Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stevekoti

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy örökzöld témához nyúltam, a krémlevesekhez, aminek mindig szezonja van, bár ilyenkor a leginkább. A répa nagyszerű alapanyag többek között krémlevesnek is. Ráadásul szinte mindig van itthon, de valószínű másnál is.   A répát szerintem sokkal kevéssé becsüljük…..
Közérdekű bejelentést szeretnék tenni. Mélységesen felháborít, hogy ma este (április 1. - és ez nem bolondozás!), amikor a nemzetnek a gerinces Obersovszky interjúja nyomán a sérthetetlen Schmitt mellett kellene kiállnia, a Magyar Televízió 22.15-kor először a Palimadár, majd a…..
stevekoti 2012.04.01 18:37:33
@Óriási fidesz bukás! TALPRA MAGYAR, MOST VAGY SOHA: Ha ez tényleg Nagy Bandó, ha nem, le a kalappal.
Bár amennyire ismerem ez tényleg O.
Az utolsó két mondat megrázó. Ha olvasod ezt: köszönöm András!
Albert Györgyi megírta második könyvét, Miért pont ők? A férfiak fogságában címmel. Megdugták, megverték, majd újra és újra, de szerette a tetteseket, a férfiakat: ennek a miértjét a legnehezebb megmagyarázni. A szerzőnek sem sikerült, pedig a könyv igazi tétje az volt, hogy…..
stevekoti 2012.03.31 16:26:55
@Sisa99: Respect!!
Míg a legismertebb kereskedelmi csatornán egy perc alatt nyerhetsz, itt néhány másodperc elég ahhoz, hogy mindent elveszíts. Ennek ellenére mégis vannak, akik hétvégéről-hétvégére kísértik a szerencséjüket. Mi pedig, egy jó sörrel a kezünkben, kényelmes fotelből -…..
A hálószoba és ágy témakörben érdekes lehet egy kisebb történeti kitekintés. Például hogy – a mai ember számára felfoghatatlan –, a XVII. század kezdetéig nem létezett magánélet. Ugyanazokban a helyiségekben ettek, szórakoztak, aludtak (utóbbit gyakran csak összecsukható…..
stevekoti 2012.02.15 13:15:57
@MuciFoci: 2011.07.01. 11:15:43
:) Akik meg vannak gyozodve a keleti fekesrol, biztos nem angliaban elnek. Itt kerem nincs ido varakozni a napsutesre, kulonben elofordul hogy napokig ki sem maszunk az agyunkbol! :D
Viccet felreteve, meglepo hogy a 17. szazadig mindenki egy szobaban aludt. Gondolom ennek koze van a futeshez is (a baldachin is ez - egyes helyeken a szunyogokat tartotta ki, mashol a meleget tartotta bent), de hogyan alapitottak csaladot akkor? jujj...
---
Hát én nem tudom, de az elmúlt 7 év alatt éltem itt (UK) pár helyen és az igaz, h Walesben kicsit több az eső, de most itt East Midland-en ha esik is vagy éjjel, v ha nappal, bemegyek egy kávéra, mert addig eláll. Bizony itt sokkal többször kelek napfényre, mint otthon. Arra is emlékszem, ha otthon elkezdett esni, sokszor két-három hétig el sem állt.
Ironbridge-ben (a vaskohászat szulohelyén) voltam egy korabeli házban (XVII-ik szd vége),ahol két ágy volt;egy a szülőknek, egy a gyerekeknek(7!), egy helységben. A két ágy nagyjából ugyanakkora volt, a felnőttekén épp elfértem volna, pedig nem vagyok extrém méretű. Ennél csak egy kicsit volt jobb a helyzet az akkori orvos házában.(kevesebb gyerek, külön szobák)
Puzsér:A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát…..
stevekoti 2012.02.11 14:57:40
@Mizar:
Mizar 2012.02.11. 12:25:09
@Shinigami Daiko: Dehogynem. Azért párszor visszavertük az európai haderőket. Föltartottuk a mongolt, törököt, szovjetet.
(Bár a mongolokkal megegyeztem volna, hadd radírozzák le a nyugatot és utána terjeszkedtem volna.
Akkor a Kárpát-medence ma teljesen a miénk lenne).
A labanczok megvárták míg kivérzünk, aztán telepedtek ránk.)

A szovjet rendszer ellenére is haladtunk.
A rendszerváltáskor még tízszeres volt a különbség nyugat és közöttünk, ma kb. háromszoros.
---
Hát Mizar ezt nagyon elszámoltad! Inkább 15*os (a Te mércédhez igazodva), de ez holnap már nem biztos, mert folyamatosan novekszik. Merem ezt állítani a UK-bol 7 éve hazalátogatva. Foképp az utóbbi pár év nagyon látványos. Jópár évig biztos nem megyek haza, ha egyáltalán.
stevekoti 2012.02.11 17:20:19
@Mizar: 2012.02.11. 16:03:24
@stevekoti: Tavaly kétszer voltam Londonban, van helyismeretem.
De elcsöppen a nyáluk ha megmutatom bármelyiknek a házamat vagy az autóimat.
Én nem cserélnék velük.

---

Londonnal megint mellélottél. Egyrészt már a helyiek szerint se angol(teljesen nemzetkozi) város. Másrészt azért kíváncsi lennék hol tájékozódtál a nagy helyismereteddel a 10 milliós Londonban. Avagy esetleg tudsz-e róla, h a City-t irányító emberek tobbsége az angol vidéki falvakban "tengodik". Ha itt valaki falun él, általában milliomos. A városokban élnek (általában) a csórók. De azért biztos nem Chelsea-ben erdeklodtél Londonban...
De merre is van Sainsbury Angliában? Ghanima sem tudja, de nem az ő hibája, ez remek találat. Lenti levelét elküldte a stop.hu főszerkesztőjének is - engem érdekelne majd a válasz (megjött, lásd a poszt végi update-et; közben javították a cikket): Gondolom, ezt a cikket:…..
stevekoti 2011.12.30 15:28:43
@Red shield representative:Elég tré a Sainsbury's, amelyikekben jártam azok pariban vannak a Tesco S Marketekkel, kisebb super-ek. Csak indiai dolgozók vannak.
---
Azért erre ne vegyél mérget :)...nem tré, nincs pariban és nemcsak indiaiak... a tobbi stimmel. Csak mert napi szinten vásárolok ott.
Hetek óta késik egy fontos nyilatkozat, vagy sajtóközlemény. A Stohl Andrásra kirótt börtönbüntetés kapcsán ugyanis cikkek sora foglalkozott azzal, milyen atrocitások és megaláztatások érhetik a színészt a szabadságvesztés alatt - de a színesen leírt, egyértelműen jogellenes…..
Ami engem illet, kifejezettem támogatom, hogy drámát írjanak Gyurcsány Ferencről. Már ez az agyament ötlet is bizonyítja, kitől fél ma is a jobboldal, annak minden színe, a narancstól a barnáig.A Fidesz által támogatott Tarlós István - bárki nyomására is cselekedett, amikor…..
stevekoti 2011.10.08 23:20:05
@Fell Bandi: Nem nyerte meg, 6:2 arányban leszavazták. Tarlós nevezte ki. És még csak zsidó sem vagyok,csak(még) merek gondolkodni.
Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat…..
stevekoti 2011.05.14 15:51:33
@nyünyüge: koszi! Ezt én (so)sem tudtam volna pontosabban mondani!
stevekoti 2011.05.14 16:17:08
@panelburzsuj: ez is ut! lásd még Virág elvtárs híres mondatát: nem szeretnék most a kapitalisták helyében lenni(mikor is kiderult,h mi képesek vagyunk magyar narancsot-citrom- eloállítani)
stevekoti 2011.05.14 16:30:20
@Jamesboci: ha már... Te is,de ne oda,az túl jó Neked!
Sziasztok!   A minap egy iskolai baleset során 7 éves kisfiam szemébe véletlenül belekapott az egyik osztálytársa. A szeme elég csúnya lett pillanatok alatt, az osztályfőnöke egyből hívott minket, hogy bevérzett a kicsi szeme, vigyük haza az iskolából és onnan a szemészetre.…..
Rám ugyan várhat nem szándékozom hazamenni. Max turistaként, max Ozorára, de élni nem. Most tuti nem. Rövid kis történet, miért  indultam el : Annak idején 2004-ben sikerült Norvégiában egy cserediákprogramon részt vennem, már akkor is elgondolkodtam, maradok ott vagy…..