Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yogi

1 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Yogi 2020.06.16 06:48:23
@Indriq: persze, de nehogy azt hidd, hogy az oroszok úgy számoltak, hogy az egész csatát ki kellett bírni egy tanknak és a legénységének. Roppant szerencsés volt az a legénység, amely pl. Sztálingrádtól eljutott Berlinig.
Yogi 2020.06.16 06:48:37
@al Dajjal: A háború után, több hadsereg vezetése is feltette ugyanezt a kérdést, így alakultak ki az ún. MBT-k (main battle tank), ami mindhárom szerepben megállta a helyét. Ugyanakkor pl. megmaradtak az önjáró tüzérségek is.
Yogi 2020.06.16 14:31:48
@ZON: az tuti! Viszont a Tigris 88 mm-es ágyúja nem biztos, hogy átütötte volna a spéci döntésű IS-3 frontját, vagy a wok formájú tornyot.
Vajon csak a fantázia szülte Ötvös Csöpi német repülőroncsát, vagy hevernek még ilyenek a vízben, akár ma is?..
Yogi 2020.02.25 16:06:08
@Pierr Kardán: A csaták nem csak szárazföldön, hanem a levegőben is zajlott. 1944 áprilisáig a szövetséges légi hadseregek nem érték el hazánk légterét, vagy ha el is érték volna egyéb megfontolásból nem bombáztak bennünket. Ezt követő időszakban heves harcok zajlottak a magyar légtérben, a Balaton felett főképp, ugyanis az amerikai "légifolyosó" Budapest irányában ott "haladt el" Budapest légvédelmét többek között a veszprémi Puma század látta el, amely odafelé és visszafelé harcolt az amerikai légierővel.
Mi, kissé cinikus szabadelvű polgáriak különös anyagból vagyunk gyúrva. Különcségünk okán - miközben átlátunk rajtuk - értetlenül, hüledezve figyeljük a ballibeket, jobbosokat, a hol nemzethyieskedő, hol baloskodó közpénztolvajokat. Most a Bayert kitüntetése miatt támadó ballib idiótákat nem értjük.…..
Yogi 2016.08.22 09:14:24
@Ballib cenzúrázók réme 18:

1. a kitüntetéshez nem jár pénz.
2. nem Gyurcsány adja, hanem a mindenkori köztársasági elnök nevében az aktuális valaki. A "ballibeknek" akkor dr. Sólyom László adományozta, akit persze a Gyurcsány kormány jelölt köztársasági elnöknek. Ja, mégsem
Kedves olvasók! Eljött az ideje, hogy podcastunk szerkesztése során gyakoroljuk a szerénység erényét, és átadjuk másnak a mikrofont. A mai adásban annak az interjúnak az első részét közöljük le, melyet Szekeres József nyugállományú ezredessel, a magyar páncélos fegyvernem…..
Ha annak idején jobban odafigyelnek arra, miket hordanak össze a nácik a kocsmák mélyén, meg a lapjaikban, meg arra, hogy miről szónokolnak vezéreik, és ha komolyan is veszik a hallottakat, vagy ha többen vették volna a fáradtságot és átrágják magukat Adolf Hitler Mein Kampf című…..
Yogi 2015.06.13 14:05:29
@Shopping: neked ennyi jött le a postból? Próbálom neked összefoglalni ne kelljen bajlódnod a szövegértéssel: jazz+swing=szabadság+német ellenállás. Ezen kívül a táborbeli életről is szól és várj mondok egy meglepőt: nem csak "szegény zsidók" voltak a táborokban. Spórolhattál volna egy pár bit-et ha végig olvasod a cikket.
Újabb devizahiteles törvény - újabb milliárdok Valóságos össztársadalmi válságot okoztak a devizahitelek a 2008-as gazdasági világválságot követően. Az aránytalanul megugró törlesztő részletek, a bankok részéről mindemellett egyoldalúan felemelt kamatok is mind-mind…..
Yogi 2014.09.16 16:01:26
@Pocakos focista: Ne etesd a trollt, nyomja az agitprop dumát, mára ezt kapták. 60 éve a kulákokat és az imperialisták szidták, ma a bankokat, olyan fogalmakkal mint "unortodox és extraprofit"
Ez a 9 éves kislány fejbelőtte az oktatót, mert nem tudta stabilan megtartani az uzit… ..
Yogi 2014.08.29 09:41:53
@Xezs: semmi nem látszik? az utolsó másodpercben látszik, hogy a kislány - ahogy folyamatosan lő - elrántja balra az uzit, az oktató feje felé. A többit képzeld el magad, vagy keress rá az ISIS videókra ha vért akarsz látni.
Az 1970-es évek Amerikájának képeit láthatjátok ma. Az időszak a hanyatlás évtizede volt, amely az olajválsággal kezdődött. Az olajválság a második világháború óta nem tapasztalt gazdasági visszaesést okozott. A munkanélküliség, a sztrájkok mindennaposak voltak. ..
A pénzbedobós parkolás legundorítóbb eleme régóta az, hogy ha nem érsz vissza a verdához az előre megadott és kifizetett idő végére, pofátlanul magas összegre büntetnek. Ugyanúgy sok ezer forintra kúrnak meg, ha kifizetsz három órát, de csúszol 16 percet, mint ha egyáltalán…..
Yogi 2014.07.20 17:40:40
@Istóczy úr: extraprofit?
A 19. századi Magyarországon az emberi beavatkozás alapjaiban változtatta meg a természeti környezetet. Bár a haladásként ünnepelt nagy átalakítást a közvetlenül érintettek nem feltétlenül fogadták örömmel, ember és természet viszonyának változási iránya jó időre eldőlt... (A poszt forrásául…..
Yogi 2014.07.08 16:17:38
@Nűnű: Gondolom, akkoriban teljesen más lehetett, többek között volt tél is, a maga rendes mínuszaival, ami nem igen kedvezett a szúnyogoknak, meg az élősködőknek. Továbbá jóval nagyobb számban lehettek jelen a lápokban a szúnyogok természetes "fogyasztói" is. Plusz bónusz a tigris szúnyog még valóban a trópusokon és a mediterrán éghajlatokon volt jelen, nem mint mostanság Mo.-n.
  A látogatóközpont bejárata a megnyitás előtt - fotó: Wachsler Tamás Komolyan azt hittem rosszul olvasom, mit ír a turizmus.com az Országház tegnap átadott új látogatóközpontjáról. Miután megdicsérik a klasszul kialakított, hiánypótló egységet, rátérnek a cikk felét…..
Yogi 2014.07.02 20:54:52
@telkoe: A 3. pontra reagálnék: 1. buszozás a parlamenthez, majd busz el a picsába, mert nem tud a belvárosban megállni (thx: Rogán), csoportvezető a buszhoz (munkadíj), parkolás a busznak, mert már mindenhol kell fizetni. Arról már nem is beszélve, hogy nem mindig angol-német gulash turisták vannak, a parlamenti fordítás szart sem ér, kell normális tolmács.. folytassam még nagyokos?
Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd reggel még nagyban szidta a kereskedelmi adókat, délután viszont nem nagyon tudott mit mondani arra, amikor az RTL Klub szembesítette vele: 2011-ben ingyenjeggyel nézte végig élőben az X-Faktor döntőjét. Gulyás az M1 reggeli…..
Yogi 2014.06.11 11:44:08
@dr Smittpálelnökúr: egyetértek, de valamit kihagytál: magyar seggbe, magyar lófaszt! Amúgy a kertévék, magyar embereknek adnak munkát, (több ezernek), akik adóznak a jövedelmük után, akik fogyasztanak, amivel további embereknek adnak munkát, akik szintén fizetnek adót és fogyasztanak .. és így tovább. Közgáz 1. óra (mondjuk igaz, hogy ortodox, de hagyjuk). Ha a felső lánc munkanélküli lesz, akkor ők nem fogyasztanak, sőt őket kell eltartani, akkor az általuk meg nem vásárolt termék/szolgáltatás már nem kell, így további munkanélküliség várható és így tovább.. ha beszopatnak egy szektort (legyen most a kertévé, média, reklám), akkor az tovább gyűrűzik máshova is és a beszedett kb. 10 milliárdot költheti az állam segélyekre, vagy kompenzációra (pl.: non-profit hulladék gazdálkodás, az egy kulcsos adóval mindenki jól jár, aki meg nem azt kompenzáljuk..omg)
„Nos, kedves kárpátaljai magyarok, Ez itt Ukrajna! Nem tetszik? Bőrönd-vasútállomás-Budapest! Önállóságot akartok? Kérjetek Magyarországtól egy külön provinciát magatoknak! (...) A magyar itt nem őslakosok. Amikor bejöttek, mi már évszázadok óta itt éltünk.”…..
Ma éjjel fél egykor kezdődik az egyetlen sportesemény, ahol többen nézik a reklámokat, mint magát a mérkőzést. Ha az idei Super Bowl közben szeretnél hirdetni, akkor 4-től egészen 4,5 millió dollárig kell a zsebedbe nyúlnod, és akkor még csak a reklámidőről beszéltünk egy 30…..
Debilkével nem sokan barátkoztak az osztályban. Bandzsa volt, mellé még hülye is, de az arca méretes. Akármit kérdeztek tőle, mindig ugyanazokat a faszságokat szajkózta. Amikor kiállt felelni, már mindenki röhögött, mert betéve tudták, mit fog mondani. Mégis megkapta az ötöst,…..
Yogi 2014.01.30 11:48:04
@Nyekenyóka.: nyilván tankolni sem tankolsz, a kenyérhez való liszted és gabonát is magad termeled meg, de biztos csak kézzel. A kemencédet fával fűtöd, amit kézi baltával vágtál a saját erdődben. Akkor tényleg nem érint az ingadozás. Azért a napokban figyeld majd a MOL árképzését.
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
Yogi 2014.01.28 16:19:46
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Tudva, hogy a politika finanszírozza az én béke menetemet úgy szerkesztek, hogy az aktuális politikának és kormánynak megfeleljek (értsd: benyaljak) az mi?
Yogi 2014.01.29 07:13:49
E@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: a szervilizmust és a kormánypártisagot nem keverném össze. Kormánypárti és civil egyben, és a szovjet-magyar barátság élharcosa.. Aham
Slovensko, do toho! Ukrajna ultrái 2014.01.28 09:23:20
Kik ezek a srácok a kijevi utcákon? Repülő Molotov koktélok, lángoló gumiabroncs barikádok, vasrudak, botok, láncok és maszkos arcok. A nagyszabású, békés demonstrációk összképe megváltozott, a tüntetők kemény ellencsapásokat intéztek a karhatalom felé. A frissen…..
Kevesen tudják, hogy a világhírű gall pestisdoktor és látnok mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Magyarhonnak, és több próféciájában is rendre felbukkan e lángoktól ölelt kis ország képe. Nostradamus szinte mérnöki pontossággal jósolta meg Magyarország részvételét…..
Yogi 2014.01.27 14:45:37
@ingyenebed: Kis barátom ezt nagyon benézted és magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt...LOL Ahogyan többen is javasolták már, mielőtt kommentelnél az adott blogra (teljesen mindegy melyikre), nézd már át, hogy az, miről is szól. Az a link ott rögtön a poszt mellett jobbra, kis is van emelve más színnel a gyengébbek kedvéért.
24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább nyolc halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali…..
Yogi 2014.01.23 14:13:02
@szus: Azért írtam, hogy nagy része :)
@Kukorica József: Szeretném látni, hogy Neked, Te hős forradalmár, mi lenne a reakciód, ha egy tank jönne feléd. Gondolom te két kézzel kaparnád a betont és vinnyogva anyukádat hívnád (hogy melyik édesanyádat, az döntse el mindenki kedvére). Te egyszerűen csak seggfej vagy, semmi több.
Egy január 20-ai cikkel futtat a Blikk egy Indafilmen megjelent alkotást. Az "Orbán Viktor: Hihetetlenül elvert az apám" című cikkükkel fedezték fel újra a nálunk vagy fél éve bemutatott, Orbán Viktorral készült 2013-as mini dokumentumfilmet, melynek a címe: Mi…..
Az a jó az interwebzben, hogy a legkülönösebb becsípődésű emberek találhatnak rá egymásra, hogy fétiseiket rajongásuk tárgyait éltessék. Aztán olykor egészen hasznos kezdeményezések születnek ebből. Ilyen például a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, amely az…..
Yogi 2014.01.10 12:54:06
@Hannibal ante portas: Egyetértek veled, most már csak arra kellene a VEKE válasza, hogy Budára, hogyan vinné át a villamost, mer a mostani lehajtók sem felelnek meg a villamos méreteinek (sem) lsd. Erzsébet híd budai lehajtója akár a Szarvas tér, akár a Rudas fürdő irányába a felső rakpartra. Vagy keresztbe átvinnék a 2x2 sávos "autópálya előtt" a Hegyalja út előtt a Gellérthegynél?