket és az okokat ismernék, nagyon nagy gond ha itélkeznek. Ez igaz az egész "keleti" blokkra ilyen szempontból.
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
68nyara 2019.07.11 08:18:30
Kukoricacímerezés... khm. Egyrészt ahogy emlékszem nagyobb lett a kár a végére, mint a haszon, másrészt teljesen értelmetlen volt az egész, ha az elvégzett munka oldaláról nézzük, ahogy Molnibalage is megjegyezte. Nálunk kvázi kötelező volt. Ezt ma már nehezebben értik akik nem éltek benne. A gimiben volt egy olyan mondás, hogy a négy évben legalább egyszer kötelező részt venni rajta. Ugyan ezt soha senki nem látta leírva, de ezek voltak azok az "erős" ajánlások, amiket illett megfogadni. Fizetés is volt, sőt még valami prémium is minden teljes sor után, a fene emlékszik már az összegre, csak arra, hogy mikor előtte mondták, akkor még számolgattunk a prémiumra, hogy mennyit lehet vele keresni, aztán amikor megláttuk, hogy milyen hosszú egy sor, akkor erről letettünk.
A másik oldalt inkább azzal a korabeli mondással tudnám érzékeltetni, hogy nincs aki szűzen jönne el az építőtáborból. Igen, a legnagyobb "vonzerő" a csajozás (másik oldalról a pasizás) volt, akinek pedig volt akkora mázlija, hogy NDK-s csajokkal volt ilyenben, az azt hiszem a menyországban érezhette magát, még ha ez képzavar is a kommunista érában. Azóta persze ez erőst #meetoo felütést kapott; ha ma ilyesmit elmesélnék itt a munkahelyen, akkor mehetnék az HR-ra, elbeszélgetni valamelyik "értelmes" HR üdvöskével. Jól mutatja ez is merre halad a világ, amikor már a fajfenttartás legelemibb ösztönét is a büntetendő kategóriába soroljuk. Igen, akkoriban még a 16-17 és 20 közti korosztály teljesen rá volt akadva a másik nemre, és uram bocsá, még olyan is előfordult, hogy az egyik fiú rácsapott egy lány fenekére. Aztán vagy el lett küldve melegebb éghajlatra, vagy volt kettejüknek egy jó éjszakája. Micsoda fertő. Én nem emlékszem arra, hogy bármikor előfordult volna nemierőszak, ettől még persze lehetett, de most meg a vicc jut eszembe az apácáról aki holnap is arra megy. (Félreértések elkerülése végett: a tényleges nemierőszakot én is elítélem, és a himbilimbi levágásával büntetném, viszont itt töbnyire a lányok is aktívan "vadásztak".) Aki viszont nem akart ebben részt venni az nem vett részt.
A súly meg máshogy alakult ki mint ma. Ma több az elhízott fiatal, az elhízás már ráadásul kicsi gyerek korban kezdődik. Az én iskolámban ha jól emlékszem kettő darab elhízott gyerek volt, az egyiknek senki nem merte ezt szóvá tenni, mert sokkal magasabb is volt, mint a többiek meg az apja is párttitkár volt. Ugye most mindenki döntse el, hogy melyik volt a súlyosabb érv. A másikat viszont sokat cikiztét, a végén elment az iskolából, ami miatt viszont a tanárnak teljesen alkalmatlan magyartanárnő (akinek a férje viszont bíró volt...) iratott velünk "büntető" dolgozatot, azzal a címmel, hogy hogyan üldöztük el egy társunkat. A kedves tanárnő viszont elmebeteg volt, csak ezt sem merte senki kimondani. Na ilyen volt a "boldog" kommunista kísésrlet kora Magyarországon.
68nyara 2019.07.11 11:59:20
@Pierr Kardán: soha nem ittam, szóval hátrébb az agarakkal. Viszont azt elmondhatom, hogy 1982-ben, még a teljes családot megfigyelték, mert nagypapa 56-os volt. Elolvasták a leveleket, lehallgatták a telefont. Mikor kikértük az aktáinkat az több mint 300 oldal volt. Az, hogy nagyapám 90-ig gyakorlatilag nem kapott nyugdíjat és dolgoznia kellett még bőven nyugdíj korhatár után is, biztos nem azért volt, mert nem nyomták el az embereket. Rokkoncerten a rendőrök lazán megvertek, csak mert ott voltál, ne mondd, hogy nem, mert én ott voltam, és én is kaptam a hátamra gumibottal, pedig semmit nem csináltunk, csak sétáltunk kifelé. 1987-ben elutasították az egyetemi felvételimet, pedig az már a rendszer vége volt, de rendszeridegenek voltunk, a bevonulásom után (1989 február!) a politikai tiszt elbeszélgetett velem a nagyapám múltjáról és, hogy mit gondolok erről . Az elnyomás azonban nem mindig direkt és kemény, az, hogy nem utazhattál külföldre amikor akartál, vagy, hogy nem látogathattuk meg a rokonainkat a teljes családdal, mert akkor nem kaptunk volna útlevelet, az öcsémet itthon kellett hagynunk, mert még a végén disszidálunk, pont ugyan ilyen rohadék dolog volt. Ahogy az is, hogy iszonyatosan eladósították és leépítették az országot. Persze ma hajlamosak az emberek nozstalgiával gondolni a 3.60-as kenyérre, meg a "biztos" munkahelyre, de egyrészt ez inkább csak a távolságtól lesz szép, másrészt senki nem gondol bele, hogy mi volt e mögött? Mekkora adóssággal indultunk 90-ben? (1989 végén amikor először bevallották akkor 22 milliárd dollár volt. Ami akkor hatalmas összeg volt, akkora hátránnyal indultunk a régióban, hogy a fal adta a másikat. A politikai hatalmat gazdaságira konvertáló, egyébként tehetségtelen tömegei a párt funkcionáriusoknak már csak hab volt a tortán. Szóval igen, rengeteget "köszönhetünk" a kedves elvtársaknak, úgyhogy a szememben sem ők, sem az utódaik nem többek mint ami kijön az alfelükön.
Határátkelő Kacsint a virsli 2019.06.10 06:30:00
Az életben mindenhonnan jelek érkeznek felénk. Egyesek megfejthetetlenül bonyolultak. Mások annál egyszerűbbek. Mint például egy londoni étteremben felszolgált virsli, két tojással, mely ételek megfelelő alakzatban elhelyezve igen egyértelmű jelzésértékkel bírnak. Bonyolítja a…..
68nyara 2019.06.11 09:33:05
@Platonica: bizonyára itt is jelen van a másik oldal is, csak én nem találkozom velük napi szinten. Mondjuk ez tényleg vidék. (nem akarok mezőgazdasági területet, meg parasztot írni, mert az még a végén nem PC). Nem, itt sincs erős többségben az anti PC, a többség abszolút normális ember, mindenféle kilengések nélkül.

abban viszont igazad van, hogy a PC nem a jó modorról szól. Az egy teljesen más dolog, sőt, néhol teljesen szembe mennek egymással.
68nyara 2019.06.11 10:37:04
@mizie: a fuckin' immigrant biztosan, az állatként viselkedés biztosan nem.
68nyara 2019.06.11 11:08:56
@chrisred: a probléma nem a szándékkal van, hanem az egyébként még jogosnak is tekinthető igények (lásd, faji, etnikai, életkor, stb. alapján való megkülönböztetés) hanem ennek a túltolásából. Alapvetően a proletariátus igénye egy élhetőbb világra teljesen jogos volt a huszadik század elején, tizenkilencedik végén. Mondjuk azt talán elismered, hogy a megvalósítás kicsit túllőtt a célon. Persze mondhatod azt, hogy nem, ha eltekintesz attól az alsó hangon is pár tízmillió áldozattól, a nyomorba döntött, normális fejlődésében meggátolt országoktól, terrortól, akkor valóban egészen élhető világot sikerült teremteni az igény mentén. Na itt is pont ez történik. Jogos igény volt a kiindulópont? Igen. Kezd a dolog a saját karikatúrájába fordulni? Igen. Vannak már áldozatai? Igen. Vagy vegyük a gyermekvédelmet. Teljesen jogos az igény, hogy a gyerekeket fokozottan kell védeni az olyan alakoktól akik agyonverik, szexuálisan kihasználják, elrabolják, stb. őket. Nekem is van gyerekem, nem is egy, ha valaki molesztálná az egyiket, akkor nem biztos, hogy sor kerülne tárgyalásra. Azonban az egy kicsit elrugaszkodott a valóságtól, ami itt Anglilában (meg úgy általában a világ nyugatabbra eső felén) történik, ahol a gyerek ovis búcsúztatásán nem készíthetsz fotókat, csak a kijelölt helyen és nehogy belelógjon másik gyerek is, mert este már biztosan a darkweben fogod árulni egy pornóoldalon, vagy amikor egy elcsattant pofon okán a rendőrség elviszi a szülőt, a gyerek meg megy nevelőszülőkhöz hónapokra. Nem, nem gondolom, hogy helyes megpofozni, de a reakció kissé túllőtt a célon, és szegény gyerek, aki angolul speciel egy szót sem beszélt, öt évesen egyszer csak egy számára teljesen idegen helyen találta magát, ahol senki sem értette, meg ő sem őket, anya és apa meg gyakorlatilag nem volt sehol, négy hónapig. Minden engedélyezett látogatáskor az anyuka és a gyerek együtt sírtak a gyerek konkrétan üvöltve bőgött, a gyermekvédelmis jelenlétében természetesen, mert nehogy anyuka, mondjuk elharapja a gyerek nyakát, vagy mit tudom én. A gyerek komolyabb stresszt szedett össze ez alatt az idő alatt, mint a pofontól. (Én csak tolmácsoltam, mielőtt, még valaki ezzel jönne) Megjegyzem, ha én hülyéztem volna le anyámat, akkor valószínűleg csak hosszabb kórházi kezelés után kerülhettem volna haza, de azok más idők voltak, barbár kelet.
A FuraTermék Blog hőskorát megidézve a mai napon egy, a mindennapjainkban felbukkanó furcsa terméket mutatunk be a Tisztelt Olvasóközönségnek. Nem is szaporítjuk a szót, csapjunk bele a lecsóba töltött káposztába!..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
68nyara 2019.05.11 12:22:00
@DeMarco: Az önkéntes munka a kapcsolattartás és a szülői nem ugyan az. A szülői teljesen felesleges, a fogadóóra nem. Mondjuk a fogadóórát úgy is lehetne intázni, hogy mindenki időpontra megy... nem szeretek mindig Anglira mutogatni, de itt így van. És mindenki el is megy. Ha nem, akkor a tanár reggel megkérdezi, hogy nem akarsz e elmenni? Mert minden reggel találkozol a tanárral, amikor a gyereket viszed a suliba. Ja és nem csak a Pistike szegény hülye a matekhoz, meg fogom buktatni van előadva a fogadóórán, hanem a milyen jól teljesít matekból, és szépen olvas is. Volt eset amikor csak beszélgettünk a tanárral arról, hogy miket szeret csinálni a gyerek szabadidejében. Ja igen és itt is van olyan, hogy mennek állatkertbe, kirándulni, múzeumba, minél több szülő is jöjjön el... és sokan mennek is. Átlag havonta van nyilt óra, sütivásár, szülő-gyerek program az internetes biztonságtól, a suliszínház előadásáig. Azonaban a tisztelt szülők, a tavalyi év költségvetése xx volt... fél órában felolvasva, aztán hosszas vita a teljesen felesleges dolgokról ... na az nincs. Ahogy nincs osztály szintű SZMK (a világ leg feleslegesebb és leg idiótább dolga, tipikusan az ötvenes évek mintájára), nincs osztálypénz (ami úgy hülyeség ahogy van ÉS ütközik a joggal is), és nincsenek olyan tanárok akik megmagyarázzák, hogy a hülyeség az jó. Sok minden szar idekint, az angolok sem a logikájukkal fognak bekerülni a történelemkönyvekbe, de ez legalább rendben van. Még ha az iskolarendszerre itt is ráférne egy kis reform amúgy.
68nyara 2019.05.11 17:46:03
@DeMarco: "A fogadóóra a szaktanárokkal lehetőség a beszélgetésre a gyermek adott tantárgyból való felkészültségi szintjének szinten tartására/emelésére. "

szinten tartásra/emelésre a tanóra szolgál. esetleges problémák megtárgyalására jó, de pont erről írtam, hogy nem csak akkor kellene amikor valaki bukásra/rossz jegyre áll. A pozitív megerősítés is épp olyan fontos lenne.

"Annak semmi köze a szülőihez, ami inkább a várható dolgokról információ csere, amik közül sok ismétlődő jellegű. Jogszabályváltozások, iskolai programok, szünetek, események, kirándulások ideje, mi mennyibe fog kb. kerülni, stb. "

Ma, amikor mindenki mobillal és otthoni internettel van megáldva akkor pont ennek nem kellene az iskola falai közt történnie. Igen, Ózd külsőn van olyan család amelyiknek egyik sincs... mondjuk ők szülőire sem járnak, maximum pitbullal tanárt kergetni.

"E-napló van itt is, azon felül facebook csoportban minden fontos infó jön folyamatosan, képek menet közben a kirándulásokról, csoportfoglalkozásokról, de akár napközben is jön üzenet a tanártól személyesen, e-mailben, vagy facsén, vagy telefonon, ha valamire akkor kell reagálnunk."

Erről beszéltem...

"Az szmk-n és az osztálypénzen is több verzió, lehetőség van, jogszabályt is súrol, de én úgy gondolom, hogy ez nem minket érint, akik bármikor ki tudjuk fizetni az épp aktuális költséget, akár első nap egyben is az egész évet, hanem azokat a családokat, szülőket védik, akik ezt nehezen tudják megtenni és könnyítés számukra az elosztott költség, gyakorlatilag részletfizetés, amivel tudnak havonta kalkulálni, nem változik az összege."

Ez két dolog az szmk teljesen felesleges kommunista örökség, el kellene már felejteni. Az osztálypénz, általad is elismerten a szürke zónában mozgó gyakorlata meg tényleg szép példamutatás a gyerekeknek. A spórolás az év végi kirándulásra is szép és megható dolog, de ha kihírdeted az év elején, hogy a tatai vár meglátogatása majd 25000 forintba fog kerülni júniusban, akkor a szülő maga is képes a spórolásra... vagy nem, de ez már nem az iskola problémája kellene legyen. Ráadásul az osztálypénz leggyakoribb formája a legyen 5000 aztán majd eldöntjük mire...

"Nem vagyunk elmaradva semmivel sem az angoloktól, egyszerűen csak nem mindegy, hogy ki a tanár és a szülő és mennyire képesek a mai életvitelhez alkalmazkodni és mennyire hagyja ezt az iskola, mint intézmény (mennyire vaskalapos az igazgató.) Az idősebb tanárok is lehetnek haladóbbak és fiatalos gondolkodásúak, de azért jellemzően ők nehezebben akarnak változtatni az évtizedes berögződéseken. "

Nem mondtam, hogy Magyarország el lenne maradva Angliától ilyen téren. Egyszerűen más a megközelítése a dolgoknak. szerintem ezt itt jobban oldották meg. Nem kötelező ezt követni, de az sem megoldás, hogy hát eddig is így volt, maradjon is így, Pista bácsi már megszokta ötven éve, nehogy már változtatnia kelljen. A Kádár képet is még kint tartjuk a falon, mert szegény nehezen alkalmazkodik már.
Vannak, akiknek ugyanaz a telefonszámuk egész életükben, ám ha valaki egy új mobilhoz új számot is kap, és ismeretlenek hívják vagy írnak neki SMS-t, ne feltétlenül csodálkozzon...
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
68nyara 2019.04.25 11:04:22
@Nancsibacsi: @Marianna Rébi: azért az megvan, hogy a hozzászólásom miről is szólt, és hogy szatírikus volt? Ok, értem én, hogy aki érintett az vörös köd, meg minden, és ha nem hajrá Nancsibácsi az első mondat, akkor a k... anyád a válasz. Elolvastátok az utolsó mondatig a hozzászólást? Vagy csak megragadt egy mondat, és arra reagáltatok?
68nyara 2019.04.25 12:16:20
@opati666: Nem igazán. a 13-as irányt használják általában, de ha megnézed a szélelőrejelzést, akkor láthatod, hogy sok esetben ez csak a forgalomirányítás döntése alapján van így, nem azért mert a szél erőssége és iránya együtesen ezt ténylegesen indokolná. Az más tészta, hogy mekkora technikai és emberi erőforrás lenne átszervezni ezt a rendszert.
68nyara 2019.04.25 12:18:37
@opati666: A magasság érzékelése elég szubjektív.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
68nyara 2019.04.22 16:44:24
@paráznabillegető: Azt hiszem ugyan ezt írtam én is fentebb. Az átlag szavazó... vagy mondjuk úgy a "tömeg" gondolkodása nem terjed ennél messzebb. Vagy nem tud ennél messzebb terjedni? Nem is érdekes, mert az eredmény ugyan az.
68nyara 2019.04.22 18:25:57
@XXI. századi megmondóember: Pillanatnyilag a gyógyszer területén UK hoz be gyógyszert az EU-ból, pánikolnak is rendesen e miatt. A legnagyobb konténerkikötők pedig Rotterdam, Antwerpen, Hamburg, Bremerhaven... most nem emlékszem melyik is van a UK-ban. Itt jelenleg összeszarják magukat attól a gyárak, hogy mi lesz ha ez a rohadt sok konténer nem jut át azonnal a határon, és fennakadás lesz a just in time beszállítóknál. Ezért költik el éppen egy kisebb állam költségvetését a kompforgalom feljavítására.

Igen, az EU-n kívül is van élet, mondjuk pont Norvégia rossz példa mert igen komoly szerződése van az EU-val, aminek része a szabad munkaerőáramlás is... na ilyet az UK nem akar, mert akkor minek a brexit? Svájc sem teljesen jó, mert ugyancsak van szerzőpdése az EU-val, és pénzügyi központ... mondjuk úgy százötven-kétszáz éve biztosan. Nem egy ipari nagyhatalom. Az UK meg rá van utalva az egyik oldalon az importra, a másik oldalon meg az exportra. Na most jöhetnek azzal, hogy majd akkor a Brit Nemzetközösség mekkora áldás lesz, mert hudenagy szerződéseket fognak vele kötni.... hát eddig is köthettek volna, de mondjuk Ausztrália, meg Kanada megvolt eddig is, a többiek nagyrésze meg max szakócát tud beszállítani, venni meg semmit, mert egy valamilyük nincs: pénz. Nem fog visszasűlyedni a középkorba, de ha itt azt mondod az embereknek, hogy figyelj, holnaptól munka az sajna nincs, mert a gyár bezárt, mert nem jött be a megrendelt áru időben, aztán kaphatsz universal creditet, ami nem elég a bérleti díjra, akkor ezek az emberek kicsit depisek lesznek. OK, a gyár tulaja nagyobbat bukik ha a puszta számokat nézzük, de míg neki a 25 milla font a vagyona 10%-a, addig a gyári melósnak a havi mínusz 400 font a különbség a békés nyugalom és az utcán kéregetés közt. Szóval hagyjuk már ezt a kívülről baromi okosan belebeszélést.
68nyara 2019.04.22 18:43:54
@Sir Bates dö Hól: Igen, jó jellemzés....:DDD
Úgy néz ki, hogy meglesz a többség két hét múlva Orbán Viktor kizárásához, bár a német uniópártok még nem tették le egyértelműen a garast; Daul szerint Orbán végképp elvetette a sulykot, az meg még illúziónak is túlzás, hogy beléptesse az EPP-be a Ligát és a PiS-t; • Gyurcsány Ferenc arra…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..