Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamil Tigris

20 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csernobil - ha ezt halljuk, nem az a dinamikusan fejlődő, korszerű, erős iparú, nagy népességű város jut az eszünkbe, ami egykor ez a település volt... és ez teljesen érthető: a név az emberi hanyagság, nemtörődömség, sőt, nyerészkedés, és a katasztrófa szinonimája lett a…..
Tinerhir, Marokko - 2008-01-17 10:51:13Jo reggelt! Tinerhir festoi varosabol koszontelek benneteket, kedves olvasok. A gepeles kicsit nehezen ,egy, mert a helyi Internet cafeban a billentyuzt kisse osszevissza (qwerty helyett azerty, MINDEN gomb rossz helyen). Bocs, ha bizonytalansagban hagytun,k…..
Udv a varazslatos francia autopalyakrol!A blogot Akos fogja szerkeszteni az ut soran, de egyelore nagyon zombi, mivel 2 napja jott vissza az indiai riksafutamrol.Addig is olvasgassatok szepen a hetesbusz.hu cimoldalan a friss hireket. Ha Akosunk magahoz ter, majd biztosan kuldi az erdekfeszito…..
Izgalmasnak tűnik. Pont jókor fogunk odaérni, ha sikerül. Szállásunk még nincs, a fesztivál idején nem is szokott lenni. Ígéretünk van a fesztivál szervezőitől, hogy egy hajón a Niger folyón tudunk lakni. Meglátjuk. Ízelítő a fesztivál hangulatából: ..
Elmarad a 2008-as Párizs-(ehh... már az sem) Dakar Rali.Aki tudja mennyi idő, munka és pénz egy csapatot és egy versenyautót összerakni, az tudja, milyen oltári méreg (és anyagi veszteség!) az, ha az utolsó pillanatban történik ilyen. Dehát ez van, a pakliban nyilván ez is benne…..
A legdrágább jármű, amely valaha elindult Budapestről Bamako felé. A BKV-kékre festett innovatív Volvo-terepjáróbuszba megpróbáltak mindent besúvasztani, amire szükség lehet Afrikában. És 117-tel megy...
Hadd osszak meg a technikai adatoktól fáradt olvasóinkkal egy marokkói receptet, amit egy szakácskönyvben találtam évekkel ezelőtt, és most ismét elővettem, mert kíváncsi voltam pontosan hogy is volt az ott leírva. Csapatunk erősen gondolkodik azon, hogy az út során elkészíti a…..
Mai Ikarus-szal kapcsolatos (szomorú) hír az Indexen.Buszkedvelőknek kötelező.KattAzért mi még Afrikába elvisszük a hírnevet...
Hetes busz Bamakoba Második emelet 2007.12.07 17:44:00
Na, ha egy dolog tutira kész a buszon, az a tetőterasz. Szerintem nagyon király.Jön egy pár kivételesen szarul sikerült fotó (én nem is tudom, mit állítgattam el a gépen.) Azért látható, mi van ott fent.Itt lehet lemenni. Meg fel is. Illetve lemenni lehet másképp is, de itt…..
Ez az idézet jutott eszembe amikor lenéztem az utastérből a motortérbe és mormogásokat hallottam lentről. Meg fényeket láttam.           Az idézet pontos eredete homályos, de emlékeim szerint évekig szállóige volt. Most…..
Azoknak, akiket érdekel a technika, a "mi hogy működik" (nekem speciel az a lényeg, hogy víz jöjjön a zuhanyból és a csapból :) - a vízellátó rendszerünk képekben.A buszon 2 db, egyenként 100 literes víztartály található. Az egyik egy baloldali "dobozban", a…..
Hamarosan elkészül a buszunk!Tegnap reggel ismét Fehérváron jártunk busznézőben. No és leszállítottunk két méretes hűtöszekrényt plusz a két parti hangfalat. A hűtők az utolsó nagyobb egységek, amiket le kellett vinnünk a többi intallálásra váró dolog már kisebb és…..
Tegnap délután a Rádió Q vendégei voltunk, ahol beszámoltunk a hallgatóknak a Hetes busz projektről, céljairól és arról, hogy egyáltalán miért megyünk mi csuklós busszal Afrikába.A stúdiótól elkérjük az interjút MP3 változatban és hamarosan feltesszük a honlapra. Az eddigi…..
Sziasztok!Némi update a buszról, hisz sokan remegve várják az új híreket...Hétfőn voltunk ismét Fehérváron, megtekintettük a monstrumot. Az átalakítás szépen halad, bár külső szemlélő csak óriási kuplerájt lát, de mi tudjuk, a munka a felszín (alváz) alatt zajlik! Ahogy a…..
Ebben a 21 éves Ikarusban még nincs százezer kilométer! Ákos kipróbálja az üléspozíciót. A sofõröknek úri dolga lesz, mert vadiúj légrugós szuperkomfortos kifordítható megaülést kapnak. Nemsokára azt is beszerelik, majd jön fotó. ..
Hetes busz Bamakoba Pista does it 2007.10.18 15:11:00
Pista jómunkásember. Az elektromos hálózatunk atyja és k ivitelezõje. Az első képen sok kütyüjével látható, épp az ezüst színű spotlámpákat mutogatja, amik a régi Ikarus lámpatesteket váltják fel. A többi fotón a zuhanyzó és a konyha szellõzõit (ami egy agyafurt…..
Október 15-i látogatásunk alkalmával a buszt kint találtuk a hangár előtt, valami benti munka miatt ideiglenesen kikerült... nem baj, legalább rendesen körbe tudjuk járni és jók a fényviszonyok a fotózáshoz. A busz belsejében hihetetlen a felfordulás, ami végülis a munka jele.…..
Újabb látogatást tettünk a műhelyben, leszállítottunk egy igen fontos alkatrészt, egy 5 kilowattos áramfejlesztő berendezést. Ormótlan darab, de szükség lesz rá, hiszen erről fogjuk üzemeltetni azt a rengeteg elektromos kütyüt, amit a buszba beépítünk. 400 Voltos ipari áramot…..
Hetes busz Bamakoba Újabb fotók 2007.10.11 20:36:00
Felteszek még néhány képet a műhelyről és az átalakításról. Komoly munka folyik, Szabolcs jegyzetel és teszteli a tetőt :) ..
Újabb hírekkel örvendeztetjük meg kedves olvasóinkat. Beépítésre kerültek az ágyak, így már látjuk, mennyi helyünk lesz a hátsó részben. Szintén elhelyezték a z uhanytálcát, ezt később fogják rögzíteni a zuhanyfülkével együtt. Itt jegyezném meg, hogy a busz…..
Július 26-án megérkezett a buszunk Székesfehérvárra. Itt, az Ikarus gyár egyik üzemcsarnokában fogjuk felkészíteni az útra. Jobb helyet nem is találhattunk volna, hisz a cég, amellyel szerződtünk autóbusz átalakításokkal foglalkozik, és a szakember gárda jobban ismeri a régi…..