Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siposakos

66 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ismeretterjesztő adók kánaánja vagyunk, míg korábban csak a Delta című műsorból elégíthettük ki tudásvágyunkat, most már lassan minden szolgáltató alapcsomagjában szerepel legalább két ilyen adó, hadd tegyem hozzá menten, hogy hálistennek.A sok bába közt viszont…..
siposakos 2010.03.21 20:09:22
Úgy tűnik, választ kapunk egy hónapok óta minket kínzó kérdésre: vajh mire fogja költeni a nyakába szakadt állami milliárdokat a Duna Televízó? Megmondjuk: kurvákra. Na nem úgy, hogy rendelnek belőlük párat a igazgatói irodába, hogy az üvegasztalra kiszórt kokóban…..
Az állami ünnepek alkalmával szemet gyönyörködtetően öltözik piros-fehér-zöldbe a város. Kikerülnek a nemzeti színű zászlók a közintézményekre, iskolákra, hidakra. Szép is lenne, ha egész évben így lenne ... Illetve magas rangú külföldi állami delegációk érkezésekor…..
Hetes busz Bamakoba Senki foldjen 2008.01.22 16:33:00
A senki foldje elott felberelunk egy tuareget, Ahmedet. Elol megy egy kocsiban es mutatja az utat. Nem ugy kell elkepzelni az aknamezot, mint a Minesweeper jatekot, nem kell ossze-vissza lepkedni, van egy kout. Eleg mad-maxes a sok kiegett autoroncs. Kb. 10-zel minden gond nelkul aterunk egy ora…..
siposakos 2008.02.28 12:43:25
Explorer magazin következő számában lesz egy cikk a Hetes Buszról...
A Hetes Busz jelenleg Székesfehérváron van a volt Ikarus gyár területén, és pihen. Hamarosan megkezdődik a felújítása...
Tegnap delután megprobáltam aludni. Egy óra után arra ébredtem, h frankón inog velem a szoba, pontosan úgy érzem, mintha egy robogó csuklós Ikarus hátuljában aludnék. Lassan kezdek újra hallani, és már nem érzek mindenütt gázolajszagot. Furcsa.Összeszámoltam: az elmúlt másfél…..
A Hetes Busz örömmel tudatja a T. Érdeklődőkkel, h fedélzetén nagy mennyisegű (kb. 20 l) eredeti Bamakói Szenteltvíz található. A Bamakói Szenteltvíz származási helye a Niger folyó bamakói szakasza. Két hét és 8000 kilométer (melyből 5000 Afrikában található) érlelés…..
Fél hétkor indulunk, a maradék 220 km-t minden gond nélkül ledaráljuk. A HETES BUSZ 2008. FEBRUÁR 9-ÉN 10.40-KOR MEGÉRKEZETT A BUDAPESTRE A KOSSUTH TÉRRE.Család, barátok, sajtó. Hazafele a taxiban kifogom az út egyik legmogorvább bunkóját. Itthon otthon vagyok.Vissza a szurke…..
  Európai dugó Reggel hétkor kb. 4 óra alvás után indulunk tovább Perpignanból. Aravind meg bénázik félórát, megpróbál valamit átutalni egy magyar bankban telefonon keresztül. Belecsúszunk egy pompás reggeli kis dugóba, egy betonkeverő összekoccant egy régi kisautóval,…..
Gyula es Soma reggel hatkor kelnek es toljak tovabb. Hatul elviselhetetlen hideg van, a hosugarzot nem lehet betenni a haloba, mert elszivja az oxigent. Az ajtobol nem igazan sugarozza be a meleget.Reggel nyolckor Tuti veszi at volant. Meg kb. 950 km Budapest, ma elviheto, ha nincs semmi nagyobb…..
Hat fegyveres tüzet nyitott az izraeli nagykövetségre Mauritánia fővárosában (Nouakchottban) péntek reggel. Az őrök visszalőttek, közölték szemtanúk.A Reuters jelentése szerint több ember megsérült. A fegyveresek autóval érkeztek, és a közvetlenül a diplomáciai képviselet…..
Hetes busz Bamakoba Busz 2.0 2008.02.07 02:48:00
Az ut soran eljottek a busz gyerekhibai. Lesz par valtoztatas a 2.0-as verzioban, ami juliusban a Brighton-Budapest Rainbow Rampage nevu  meleg/leszbikus futamon indul, utana meg megy a Kaukazusba. Lent a mi terveink, ha van otlet, szivesen varjuk. - Muszaki felujitas, atalakitas Elegge…..
Tangeri szabadkikoto Reggel a kikotoben kelunk, eleg gyanus alakok meregetik a buszt. A komp Algecirasba megy. Atterelnek a hataron, a komp elott jon a szokasos alkudozas, csak a busznak es a hat emberbol egynek van jegye. A reggeli ellenor azt akarja, h vegyunk mind jegyet. Mi azt mondjuk, h…..
Reggel tovabbindulunk, a cel Marrakesh. Az eredeti, bamakoi utiterv szerint tegnap este kellett volna elerni, es ma, februar 3.-a (vasarnap) szabadnap Marrakeshben. Egy napot csuszunk, a masodik terv szerint 4.-e vasarnap lett volna szabadnap. Aztan ez is valtozott, az aktualis terv az, h…..
Mauritan katonai papucs A boujdouri meleg zuhany eletet ment. Azt hittem, lett egy kis szinem Afrikaban, de a zuhany nagy csalodast okozott. Boujdourban megvesszuk az ut legjobb sultcsirkejet, es elindulunk eszak es Marokko fele. Tuti sebe rendbejott, vezet egy darabig. Nem talalja sehol sem a…..
Hetes busz Bamakoba Helyzetjelentes 2008.01.31 18:48:00
Nuakchottban vagyunk, a hotel elol lopjuk a wifit. Hamarosan indulunk tovabb a marokkoi hatar fele, a tervek szerint ejjel a mauritan oldalon alszunk, reggel koran megyunk tovabb Tan-tanba. Mindenki jol van, a busz jol birja, Tuti hosiesen viseli a serulest. Marokkobol megprobalunk surubben…..
Hetes busz Bamakoba kaukazus 2008.02.02 12:18:00
ugy nez ki, h a Hetes Busz kovetkezo utja a kaukazusba vezet, az elso Budapest-Baku Caucasian Challenge -re.Aravind ujabb agymenese, mar van jopar jelentkezo. infok itt vagy ott...
Boujdourban vagyunk, harom nap utan zuhany, sot, meleg zuhany. Hihetetlen. Indulunk tovabb eszak fele, Marokkoba. Tuti rendben  van; ma  vsz  vezetni is fog. par kep van fent.   INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/hetesbusz/hazaut/feed", "width":"220",…..
A vilag leghosszabb vonata Reggel meg megnezzuk a vilag leghosszabb vonatat. Illetve ennek a kicsinyitett valtozatat, egy 187 kocsibol allo tehervonatot. Allat, mar 4-5 kilometerrol hallani. A mauritan hataron viszonyleg hamar vegzunk, segit a ket kabat, amit jattnak adunk. Utana jon a senki…..
Kihagyott medialehetosegek Nouakchottban latunk egy tuntetest. A szokasos arab vilagbeli cirkusz, nagydarabb asszonyok lepelben, egy-ket ember tuzeli oket. Leginkabb nomozgalmi tuntetesnek tunik. Masnap reggel tudjuk meg, h a tuntetok az izraeli kovetseg ele mennek hozongeni, valaki ra'lo" a…..
A nagy homokozos parti Reggel arra kelek, h Tuti bejon, es azt mondja, nagy baj van, eddig jottunk valoszinuleg. A helyzet valoban nem biztato. A kerulo foldutat ket kamion allja el. Egymast akartak kikerulni, mindketto belecsuszott tokig a homokba, az egyik a kardantengelye is eltort. Nem tudtak…..
Tepes a sivatagban Kora hajnalban indulunk tovabb, a terv szerint be akarjuk hozni az egynapos lemaradast es elmegyunk a marokkoi hatarig. Ez azt jelenti, h ma 900 kilometert kell menni a sivatagban. Szerencsere vegig betonut van, de sok a falu es az allat. Egy gyors reggeli csekkeles kidobja a…..
Tiszteletko:r Kb. nulla perc alvas utan sikerul valahogy felkeveredni a buszra, elindulunk hazafele. A terv az, h februar 8-an delutanra erunk haza. Kemeny tempo, egy nap megallassal Marrakeshben. Elviheto. A reggeli utbol csak arra emlekszem, h megalltunk sofort cserelni, es megrohamozott minekt…..
Turista dolgok Reggel koran kelunk, a terv az, h elmegyunk a piacra, megnezzuk a majomkoponyat arulo boltot. Semmi nem lesz belole, sokunknal elkezd dolgozni a tegnapi pia vagy kaja. Hans, az amugy eleg viking norveg fekve hany. Mindenki hullafaradt, egesz nap pihenunk. A piacra nem is kell…..