Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PCiprian

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Off ist in” – ez most a nyár egyik slágertémája Németországban: két újságíró egymástól függetlenül öt héten, illetve fél éven keresztül vállalta, hogy sem internetközelbe, sem a mobiltelefon közelébe nem mennek. Az elején kicsit szenvedtek, aztán…..
PCiprian 2010.07.28 12:16:55
Köszhasznú bejelentés!

Az Internetstop Nemzetközi Közhasznú Alapítvány bejegyzése 2010. július 20-án jogerőre emelkedett!

Alapítványunk célja:

"Felelős Internet használat rendszerszemléletű támogatása, az Internet függőséget fókuszba állítva

Napjaink legnagyobb technológiai vívmánya, az Internetnek a hatása az emberi civilizációra, minden aspektusban óriási. Az egyénekre, a nemzetek-társadalmakra, az országokra és államszövetségekre, a tudományra, a gazdaságra és a kultúrára gyakorolt hatása hatalmas, eddig az emberi történelemben a legnagyobb mértékű.
Alapítónk, az Internet használatával kapcsolatos alapösszefüggéseket és egyéni érintettségét megértve, a témában laikusként hozta létre az Alapítványt és annak szakértői kuratóriumát, hogy a felelős, kiegyensúlyozott és fenntartható Internet használatért közösen cselekedjenek.
Az Internetstop Nemzetközi Közhasznú Alapítvány legfőbb feladatai közé sorolhatók azok a kutatások, elemzések, publikációk, események és programok, együttműködések és tartalmak megvalósítása, mely a felelős, kiegyensúlyozott és fenntartható Internet használat irányába mutatnak.
Mivel az emberi élet minden alapvető aspektusát befolyásolja az Internet, a legszélesebb körben, rendszerszemlélettel és holisztikus megközelítéssel valósítja meg célkitűzéseit az alapítvány.
Az Internet és környezetének regularizációja, szabályozása elengedhetetlen és alapítványi cél is egyúttal, mivel az óriási előnyök mellett – Samuel Eisenstadt paradoxonának megfelelően – hatalmas veszélyeket rejt magába a használata.
Alapítványunk ezért elkötelezett a felelős, kiegyensúlyozott és fenntartható Internet használat mellett, mely az egyén és az egész emberi civilizáció érdeke is.
Különös tekintettel van az alapítvány a függőséget, addikciót okozó Internet használat iránt, mely veszély deklarálását és kutatását és hatásainak kezelését és ellensúlyozását működése során ugyancsak a fókuszba állítja.
Mindennek érdekében az alapítvány felhívja a társadalom és az egyén figyelmét a veszélyekre és „jó utakat”, megoldásokat javasol és kínál, illetve a már függésben lévők számára kíván támogatást nyújtani, hogy az Internet okozta addikció megoldásához támogatást kapjanak."

Amennyiben a kedves témára reagálókat érdekli az alapítványunk itthon, vagy külhonban, kérem keressen bizalommal!

Szép internetes napot!

Pék Ciprian
ciprian.pek@gmail.com