Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeslieBear

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy beszélgetésben szóba került az UNICEF reklámja körüli botrány. Az egyenjogúságot, alapjogokat érintő viták mentek a maguk útján, pontosan lehetett tudni ki és mit mond. Az egyik lány viszont hallgatott. Legalábbis egy darabig. Amit utána mondott azt nem szívesen idézném, a TVben is sípolás…..
Pestet körbejárva bepillantunk abba a pezsgő polgári világba, amely ragyogó vendéglőkkel, és a belvárosi családokat is „nagyobb” utazásra serkentő erős vonzerővel rendelkezett. A budai kirándulások, a dél-pesti kalandozások mellett a jó halászlé, a lelkes és hozzáértő vendéglősök Újpestre és a…..
Az első világháborúban a lövészárok-hadviselés során kialakult patthelyzet haditechnikai újítások egész sorozatát indította el. Egyik ilyen innováció volt a harckocsi is, aminek lényege abban állt, hogy edzett acél páncélzatának védelme alatt lehessen áttörni a megmerevedett, mélységében kiépített…..
András, az Iveco PR-ese azt mondta, szerinte közepes, mármint méretre, de érdemes megnézni. Amikor kijöttünk, megkértem, hogy ha legközelebb valaki megkérdezi, nyugodtan mondja csak, hogy nagy, és bár Olaszországban van az UNESCO-világörökség kétharmada, és a Torinói…..
LeslieBear 2014.08.24 06:53:38
@Madár Fokker:@Oldm4n: Szerintem gyönyörű a Turbina, nekem még 1/43-asméretben meg is van a mintegy 2000-et számláló autómodell gyűjteményemben.
Egy jó háborús filmnek, minden körítéstől lecsupaszítva, arról kell szólnia, hogy a háború rossz. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de akkor is így van. A tálalás persze rendezőfüggő. Van, aki szürreális borzalomként mutatja be a háborút, mint Coppola az Apokalipszis most-ban.…..
A pillanatragasztót óvatosan nyissuk ki (törjük meg, szúrjuk fel), ne szorítsuk, nehogy a ragasztó kibuggyanjon, és oda kerüljön, ahova nem való. Előre készítsünk elő egy zsebkendőnyi területet (esetleg egy zsebkendővel leterítve), ahova használat után tenni fogjuk a…..
UTOLSÓ VACSORA - Feltalálni egy új fogást igazán embert próbáló feladat, és ha hiányzik a kellő kreativitás, az ember hajlamos a már bevált receptek vegyítéséhez nyúlni. Sorozatunk mai epizódjában kis lépésekkel settenkedünk tovább az étkeztetés öblös pöcegödrében,…..
Gasztrobakancslista 32. Koshari 2014.03.06 08:12:32
Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a szegecs ókori egyiptomi találmány, kóstoljuk meg Egyiptom másik nemzeti eledelét a kosharit. Bár igazából a nem túl gazdag emberek étele, Ipuki írnok és a gabona számlálója még biztos nem fogyaszthatta, hiszen csak jó 2000…..
Gasztrobakancslista 10. Bruschetta 2014.05.05 11:21:07
Miután megnéztük Nápolyban a festményt a búvár sírjából, http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/06/06/kr_e_480_festmeny_a_buvar_sirjabol kóstoljuk meg a bruschetta-t. A bruschetta nem csupán étel. A bruschetta az egyik legegyszerűbb étel és mégis az egyik legünnepibb. A…..
Fotók: Város szíve blog Ha epés lennék, azt mondanám, na végre megállítottuk a Kék Veszedelmet! Ennél beljebb már tuti nem hatolnak Belvárosba a diszkontláncok. Persze hogy nem, mert ennél beljebb már nem is lehet. Twitteren jeleztétek tegnap, ami aztán később a Város szíve…..
Az igazi olasz pizza. Legendák keringenek róla. Sokan, akik Olaszországban kóstolják, csalódnak, mert hozzászoktak a vastag tésztához, és a fél kiló feltéthez. Az olaszok meg néznek, mi lehet az,  amit Európa többi részén pizza néven árulnak. A pizza alapfilozófiája pedig nem…..
Ma 66 éve alakult meg Izrael állam. A következő képeken a megalapítás utáni évek életképei láthatóak. Kibucok, ideiglenes táborok, bevándorlók érkezése, városi hétköznapok...
LeslieBear 2014.05.14 14:06:52
Hogy sárga Peilwagen-sorom legyen, ahogy ez irányú vágyamról már írtam, valójában nem is kell sok ;) Kb. két börzével ezelőtt adtam át LeslieBear mesternek egy nagyon meggyilkolt festésű, de ezt leszámítva szerkezetileg jó állapotú Siku VW T1-est restaurálásra (meg mást is,…..
„Sohasem tudtam elfelejteni őket (…) Még mindig kísértenek éjszakánként a vízért könyörgők, a sebesültek, a vérzők” – emlékezett vissza Naoyoshi Ishida, a Yamato hadihajó elleni amerikai légitámadás egyik túlélője a haldoklók szenvedésére. A Yamato 1945. április…..
Csaknem 70 éve, 1944 nyarán a szövetségesek már mélyen Olaszországban jártak. Fontos feladatuk közé tartozott a vasúthálózat elpusztítása, hogy minél jobban akadályozzák a német hadianyag utánpótlásának frontra jutását. Ebben a feladatban a bombázók mellett fontos feladat jutott a partizánoknak is.…..
Abban nincs vita, hogy minden gyerek a maga családjában trónörökösnek számít, no de koronát már nem mindegyik kap a fejére. Pedig nincs is annál jobb érzés úgy 4-5 éves korban, ha hercegnek vagy hercegnőnek képzelheti magát a kölök. Ahhoz, hogy ezt az érzést megad neki, nincs…..
A 2008 óta 3D technológiákkal foglalkozó, 2010-től saját fejlesztésű, folyamatosan tökéletesített printert is jegyző Jim Smith, a Grass Roots Engineering alapítója 5 méter hosszú, teljesen 3D printelt kajakot barkácsolt össze. ABS-t, némi sziikontömítést, sárgarezet és…..
A műszaki adatok nem állnak rendelkezésre (klikkelj a nagyobb képekért) ..
LeslieBear 2011.06.20 16:47:45