Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakuc

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
kakuc 2019.01.29 18:40:20
@bron32: Kedves bron32! Hát elég érdekes dolgokat írsz, de lehet, hogy csak szerencsétlen módon fejezed ki magad, és mi mindannyian félreértünk. Elmúltam 51 éves, már a gimiben ment a jó öreg Commodore "go to" szinten, aztán fősulin már kicsit jobban is megnéztük, mi is a számítógép, a munkahelyemen pedig már alapból azt használtuk, 1989-90-et írunk ekkor. Azóta ahány helyen megfordultam, annyi programot tanultam meg, mert ugyan a word, excel, és ppt is valami, de ugye a világ nem állt ott meg. Tehát bizony egy 51 éves őskövület már roppant mód megszokta, hogy pillanatok alatt tanuljon meg mindenféle ügyviteli, ügyfélkezelési, stb. cuccot kezelni, sokszor "csak úgy" magától, adott esetben tesztelni, sőt hibajavítást javasolni is szokott, mert khöm, "agile" jelszóval kidobtak egy félkész cuccot, amit szerencsétlen felhasználó élőben tesztel. Ennél már csak az a jobb, amikor én a felhasználó mondom el a programozónak, akit épp felvettek kb. zéró tapasztalattal, hogy melyik háttérben futó dolgokat nézze már meg, mert belenyúlt a progiba egy helyen, és az elromlott másik 3 helyen. Ennyit a tanulásról és rugalmasságról. Ami a szerencsétlen okostelefont illeti, az idén sikerült járnom egy T betűs üzletben, ahol is iszonyat boldog lettem. Én, az immár 51 éves őskövület és a saját bevallása szerint 48 éves T betűs ügyfeles nagy szemekkel végignéztük, ahogy a 20 éves ifjú hölgy konkrétan semmit, de abszolút semmit nem tudott a saját okostelefonjáról, anyucit kellett felhívnia. Nem vicc. Tehát, valóban bizonyára gyorsan nyomkodta.... de ez volt az ÖSSZES tudása. Te komolyan vele szeretnél dolgozni, tuti? Mi van, ha ott kell nála kezdeni, hogy hogyan is kell értelmezni egy szöveget ?..... (amúgy eszem megáll komolyan)
Néhány hetes kényszerpihenő és az ígérettel ellentétben egy hetes csúszással ugyan, de ünnepélyes keretek között végre újra kinyitott az uszoda. Az üzemeltető-váltás 2012-ben jelentős többletkiadást jelent Pesterzsébet Önkormányzatának ugyanis az átadás utáni…..
kakuc 2012.09.27 22:46:20
@Mach Péter: Kedves Péter! Köszönöm a gyors választ, azóta már csak 1 esetleg 2 sávra szűkült a nagymedencében a beosztás azoknak, akik nem tudnak hajnalban járni
(www.esmtkuszoda-pesterzsebet.hu/index.php/palyabeosztas)
Hozzáteszem, ha a mostani változás azzal jár, hogy már nem harmadolnak, akkor az akár előrelépésnek is tekinthető, de azért mi úsztunk már "egy sáv szabad" üzemmódban és elég "érdekes" volt. Tekintve, hogy lassan minden komolyabban úszó felnőtt és idős ember elszokik innen, ha mi kitartunk, akkor még a végén beférünk ;) abba az egybe is, ezért meglátjuk, mivé fejlődik a dolog. De visszagondolva, hogy hányan jártak (és elfértek!)...hát nem tudom. A gyerekek, akik itt megtanulnak úszni, később abbahagyják majd helyhiány miatt vagy keresnek más helyet más kerületben..(mert ugye ők sem fognak beférni)? A kérdés szónoki, valahol nagyon szomorú, hogy egy állítólag "vizes" országban nem lehet normálisan úszni, mert az uszodákba az egyesületek járnak...a lábáztató termál pedig nem úszásra való...de ez már túlmutat egy kerület gondján. Apropó, az LMP esetleg nem akarja felvetni, hogy a fociba ölt sok pénz helyett esetleg a széles közönségnek kellene uszodát építeni, ahova viszont egyesület nem mehet...? Fórumokon keresgélve sokan panaszkodnak, hogy úsznának, de nincs hol (nem férnek be, kicsi és zsúfolt, tehát "csak" úszni nem lehet, stb.)
A mai posztban Budapest és Tel-Aviv közt ingázunk, azaz folytatjuk Éva történetét (aki nem olvasta volna az első részt, itt pótolhatja). Kiderül, miért tér vissza valaki Magyarországra Izraelből, miként az is, miért megy el újra. Nem minden tanulság nélkül való történet…..
kakuc 2012.09.14 13:34:38
@bpetya75: Igen, a sírás hangosabb illetve mellé a sok jó autó/tömeg a bevásárlóközpontokban látványosabb :) ha már az ilyen általánosításoknál tartunk. Szerencsére a környezetemben nem megy nagyban ez a "ráhúzásosdi", sok ember munkáját elismerik. Én kifejezetten Éva élethelyzetére utaltam, nevezetesen, hogy próbált valami javítani dolgokon, formálni mások véleményét?, látásmódját?, elérni a saját területén változásokat.
kakuc 2012.09.14 13:54:23
@Tibi76: Igen, a life long learning az is jó téma, bár kicsit off topic. Engem is frusztrál, hogy hiába nézek ki jó kis szakmai találkozókat, 1-2 napos tréninget, horribilis árak vannak, munkahelyekre szabva. De ha engem a munkahelyem nem küld és nem tudok ilyen vagyonokat erre szánni? Az intézményesített oktatás (OKJ kizárva) még gázabb, pedig én dolgozom és nem minimálbért keresek.
Az is jó lenne, ha a munkáltatók "feje" megváltozna (és itt hiányolom a HR szakma "hangos" összefogását de nagyon-nagyon-nagyon...hátha HR-esek is vannak itt :) ) és nem azzal szembesülne valaki, aki mondjuk tanul és elmúlt 35-40, hogy a sok pénz "ki van dobva", mert bizonyos kor felett a kutyát nem érdekli, hogy ő mit tanult, sőt gyakran hátrány, mert "túlképzett". Ahh... na legyünk pozitívabbak :)
kakuc 2012.09.14 17:12:10
@Ahmet: Nem is teszem, sőt, nagyon tisztelem, hogy ilyen aktívan él, le a kalappal. Én csak utaltam rá, hogy aki marad, az nem mind lusta, tehetetlen, magáért/másokért tenni nem akaró, stb., kicsit volt egy ilyen hangulata a posztnak.
Amúgy én csak örülnék neki, ha valaki jönne valami "csodajavaslattal" arról, hogyan lehetne változtatni extra gyorsan az itthon uralkodó állapotok ellen , én magam azt gondolom, teljes generációváltás kell (mert néhány fecske nem elég, felfalják....) viszont az új generációt is a mostani neveli...szóval...ajaj...nem tudom.