Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DjMcM

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy családi vállalkozásról általában a kisebb, esetleg közepesebb méretű cégek jutnak az eszünkbe, ugyanakkor világszerte a legnagyobb játékosok között is bőven akadnak egy-egy família kezében lévő vállalatok. Nézzük, melyik a tíz legnagyobb! Mark Zuckerberg a családjának…..
Miután az Index ellen indított pereiket rendre elveszítik, és többet ártanak maguknak, mint használnak a hisztivel (hiszen Papp hírhamisító Dániel programigazgatót nem hívnánk állandóan Papp hírhamisító Dánielnak, ha nem perelt volna miatt az MTVA, de a köztévét sem…..
DjMcM 2015.06.30 13:24:58
@mézescsók: Sjnos nem a nézettségen múlik, mert akkor eleve nem kaphattak volna többet 80 forintnál. Ez a Goebbelstv régen se ért semmit, most meg egyenesen katasztrofális. A Tv ügyvédje pedig tényleg jó müsor volt, attól függetlenül, hogy lehet Jusztot szetetni vagy utálni.
Egy önkéntes mérvadó blog nem létezhet best of lista nélkül, itt az én első listám, a kedvenc filmes autókról. Általában kicsit óvatos vagyok a legjobb jelző alkalmazásával, de mivel ez a poszt lényege, most kénytelen leszek használni. Mielőtt belevágunk, pár dolgot…..
DjMcM 2015.03.25 23:34:16
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
DjMcM 2015.02.15 16:25:44
@véleményM: Lehet, hogy csak 20. Nem légvonalban gondoltam, hanem a kanyarokkal együtt. Számomra így is ijesztő volt ami átszivárgott! Ez az én véleményem! Vissza lehet nézni, hogy milyen zenék jutottak az első 3-ba az Eurovision történetében, ami alapján boritékolható, hogy most sem leszünk sehol. Persze, lehet itt mondani, hogy hűűű milyen frankó 7-8 vagy 11 helyet értünk el, de ez senkit nem érdekel! Max. első három van és kész!
Napközis piskóta csokiöntettel Megjelent: 2010.02.22. Vitathatatlanul a ’70-es évek napközis sikerebédje a bableves, piskóta csokiöntettel volt. A bableves ilyenkor háttérbe szorult a piskóta csokiöntet mellett (volt úgy is, hogy gulyás volt vagy húsleves). Már délelőtt…..
retro gastro ZI-ZI 2010.09.14 06:12:00
Vendégposzt Gaspertől A ZI-ZI-vel kapcsolatban az első emlékem úgy három-négy éves koromra datálható, a három-négy évem pedig a '70-es évek második felére.  A ZI-ZI igazi színt vitt az életünkbe, de talán mai napig jóminőségű fogaimnak köszönhetően nem okozott…..
retro gastro T-rizs 2010.09.16 06:24:00
A ’80-as években már érezhető volt az élelmiszeriparra nehezedő vásárlói nyomás, hogy piacra dobja a generációk óta ismeretlen A rizst. Vásárlói nyomás ide vagy oda, Hegyeshalomtól keletre nem volt A rizs, csak fényezetlen B, ezért innovatív megoldásra volt szükség.…..
DjMcM 2011.09.14 23:19:46
@Motorpenis: Én is pont az említett ősrégi Maggi májgombóclevesében imádtam meg a rízstésztát, azt amiben még apró gombócok voltak, amiket mellesleg nyersen is imádtam. Az említett Gulyásleves pedig Pásztorleves néven futott és azt már később a Knorr gyártotta. Amúgy kapható kék zacsis Gyermelyi rízstészta (sokat kerestem Én is) és nagyon jó levesekbe, mivel Én a cérnametéltet nem kedvelem, mert mindenki szétfőzi !
retro gastro Melódia szelet 2010.09.20 06:31:00
Vendégposzt Szalacsi Dezsőtől Valamikor a 60-as 70-es évek fordulóján, amikor a csokoládépiacon a Sport szelet már bejáratott brand volt, a Szerencsi csokoládégyár cukrászai gondoltak egy merészet és létrehoztak egy olyan csokoládés darabárut, mely egyszerre volt…..
retro gastro Pörkölt kávé 2010.09.29 06:23:00
Vendégposzt Kermittől A kép egy pörkölt kávé csomagolást ábrázol, melybe szemes kávét csomagolt az Élelmiszer - És Vegyicikkeket Csomagoló Vállalat 1962-ben. A 100 grammos kiszerelésű kávénak 19,50 Ft volt az ára. Mennyi volt akkoriban egy havi átlag fizetés? Csak…..
A Sztár Fm-en két hete újraindult B. Tóth László Poptarisznya című műsora, mely nélkül anno elképzelhetetlenek voltak a mai negyvenesek vasárnap délutánjai. Az új, péntekenként 14-18 óráig hallgatható műsor a kicsit rémísztő, de tagadhatatlanul informatív Retrotarisznya…..
DjMcM 2011.06.02 01:33:50
@Flankerr: "...mert bemondja néha a nevedet..." Bocsi !
Geekblog Eredet 2010.07.19 14:48:00
Akciófilm rég volt ilyen intelligens, ötletes és szórakoztató: Christopher Nolan mesterséges álmokon átívelő, esztelenül vad hajszára küldi Leonardo DiCapirót, mi meg csak markoljuk a szék karfáját, és lassan azon gondolkodunk, hogy nem álmodunk-e mi is. Elvégre egy hollywoodi…..
DjMcM 2010.08.02 20:46:40
@Nyomek: mert ha te mondjuk pamut pizsamában alszol, akkor nem feltétlen egy gyapot mezőről fogsz álmodni.

SPOILER
Ami (többek közt) tetszett a filmben, hogy az alsó álomszintek idejében mutatták a felette lévő álomszinteket. Lásd: Autós zuhanás
SPOILER VÉGE

A zene (is) zseniális ! Mint azt Hans Zimmer-től megszokhattuk. A folyamatos "döngő" alaphang, megadja a film alaphangulatát/feszültségét.

De 1 szó mint 100: Tényleg nem érdemes DISCOVERY-s vonulatot keresni a filmben. Lehet, de nem ez a lényeg. Egyszerűen jó a film, amiről kijövet végre elmondhattam, hogy: -Na, végre ! Ezt egy darabig nem felejtem el. Több olyan filmhez volt szerencsém az utóbbi időben, aminek a felénél jöttem rá, hogy ezt a s*art már egyszer láttam és az első alkalommal is perelni akartam az életemből elvett másfél óráért.

Szerintem is 2010 (eddig) legjobb filmje. 5letes, leköt és észre sem veszi az ember azt a 140 percet amit a moziban űlt. (Hacsak a reklámok alatt nem nyomta már le a literes kóláját...)

Utoljára Denzel Washington Deja Vu-je tetszett ennyire.

Őszintén megmondva, kezd már egy kicsit unalmas lenni a sok Rémálom, Predator és társainak ötlettelen REMAKE-je. (Ami minden esetben: nem REMAKE, hanem újragondolás...JA ! Persze !)
Nem is beszélve a sok hazánkban sosem kiadott MARVEL feldolgozásokról, amiknek semmi közük az eredeti sztorihoz.

De egy jó hír azoknak akik más vonulathoz vonzódnak és ez a film nem kötött le: Jön a Pókember újragondolása...HURRÁ !
A cikk valódi szerzője Lehota Árpád, aki ezúttal sem volt hajlandó regisztrálni magát. Az első Terminátort (az akkor még csak feltörekvő Arnold Schwarzenegger) pont a megfelelő helyre (Los Angeles) és időpontba (1984) hozta az időgép: virágkorukat élték az apokalipszis-mozik,…..