Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stevekoti

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az angol konyháról sokaknak nincs túl jó véleménye. Azt mondják, hogy az ételek igazán fűszeresek, és túlontúl egyszerűek. Pedig a középkorban még igazán nagy tisztelet övezte az angol konyhaművészetet. A gyarmatokból hozott egzotikus fűszerek és a szomszédos francia behatás miatt egy időben egészen…..
Egy örökzöld témához nyúltam, a krémlevesekhez, aminek mindig szezonja van, bár ilyenkor a leginkább. A répa nagyszerű alapanyag többek között krémlevesnek is. Ráadásul szinte mindig van itthon, de valószínű másnál is.   A répát szerintem sokkal kevéssé becsüljük…..
Közérdekű bejelentést szeretnék tenni. Mélységesen felháborít, hogy ma este (április 1. - és ez nem bolondozás!), amikor a nemzetnek a gerinces Obersovszky interjúja nyomán a sérthetetlen Schmitt mellett kellene kiállnia, a Magyar Televízió 22.15-kor először a Palimadár, majd a…..
stevekoti 2012.04.01 18:37:33
@Óriási fidesz bukás! TALPRA MAGYAR, MOST VAGY SOHA: Ha ez tényleg Nagy Bandó, ha nem, le a kalappal.
Bár amennyire ismerem ez tényleg O.
Az utolsó két mondat megrázó. Ha olvasod ezt: köszönöm András!
Albert Györgyi megírta második könyvét, Miért pont ők? A férfiak fogságában címmel. Megdugták, megverték, majd újra és újra, de szerette a tetteseket, a férfiakat: ennek a miértjét a legnehezebb megmagyarázni. A szerzőnek sem sikerült, pedig a könyv igazi tétje az volt, hogy…..
stevekoti 2012.03.31 16:26:55
@Sisa99: Respect!!
Míg a legismertebb kereskedelmi csatornán egy perc alatt nyerhetsz, itt néhány másodperc elég ahhoz, hogy mindent elveszíts. Ennek ellenére mégis vannak, akik hétvégéről-hétvégére kísértik a szerencséjüket. Mi pedig, egy jó sörrel a kezünkben, kényelmes fotelből -…..
A hálószoba és ágy témakörben érdekes lehet egy kisebb történeti kitekintés. Például hogy – a mai ember számára felfoghatatlan –, a XVII. század kezdetéig nem létezett magánélet. Ugyanazokban a helyiségekben ettek, szórakoztak, aludtak (utóbbit gyakran csak összecsukható…..
stevekoti 2012.02.15 13:15:57
@MuciFoci: 2011.07.01. 11:15:43
:) Akik meg vannak gyozodve a keleti fekesrol, biztos nem angliaban elnek. Itt kerem nincs ido varakozni a napsutesre, kulonben elofordul hogy napokig ki sem maszunk az agyunkbol! :D
Viccet felreteve, meglepo hogy a 17. szazadig mindenki egy szobaban aludt. Gondolom ennek koze van a futeshez is (a baldachin is ez - egyes helyeken a szunyogokat tartotta ki, mashol a meleget tartotta bent), de hogyan alapitottak csaladot akkor? jujj...
---
Hát én nem tudom, de az elmúlt 7 év alatt éltem itt (UK) pár helyen és az igaz, h Walesben kicsit több az eső, de most itt East Midland-en ha esik is vagy éjjel, v ha nappal, bemegyek egy kávéra, mert addig eláll. Bizony itt sokkal többször kelek napfényre, mint otthon. Arra is emlékszem, ha otthon elkezdett esni, sokszor két-három hétig el sem állt.
Ironbridge-ben (a vaskohászat szulohelyén) voltam egy korabeli házban (XVII-ik szd vége),ahol két ágy volt;egy a szülőknek, egy a gyerekeknek(7!), egy helységben. A két ágy nagyjából ugyanakkora volt, a felnőttekén épp elfértem volna, pedig nem vagyok extrém méretű. Ennél csak egy kicsit volt jobb a helyzet az akkori orvos házában.(kevesebb gyerek, külön szobák)
Puzsér:A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát…..
stevekoti 2012.02.11 14:57:40
@Mizar:
Mizar 2012.02.11. 12:25:09
@Shinigami Daiko: Dehogynem. Azért párszor visszavertük az európai haderőket. Föltartottuk a mongolt, törököt, szovjetet.
(Bár a mongolokkal megegyeztem volna, hadd radírozzák le a nyugatot és utána terjeszkedtem volna.
Akkor a Kárpát-medence ma teljesen a miénk lenne).
A labanczok megvárták míg kivérzünk, aztán telepedtek ránk.)

A szovjet rendszer ellenére is haladtunk.
A rendszerváltáskor még tízszeres volt a különbség nyugat és közöttünk, ma kb. háromszoros.
---
Hát Mizar ezt nagyon elszámoltad! Inkább 15*os (a Te mércédhez igazodva), de ez holnap már nem biztos, mert folyamatosan novekszik. Merem ezt állítani a UK-bol 7 éve hazalátogatva. Foképp az utóbbi pár év nagyon látványos. Jópár évig biztos nem megyek haza, ha egyáltalán.
stevekoti 2012.02.11 17:20:19
@Mizar: 2012.02.11. 16:03:24
@stevekoti: Tavaly kétszer voltam Londonban, van helyismeretem.
De elcsöppen a nyáluk ha megmutatom bármelyiknek a házamat vagy az autóimat.
Én nem cserélnék velük.

---

Londonnal megint mellélottél. Egyrészt már a helyiek szerint se angol(teljesen nemzetkozi) város. Másrészt azért kíváncsi lennék hol tájékozódtál a nagy helyismereteddel a 10 milliós Londonban. Avagy esetleg tudsz-e róla, h a City-t irányító emberek tobbsége az angol vidéki falvakban "tengodik". Ha itt valaki falun él, általában milliomos. A városokban élnek (általában) a csórók. De azért biztos nem Chelsea-ben erdeklodtél Londonban...
De merre is van Sainsbury Angliában? Ghanima sem tudja, de nem az ő hibája, ez remek találat. Lenti levelét elküldte a stop.hu főszerkesztőjének is - engem érdekelne majd a válasz (megjött, lásd a poszt végi update-et; közben javították a cikket): Gondolom, ezt a cikket:…..
stevekoti 2011.12.30 15:28:43
@Red shield representative:Elég tré a Sainsbury's, amelyikekben jártam azok pariban vannak a Tesco S Marketekkel, kisebb super-ek. Csak indiai dolgozók vannak.
---
Azért erre ne vegyél mérget :)...nem tré, nincs pariban és nemcsak indiaiak... a tobbi stimmel. Csak mert napi szinten vásárolok ott.
Hetek óta késik egy fontos nyilatkozat, vagy sajtóközlemény. A Stohl Andrásra kirótt börtönbüntetés kapcsán ugyanis cikkek sora foglalkozott azzal, milyen atrocitások és megaláztatások érhetik a színészt a szabadságvesztés alatt - de a színesen leírt, egyértelműen jogellenes…..
Ami engem illet, kifejezettem támogatom, hogy drámát írjanak Gyurcsány Ferencről. Már ez az agyament ötlet is bizonyítja, kitől fél ma is a jobboldal, annak minden színe, a narancstól a barnáig.A Fidesz által támogatott Tarlós István - bárki nyomására is cselekedett, amikor…..
stevekoti 2011.10.08 23:20:05
@Fell Bandi: Nem nyerte meg, 6:2 arányban leszavazták. Tarlós nevezte ki. És még csak zsidó sem vagyok,csak(még) merek gondolkodni.
Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat…..
stevekoti 2011.05.14 15:51:33
@nyünyüge: koszi! Ezt én (so)sem tudtam volna pontosabban mondani!
stevekoti 2011.05.14 16:17:08
@panelburzsuj: ez is ut! lásd még Virág elvtárs híres mondatát: nem szeretnék most a kapitalisták helyében lenni(mikor is kiderult,h mi képesek vagyunk magyar narancsot-citrom- eloállítani)
stevekoti 2011.05.14 16:30:20
@Jamesboci: ha már... Te is,de ne oda,az túl jó Neked!
Sziasztok!   A minap egy iskolai baleset során 7 éves kisfiam szemébe véletlenül belekapott az egyik osztálytársa. A szeme elég csúnya lett pillanatok alatt, az osztályfőnöke egyből hívott minket, hogy bevérzett a kicsi szeme, vigyük haza az iskolából és onnan a szemészetre.…..
Rám ugyan várhat nem szándékozom hazamenni. Max turistaként, max Ozorára, de élni nem. Most tuti nem. Rövid kis történet, miért  indultam el : Annak idején 2004-ben sikerült Norvégiában egy cserediákprogramon részt vennem, már akkor is elgondolkodtam, maradok ott vagy…..