Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dessy

59 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mostanában igen különös és megmagyarázhatatlan jelenségeknek vagyok/vagyunk tanúi. Nem tudom mitől függ, hogy ki láthatja ezeket a dolgokat,szerintem mindenki képes lenne rá, csak annyira rohanunk, hogy sokszor észre sem vesszük ezeket a kissé ijesztő eseményeket. Nevezetesen…..
 Előítélet. Mindenkinek van. Hiszen ez természetes módja a "túlélésnek"; régebbi tapasztalatinkat elraktározzuk és felhasználjuk, pl. kiskorunkban megtanuljuk, hogy a tűzhelyen lévő edény forró. Ám a negatív diszkrimináció, ami napjainkban egyre nagyobb mértéket…..
 Amikor valami szomorú dolog történik az emberrel, csak két dolog van amit tenni tud; vagy feladja és kényelmesen elmerül a szomorúság adta önsajnálatban, vagy a nehezebb utat választja és inkább feláll, vállalva ezzel a veszélyét, hogy újra kigáncsolhatja a sors, és ismét…..
Mivel már karácsony előtt meg akartam írni ezt a bejegyzést, csak nem volt rá időm, ezért a cím marad. A lényegen nem változtat.:)  Azon gondolkoztam, hogy miért változik meg évről évre azoknak az embereknek az összetétele akikkel jóban vagyunk és tényleg bármit…..
DESSY BLOGJA Novella tőlem 2010.11.15 16:47:00
Az utolsó cigaretta    Mit ér a Menny, ha a Pokol tornácán heversz eszméletlenül egész életedben? Különös. Talán átaludtam minden boldogságot, és csak a végszóként felcsendülő keserűségre ébredek minden egyes reggelen? S ha az életben örök rosszra vagyunk…..
 És tényleg imádtam! Elég fura kritikákat olvastam a filmről, ezért gondoltam tisztába teszem a dolgokat, nehogy bárkit is eltántorítsanak a negatív vélemények a film megnézésétől. Mert megéri. Nemcsak Ewan McGregor szép szeméért. Jim Carrey régen kinőtte a kezdetben…..
 Nemrég olvastam egy cikket a Cosmoban (oké, vessetek meg!) ami a mai álom-munkákat vette nagyító alá és visszautasította azt az elképzelést, miszerint manökennek lenni a világ legtökéletesebb állása. A kérdezett modellt a népszerűségről is kérdezték. Mert ugye…..
 Ahogy ma alámerültem a nyugati aluljáró fülledt tömegébe és színkavalkádjába, rájöttem hogy aki a leginkább kiváncsi a pesten [nem budaa] élő különféle emberekre, kultúrákra, annak elég pár percet eltölteni ezen a helyen. Persze nem minden csoportot talál meg itt, de…..
Dessy 2010.07.12 17:53:25
@akkoris Sally: igen..a cikk ironiájábol talán hiányzik,mert nem irtam le hogy a nyugati nálam közvetlenül követi a blahát, ha azt nézzük hol érezni a legjobban a hugyszagot és sajnos ez nagyon gáz mert tényleg rengeteg ember megy ott nap mint nap, több pénzt kéne ráfordítani.:(
a blahán ha meleg van-ami felerősíti a büzt - uristen akkor kész végem...
Dessy 2010.07.13 17:36:26
@akkoris Sally: na igen.. szerencsére arrafelé ritkán megyek.:)
A tűrőképességem igazán tiszteletreméltó, ha úgy vesszük, hogy sikeresen veszem az öcsém kamaszkorát, a barátaim hülyeségeit, és még a kutyámat is sikerült megnevelni. Néha. Ha ő is egyetért. De a lényeg: most eljött a pont. És elég volt, sajnálom.  Igen,…..
DESSY BLOGJA Határok nélkül... 2010.05.21 22:51:00
 Láttátok a filmet? Nagyon jó. Clive Owen és Angelina Jolie. Na mindegy is mert nem erről szeretnék írni...hanem hogy elmegy. Komolyan, a legjobb barátnőm (13 éve) elutazik 4 hónapra és én itt leszek 4 hónapig egyedül. Durva nem? Na, ez az. Amiről írni szeretnék. Szóval ezt…..
 Bizonyára sokan észleltétek már a következőket; a buszon, metrón, vagy az utcán sétálva arra leszel figyelmes hogy előnyös külsejű hímegyed egy vizuálisan visszamaradottabb nővel sétálgat vagy ölelkezik ésatöbbi. Elsőre értetlenül szemléled a dolgot, majd…..
DESSY BLOGJA A boldogító süti... 2010.04.23 17:52:00
 Az a különös az egészben hogy nem is szándékoztam ma blogot írni, valahogy mégis megihletett az egész nap... Ritkán, de olykor mindenkinek adódik olyan érzése hogy "Igen, most boldog vagyok...". Minden különösebb ok nélkül.Na ma ez velem is megesett amikor az ehavi…..
DESSY BLOGJA Születésnapomra... 2010.03.30 13:40:00
"- Látsz akár egy képen is mosolyogni? Nem tudtam mit feleljek, a képek önmagukért beszéltek. A Születésnap lehetett volna egy temetés is, csak a szines lufik a háttérben, a csillogó ruhák emlékeztettek rá: ez egy születésnap volt és én is ott voltam. A smink meg...a…..
DESSY BLOGJA Engedj be! 2010.03.01 20:48:00
 Én beengedtem azonnal. Nem kellett kétszer mondani. Imádtam a filmet is, valamint az alapjául szolgáló könyvet (John Ajvide Lindqvist: Hívj be!). Nem valami ócska véres-vámpíros sztoriról van szó, de mégcsak nemis az Alkonyatos szexi-sápadtan kómás vámpírkliséről. …..
 Az elmúlt másfél hónap azt hiszem kivett belőlem egy keveset, és a "marhalelkes" Dessy helyett csupán egy 50%-os picit se lelkes Dessy maradt. Persze az ember egy elég jól felépített rendszer, nem omlik össze csupán attól mert az életkedve felét elvesztette, vagy…..
 A KARÁCSONY furcsa egy dolog. Néhány nap az évből, mégis több idegeskedéssel, pénzköltéssel és kreativ agymunkával jár, mint a legtöbb stresszes helyzet együttvéve, egész év alatt.  A szeretet ünnepének nevezzük, de tényleg erről szól? Szerintem amig az ember…..
 Nem kenyerem kiteregetni a magánéleti problémáimat és a családi válságainkat az inerneten, főleg nem itt, de meglepő ihletettséggel ébredtem a kudarcokkal teli hétvége után, szóval muszáj írnom pár sort.  (Megjegyzem, az elejétől a végéig olvasni nem muszáj, már…..
Dessy 2009.09.08 12:13:06
@bundyka: az a lényeg:) köszi hogy elolvastad.. pucee
Dessy 2009.11.22 14:15:33
@Juhat: köszönöm szépen!
 Igyekszem tárgyilagos maradni, valamennyire objektív és kevésbé engedni a saját - természetesen eltúlzott - negatív véleményemnek a dologgal kapcsolatban. A "dolog" jelen esetben egy szórakozóhely, amit rögvest nevén is nevezek..  habár az elmúlt néhány…..
 Gondolom mindenkit furdal már a kiváncsiság, hova is vettek fel. A BKF-re, ko-média szakra, ezt jelöltem be utoljára. Nos igen, nem repesek a boldogságtól, dehát ez van, már megbarátkoztam a ténnyel, na meg szép modern az épület és az Örsön van, elég pofás. :)..
Melegek Nyilai Kellemetlen igazság 2009.06.15 12:57:00
 Noha idegemszívű és kozmpolita történészeink nem ismerik be, honfoglaló őseink és a szittyamagyarság körében a legmagasabb rendű kapcsolatnak a meleg szerelem számított. Ezt valójában a Kaukázus egyes vidékein, az ősi Scythiában lakó őseinktől tanulták el a…..
 Akit esetleg furdal a kiváncsiság legutóbbi bejegyzésem óta, hogy hogyan sikerült az emelt érettségim annak elárulhatom: jóól! Igaz, előző este alig bírtam elaludni, és még reggel a metrón is a fos nyelvtan tételeimet nézegettem, és odaértem 1 órával előbb, de…..
 Na már most, ha valkiben ez esetleg kérdésként felmerülne, rögvest megválaszolom: igen, elmentem magyar emeltszintű érettségire. Túl egyszerű lett volna a törit választanom amit a fél osztály, én meg nem vagyok egy egyszerű eset, úgyhogy hűnek maradtam magamhoz és…..
Fáradságos munkával megírt éves beszámolónkat nem hagyom hogy kárba vesszen, így felteszem ide, akit érdekel az olvasgassa:) Íme:Ismét eltelt egy év, s lassacskán mindannyiunkban tudatosulni kezdett a tény, hogy márcsak egyetlen egy van hátra. Néhányan abban reménykedtünk, hogy…..
 Valami ilyesmi gondolattal számolok, mikor belépek abba a terembe ahol az érettségi feladatsort kell majd kitöltenem. Persze lehet hogy utána megkönnyebbülten távozom..vagy ki tudja. Év elején még nagyon messzinek tűnt az érettségi időpontja, most meg alig van két hónapunk.…..
DESSY BLOGJA Na most megkaptam;) 2008.11.14 19:51:00
 Elég régen nem írtam ide, ennek oka az volt hogy semmi érdemleges témát nem találtam és sajnáltam volna az én és a ti időtöket pazarolni valami szemétre. Azzal úgyis tele van az univerzum. Lehet hogy most is unalmas lesz a dolog, de fontosnak érzem kiírni magamból.…..