Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezténírtam

0 bejegyzést írt és 731 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aligha vitatható, hogy ma Orbán Viktor Európa egyik legunalmasabb politikusa. Nagy csinnadrattával beharangozott sajtótájékoztatója ezt az állítást csak megerősítette, hiszen bármit kérdeztek tőle a sajtómunkások, precízen működő automataként ismételgette jól ismert mantráját. Azt a látszatot…..
Puzsér Róbert eddig javarészt médiaszereplő volt. Most főpolgármester-jelölt. Úgy döntött, nem adja alább, neki a főváros egésze kell. A dugók vs. sétálható város problémája kisebb városokban is megjelenik, vagy kerületi szinten, de neki az országos politika szempontjából is kiemelkedő…..
A szocialista logika szerint a jövedelmek átcsoportosítása a gazdagabbaktól a szegényebbekhez növeli az igazságosságot, emeli az aggregált életszínvonalat (azaz felfele nivellál) és növeli a termelékenységet (azaz emeli az egy "társadalmi munkaórára" jutó értékteremtést). Javaslom, hagyjuk most az…..
Ezténírtam 2017.11.26 13:27:36
Szerintem ez az egész értelmezés nagyon félrevezető az újraelosztásról és annak kívánatos mértékétől. Már sokan kimutatták Sraffától kezdve, hogy bár a bértömeg maximum a termelékenység határáig emelhető, de az, hogy ez a bértömeg hogyan oszlik meg, csakis és kizárólag az ellenérdekelt felek, a munkaadók és a munkavállalók alkujának a kérdése. Ha ezt nagyobb léptékben értékeljük, ugyanez igaz az újraelosztásra és főleg az állami szektorban dolgozók fizetésére is, vagyis annyi pénzt fognak kapni, amennyit ki tudnak követelni, persze van egy felső határ.
Mo-n ennek az érdekérvényesítő tevékenységnek a legenyhébb formája, vagyis a szakszervezeti munka SEM létezik, az ún. szakszervezeteknek, amik full kamu gittegyletek, pl. annyira fogalmuk nem volt a tavalyi (legalábbis százalékosan tekintve) hatalmas béremelések előtt arról, hogy mik a lehetőségeik, hogy valami 5%-os követeléssel mentek be a tárgyalásra, ahol a nagyságos kormány nagyságos képviselői bejelentették, hogy akkor ez 15 és 25 % lesz, tényleg bohócnak is rosszak...
És akkor ne beszéljünk a nyomásgyakorlás hatékonyabb eszközeiről, úgymint kőkemény sztrájkok, zavargások, lázadás, végső esetben polgárháború. Én ezt gondolom, hogy a Mo-n mindenkor fennálló viszonyok mellett (persze 1526 és 1920 között nem beszélhetünk Mo-ról) a polgárháború sem lenne indokolatlan, tkp. a hatalmas jövedelmi egyenlőtlenségek és az igazságtalan társadalmi berendezkedés miatt. Namost nálunk polgárháború utoljára éppen az önálló államiságunk megszűnése előtt, az 1510-es évek közepén volt a Dózsa-féle parasztfelkelés, azóta a "forradalmaink" valójában függetlenségi háborúk voltak az aktuális megszállóink ellen.
Persze kisebb lázongások ki-ki törtek, mint pl. az őszirózsás forradalom, de ezek társadalmi támogatás híján nem tudtak jelentős eredményeket elérni...
Egy szó mint száz az újraelosztás nem azért szükséges és nem azért alakult ki nyugaton több országban egy igazságosabb társadalom, mert valaki úgy akarta, hanem azért, mert az alul lévők felborították az asztalt és kőkemények kikövetelték maguknak a jobb kondíciókat. Másképpen szólva az elit mindig pont azt csinálja meg a szegényebbekkel, amit azok hagynak, ha pl. meg lehet őket etetni migránsozással, akkor úgy is jó, addig se kell a pénzt béremelésekre költeni, ami ugye mindig sokkal nagyobb tétel lenne...
Korábbi posztunkban egy tanár a földön húzta be az udvarról az osztályba az autista kisdiákot. Rengeteg negatív kommentet kapott autista gyermeket nevelő anyukáktól. Hogyan ítélkeznek, ha egy édesanya csinálja ugyanazt?..
Ezténírtam 2017.11.20 21:58:17
@mojoking77: az a gond, hogy ha a gyerek ön- és közveszélyes, ez ugye nem igazán érzelmi intelligencia kérdése sajnos, vannak erre megfelelő törvényi rendelkezések...
A poszt szerzője Németh Gábor, a B1 blogok alapítója. (Figyelmeztetés: Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy nem ismerem személyesen Papp Gergelyt, soha, semmilyen kapcsolatban nem álltam vele, különösen nem a bankszámlájával. Évek óta nem ettem a pizzájából, főleg nem ingyen. A diszkójába jár…..
Ezténírtam 2017.08.12 11:18:12
Kedves Németh Gábor!
Nem mintha meg akarnám védeni a 444-et, de ha elolvastad azt az írást, szerintem nem az irigység süt belőle, hanem az, hogy ez a PG mennyire ostoba, DE nem is ez a fontos. Felsorolod, hogy milyen kompetenciáid vannak, úgy látom, a gazdasági szakember vénád nem túl erős. Ha utánanézel a PG-hez köthető cégeknek (amit a 444 újságírója is elmulasztott), láthatod, hogy ezek esetleg évente pár száz millió Ft árbevételű, pár millió Ft nyereséget termelő cégek, ennek a PG-nek jó esetben 1-2 száz millió Ft vagyona lehet, amit 10-15 év alatt szedett össze, ez persze sok, de hasonlítsuk már össze egy közepes autókereskedővel, akinek éves szinten van több száz millió, esetleg 1-2 milliárd Ft profitja... hogy mást nem írják, de ebben az országban a piacról is jó páran kerestek már nem 1-2 száz millió, hanem több milliárd Ft-ot, fejből tudnék legalább 100 ilyen magyar tulajdonú céget említeni, szerintem a 444 azt figurázta ki, hogy EHHEZ képest mire van ez a nyálverés, ami persze még így is, 1-2 száz millió Ft ilyen profán, pofába vágós lóbálása mellett is vérlázító.
Mert ha még esetleg valami fogalmad van a szociológiáról is, akkor biztos tudod, hogy ezek az üzenetek, amit te is idézel pl. "Sose sajnáld magadtól a Luxust, főleg ha megdolgoztál érte!!!" ugye te is tudod, hogy egy borsod megyei falu cigánysorára születő, majd 12 éves korában nemi erőszakkal teherbe ejtett, de a magyar állam által mindeközben végig magára hagyott (akár az oktatást, akár az egészségügyet, akár a gyámügyet, akár a bűnüldözést nézzük) cigánylány számára ez a "megdolgozás" opció nemigen létezik.
PG pont annyira érzéketlen szociálisan, mint amennyire őt felhajtotta a szociális rendszer, Ő természetesen állami iskolákban tanult Bp. valamelyik belső kerületében, diplomát szerzett stb., és most ezt dörgöli a nagy nyilvánosság arcába. Ez az a fajta magamutogató ostobaság, ami tőlünk nyugatra a társadalom legaljáról érkező, tényleg (legalábbis ideig-óráig) több kasztot átugró emberek sajátja, nem a fővárosi elitből kikerülő ficsúré, ott több esze van az ilyen fehér, lenyalthajú hülyegyerekeknek...
Kemény belharc után Erdei Zsoltot választották a Magyar Ökölvívó Szövetség élére. Az új elnök, Erdei Zsolt egyelőre azonban gyakrabban látható a TV2 zenei énekversenyén, a Nagy duett műsorában, mint a ring környékén. Kardos Ernő interjúja Erdei Zsolttal...
Ezténírtam 2017.06.07 00:40:32
@spiry: igazi kérdések vannak egy sajtótermékben... szinte hihetetlen!
Nemrég szembejött velem egy angol nyelvű lista, amibe instant beleszerettem, gondoltam megosztom veletek is. 10 tény, amit minden nőnek tudnia kell: Mindenkinek vannak "görbületei", amikor előre hajol. Mi ezt hurkáknak hívjuk köznapiabban :-) Amikor valaki azt mondja neked, hogy gyönyörű…..
2016 áprilisában vesztettem el az albérletemet, amit már nem tudtam fizetni Budafokon, ahol a 60 ezer forintos albérletemből egyik napról a másikra lett 120+rezsis lakhatás. Onnantól egyik albérletből a másikba mentem 10 éves kislányommal, aki Budafokon járt iskolába, illetve egy kistestű mentett…..
Ezténírtam 2017.01.24 22:21:21
@Krisztaflóra: nézzük csak... baszd meg inkább te a tetves kurva anyádat az apád hátán, te mocskosszájú retkes kurva. Így jó lesz?
Ezténírtam 2017.01.24 23:30:05
@Krisztaflóra: mondjuk nem is tudom, ki kezdte az agressziót... várj csak... ja te...
szerintem a posztban szereplő anya tanúsít "tökéletes antiszociális érzéketlenség"-et, már amennyiben az antiszociális azt jelenti, hogy a társadalomba beilleszkedni képtelen személy végig sem gondolja, hogy mit tehetne és meg sem próbálja kifacsarni az ellátórendszer (kétségkívül szűkös) lehetőségeit. Mondjuk ezt nem a 10 éves gyerekének kellene megszívni, de ilyen az élet. A válaszom csak arra vonatkozott, hogy azt hiszed, én nem tudlak elküldeni a tetves jó kurva anyádba? De, el tudlak. Cifrábban, mint ahogy azt valaha elképzelted. Mert okosabb vagyok nálad. Fogadd el és kussolj be.
Ezténírtam 2017.01.25 00:12:32
@Krisztaflóra: talán nem kéne kurvaanyáznod indításként, az eléggé rossz színben tüntet fel. Honnan tudod, hogy ez egy igaz történet? Talán van valami kapcsolatod ezzel a hölggyel meg a gyerekével? Talán egy olyan szervezetnek dolgozol, aki ilyen elesett/a társadalomba beilleszkedni képtelen embereknek próbál segítséget nyújtani? MERT AKKOR KUTYA KÖTELESSÉGED A KEZÉBE ADNI EGY PROGRAMTERVET ANNAK ALAPJÁN, AMIT LEÍRTAM ÉS HA NEM HAJLANDÓ VÉGREHAJTANI, AKKOR PEDIG HÍVNI A GYÁMÜGYET!!! Ne veszélyeztesd egy 10 éves gyerek életét az ostoba önimádatod és a mindenkit megmenteni akaró messiáskomplexusod miatt! Ne légy ostoba! Bár valószínűleg az vagy... Sajnos.
Az Oltalom Karitatív Egyesületet vezető lelkészt is megszólaltatta a TV2 hétfő esti, hajléktalanokat alázó riportjában, ám a Népszava mai cikkéből kiderült, Iványinak egy korábbi nyilatkozatát vágták csak be, most nem is kértek engedélyt tőle, hogy felhasználhatják-e ehhez a riporthoz. „Nem is…..
Ezténírtam 2016.11.08 16:14:35
@Hungry Hungarian: még annyi merülne fel az emberben, hogy akik hajléktalanná váltak, vajon milyen értékrendet kaphattak az általános iskolában? (amit még többnyire befejeztek) Vajon milyen tanárok tanították őket és mire??? Ma is termeljük újra ezrével az ilyen embereket, mert az oktatási, szociális és gyámügyi rendszer már gyerekkorukban elveszti őket. EZ a szánalmas és undorító, nem pedig a szaguk...
Ezténírtam 2016.11.08 16:30:37
@Hungry Hungarian: igen, erről kellene riportot csinálni meg arról, hogy a 150 000 magyar pedagógus közül mennyien alkalmatlanok teljesen a munkájukra és akkor még nem is beszéltem a gyámügyi és szociális "szakemberekről". Persze az ő felelősségük fel sem vetődik egy ilyen mocskolódó fidesztvs "riportban". Komolyan néha azt gondolom, hogy ilyen lehetett eleinte a hitleri Németországban is az élet, mint amit mi nézünk itt hülyemagyarországon ölbe tett kézzel, buta fejjel... Reméljük, az eszkaláció azért nem fog elindulni.
Ezténírtam 2016.11.08 20:26:45
@pejoratív igazgató: "Lófaszt. Nagyrészt elbaszták a pénzüket, mert felelőtlenek. Pl. kártya, ital, szerencsejáték stb.
A jelentős többség saját hibájából jutott oda." - te nyilván igen sokkal beszéltél közülük, azért vagy ebben ennyire biztos...
"Másrészt bármilyen önhibán kívüliség is az ok, az nem indokolja a maguk alá szarást-hugyozást. Az már az igénytelenség csúcsa. Aki idáig eljut, azt már nem kéne emberszámba venni, sőt, állatszámba sem, mert ilyet az állat sem csinál." - just like Hitler in the '30-s...

"De sorold, hogy te hány hajléktalant vittél fel magadhoz, hogy ott fürödjön, aludjon, szarjon.
Mert ha egyet sem, akkor nem tudom, mire ekkora a pofád." - én adót fizetek, te idióta, és elvárom, hogy abból a mocskos szemét tolvajok, akik ezt az országot vezetik, erre költsenek, ne pedig stadionokra meg olimpiára meg ilyen rémületes f@szságokra...
forintot költött az Orbán-kormány a fölösleges népszavazásra, amit szépen elvesztett. Ez meghaladja azt az összeget, amit a Brexit-népszavazásra Angliában mindkét oldal költött. Ezerszeresen (!) meghaladja azt az összeget, amit a hazai demokratikus ellenzék összesen el tudott költeni a népszavazás…..
Olvasom az amerikai külügyminiszter-helyettes drámai beszédét, amit a hazai sajtó munkásai előtt tartott. Erős és nyílt üzenet attól a hatalomtól, amelyik a szabadságjogok és a demokrácia legfőbb őre az egész világon. Hallottad Orbán Viktor? Nem a lázálmod szerinti háttérhatalmak által pénzelt…..
Ezténírtam 2016.05.30 14:16:14
@BircaHang Média szerkesztősége: bezzeg ha Moszkva kritizálná a felcsúti ramszeszt, az óriási gond lenne... Jó lenne már, ha megint megszállna minket valaki, egyszerűen ilyen nép a magyar, nem tud már elnyomó nélkül élni, nem tud döntéseket hozni, csak katonai megszállásnak engedelmeskedni... És mivel az USA soha nem fog úgy rendesen megszállni minket, Kína meg túl messze van, maradnak a régi jól bevált ruszkik.
Tekintsünk el attól a legújabb hírtől, hogy aki közpénzt eltulajdonít, annak a saját kezéhez is szokott ragadni valami. Vegyük szemügyre csak a száraz tényeket. Ezek úgy foglalhatók össze, hogy a Matolcsy vezette hazai jegybank működése többszörösen törvénytelen.   1. Az MNB minden nyereségét…..
Alibanya jegyzetel Zsákutca 2014.10.14 09:24:26
Már megint. Zsákutca.   Sokszor nem értem magamat. Már kezd unalmas lenni a dolog, mi bajom is van nekem? Lehet szakemberhez kellene fordulnom. Azt hiszem egész jól vagyok, aztán jön egy barom apróság és kibillenek mindenből. Tegnap még egész jól voltam, sőt nagyon jól, vidáman gondoltam a…..
Subba Mozdonnyal a telefonra 2014.10.05 11:45:51
A masiniszta úr valamiért megharagudott a telójára, ezért végzett vele. De amúgy semmi különös V43LOVE!  ..
Ezténírtam 2014.10.05 14:34:33
@sien: ne izgulj, már túl vagyok rajta. Természetesen nem olyan helyen, ahol vasutas-szintű emberek dolgoznak (ismered a fokozást: hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas - és ezt még a nagyapámtól hallottam :D )
Ezténírtam 2014.10.05 14:37:42
@Emmanuel Goldstein: szerintem van, ami vicces, meg van, ami nettó baromság és nagyarcú pöcsfejkedés. Legközelebb olyan videó is lesz, ahol egy TEK-es gépfegyverrel lövi szét a telefonját? Aztán egy orvos berakja az MRI-be, ahol széttépi a mágnes? Végül pedig a konyhás Mari néni belefőzi a levesbe? Az utolsó már nem vicces, hm? Főleg, ha a te gyereked eszik abból a levesből...
Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester a tűcsere program ügyében kifejtett álláspontja súlyos tudatlanságról árulkodik, demagógia és közveszély okozás! "…embereket biztatunk arra, hogy drogot használjanak, meg belövő szobát alakítsunk ki – hát jó hogy nem kanapét,…..
A menyasszonyát állítólag mindenféle nemi betegséggel megfertőző, majd a nő személyleírását ököllel alaposan megváltoztató Curtis minél jobban kapálózik, annál mélyebbre kerül talicska fosban. A nőverős sztorija miatt egyre több helyen kezd cikinek számítani az ember. Az…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
Ezténírtam 2014.08.06 23:30:14
Na ezért kell ezt nézni... en.wikipedia.org/wiki/Deaths_in_2014

Van ez a Mo. nevű kis sz@ros bili, amiben mi úszkálunk, meg van a világ, aminek szerencsére már ma is mindenki a lakója lehet és szétnézhet benne, ha van lehetősége internetezni...

Remélhetőleg ezért nem lesz már itt soha se illiberális mialóf@sz, de putyinizmus, bármennyire is szeretné a felcsúti ramszeszke (by Bödőcs), bár lehet, hogy még így is elég lesz a bégető analfabéták hada, hogy ismét visszalavírozzuk magunkat oda, ahonnan 25 éve (is) fejvesztve menekültünk állítólag az említett úr vezetésével. Shitland, real deep shit.
Szorosan véve 400 éve a szabad piac jegyében fejlődik a nyugati civilizáció, amely egyedülálló jólétet, biztonságot és erkölcsi felemelkedést hozott az emberiség egészének. Most újabb átalakuláson megy át, érzékelve a legutóbbi válságban manifesztálódott szabályozási…..
Ezténírtam 2014.07.31 23:58:40
@unionista.:
"svájc szerinted mitől versenyképes. vagy mondjuk németország? éppen attól, hogy magasak (!) a bérek és ettől a belső piacuk erős. németországban a heti minimálbér annyi, mint itt a havi. svájcban a havi annyi, mint magyarországon az éves"

Te biztos viccelsz.. Svájc attól versenyképes, hogy brutális exportja van, illetve iszonyatos beruházásai külföldön, Németországot meg nem is említem... A belső piacuk alig számít valamit az elképesztő idegenpénz-vonzó képességükhöz képest.

"és ugye itt jönnek a kibaszott zsidók. akik azt mondják, hogy nehogy már nyíregyházának joga legyen pénzelni egy tehetséges gyereket. vagy akármelyik városnak. hanem csak a kurva bankrendszernek van erre joga. "

ezt nem nagyon értem,Mo-n a bankok kevéssé vannak a zsidók kezében, de ez Európában sem jellemző, inkább USA... Én sokkal inkább az ostoba korrupt magyar pénzosztókban látom azt, hogy ilyen dolgok nem jönnek létre...
Ezténírtam 2014.08.01 00:04:32
@unionista.:
"ha a zsidó politikai közösség bírálhatatlanságot és zéró toleranciát hirdet"

ezzel egyetértek, én kifejezettem szeretném, ha beszélnének erről, mint ahogy a cigányokról is, persze nem a "cigánybűnözés" szóösszetételben, hanem pl. hogy a kultúrájuknak mely elemei nehezítik meg, hogy átvegyék a többség életstílusát, stb.
Ha egyszer valaki megírja Orbán Viktor és az Orbánizmus történetét, az a magyar demokrácia degenerálódásának krónikáját is lejegyzi. Semmi kétség: Csehország után Szlovákia is polgárosodottabb országnak tűnik, mint Magyarország, ahol előszeretettel hasonlítják magukat e…..
Ezténírtam 2014.04.08 20:12:05
@hansoloo: aha, és ha nem gazdasági liberalizmus, akkor te mégis mit szeretnél? azt, hogy az állam szabja meg, hogy mit és mennyiért vehetsz? azt hiszed, ezek megállnak a ciginél, az áramnál meg a gáznál? nem tudom, hogy te milyen szektorban dolgozol,kishaver,de ha nem vagy valami közeli seggnyalójuk, kezdhetsz izgulni, mert egy szép napon repülő lesz neked is, amikor éppen azt a gazdasági ágazatoz fogják szétb@szni, amelyikben dolgozol.
Ha meg a rendszer élvezője vagy, mert a húsosfazék körül tolongsz, akkor szintén izgulhatsz, mert nem lesz ez így örökké és ülni fogtok mind (és nem a trafikotok mögött a pultban)...
A Polgári Konzervatív Párt meghirdeti a Szabadság Programját. 2014 áprilisától bezárulnak a magyarok szabadságának maradék csatornái. A választásokon leszereplő ellenzéki pártok végleg bebizonyították, hogy nem alkalmasak a szabad magyar társadalom ügyének szolgálatára. A…..
Ezténírtam 2014.03.09 15:43:32
@panelburzsuj: a programra gondolsz vagy annak az elemzésnek az elvégzésére, amiről fentebb írtam?
Ezténírtam 2014.03.09 15:53:27
@panelburzsuj: nem tudom, ez mennyiben finanszírozási kérdés és mennyiben ötletek,lehetőségek kérdése. Nekem van egy elképzelésem erről a piacról, de jó lenne több ilyet is látni, hogy össze lehessen vetni.