Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rókarege

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyári Gábor Vélemény Február 9-én volt Horthy Miklós halálának 60. évfordulója. Bár a XX. század még annyira élénken él a magyar társadalom emlékezetében, hogy igen nehéz Horthy szerepét megítélni, az vitathatatlan, hogy közel negyedszázados kormányzósága miatt a…..
A klasszikus krimi kifejezésről nekem a szivarfüstbe burkolózó, viharszürke ballonkabátos detektív arca ugrik be először. Hiába láttam több tucatszor az összes esetét, a mai napig ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel tudok rácsodálkozni a különc, de végtelenül szerethető nyomozó körmönfont módszereire.…..
fáymiklós Mérhetetlen 2017.01.11 08:20:33
Szeretném még a látszatát is elkerülni, hogy ez valami leleplező hevületű poszt volna. Szó sincs róla. Csak egy kicsit nehezen értem meg, hogy kulturális hírek gyanánt miért azt a hülyeséget szajkózza a rádió meg a különféle internetes oldalak, hogy "négy magyar művész is a legkeresettebb klasszikus…..
rókarege 2017.01.11 12:50:07
Kevés ember van a történelemben, akiről olyan nehéz lenne megmondani, hogy több ember életét mentette-e meg, mint amennyi haláláért felelhet, mint Fritz Haberről. Amikor karrierje váratlan fordulatot vett, mert önként a hadiipar felé fordult, még nem tudhatta, hogy az egyik, általa kifejlesztett…..
fáymiklós Videócska 2017.01.09 01:40:49
Azt kérdi blogjában a klasszikus zene mérges embere, Norman Lebrecht, hogy vajon melyik zseni gondolta azt a Deutsche Grammophonnál, hogy egy ilyen video segíthet egy lemez eladásában. A video pedig ez volna:  Egy percre, persze, arra gondolok, hogy ha Mr Lebrecht megtanulna három mondatot…..
rókarege 2017.01.09 09:51:09
Ez a kérdés sokszor felmerül bennem, és számtalan helyen és közegben feltettem már. Mindig más válaszokat kapok, de vannak ismétlődő motívumok. Néha nincs türelmem a dologhoz, de legtöbbször belemegyek az érdemi vitába, és az esetek több mint felében sikerül valamilyen konszenzusra jutnunk. Egy…..
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
rókarege 2016.06.10 08:07:17
[Supernatural Movies] Ponyvaregény 2015.11.14 20:00:00
„Ponyva: 1 - Lenből, kenderből szőtt erős, durva vászon. 2 – Olcsó eszközökkel hatásra törekvő, selejtes értékű prózai mű.” …amiből végül Quentin Tarantino megalkotta élete főművét, valamint minden idők egyik legjobb filmjét, a Ponyvaregényt. Noha a filmet tényleg…..
Makeup Blog Új sport: kettlebell 2012.05.27 10:00:00
Több, mint egy éve járok spinningre és nagyon szeretem. Az első három hónapban fogytam is vele 10 kilót minden különösebb erőfeszítés nélkül. Úgy voltam vele, hogy végre van olyan sport, amit rendszeresen csinálok, és bőven többet teszek magamért, mint korábban bármikor. Az…..
  Nem akarja bebizonyítani senkinek Isten létét, mivel nem arra kapott meghívást. Pál Feri hetente majd' ezer érdeklődőnek ad elő a Millenárison emberi kapcsolatokról, barátságról, szerelemről, családról és Istenről. Rámutat, hogy ma már újra egyre…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) írását olvashatják.     Bár személyes ízlésemtől fényévekre áll, tiszteletben tudom tartani, hogy egy kereszténydemokrata pártvezető a…..
A bejegyzés előzménye: augusztus 9-én volt Fricsay Ferenc születésének az évfordulója. A YouTube mellett más forrásokban is keresgéltem, ekkor akadtam rá az http://okovacs.hu/ oldalra, pontosabban a Fricsay Ferenc emlékezete linkre. Felvettem a kapcsolatot Ókovács Szilveszterrel, az…..
A német kajakos hölgyek "tiszteletére" rossz dalverziót játszottak le a szervezők. Hatalmas a botrány. A német Anne Knorr és Deborah Niche valószínűleg egy életre megtanulta Szeged nevét, de talán…..
A ScienceDaily beszámolt arról, hogy egy kutatónő  - felettébb kényelmes módon - nem saját szemével leste a tesztalanyokat és öntötte magába a koffeint, hanem átnézett 111 eddigi kutatást, és minden eddiginél alaposabb konklúzóval jött elő sportolásügyileg. Nevezetesen,…..
addict Egy egészséges drog 2011.07.26 09:00:00
Vajon mi lehet az a valami, ami a központi idegrendszerre és a testre hatva megváltoztatja annak működését, funkcióját, hiánya pedig elvonási tünetekkel jár? A futás. Legalábbis ez lett a központi gondolata a brazil Nike legújabb reklámfilmjének, amiben úgy mutatják be a…..
Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály a jámbor, törvénytisztelő polgár mintapéldánya mindaddig, amíg utol nem éri őt egy mondhatni szokványos és hétköznapi igazságtalanság. Talán még ez se okozna súlyos törést, inkább a folytatás okoz, mert emberünk a fejébe…..
A Magyar Televízió információink szerint augusztus elsejétől vezeti be fokozatosan az új műsorrendet, amely hatékonyan tudja képviselni a kétharmados csendes forradalom eszmeiségét. Ennek jegyében információi k szerint megszűnik a Kultúrház, és egy új kulturális műsort kínál…..
rókarege 2010.07.30 16:21:31
@Quentin vagyok, Montargis-ból: A középszerű Veiszer számomra teljesen értehetelen okból a Prima Primissima-jelöltek közt van. Csak tudnám ki nyomja ennyire ezt a libát...