Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bp3 LMP

80 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van abban valami egészen megkapó és kivételes, amikor a nettó közös akarat tapinthatóvá válik egy olyan földhözragadt rendezvényen is, amilyen egy lakossági fórum. A Főváros rendezésében megtartott árvízvédelmi fórumon – ami a sokat vitatott, Római-parti mobilgátat volt hivatott propagálni – ezt…..
   A lap számai megtekinthetőek itt    ..
Most, hogy finisébe fordult a migránsügyi kormánypropaganda, Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer fideszkdnp-s polgármestere is elérkezettnek látta az időt, hogy jó tanuló módjára felmondja a leckét és csatába hívjon. A vasárnapi fülkecsata felkent vezetőjeként mutat utat az óbudai siserehadnak. A helyi…..
 Az önkormányzati tulajdonú, kéthetente megjelenő, ingyenes Óbuda újságot 73.000 példányban osztják szét a helyi lakosok között. Az, hogy eddig a Római-part tervezett átalakítása csak mínuszos hírként szerepelt ebben a lapban, nyilvánvalóan nem véletlen. Bús Balázs polgármester óvatoskodása teljesen…..
  Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-KDNP oktatáspolitikája megbukott Az ész nélküli centralizáció, az értelmetlen adminisztráció, valamint a forrásmegvonással egybekötött többletterhek rendszeréből mára mindenkinek elege lett. A néma beletörődést a helyzet tarthatatlansága erős akarattá…..
Megújuló Óbudát, Tiszta Békásmegyert!   Burján Ferenc az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője, az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, a Kulturális és Turisztikai Bizottság tagja, Környezetvédelmi tanácsnok burjan.ferenc@lehetmas.hu   Harminc éve…..
Megértem, hogy kampány van és megértem, hogy mindent meg kell tenni a szavazatok maximalizálásáért. Egy dolgot viszont nem értek, azaz inkább mondanám úgy, egy dolgot nem látok: hogy a mostani ellenzék egy részének hol a határ. Történik ugyanis Magyarországon, ezzel együtt…..
Kedves Választópolgárok, Kedves Kerületi Lakosok! A blogunkon olvashatják a Lehet Más a Politika Budapest III. kerületi programját.   Megújuló Óbudát, Tiszta Békásmegyert! Óbuda-Békásmegyer Budapest egyik legnagyobb és legnépesebb kerülete. Kicsiben megtalálható itt az…..
Kaptam egy állampolgári levelet egy magát LMP szavazónak valló hölgytől. Úgy gondoltam, hogy a benne leírt problémák és felvetések nem csak kettőnket, hanem az egész III. kerületi lakosságot érintik, ezért - rendhagyó módon és hagyományteremtő szándékkal - a blogunkon…..
Nagyon örülök annak, hogy a III. kerületben két zöld polgármesterjelölt is indulni szándékozik az önkormányzati választásokon. Kettőnk között viszont óriási a különbség: Béres Andrással ellentétben jómagam egy csepp ivóvizet sem öntenék ki az utcára. Félreértés ne…..
Kedves Támogatóink, Kedves Olvasóink! Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a Lehet Más a Politika III. kerületi szervezete az idei önkormányzati választásokon is indít jelölteket Óbudán. Hamarosan találkozhattok majd velünk kitelepüléseinken és jövő héttől pedig felkeresünk…..
Átjelentkezési útmutató azoknak, akik nem az állandó lakcímükön tartózkodnak április 6-án Az LMP a részvételiség pártja, ezért a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy minden állampolgár elmenjen szavazni,éljen választójogával. Óbuda-Békásmegyer köztudottan olyan hely, ahol -…..
A kerületi LMP két képviselőjelöltje, Dárdai Zsuzsanna és Száraz Dorottya nyílt fogadóórát tartott a Római parton, a Rozgonyi Piroska utca végénél. Képriportunkat láthatják. Kattintson a képre: ..
A kerületi LMP Óbuda egyik legnagyobb kincsének tartja a Duna-partot és ellen párhuzamosan a Római-parti sétányt. Ez a kerület egyik tüdeje, itt töltődik fel idős és fiatal, gyermekes és szerelmes pár. Ezért ide szervezzük a III. kerületi kampány központi eseményét.…..
...arról, hogy hogyan működik a kisvállalkozások adózása. Úgy tűnik, ugyanis, hogy fogalmuk sincs róla. Van egy úgynevezett „alanyi áfamentes” kategória, ezek az igazán kis forgalmú, évi maximum 6 millió forint forgalmat elérő üzletek, akik a hasznuk után nem fizetnek…..
  Száraz Dorottya vagyok, 1986-ban születtem Budapesten. Bölcsészkarra készültem, ehelyett külföldön dolgoztam évekig, és nem bántam meg: a világjárás számomra többet ért az olasz szakos végzettségnél, melyre készültem. Két gyermekem Olaszországban született, mégis…..
  30 éve élek Óbudán. Művészetkritikus, szerkesztő, médiaművész és kurátor vagyok. Katolikus vallásom erőteljes ökumenikus elkötelezettséggel párosul. Egyik legfontosabb lelki tanítóm Henri Boulad jezsuita szerzetes. Tőle idézem azt a gondolatot, amely engem…..
A válság kezdete óta a kiskereskedelem hanyatlik, elég a statisztikákat megnézni. Ha valaki illusztrációt keres a számokhoz, nézzen körül valamelyik lakótelepen: a panelházak aljában nem is olyan rég működő üzletek voltak, melyek egy-egy családnak megélhetést, a háznak pedig…..
Az LMP III. kerületi területi szervezete is részt vett (és részt kíván venni) a pénztárgép-mizéria elleni tiltakozásban, elsősorban Száraz Dorka választmányi tagunk révén.  De miről van szó pontosan? Az online pénztárgép bevezetésének…..
Május 30-án az LMP III. kerületi területi szervezete újabb interaktív rendezvényre invitálta az érdeklődőket, ez a beszélgetés elsősorban a közoktatásról és a felsőoktatásról szólt Interaktív Fórumunk vendége Osztolykán Ágnes az LMP országgyűlési képviselője, az…..
Bús Balázs polgármesterrel beszélgettünk egy fogadóóra-szerű találkozás keretében a mobilgátról. Hát, elég hamar kiderült, hogy más állásponton vagyunk a gát megítélésében: mindketten hosszan soroltuk érveinket, hogy a parton kellene lennie vagy a Nánási úti gát is…..
Május 16-án Schiffer András, az LMP társelnöke és országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője az óbudai Lucullus Vendéglőben találkozott a politika és az LMP iránt érdeklődőkkel. A rendezvényt a párt III. kerületi és I-II-XII. kerületi területi szervezetei…..
Az III. kerületi Kerék Vendéglőben Szél Bernadett, az LMP társelnöke és országgyűlési képviselője, valamint Csiba Katalin az LMP Országos Választmányának tagja voltak a vendégeink egy kötetlen hangulatú beszélgetésre, amihez hamisíthatatlan óbudai hangulatot biztosított a…..
Budapest III. kerületi Önkormányzata és a kerület Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata szombaton koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Katyni Áldozatok Emléknapja alkalmából a Katinyi mártírok parkjában. A megemlékezésen a Lehet Más a Politika nevében Ertsey…..