Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamondom

1 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elárulom Az első 2020.01.15 22:19:01
Blog ügyben teljesen szűz vagyok. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom. Egészen biztos vagyok benne, hogy vannak olyan tapasztalataim, tanácsaim, gondolataim, amelyek másokat érdekelnek, és segítenek. Mostantól ha ilyesmi eszembe jut, és lesz időm, akkor megírom...
Ahogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat. Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az…..
Ritkán káromkodom, akkor is visszafogottan, de most majdnem kicsúszott a számon néhány illetlen kifejezés. Az ok, ami miatt kis híján bűnbe estem az a tegnapi szobordöntésnek titulált valami volt. Őszinte leszek, alig várom a 2014-es választásokat és nagyon szeretném a…..
odamondom 2013.10.01 09:09:46
@imres: Okos ember! Bokros soha nem volt baloldali, most sem az! Egy lapon emlegetni Fodorral, meg pláne Kónyával abszolút tudatlanság!
„Veled vagyunk Akeem! Harcolj!” – üzenik az újpesti lilák Akeem Adams-nek, a Ferencváros szerdán súlyos szívinfarktust kapott trinidadi játékosának. Remény. „Négy napja az ellenségünk voltál. Zöld-fehér mez volt rajtad. Kifütyültünk, tán' még huhogtunk is…..
1. Ábra: A körzeteket az előválasztáson leadott szavazatok aránya szerint sorba helyezzük (balra leginkább MSZP-s körzetek, jobbra leginkább E14-es körzetek), és a két párt összes szavazatainak arányában vágunk a zöld ponton. Az elmúlt napok viharai közepette én azt gondolom,…..
Amikor ezt hallom egyből a pisztolyomhoz kapok. És hát hallom, egyre sűrűbben hallom, bár az is igaz, hogy egyre kevésbé tudom már követni, hogy akkor most ki is a bolsevik, ki a mensevik, az eszer, a satöbbi. "Demokratikus ellenzékezik" a politikus, na jó, neki ez munkaköri…..
odamondom 2013.08.28 07:41:34
@Mikóka Kálmán: Nem érdekes más mit mond. Én csak azt írtam le, hogy mit mondanak saját magukról!
A cikkben említett "bizonyos kör" csak azt kommunikálja,hogy a Jobbik önszántából, saját magát nem demokratikus pártnak deklarálja, vagyis saját magát zárja ki a demokratikus erők sorából. Ami nagy kár, mert ezzel sok szimpatizánst veszít.
Ha más pártok szerinted csak ál demokraták, akkor annál inkább kellene a Jobbiknak megmutatni a valódi demokratikus arcát. Merthogy van neki, de mégis azt gondolja, hogy szélsőséges nézeteinek, radikálisságának, euroszkepticizmusának hirdetésével elég szimpatizánst tud maga mellé állítani. Ez nem fog bekövetkezni, ameddig nyilvánvalóvá nem teszi hogy nem anarchista, hanem demokratikus párt!
odamondom 2013.08.28 08:54:46
@==T==: Igazad van, demokraták és demokraták között nagy különbségek vannak. Eleve, attól nem demokrata még valaki, ha annak mondja magát. A Jobbik bizonyos értelemben demokratább számos magát demokratának valló szerveződésnél Vona viszont azt mondta, a Jobbik nem demokratikus párt. Vagyis nem keresztény demokrata, nem konzervatív demokrata, nem liberális demokrata, nem szociál demokrata. Szerintem ez hiba volt, bármilyen megfontolásból is mondta.
Egy ujjmutatás tízezer, három ujj harmincezer forint kenőpénzt jelent. Öt éve létezik eszköz a korrupció ellen, de az állam nem támogatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
odamondom 2013.08.23 14:43:17
@krakéler:
1970-ben vizsgáztam háromszor, mindháromszor más biztosnál. Az oktató előre mondta, legyen nálam x összeg, vizsgabiztostól függ, hogy mennyit kell belőle odaadni.
Tanuló voltam, csak 1/2x összegre futotta. Az első és második vizsgán közel x összeget kért a biztos, ennyi nem volt, megbuktam kétszer. Harmadszor alig több mint x felét kérte, odaadtam az oktatónak amim volt. Félrevonultak a biztossal, majd mosolyogva megjelentek, hogy indulhatunk. Elmentünk két utcasarkot, utána fél órára otthagytak a kocsiban. visszajöttek, majd közölték, irány a kiinduló pont. Ott kiszálltak, a biztos gratulált a sikeres vizsgához, és megdicsért milyen jól vezetek.
Ja, és pótórát akkor nem kellett venni a bukások után.
Nem mintha nosztalgiáznék, de úgy látom ide is visszatért a régi rendszer, mint mindennapjaink sok más területére...
Úgy tűnik, egyre nagyobb tömegek számára világos, hogy a Fideszt le kell váltani, és hogy ez csak ellenzéki összefogással lehetséges.  Abban is konszenzus van, hogy ennek az a módja, hogy minden választási kerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt indul a Fidesszel és…..
A modernkori európai politikatörténet torz, abszord és perverz fejlődésének egyik eklatáns figurája Rui Tavares, a portugál származású zöld politikus, aki mostanában Magyrországról készült jelentésével került a hazai közérdeklődés homlokterébe.Amagyar országjelentéssel…..
odamondom 2013.07.03 17:18:17
Világszerte az a tendencia, hogy a környeztet és egészséget károsító tevékenységet végzőket a törvények egyre szigorúbban korlátozzák.
Magyarország ezt a kérdést is unortodox módon kezeli, további korlátozás helyett kivételeket tesz, lazít a törvény szigorán.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló, a zaj és rezgésterhelés határértékeit előíró törvényről van szó, amelynek tervezett megváltoztatása nem hogy javítaná a környezet védelmét, hanem rontja azt.

A vidékfejlesztési miniszter által készített, és az emberi erőforrások minisztere által támogatott előterjesztés lényege, hogy autó és motorversenyek pályáktól származó zaj esetén a jelenleg érvényes határértékekhez képest jelentős engedményeket biztosítana az új törvény.
Az előterjesztésben az is szerepel, hogy csak a licenccel rendelkező versenypályákra vonatkozik a határérték csökkentés.

Két kérdés azonnal felmerül a tervezettel kapcsolatban.
Ha a zajszennyezés, ami például egy üzemből származik és környezetszennyező, akkor ugyanakkora zaj egy versenypálya esetében már nem lesz környezetszennyező?
Ha a pálya érvényes licenccel rendelkezik, akkor ettől nem valósul meg a környezetszennyezés?
Úgy tűnik a törvényalkotó azt gondolja, hogy ha a zaj forrása egy versenypálya, és a pálya licenccel rendelkezik, akkor a zaj egészségkárosító hatása nem fog érvényesülni.

A Hungaroring esetében ombudsmani vizsgálat bizonyította be, hogy a rendszeres és jelentős zaj határérték túllépések alkotmányos jogokat sértenek, ellehetetlenítik a pálya közelében élő mogyoródi, kerepesi, szilasligeti lakosok életét.
Amennyiben a tervezett törvénymódosítás megvalósulna, akkor az érintett lakosság Alaptörvényben lefektetett állampolgári jogai tovább csorbulnának.
Kijelenthető ezek alapján, hogy az előterjesztés célja, szelleme ellentétes az Alaptörvénnyel.

A törvényalkotó a tervezetben nem tér ki a törvény megváltoztatásának céljára.
Nem fejti ki, hogy miért vált mostanra elfogadhatatlanná a jelenleg érvényes, eddig megfelelő törvény.
Az állampolgároknak jogukban áll megtudni, hogy ha egy törvényt megváltoztatnak, akkor azt milyen érdekből teszik.

Aki figyelemmel kísérte az elmúlt években a Hungaroring versenypálya zajszennyezésével kapcsolatos eseményeket, annak egyértelmű, hogy mi a célja a törvény megváltoztatásának.
A Hungaroring a jelenlegi szabályozás alapján csak kétféleképpen tudna törvényesen működni.
Vagy zajvédelmi beruházást kellene megvalósítani, vagy korlátozni a pályát használó versenygépek zajkibocsájtását.
Az elsőre anyagi forrása nincs a többségi tulajdonos Magyar Államnak, utóbbi megoldás pedig a bevételeit csökkentené jelentősen.
Világos, hogy a tervezett változtatásnak egyedüli indoka, hogy csak ilyen módon lehetne biztosítani a Hungaroring törvényes működését.
Egyedül azt felejti el a jogalkotó, hogy bár ezzel a törvénymódosítással megszüntet egy törvénytelenséget, de ezzel szemben egy másik törvényt megsért, mégpedig az Alaptörvényt!

Egyértelműen nem a környezetkárosítás visszaszorítása a törvénymódosítás célja, hanem hogy legalizálja a Hungaroring eddig is törvénytelenül folytatott környezetkárosító tevékenységét.
Azt gondoltam, megírom, mit tartok a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért mozgalmak tárgyalásairól. Szanyi kapitány Azt gondoltam, megírom, hogy a nagy…..
Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegnapi…..
odamondom 2012.11.16 17:09:35
A Hajdú Bét-ben 98- ban mikor 15% volt a Wallis részesedés, 6mrd volt a veszteség.
Évek során halmozódott a veszteség elsősorban a HB rossz vezetése miatt.
Azért maradt fizetőképes a cég, mert hitelekből fedezte a napi kiadásait, halmozta az adósságot.
Érdekes, akkor senki nem akart öngyilkos lenni!!!
Aztán az OTP meg a Wallis tőkeinjekciójával, és átgondoltabb cégvezetéssel 2001-re 3,3 mrd nyereséget tudtak produkálni.
Szép volt a tenyésztők részesedése is.
(Nem tettek belőle félre rossz napokra, pedig nem ártott volna!)
Természetesen ekkor pláne nem akart öngyilkos lenni senki!!!
Aztán a Wallis megvette az OTP részét, maradt egyedüli befektető.
2003-ra a HB egyrészt rossz gazdálkodás, másrészt a piaci helyzet alakulása miatt fizetésképtelen lett.
Figyeljünk oda, ez fontos: nem a Wallis gazdálkodott rosszul, hanem a Hajdú-Bét!!!
Ez vezetett a felszámoláshoz.
Nagyon sajnálatos, hogy a felszámolás során a tenyésztőket nem tudták kifizetni.
Az viszont egyértelmű, hogy nem Bajnai vezette a HB-t, nem ő vezényelte le a felszámolást.
Ezért állapította meg immáron nem először a független magyar bíróság, hogy köze nem volt az eseményekhez.

Természetesen vannak olyanok, akinek érdekében állna Bajnai lejáratása, ezért nagyon szeretnék elhitetni a közvéleménnyel a felelősségét. De ez a próbálkozás eddig csak azok irányába volt sikeres, akik csupán a jobboldali médiákból merítik egyoldalú ismeretanyagukat.

A Magyar Nemzet helyreigazítása a bírósági végzés után (szóról-szóra):

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.
Mindenről? Mindig? Miért? Pakk 2012.11.08 18:02:43
Nyilas Misi effektusa lesz hamarosan az országnak. Már nem levelet fogunk kapni, hanem egy egész csomagot: Csizmadia László arról tájékoztatott, elsőként egy olyan felvilágosító kiadványt kívánnak eljuttatni a mintegy 4.3 millió hazai háztartáshoz, amely elemzi az elmúlt nyolc…..
odamondom 2012.11.09 08:28:41
csavari azt írja: A gondolkodni tudó emberek tisztában vannak a gyilkos libatolvaj múltjával!

Nos mivel csavarihoz hasonlóan lehetnek mások is akik liba ügyben félre lettek vezetve, lássuk mi is történt valójában:

A Hajdú Bét-ben 98- ban mikor 15% volt a Wallis részesedés, 6mrd volt a veszteség.
Évek során halmozódott a veszteség elsősorban a HB rossz vezetése miatt.
Azért maradt fizetőképes a cég, mert hitelekből fedezte a napi kiadásait, halmozta az adósságot.
Érdekes, akkor senki nem akart öngyilkos lenni!!!
Aztán az OTP meg a Wallis tőkeinjekciójával, és átgondoltabb cégvezetéssel 2001-re 3,3 mrd nyereséget tudtak produkálni.
Szép volt a tenyésztők részesedése is.
(Nem tettek belőle félre rossz napokra, pedig nem ártott volna!)
Természetesen ekkor pláne nem akart öngyilkos lenni senki!!!
Aztán a Wallis megvette az OTP részét, maradt egyedüli befektető.
2003-ra a HB egyrészt rossz gazdálkodás, másrészt a piaci helyzet alakulása miatt fizetésképtelen lett.
Figyeljünk oda, ez fontos: nem a Wallis gazdálkodott rosszul, hanem a Hajdú-Bét!!!
Ez vezetett a felszámoláshoz.
Nagyon sajnálatos, hogy a felszámolás során a tenyésztőket nem tudták kifizetni.
Az viszont egyértelmű, hogy nem Bajnai vezette a HB-t, nem ő vezényelte le a felszámolást.
Ezért állapította meg immáron nem először a független magyar bíróság, hogy köze nem volt az eseményekhez.

Természetesen vannak olyanok, akinek érdekében állna Bajnai lejáratása, ezért nagyon szeretnék elhitetni a közvéleménnyel a felelősségét. De ez a próbálkozás eddig csak azok irányába volt sikeres, akik csupán a jobboldali médiákból merítik egyoldalú ismeretanyagukat.

A Magyar Nemzet helyreigazítása a bírósági végzés után (szóról-szóra):

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

Nem sok egy kicsit a valótlan állításokból?
Vajon ezek után, hogy a MN elismeri a sorozatos valótlan állításokat, miért veszi kezébe bárki épelméjű ember ezt a lapot? Vagy jól esik hazugságokat olvasgatni nap mint nap?

Természetesen jó Magyar Nemzetes szokás szerint a Bajnait (máskor meg egyéb szocialista politikusokat) gyalázó, valótlan írások kiemelten, a címlapon jelennek meg, hogy mindenkihez
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
Bajnai Gordon visszatérése a politika színpadára a Haza és Haladás blogon elkövetett bejegyzése óta csak keveseknek okozhatott meglepetést. Akkor az Amerikai Fiú blogján azt írtam, hogy Bajnai lehet az ország következő miniszterelnöke. Ezt tartom is, mégpedig azért, mert…..
odamondom 2012.10.15 23:24:07
A libasztorihoz:

Hajdú Bét – Wallis ügy

A Hajdú Bét-ben 98- ban mikor 15% volt a Wallis részesedés, 6mrd volt a veszteség.
Évek során halmozódott a veszteség a HB rossz vezetése miatt.
Azért maradt fizetőképes a cég, mert halmozta a veszteségeket. Ebből maradtak talpon.
Érdekes, akkor senki nem akart öngyilkos lenni!!!
Aztán az OTP meg a Wallis tőkeinjekciójával, és átgondoltabb cégvezetéssel 2001-re 3,3 mrd nyereséget tudtak produkálni.
Szép volt a tenyésztők részesedése is. Még ekkor sem akart öngyilkos lenni senki!!!
Aztán a Wallis megvette az OTP részét, maradt egyedüli befektető.
2003-ra a HB egyrészt rossz gazdálkodás, másrészt a piaci helyzet alakulása miatt fizetésképtelen lett.
Nagyon sajnálatos, hogy a felszámolás során a tenyésztőket nem tudták kifizetni.
Az viszont egyértelmű, hogy nem Bajnai vezette a HB-t, nem ő vezényelte le a felszámolást.
Ezért állapította meg immáron nem először a független magyar bíróság, hogy köze nem volt az eseményekhez.

Természetesen vannak olyanok, akinek érdekében állna Bajnai lejáratása, ezért nagyon szeretnék elhitetni a közvéleménnyel a felelősségét. De ez a próbálkozás eddig csak azok irányába volt sikeres, akik csupán a jobboldali médiákból merítik egyoldalú ismeretanyagukat.

A Magyar Nemzet helyreigazítása a bírósági végzés után (szóról-szóra):

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

Természetesen jó Magyar Nemzetes szokás szerint a Bajnait (máskor meg egyéb szocialista politikusokat) gyalázó, valótlan írások Nagy betűvel, a címlapon jelennek meg, hogy mindenkihez eljusson, aki csak a címlapra ránéz, viszont a kötelező helyreigazítás már csak apróbetűs, eldugott helyen taláélható, ezért tudnak róla csak kevesen.
Csúcsra jár a Nagy Októberi Tüntetésforradalom szervezése. Megemlékezni mindenki akar, és lássuk be politikai hasznot húzni is. A Kedves Vezető idén nem szökik el sehová, a Kossuth téren hint igét az igazhitű maradéknak. A Jobbik szokásához híven csak egy baloldali…..
odamondom 2012.10.09 10:44:09
A Bajnai-Hajdú Bét ügyben meg végre tudomásul kéne venni mindenkinek a következőket:

A Hajdú Bét-ben 98- ban mikor 15% volt a Wallis részesedés, 6mrd volt a veszteség.
Évek során halmozódott a veszteség a HB rossz vezetése miatt.
Azért maradt fizetőképes a cég, mert halmozta a veszteségeket. Ebből maradtak talpon.
Érdekes, akkor senki nem akart öngyilkos lenni!!!
Aztán az OTP meg a Wallis tőkeinjekciójával, és átgondoltabb cégvezetéssel 2001-re 3,3 mrd nyereséget tudtak produkálni.
Szép volt a tenyésztők részesedése is. Még ekkor sem akart öngyilkos lenni senki!!!
Aztán a Wallis megvette az OTP részét, maradt egyedüli befektető.
2003-ra a HB egyrészt rossz gazdálkodás, másrészt a piaci helyzet alakulása miatt fizetésképtelen lett.
Nagyon sajnálatos, hogy a felszámolás során a tenyésztőket nem tudták kifizetni.
Az viszont egyértelmű, hogy nem Bajnai vezette a HB-t, nem ő vezényelte le a felszámolást.
Ezért állapította meg immáron nem először a független magyar bíróság, hogy köze nem volt az eseményekhez.

Természetesen vannak olyanok, akinek érdekében állna Bajnai lejáratása, ezért nagyon szeretnék elhitetni a közvéleménnyel a felelősségét. De ez a próbálkozás eddig csak azok irányába volt sikeres, akik csupán a jobboldali médiákból merítik egyoldalú ismeretanyagukat.

A Magyar Nemzet helyreigazítása a bírósági végzés után (szóról-szóra):

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

Természetesen jó Magyar Nemzetes szokás szerint a Bajnait (máskor meg egyéb szocialista politikusokat) gyalázó, valótlan írások Nagy betűvel, a címlapon jelennek meg, hogy mindenkihez eljusson, aki csak a címlapra ránéz, viszont a kötelező helyreigazítás már csak apróbetűs, eldugott helyen taláélható, ezért tudnak róla csak kevesen.

Már várom, hogy a Dataplex ügyet mikor, milyen módon akarják a nyakába varrni.
  „Bemászok ablakon, kimászok kulcslyukon, Előttem tágul az akadály, Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály!” Gioacchino Rossini/Cesare…..