Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Répa89

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Az új Nemzeti Alaptantervről szóló korábbi írásunkban azt mutattuk be, hogy a hoffmanni koncepció alapvetően megy szembe a nemzetközi példákkal, valamint bizonyos elemeiben egyértelműen a 80-as évek gyakorlatát hozza vissza.  Mindazonáltal igen meglepő, hogy az alaptanterv…..
Répa89 2012.05.04 16:05:54
@Sadist: ez jó:) nagyon:) jót nevettem:) köszi!
Erich Fromm 1976-ban írta meg To Have or To Be? című könyvét. Ebben többek között arról értekezik, hogy hatott az emberiségre az ipari forradalom után kialakult világrend, és az, amikor kezdett kiderülni, hogy az általános jólét (az egyenlőség, az ingyenes közoktatás,…..
Répa89 2012.05.04 08:32:06
@midnight coder: Ez azért rajtunk is múlik. A belső tartás azért fontos, mert nem omlasz össze, ha kirúgnak. Az emberi elme kreatív, mindenkié, ezt többnyire sikeren "kiverik" belőle, a Waldorf pedagógia meg támogatja. A alkalmazkodáshoz kell kreativitás és belső tartás. Ez kell az általad oly sokszor emlegetett túléléshez ld evolúció, alkalmazkodás a kulcsszó ott is:)
Répa89 2012.05.04 08:56:31
@Terézágyú: Én azt gondolom, hogy annyi hatás ér bennünket akárcsak 1 nap alatt, hogy érdemes arra odafigyelni, hogy gyógyuljunk belőle, maradjunk meg önmagunknak.
Munkahelyi problémák nagy része abból fakad, hogy a emberek neheze ismerik fel, hogy a másik gondolkodása milyen alapon működik, humorral meg sok mindent lehet oldani. http://www.szemelyiségkalauz.hu oldalon sokat lehet tanulni arról, hogy mire érdemes odafigyelni munkatársainknál.
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök!…..
Répa89 2012.04.05 08:48:00
@kamasuka: Nézd meg a horvát történelemkönyveket. A magar orrdalom egyik nagy tette volt, hogy gyorsan maga ellen fordította a nemzetiségeke. Tudod ez a Kárpát-medence, melyben nem közös történelem van, hanem egyes országok történelme, melyekről semmi ismeret nincs. XIV. Lajos ismertsége nagyobb, mint bármely horvát vezetőé. Németek, franciák megugrották aközös történelem megírást, Kárpát-medence még nem. a magyar történelemszemléket úgyis az, mindenki más hibás, csak mi nem. ezzel így nehéz lesz megérteni másokat, nem is megy nagyon, s az eredménye önmagukért beszélnek, gyönyörű, virágzó ország,szerető szomszéd államokkal, ahol minden rendben van. Csak így tovább!
Répa89 2012.04.05 10:11:53
J@kamasuka: Ja nem lenne konnyu, Kossuth ugy forrasat este tudom elkuldeni. Mindenesetre nem szeretnek 2020-ban ugy elni, hogy eppen 6 orszagnak uzent hadat kis hazank, a 100 eves evfordulo unneplesere. A baj csak annyi, hogy latok erre eselyt, es ez nem jo.
Dr. Következményeknélküli Pál kínos találkozása a valósággal még csak ezután fog megtörténni. A reakciókból azt látni, hogy a kormányoldal legfelsőbb vezetése simán abban a hitben él, hogy el lehet kenni Schmitt Pál kirobbant plágium botrányát, majd valahogy elmismásolják…..
Répa89 2012.03.28 18:20:13
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: a tanulság, ha sikkasztasz, adót csalsz, hamisítasz, lopsz, rabolsz, ölsz, akkor fel vagy mostantól mentve, mert téged nem tájékoztattak arról, hogy ez bűn. Ergo a törvény nem ismerete felment a törvény alól. Teljes amnesztiát minden börtönben ülőnek! gyorshajtás esetén például lehetne érvelni azzal, hogy Téged nem tájékoztattak arról, hogy az hiba, ha gyorsabban mész. Szerintem ennek van jó oldala is, használjuk ki!
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
Répa89 2011.12.12 21:07:23
@VUVUZELLANÉNI: nem fogják az utcán leváltani, homo kadaricus alkalmazkodik ehhez is, most ezt dobta a gép, olyan magasan van már az ingerküszöbe a népnek, hogy ihaj, teljes apátia - január 1-jétől akár királyság is lehetnénk, tökmindegy, visszaállíthatjuk a nemességet stb
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi 10 évben sajnos nagyon sokat voltam a Károlyi Kórházban öreg Édesanyámmal, és szintén öreg Papánkkal. Csak rossz és nagyon rossz tapasztalataim vannak.   Két eset a sokból: Papa rákos beteg volt. Be kellett vinni vese katétert ültettek…..
Répa89 2011.12.03 18:08:53
@nyikk: Mi is ezt csináltuk anyósommal, otthonápolás - Máltai Szeretetszolgálat rengeteget segített - kaptunk ápolási ágyat, szobawécét, fürdetőszéket. nyakig eladósodtunk - ápolónőket fizettünk, 2 hónap volt, egy ember életének utolsó 2 hónapja és otthonában halt meg nem egyedül. Minden kórházban - Korányiban, MÁV Kórházban rendkívül kedvesek voltak,1-1 délelőttre vittük oda - magánmentővel (nem tudott már ülni)kemoterápiás kezelésre. Más: Pld Bethesda Kórházról csak szuperlatívuszokban lehet írni, nővérek, orvosok mosolyognak:)
Összeállítottam 4 kérdést arról, hogy mennyire mosták át a zemberek józan ítélőképességét, racionális várakozásait a jelenlegi hatalom eddigi cselekedetei, kommunikációja. — Önt egy közúti ellenőrzésen gyorshajtásért helyszíni bírsággal sújtják. Tudomására…..
Répa89 2011.11.27 22:28:47
@sfi: szerintem nem egyforma, a közintézményekből való kirúgás pld egyértelműen pártszimpátia alapon történik, az elmúlt 8 év nem akart ilyen szinten beavatkozni a magánszférába, most ők ott vannak, abban is biztos vagyok, ha gyorshajtásért elzárás lesz, ott sem fideszfanok lesznek túlsúlyban nekik ez elengedik, gyerekeid elzárása is zen az alapon fog történni, ha fidesz törzsszavazó vagy, az védelmet ad, ha nem, akkor nincs ilyen
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Répa89 2011.11.25 15:07:50
@messi-asz: ez így van, de internetezők között is van olyan természetesen, aki tökéletesen egyet ért Orbánnal, Matolcsyval, pont a magasabb jövedelműek között van támogatottság, hiszen nekik kedvezett. A probléma csak annyi, hogy ők kevesen vannak, egyre kevesebben.
egyébiránt még igaz is lehet az összeesküvés, Európa jelenlegi helyzetében nem engedheti egy nyíltan vagy burkoltan antiszemita kormány szabad mozgásterét. Mo-ról annyit tudnak, hogy II. vh-ban No. szüövetségese volt, és sok zsidó lett holocaust áldoza. Ezt Mo-n kivül mindenki tudja, Dörner-ügy sokat rontott ezen a helyzeten, pesti legenda szerint Jobbik gy adta áldását főváros finanszírozására. Főváros így finanszírozhatóvá vált, az ország most nem.
Répa89 2011.11.25 15:41:48
@messi-asz: miért ne lenne nekik jó, pénzük már nem itt van. Tökéletesen közömbös nekik, ők az gondolják, hogy a fontos szabadságharc újabb állomása, direkt leminősítés, hogy IMF pozíciója jobb legyen. Ezekből táplálkozik a kormány. Szerintem meg arról van szó, hogy IMF, EU nem engedi tovább OV-t, számukra nem tud már hitelesen megjelenni, ezért lenne jó, ha az ellenzék kivételesen felülemelkedne saját magán:) és gondolkozna egy szakértői kormány felállításán, mielőtt küldenek valaki. Mindenesetre az új alkotmányt nem szabadna életbe léptetni. Új alkotmányozási folyamatra van szükség.
Eldőlt, hogy mi lesz a magyar oktatás közeljövője. Hosszabb távot azért nem lehet jósolni, mert már elég reform-hátraarcot láttunk két évtized alatt. A rendelkezésekről készített és komoly iskolabezárásokkal, pedagóguselbocsátással számoló hatástanulmányokról Hoffmann…..
„Ahogy bejelentkezve intéztem a dolgomat, rámírt egy pasi, nyilván azt hitte, hogy a feleségem online” - a férj gyanútlanul lép be (felesége kérésére) az asszony levelezésébe, nem számítva arra, hogy megtalálja egy másik pasival folytatott pornó-chatelését. A férj…..
Néha napján én is járok azon az úton, ahol a mai poszt beküldője, Réka. A kerékpárosokkal ugyan még nem volt bajom, annyira sosem volt szűk az út hosszabb szakaszon, hogy ne lehetett volna bármelyiküket rövid időn belül megelőzni. Ellenben eszetlen autóstársaim simán…..
Répa89 2011.10.01 07:03:00
@"streetfighter": az előzgetéssel nekem nincs gondom, a veszélyes előzéssel igen. s lehet vitatkozni, aki jobb autóban ül, tapasztaltabb vezető, az jobban belátja-e nem belátható útkanyarulatot vagy nem látja be jobban, de tényszerűen nem lája be jobban, mert bármilyen autó, bármilyen vezető sem látja be a be nem látható útkanyarulatot. s az igen zavaró volt a kommentekben, hogy ez tökéletesen figyelmen kívül maradt, hozzáeteszem azokban a halálos balesetekben, melyek ott történtek ilyen előzések miatt, sokak szerint bűnös az is,akit előztek,mert lassan ment, bá ő szabálykövető volt, mert nem előzött be nem látható útkanyarulatban, illetve akik belehaltak általában, azok a vétlen szembejövők voltak. tehát, ha most a posztban jelzett esetben az audi nem tudott volna gyorsan visszaugrani és csattant volna a szembejövővel, sokak szerint én is hibás lennék, mert miért nem mentem gyorsabban, gyorsabban csak akkor tudtam volna menni, ha én előzők a beláthatatlan útkanyarulatban s én csattanok esetleg.úgyhogy érdemes lenne szem előtt tartani a KRESZT mindenkinek az ilyen balesetek kivédésére.
Répa89 2011.10.01 08:47:52
@"streetfighter": Én is mindenkinek az kívánom, hogy ne találkozzon olyannal, aki be nem látható útkanyarulatban előz! Bízom benne, hogy az említett 6 km-t meg lehet úgy tenni, hogy abba ne sérüljön, ne haljon meg senki.
S nyilván nem az egyetlen ilyen útszakasz kis országunkban:)
Jó közlekedést!
Répa89 2011.10.03 10:55:10
@Tomi Sporleder: nincs matricám hátul, és szerencsére nincs annyi gyerekünk, ahányszor az uram nemzőképes:) és nem érzem hülyegyereknek a gyerekeimet, megköszönném, ha ismeretlenül Te sem hülyegyerekeznéd őket, ha találkozol velük, és ez a véleményed, az rendben van. Nehezen megy a dolog, de ez egy nem belátható útkanyarulatban történt, ahol mögöttem kis követési távolsággal közlekedő Audi kiugrott, de miután nem be láthatóan jöttek szembe visszaugrott. Erre írtam, hogy tök értelmetlen, szabályellenes, veszélyes manőver volt. Az meg sajnos egy ösztön is, hogy az ember félti a gyerekeit, nyilván majd lesz olyan világ, amikor ez a ösztön már nem létezik, de mondjuk én azt már nem élem meg.
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
Répa89 2011.05.17 19:45:55
@Jacques de Molay: igen, de a lakásbérlés mobil, azaz, ha roszabbul megy, költözhetsz kisebbe, és kisebb a bérleti díj. most láttam olyan családot, akinek rosszabbul megy, törlesztőrészlet változatlan, az egész lakás az ingatlanárak csökkenése miatt már nem ér annyit sem, mint a hátralévő törlesztés, ebbe a csapdahelyzetbe albérlőként nem kerülhetsz. az ingatlan holt tőke, nem lehet mozgatni nagyon.
Répa89 2011.05.17 19:48:07
@Born to be wild: Tökéletesen igaz
Répa89 2011.05.17 19:51:26
@Born to be wild: @Jacques de Molay: Igen, de azt is nézni kell, hogy nem volt más alternatíva, konkrétan be lett hajszolva a magyar nép, a nagy magyar álomba, mindenkinek ingatlantulajdont!
Piaci alapú bérlakásrendszert kellene kidolgozni, ösztönözni a lakástulajdonosokat, normális, számonkérherő szerződéses viszonyokat, ez kellene nem új alkotmány, meg fogorvosturizmus, meg kérdezgetés 800 millióért
 Mára demokratikus hatalommonopólium jött létre Magyarországon. Van ilyen? Hiszen a demokrácia lényege éppen az, hogy nem monopolizálható a hatalom.Valóban: ott, ahol a demokrácia gyökerei maguktól, hosszú-hosszú évszázadok alatt jöttek létre, igen kicsi az esély manapság…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Répa89 2010.10.27 08:34:52
@kodó tamás: Államosítás gyorsan is mehet, volt már rá példa, majd minden családnak van története az 50-es évekről, nem volt az olyan régen.
Fasizmusban pedig rend van, ez tény. Van egy erős állam, van erős bürokrácia - ennek látjuk kiépülését most. Ezt pedig finanszírozni kell. Ez is tapasztaljuk. Mindenkinek egyéni döntése szerintem, hogy mit csinál, el is mehet, köthet kompromisszumokat, és válhat belőle rendszerhívő.
Michael Knight Hadüzenet 2010.09.04 00:48:00
Nincs más hátra, mint előre, ez ugyanis vért kíván! Pali bácsinak a reggeli tejeskávéja és mazsoláskuglófja, meg persze az elmaradhatatlan vaníliás karikája után mindezért hadat kell üzennie Svédországnak. Mert mi a casus belli, ha nem ez?! Szeretett vezetőnk ábrázatja…..
Csatlakozás   Kedves MHT! A helyzet, amiről kérdezni szeretnék nem vet fel jogi aggályokat, elsősorban lelki természetű. Tudom, hogy egy vérbeli hr-snek az ilyen jellegű problémákra is megoldást kell kínálnia, de nem tudom, hogy a ti stábotokban van-e olyan aki a munkajogi…..
Répa89 2010.08.08 18:12:34
@élesztő: Szia! Vegyük fel valahogy a kapcsolatot munkaügyben. emailcímem:hreka@vnet.hu
Ha az út szélén egy robogó van eldöntve letámasztva, mellette pedig a fűben fekszik a gazdája, akkor normális esetben gyanúsnak kellene lennie, hogy minden oké-e vele. Abdul elmondása szerint viszont az autósok rá se hederítettek, ha mégis, akkor a bámészkodáson kívül mást nem…..
Nem nagyon hatja meg a vezetés közben telefonálókat, hogy ezért büntetés járhat, mert kicsi a lebukás esélye. Pedig veszélyes is lehet a dolog, mint ahogy Réka újdönsült kedvence is kacsázott össze-vissza majdnem balesetet is okozva, ráadásul amikor dudaszót kapott jutalmul a…..