Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gemini!

429 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben egy blogtársam feltett egy kérdést egy internetes kerületi fórumon. Egy kerületi iskola elsős osztálya illetve annak tanítói iránt érdeklődött. Mivel jár oda egy közeli ismerősöm kislánya, megírtam az információt amire szüksége volt, közben azon gondolkoztam,…..
Hihetetlen, hogy már több, mint egy hete elkezdődött a vakáció. Eddig nem írtam róla, de egy jó ideje itthon vagyok és most kicsit összeszorult gyomorral vártam a vakáció első napját. Elszoktam attól, hogy huzamosabb ideig hármasban legyünk a lányokkal. Lehet butaság, de kicsit…..
Az utóbbi időben kicsit (?) rákattantam a péksütik (néha kenyerek) sütésére. Volt hogy véletlenül, volt hogy "készakarva" botlottam bele ilyen receptekbe és miután a családban nagyon nagy sikere volt a házi kenyérnek, kiflinek, zsömlének, kalácsnak, nekem is nagyobb kedvem van…..
Hetente egyszer egy órát járnak úszni Kittiék. Talán már írtam, hogy ahhoz képest, hogy csak egyszer úsznak hetente, és Kitti tulajdonképpen nem tanult úszni korábban (kivéve azt az évet, amikor az ovival jártak és semmi eredménye nem volt) elég jól úszik. Ennek köszönhető…..
Valamelyik este, miután bevonultunk a gyerekszobába kértem, hogy válasszák ki melyik könyvből olvassak nekik. Kitti leemelte az egyik Bogyó és Babócás könyvet azzal, hogy neki most ne olvassak, majd ő olvas magának. (Mondanom sem kell, hogy Szonja is leemelt egy könyvet, a Kis…..
Végre, végre ebben az évben először sikerült Kittinek résztvennie az ovis fotózáson. Az előző két évben sajnos a fotózások idején Kitti beteg volt. Azért bántam igazán, mert az oviban mindig készítenek fényképet a csoportról is és ez neki kimaradt.Idén azonban már…..
Mostanában sokszor gondolkodom azon, hogy vajon milyen kihatással lesz gyermekeimre az, hogy milyen módon neveljük őket. Kétségtelen, hogy sok mindent nem úgy teszünk, ahogy elméletben azt lezongorázzuk, vagy ahogy a nagy könyvben meg van írva (bár sok „nagy könyv” van…..
Pénteken délután tesszük fel általában egymásnak ezt a kérdést K-val. Szerencsére ma már nem nehéz programot találni legyen szó kirándulásról, sétáról, játszótérről, kulturális programról, a világhálón pár percen belül rengeteg ötletet lehet találni.   Gondoltam,…..
gemini Új oldalra költözöm 2010.05.13 13:03:00
Az új oldal  - ha nem is teljes mértékben -, de elkészült. Az új cím, ahol ezentúl a blog írását folytatom: www.geminiblog.hu (a különbség csupán egy "pont")...
gemini Költözés 2010.05.12 13:55:00
Új oldalra költözik a blog, ezen munkálkodom a hétvége óta - végig kell rágnom magam az összes eddigi bejegyzésen, ami a nagyok születése óta elég terjedelmesre nőtte ki magát. Meguntam a blog.hu fennhatóságát, így hát váltottam: a magam ura leszek. :-) Előreláthatólag…..
gemini Mint gyümölcs a fán 2010.05.06 21:01:49
Apának nehéz a sorsa. :-) Új életvitelünknek köszönhetően férjemből a lányok többnyire annyit látnak: apa egész nap a számítógép előtt ül. Ha fel mer onnan állni, mindhárman megrohamozzák, szeretetük kifejezése pedig abból áll, hogy egész egyszerűen ráülnek - nyakára,…..
Nézem a lányainkat. És nem győzök betelni velük. Annyira szépek tudnak lenni. Szépek reggel, kócosan, álmosan, szépek amikor durcásak, szépek este, kipirultan, frissen fésülve, szépek amikor jó kedvűek és csillog a szemük, még akkor is szépek, ha éppen nyűgösek, nyafognak,…..
gemini Bezárva 2010.04.14 13:35:00
A Csipetcsapat  1 hete beteg, legjobb esetben csak a jövő héten nyilváníthatóak közösségbe ereszthetőnek. Van itt kérem minden: arcüreggyulladás, gennyes fülek, láz, órákon át való várakozás rendelőkben, kórházakban. Utcára menni tilos, de az időjárás amúgy is olyan…..
gemini Kőketánc 2010.04.01 14:53:00
A "csak te és én vagyok pillanatok" egyike - Csenge és Ajsa épp kisbabáknak képzelik magukat egy babával:  Sajnos nincs mit tenni, az ilyen speciális pillanatokból Hanga bugink rendre kimarad. Na jó, mostanában bevonják egy kis "Kőketáncba", vagy…..
gemini A szétválaszthatatlanok 2010.03.29 14:09:00
Ma reggel én vittem Ajsát és Csengét az oviba, férjem Hangával korábban befordult a bölcsibe. Tényleg nem győzöm elégszer hangoztatni, mennyire meg vagyok elégedve az ovival (a teljesség kedvéért a bölcsivel is, iszonyú mázlink van). A csoportszoba ajtaján bekukkantva a…..
gemini Parlament látogatás 2010.03.25 13:09:00
A múlt hétvége tartalmas volt. Igyekeztem még az elintéznivalókat besűríteni az utolsó napokba, így megszálltuk partvissal, lapáttal, felmosóvödörrel a legutóbb nyáron használt teraszunkat. Mindhárom lánykám szorgalmas Hamupipőke módjára seperte a száraz faleveleket, a…..
gemini Újra itthon 2010.03.24 12:18:00
Hétfőn műtöttek, kedden már haza is engedtek. Lányoknak szinte fel sem tűnt, hogy eltűnt az anyjuk, hisz egész nap oviban, bölcsiben voltak és csak lefekvésre jöttek haza férjemmel. Kórházi tapasztalatok: Szent István kórház előtt le a kalappal, legalábbis azelőtt az osztály…..
gemini Fogadóóra 2010.03.04 10:56:00
Múlt héten fogadóórán voltam az oviban. Mivel nagylányaim nem mesélnek szinte semmit, valahogy információhoz kellett jutnom, hogyan élik bent mindennapjaikat. "Anyuka kezdi, vagy mi?" - kérdezték az óvónők. Kezdtem én: "Benti életükről annyit tudok, hogy Ajsa…..
gemini Agresszív Kismalac 2010.03.01 11:46:00
Hanga átalakult Agresszív Kismalaccá. Még a beszoktatás megkezdése előtt figyelmeztettek a gondozónők: a kezdeti időkben jelentkezhet átmeneti alvászavar (megvolt), agresszív viselkedés...jelentem, ez is megvan. Nem elég, hogy délutánonként az oviban egyszerre két gyereket kell…..
gemini Javul a helyzet 2010.02.22 11:32:00
Lányaim viselkedése meglep. Néhány bejegyzéssel korábban még amiatt siránkoztam, hogy állandó a hiszti az öltözködés miatt...ennek úgy néz ki, a határozott állásfoglalásunk óta vége. Ha ilyen jól megy már a téli beöltözés, mit fogok kezdeni azzal a rengeteg felszabaduló…..
gemini! 2010.02.23 20:32:35
@trichterwinde: Köszönjük szépen :-), és örülök, hogy "felfedted" magad! :-)
gemini! 2010.02.27 21:46:45
@trichterwinde: Köszi szépen. :-) Lányokat nem nagyon dicsértük soha, ennek ellenére már nagyon régóta tudatában vannak emberekre gyakorolt hatásuknak, hisz bármerre is járjunk, a járókelők körberajongják őket.:-) Erre tesznek rá egy lapáttal, ha még külön műsorszámukat is előadják: szerepelnek, vigyorognak, kedveskednek, bohóckodnak...az eredmény: olvadozó nők, nénik tömkelege.
Ikerszülőnek lenni tényleg jó dolog, feltéve, ha az ember lánya túléli az első 1 évet....utána is húzós, mert két egyidős gyerek vágja magát hiszti közben a földhöz, de már egy fokkal könnyebb. Úgyhogy hajrá, a lényeg úgyis az egészség! :-)
gemini Farsangi hét 2010.02.18 14:55:00
A múlt hét kizárólag a farsangról szólt az oviban. Hétfőre pólót, hálóinget, szoknyát, kendőt, sálat kellett vinni, amire a hét folyamán az óvónénik "rongyokat" varrtak. A gyerekek óvónői segítséggel díszeket, álarcokat, csörgőket, fakanál-babákat…..