Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virtuális Kávézó

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Távol az otthonodtól megtanulod igazán értékelni a legapróbb dolgokat is. Korábban is tudtam ezt, de akkor jöttem rá igazán, amikor Angliába költöztem és az első néhány hónapban nem tudtam Magyarországra jönni, hogy meglátogassam a családomat, barátaimat, felkeressem a számomra oly kedves helyeket.…..
Magam is alig hiszem, de ma 9 éve, hogy egy hirtelen jött munkalehetőség kapcsán, túl az 51. évemen, összecsomagoltam és útnak indultam Angliába. Nem tudtam, mi vár majd rám, csak azt, hogy mennem kell. Amikor a repülőgép ablakából kinézve megláttam a távolodó Magyarországot, Márai sorai jutottak…..
Virtuális Kávézó 2021.02.18 05:52:35
@Etniez: Igen, Magyarországon kemény tél volt akkor. Angliában valóban enyhe volt az idő ahhoz képest, de a párás, borult időben szinte állandóan fújó szél engem nagyon zavart az első hetekben.
Virtuális Kávézó A kapu zárva 2021.02.14 09:41:00
Fotó: Virtuális Kávézó A kapu zárva,lakatja rozsdás,nyitni próbálnám,de nem merem,mögötte szunnyadrégi életem,lánc csikorogvahullana porba,metsző zajávalkarcolná szívem…   Forrás: https://www.pieris.hu..
Virtuális Kávézó A híd 2021.02.13 09:46:00
Van a híd… Fotó: Virtuális Kávézó "Van a híd. Egy pici, romos erdei kőhíd. Talán évek, évtizedek óta nem lépett rá senki. Környékét belepte a gaz, köveit a moha. Már senkinek nem fontos. Ám egy napon két ember érkezik. Felfedezik a kis hidat. Felfedezik maguknak. Letelepednek rá. És ezen a…..
Egy csésze tea elfogyasztásával az ember szervezetébe mikroműanyagok milliárdjai kerülhetnek, ha a teafilter műanyagból készül. Ezt állapította meg egy a közelmúltban készült tanulmány. Márpedig a gyártók közül többen előszeretettel használják ezt a megoldást. Én pedig bosszankodva olvasom a hírt,…..
“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. ” (Muhammad Ali) Fotó forrása: alexhonnold.com Ezzel az idézettel és a fenti fotóval kívánok nagyon boldog újévet…..
Ez a szívszorítóan szép síremlék Salt Lake City temetőjében található. Egy apa tervezte, akinek kisfia súlyos fogyatékossággal született és 11 évesen meghalt. A reménység jelképévé vált sírhelyet évente több tízezren keresik fel. Kép forrása: mymodernmet.com   1988-ban Matthew Stanford Robinson…..
“A pácienseknek gyakran nem orvosságra van szükségük, csak emberi kapcsolatra vágynak, aminek a keretében megértik, megérzik mi a szeretet, mi a bátorság, mi az öntudat. A legtöbb elmebetegnek titulált ember nem is beteg egyáltalán, a pszichiátriai diagnózis csak degradálja a szenvedőt. Aki más, az…..
Ülök az ablak előtt, itthon Magyarországon. Kortyolom a kávémat, és az illat, a hangulat, ahogy odakint az őszi napfényben hullanak a levelek, eszembe juttat egy sok évvel ezelőtti délelőttöt. Ugyanígy az ablaknál ültem, kávéscsészével a kezemben, csak 1600 kilométerre innen. Otthon,…..
“Álmaimban hallom néha a tengert. Ilyenkor leküzdhetetlen vágyódás fog el, oly mély és fájdalmas honvágy, hogy álmomban kicsordul könnyem és lecsurog arcomon. E hajnalokon arra ébredek, hogy szájam szélén valamilyen sós íz tapad meg, mintha – az álom különös valóságában – csakugyan a tengerben…..
“Ha belelátnánk egymás szívébe és látnánk egymás küzdelmeit, azt hiszem finomabban, több szeretettel, megértéssel, tisztelettel, gondoskodással bánnánk egymással.” (Marvin Asthon Joel)..
Ismeritek a mondást: "Nem lehet segíteni azon aki nem akarja a változást." Időnként magam is úgy vagyok, érzem, hogy valami nem jól működik az életemben, de a panaszkodáson túl nem nagyon teszek semmit. Nagy hiba, hiszen a siránkozás nem hogy nem segít, de árt. Az ember képes gyorsan belesüppedni…..
Virtuális Kávézó Az otthonról 2020.12.03 00:25:00
“Néha otthontalanabb lesz az, aki otthon marad, mint a másik, aki a világba megy.” Márai Sándor..
ISTEN NEM ÍGÉRT Isten nem ígért mindig-kék eget,mindig-virágos, víg ösvényeket.Ború nélkül derűt,árnyék nélkül fényt,és fájdalom nélkülbékét nem ígért.De ígért erőt minden új naphoz,munkádhoz nyugalmat,világosságot utadhoz,bajban is kegyelmetés segítő kezet,mindig veled érzőörök szeretetet. Annie…..
Én eléggé édesszájú vagyok, ennek ellenére ritkán engedem meg magamnak a sütizést. Vannak azonban napok, amikor hirtelen annyira megkívánok egy kis finomságot a kávé vagy tea mellé, hogy képtelen vagyok ellenállni a csábításnak. Időm persze alig, ilyenkor jön jól az alábbi kis apróság. Csodát persze…..
Az eső megállíthatatlanul esik, de kit zavar egy olyan helyen, ahol jó társaságod van, remek a wellness-részleg és egy szuper könyv is ott lapul a táskádban.   10 év után jöttünk el ismét Ráckevére, a Duna Relax hotelbe. Vasárnap reggel indultunk, kedden pedig már megyünk is haza. ­Néhány dolog…..
Többször láttam már a Megszólít az éjszaka című filmet, és valamiért egyre inkább megszeretem. Azt azonban csak nemrég tudtam meg, hogy a rendező igaz történetet dolgozott fel. A sztori eredete állítólag Nyugat-Virginiában, azon belül is Point Pleasantban keresendő. Elég régen, több mint 6…..
Olvasom, hogy az elmúlt hétvégén öten meghaltak, 127-en megsérültek. És ezen a hétvégén vajon hányan?     A kép illusztráció. Forrás: pixabay.com   "A rendőrség hétvégi összesítése szerint november 8-a és 10-e között 127 ember sérült meg Magyarországon közúti balesetben, négy ezek közül…..