Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manduro

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóink, hosszasan magyarázhatnánk, honnan jött az ötlet, és milyen egyéb ötletek jöttek még, de akkor sosem lenne vége. A lényeg, hogy önök most egy kísérlet szem- illetve inkább fültanúi. Természetes, hogy nekem és a Karottának hiányzik a jó öreg rádiózás, de…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
Manduro 2010.07.29 09:35:26
@Goompah:
Amiket itt felsoroltál (chat, file, router, winchester) mind helyesen leírt idegen szó, amit használunk a hétköznapokban. A user is ilyen, aki találkozik vele biztosan érti is. A gond az én szememben a fonetikus írással van. Mert ugye ha már júzer, akkor ájpad is.
Manduro 2010.07.29 10:05:51
@WoodrowWilson: Igazad van, de abban talán Te is egyetértesz velem, hogy manapság kialakulóban van egy egyfajta "trend" ami gyors ütemben rengeteg új szót, kifejezést épít be a nyelvünkbe amire azért ha nagyon körülnéznénk akkor biztosan találnánk magyar(osabb) kifejezést is. Ez az amit én nem igazán lájkolok! :)