Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karma.koma

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, tényleg sok a könnyű és aránylag (mármint a maratoni edzéstervhez képest) rövid 10 km távú edzés az edzéstervemben. Én csinálom, mint a gép. Az elején tényleg nem könnyen viseltem, de most már mintha kicsit könnyebben menne ez a heti 80 km feletti edzésadag. Az…..
Rég kaptunk beszámolót versenyről, nemrég azonban Beton Nt hívott minket Kolozsvárra, a Vodafone Cluj Maraton-ra, hogy fussunk velük egész- avagy félmaratont. Az invitálást sajnos nem tudtuk elfogadni, annak ellenére sem, hogy futóblog sztároknak titulált minket (teljesen jogosan),…..
karma.koma 2012.05.03 14:29:50
@Lemúr Miki: pedig neked helyismereted is van, igazán mehettél volna! ;-)
A szaunázás mennyire vehet részt a futások közötti regenerációban?  Ha nem is minden héten, de rendszeresen járok szaunázni, regenerálódni. Persze jellemzően a hideg időszakban, nyáron kevésbé, hiszen akkor amúgy is meleg van. Az interneten feltárható, milyen jótékony…..
Futóblog Drugs Bunny válaszol 2012.03.24 08:06:17
A Futóblog alapos olvasóinak nem lehet ismeretlen Drugs Bunny neve. A kíméletlen tollforgató testépítő edzővel Winkler Róbert már 2010 elején összehaverkodott. Drugs a Futóblogon később is felbukkant. Drugs bevezetője arról, hogy mit együnk: Drugs véleményét…..
karma.koma 2012.03.26 21:09:14
@M.Islander: ez nettó hülyeség, de persze mindenki abban hisz, amiben akar.
Futóblog Futóprofilok: Levente 2012.03.22 09:00:00
Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi…..
karma.koma 2012.03.23 11:24:36
@angelday:

íme Drugs Bunny mester véleménye:

"mindenki azt eszik, amit akar, engem nem izgat. teljesítménysportokban kifejezetten menő az olyan okosságok, hogy cukros szarokat meg csokit zabálnak, hogy összevissza ugráljon a vércukorszintjük. tüneti kezelés, sok ész nem kell hozzá, inkább kevés, de hadd csinálják. ha nekik ez jó és beválik, téged miért zavar?

kemény a csávó, az tény. cukrot nem eszik, a 10 banánban nyilván nem cukor van, vagy a cukor csak akkor számít cukornak ha kocka alakú. fehérje nulla. zsírsav bevitel nulla.

képzeld el, egy ember, aki így is élsportoló, milyen eredményeket érhetne el, ha képben lenne a táplálkozásról!

az biztos hogy egy állat, aki ilyen étrenddel ilyen szinten teljesít. még rendes étkezéssel is igen komoly lenne. persze figyelmbe kel venni, hogy aerob jellegű sportot végez. izommunka nem sok van, az izomzatát le is építette, eleve csak holt teher. a gyümölcscukor kítűnően alakul zsírrá, a zsír pedig pont tökéletes üzemanyag a futáshoz egy ilyen edzett embernek. a rendszer műödik, nem izmosságra megy. hogy egészséges-e, az már meredekebb kérdés. a szemét evéséhez képest biztosan jobb, az optimális táplákozához képest meglehetősen szar.

de nyugi, a legtöbb magyar olimpiai csapat meg szendvicset zabál. megvan ennek az egyszerű oka: nem látszik számukra ennek a hátránya. a testépítésben azért kihegyezett dolog a táplálkozás, mert azonnal eredménytelen leszel, ha nem stimmel.

ha nem így lenne, a testépítők is szarnának bele. "
Futóblog Őrségi kiruccanás 2012.02.22 10:02:28
Volt már olyan veletek, hogy képzeletben már valahol futottatok, vagy csak képzeltétek, hogy szeretnétek ott futni, aztán egyszer csak valóra vált? Úgy adódott, hogy a hétvégén az Őrségben jártunk. Persze tisztában voltunk vele, hogy február közepe nem éppen a legjobb alkalom…..
karma.koma 2012.02.22 18:21:58
@daikini:
Ekkora sebesség mellett nem csoda, ha Szasza nem látta pontosan :-)
Elkezdődött. Tavaly nagy hirtelen beneveztem Európa egyik legnagyobb maratonversenyére, a Berlin Maratonra. Az első boldogsághullám lecsengése után (alig néhány nap múlva:-) a Nike Futóklub edzőit kérdeztem arról, hogy milyen célidőt látnának számomra reálisnak. Nagy…..
karma.koma 2012.02.06 12:03:02
@pannonfunk: azt hiszem chrono finoman arra utal, hogy akinek nem megy alapból az 1.25-ös félmaraton, az ne majomkodjon edzéstervvel, résztávval meg ilyenekkel, hanem kocogjon csak szépen tovább. Ezt én mint amatőr 1.58as félmaratonos természetesen kikérem magamnak :-D
karma.koma 2012.02.06 15:12:46
@mgergoo: lefutottad az eheti programot múlt héten? három nap alatt? nem vágom
Bevezetőnek egy olvasói levél: Szeptember óta folyamatosan edzek, december eleje óta cardiozok ellipszis tréneren, és most januárban merészkedtem ki az utcára futni. A problémám az volt, hogy 10-12 perc futás (kb 2 km) után iszonyatosan fájt már a torkom, pedig csak +5°C…..
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
karma.koma 2012.02.03 09:36:56
Üdv mindenkinek aki bejutott a második fordulóba! A vártnál kevesebben estek ki, de lényeg, hogy Szasza köztük van remélem, hogy egy kicsit ennek a versenynek is köszönhetően jobban figyeltetek magatokra az ünnepi asztalnál. (Vagy voltatok olyan hülyék, mint például Pannonfunk és…..
Szóljon már rám valaki, hogy ne rendezzek fogyóversenyeket, mert annál nincs is nagyobb ciki, mint hogy valaki kétszer belelép ugyanabba a pofonba. Jelen sorokat még egy nappal mérlegelés előtt írom, de jelen állás szerint két kilóval vagyok több, mint a kiinduló állapot. Nem…..
Tapasztalt-e valaki magán már izomlázat egy-egy erősebb futás, esetleg verseny után? Vagy fordítsuk meg a kérdést. Mit kell ahhoz tenni, hogy egy borzasztóan erős futás után ne legyen izomlázunk? Szombaton komoly meccset vívott a fejem a testem ellen. Hajtottam. Az első 4 órában…..
Az alábbi poszt a DK blogon elég nagy vihart kavart, azt gondolom, hogy mások okulására érdemes itt is közzé tenni, fontos megvitatni a fájdalom-feladom témakört. Az ottani kommentek elolvasása szerintem fontos, DaMartian kommentjeiben jobban leírta az érzéseimet, mint én magam…..
Tavaly már mutattunk pólót, idén sincs ez másképp. Pappitonak egészen megnőtt a haja! A helyszín ugyanúgy Devonport, csak most a Mt. Victoria teteje. Mit gondoltok arról, hogy télre is csinálunk hosszúujjú pólót? Futóblog WinterTop. Mondjuk lehetne ez. Diszkrét…..
karma.koma 2011.10.24 08:58:54
+1
Nekem valamiért vesszőparipám, hogy ismerjük meg egy kicsit jobban egymást, ne csak a blogon legyünk, hanem személyes ismerősök is. Amikor elkezdtem eljárni a Futóklubba, akkor vettem észre, hogy én mutatok be egymásnak régi kommentelőket, mert személyesen nem ismerik meg egymást.…..
Ha olvastad a rettenetesen motiváló bemutatkozásomat, akkor bizonyára már nagyon nem bírsz magaddal és nézed már a kütyüket, cipőket és legszívesebben már most szaggatnád az aszfaltot. Van egy pár dolog, amit tudnod kell!Én itt vagyok, nagyon-nagyon nem ciki megkérdezni bármikor,…..
karma.koma 2011.09.13 15:52:21
@angelday: aha, nem kicsit. gyorsabb leszel meg az ízületeid is örülnek. vagy nem ezt kérdezed?
Futóblog Hétfő 2011.09.13 09:17:00
Ha megy neki: Menni fog nekem is: ..
karma.koma 2011.09.13 13:51:57
Futóblog Jani update 2011.09.09 17:50:26
MCM írja: Brékin nyúz!! Jani ma volt állásinterjún és úgy néz ki jövő héttől lesz bejelentett(!) 4 órás munkája a T-Com konyháján, ahol lesz kajája és zuhanyozni is tud, kb.42 ezret fog keresni :) Remek hírek! Másrészt itt olvasható a Blikk mai anyaga is a "leggyorsabb…..
Futóblog Ajándék Janinak 2011.09.07 22:04:00
Kedden egy csomó ajándékkal lett Jani gazdagabb, íme a keddi Futóklub HD videója: Először jársz itt? A leggyorsabb hajléktalan poszttal kezdd!Sanyi nyitott neki egy bankszámlát is, amit egyelőre ő kezel. Ha gondoljátok, erre tudtok utalni, minden forintot Janinak adunk át:…..
karma.koma 2011.09.09 18:59:46
@DaMartian: így van, mindenképp megéri, ha legalább 1 ember emiatt elkezd az egészségével törődni. Janit pedig nem félteném, amin eddig átment, ahhoz képest az rtlklub sztem kismiska..
Futóblog Gyorsteszt: Lunarglide 3 2011.09.06 10:55:06
Sikeresen igazoltam Onicuka bácsi tételét. Az öreg, illetve akkor még csak harmincegynéhány éves guru a kosárlabdázók után a maratonistáknak készített sportcipőket, és kutatásának fókuszában az a probléma állt, mi okozza a vízhólyagokat. Onicuka szan arra a meglepő…..
karma.koma 2011.09.07 19:56:08
Futóblog NIKE Félmaraton 2011.09.05 10:11:00
A verseny előtti kommenteket olvasgatva, úgy vettem észre, hogy különösen nagy várakozás előzte meg a Nike Félmaratont. Valakit a meleg izgatott, valakit a táv, egyeseket továbbra is a hogyan frissítsünk témakör. Abszolut átéreztem a verseny előtti izgalmakat, évekkel…..