Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blende79

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint új szabály a Wizznél, de még a reptéren se tudnak róla, újra kész kupleráj. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett azt már az utasfelvételi pultnál le kell adni. A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet…..
Kénytelenek vagyunk trilógiává bővíteni az autóbérlés rejtelmeiről szóló poszthalmazt, mert nem könnyű kettőbe se besűríteni azokat az infókat, amelyek alapján ellen lehet állni a szaftos lehúzási próbálkozásoknak. A fapadosok vadkeleti trükközése a jegyárakkal, illetékekkel, meg mindenféle extra…..
Blende79 2017.05.16 23:07:10
@laptop szerviz: Igen, Amerikában Csak az ALAMO. A legkorrektebb és legjobb cég.
A minap volt szerencsénk a Wizz egyik legócskább belső kinézetű gépéhez. A HA-LWA műszakilag bizonyára kifogástalan állapotban van, de már meglehetősen ütött-kopott, toldozott-foltozott. Utóbbi szó szerint.  Ez a gép abból a szériából való, amelyiknél a Wizz tesztelte a Ryanair fantasztikus, és a…..
Továbbra is nagyon dinamikusan áraznak a derék ultra fapadosok, ami azt jelenti, hogy a jegyeik nagyjából fele irreálisan drága, 20 százalékuk simán drága, 20 százalék reálisan árazott és kábé 10 az, ami olcsó, amit érdemes megvenni. Ezekkel viszont szerencsére egészen tuti helyekre repülhetünk,…..
Blende79 2017.04.09 14:42:48
@FlyD: Össze kell kombinálni Lisszabonnal vagy Portóval. Lisszabon vonattal 12 EUR, Porto Ryanair 9 EUR ha épp akciós. Mindkét helyre megy W6.
Ez tényleg a beszarás kategória, ilyet még nem láttunk, hasonlót se nagyon. Éjfél körül feltette a rendszerébe a Wizz Air a foci EB következő magyar meccsére a jegyeket és úgy tűnik, akkora az érdeklődés, hogy azonnal lefagyott a cucc, ha akarnánk, se tudnánk foglalni. Reggeli állapot: a rendszer…..
Blende79 2016.06.23 12:47:09
@Repülős Rozi: Azért a buszon szikkadni 2x24 órát vagy normálisan ágyban aludni nem ugyanaz... Így viszont marad még idő az Airbus gyárra is. Aeroscopia. Meccs előtt vagy után remek program. Nem is drága.
Szép nagy közleményben jelentette be a Ryanair, hogy csökkenti a feladott csomagok díját. Háromszoros hurrá? Nem igazán. Szokás szerint nagyobb a füstje, mint a lángja, keveseket érint és sokkal versenyképesebb sem lett a Ryanair a 15 kilós súlyhatárával. De mégis nőhet a csomagbevételük. A lépést…..
Lassan minden vágyunk teljesül, már ami a budapesti fapados útvonalkínálatot illeti. A Wizz három új célra indít járatot, ezek közül az egyik egy olyan sziget, ami nálunk benne van az európai top 3-ban: a gyönyörű Izland. Persze Ibiza se rossz, Liverpool pedig nyilván vendégmunkásjárat, de…..
Blende79 2016.01.08 15:35:09
@Fillér B. Gusztáv: Itt a perem időszakban nem jó menni szerintem. Vagy a full nyári hónapokban június végén augusztus eleje között. Olyankor van jó idő. Május végén kaptunk ki olyan hófúvást, hogy két napig semerre se. Ráadásul az F utakat is csak 06.15 környékén nyitják meg. Van amit csak 07.01 után. Lehet télen is menni vállalva a rossz időt és sarki fényt vadászni de Izland igazi szépsége rejtve marad. Ez nem az a hely ahol talán kifoghat az ember egy kis jó időt. Itt biztosra kell menni. Ráadásul az olcsó szállások pl edda hotel is inkább nyáron opció.
Tizenegy éves lett a Wizz, s ennek örömére új színt kaptak a gépek, s ami a lényeg, a tavalyihoz hasonló, egyet fizet, kettőt kap akciót hirdetett a cég. A második jegy majdnem ingyen, 2500 forint adminisztrációs díjat kell érte csengetni. Dobjunk el mindent, menjünk foglalni!…..
Blende79 2015.05.19 17:19:50
@Blende79: Ráadásul wizz pontokból.. :) De ez már csak hab a tortán.
  Nem sokkal újraválasztása után, Barack Obama amerikai elnök első külföldi útja Bangkokba vezetett. Thaiföld elég fontos szövetséges ebben a térségben az USA számára, elég csak arra gondolni, hogy a vietnámi háború alatt ez volt a hátország, ennek is köszönhető, hogy…..
Rendszeresen felbukkant a kérdés, hogy mikor lesz már az AirAsiának Budapest – Kuala Lumpur járata. Annak idején Tony Fernandes, AirAsia nagyfőnök több mint egy éves bejelentése nagy örömet aratott az Ázsiába, többek között Thaiföldre készülők között. A friss…..
Melyik az a jegy, ami még egy elírt árúnál is kedvezőbb az utasoknak? Az, amiben hibásak az útvonalra vonatkozó megkötések. A United/Continental utóbbi tagja, szerintem bártan kijelenthető, az utóbbi évek egyik legnagyobb elkúrását hajtotta végre egy márciusi estén, mikor…..
Blende79 2011.07.07 17:49:50
Rendkívül tanulságos videó, hogy miként működik a jetski maffia, amely Thaiföldön főleg Phuketen és Pattayán gyűjti az áldozatait a turisták közül. A képlet rendkívül egyszerű: a homokon heverő nyaralóhoz odalépnek a jetskis bérlést kínáló thaiok, megegyeznek…..
Én ezt a szállást nem ajánlom Önnek – jeleztem korábban, hogy Bangkok Charlie hotelt nem ajánló rovatot indít. Az álláspontomat azonban kicsit módosítom, mert mindenkinek más az ízlése, s lehet, hogy ami éppen nekem nem tetszik, másnak meg éppen vonzó. Úgyhogy maradjunk…..
Épp néhány hete volt szó az akkor éppen feszültebbé váló Thaiföld-Kambodzsa viszonyról, most viszont újra beszélni kell róla, mert a helyzet nem javult, sőt. A hétvégén a thai-khmer határon, Preah Vihear térségében dörögtek a fegyverek, de rendesen. A két ország hadserege…..
Blende79 2011.02.08 22:10:36
@GCsabi: Felesleges az e-visa. A reptéren 5 perc az egész és egy élmény. :)
Meg szebb is az útlevélben. :)))
Blende79 2011.02.08 22:11:32
@Bangkok Charlie: Charlie ez jó hír. Kicsit izgultam én is. mi 26-án indulunk..
Blende79 2011.02.08 22:43:33
@GCsabi: Hmm... ravasz.
Mi anno egyszerűbbnek, olcsóbbnak és gyorsabbnak találtuk Phuketről KL-en keresztül repülővel.
Meg szeretünk is repülni. :)
Bár könnyen előfordulhat, hogy nem az adott légitársaság honlapján kapjuk a legjobb árakat a saját járataikra, értesülni az egyes akciókról mégis onnan a legegyszerűbb. Mint láttuk, nem vagyunk a ferihegyi induláshoz kötve, így érdemes végigböngészni Európa nagy…..
Blende79 2011.02.03 18:00:54
@KennyOMG: Hali. Ha lenne is valóban ennyiért már rég megvettem volna. de végignéztem márc, ápr, máj és egy darab sincs. A legolcsóbb 34e HUF volt. de jellemzőbb a 40-60e kategória. Ez nem túl akciós és nem is 100 EUR.
Blende79 2011.02.03 18:06:39
@KennyOMG: Helyesbítek. most találtam ismételt keresésre. Ápr. 01-04. 26.400.- HUF
Reggel nem dobta fel még. Pedig átpörgettem.
Blende79 2011.02.03 18:10:23
@Blende79: igaz elég lehetetlen időpont.
Oda 23:15 - 02:05
vissza: 05:35 - 06:25

bázzzzzz....
Továbbra sem célom, de... BUD-NYC $355. NYC-MIL $252.  szerk. 12.22: fantasztikus, hogy 2 napnal is tovább élt a cucc, de semmi nem tart örökké. Az Iberia egész nap szenvedett, mostanra teljesen megnyekkentek. Természetesen nem csak NY elérhető, ahogy NY-ból sem csak Milánó.…..
Mindenképpen a nap híre, de lehet, hogy beillik a hónap hírének is. A Thaiföldre utazók és tervezgetők  jelentős részének rendszeres hobbija a repjegyvadászat, hogy kivel és mikor lehet a lehető legkedvezőbb áron eljutni a térségbe. Mondanám azt, hogy olcsón, de erről…..
Szilárd talált egy programot, amely sokaknak hasznára lehet az olcsó, átszállásos  megoldások keresésben. Megosztotta velünk tapasztalatait, (Gdansk 10 euróért mindenki álma :)  de várjuk a rutinos lokosztosok véleményét is :) Ha használható, kéretik nem 5 ezerért…..
Nem kis ijedtséget okoztunk azzal, hogy teljesen magánúton leszerveztük július utolsó hétvégéjét Kochiba, és nem modntuk előre. "Dehát szóljatok, mi segítünk, mident elintézünk!" És tényleg. A szállást meg a repjegyet megoldottuk, de kaptunk sofőrt,…..
Blende79 2010.08.08 18:11:49
@dragonfly84: Pedig ha tudná mekkora elefántrajongó vagy... :)
Éjszakai vonattal Keralának veszem az irányt. Többiek el a repülővel. Telefon. „Képzeld, Geri, tök jól nézel ki ezen a képen, de mégsem engednek fel vele a repülőre”. Oó, gyors taxi, útlevélvisszacsere.Irány a híres goai vasútállomás. Az utolsó 20 km-t egyirányú,…..
Ha én próbálnám meg összefoglalni Goát, az min 3 A4es oldal lenne, így inkább újra „Vengégművész” tudósít és persze kommentál kicsit… Kezdetnek annyit, hogy péntek du sikerült végre elindulni Goára, és 6 körül megérkezni a taxisokkal ellepett…..