Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toymao

0 bejegyzést írt és 658 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ausztrália több szempontból is a világ egyik legsokszínűbb országa. Lenyűgöző természete és állatvilága, hatalmas mérete mellett rengeteg érdekesség is kapcsolódik hozzá, amit talán eddig nem tudtál. Az országban 1991 óta nem volt gazdasági visszaesés, még a 2008-as világválság idején sem…..
Vannak megmagyarázhatatlan dolgok az ember életében, ilyen volt az, amikor első pillantásra beleszerettünk a Taransay jachtba. Igen, annak ellenére, hogy a stílus néhol kicsit túl sok, a hajó mintha néha belehalna a túltolt szépségbe – ahogy mondani szokás, mégis van benne valami...
Toymao 2016.09.05 22:40:41
@Online Távmunkás: Szerintem csak sok volt a torontális, oszt azzal behúzták az ülőgarnitúrát. :D
Van az úgy (nem is olyan ritkán), hogy a sikeresebb karrier reményében a színészek, zenészek megváltoztatják anyakönyvezett nevüket. Az alábbi kis válogatás természetesen messze nem széleskörű, viszont érdekes és olykor vicces. Michael Keaton – Michael Douglas A 63 éves, a…..
Svájcban több olyan síparadicsom is van, ahová az igazán gazdagok és híresek járnak. Az eddig kevéssé ismert Andermatt nevű városka is felírta magát a tehetősek térképére, ugyanis nyitottak egy ötcsillagos kastélyszállót, ahol az exkluzívan kialakított 105 szobán, valamint a…..
Toymao 2015.01.05 17:23:33
A vasúti éttermekről nekünk a Restik és a fóliába csomagolt fonnyadt szendvicsek jutnak eszünkbe, pedig egykor a pályaudvari éttermek nagyon jó hírnek örvendtek, nem csak külföldön, itthon is. A pályaudvari éttermek egyik legjelesebb képviselője, a Le Train Bleu, azaz a Kék…..
Vannak dolgok, amikre büszke vagyok az Urbanistán. Ilyenek mondjuk a plakátleletek. Vannak dolgok, amikre viszont nagyon nem vagyok büszke. Ilyenek mondjuk a levélleletek. Vagyis azok a postafiók alján avasodó, porosodó e-mailek, amelyek valami miatt ottfelejtődtek. Na most egy ilyen…..
Egy év vajon hosszú vagy rövid idő?! A Föld életkorához, és ahhoz az átlaghoz képest, amit embertársaink leélnek ott, talán nem olyan sok. A mostani, rohanó világban, ahol a tegnapi újságnál már nemigen találni kevésbé aktuális dolgot, már valószínűleg annyi lehet. De…..
Az 1973 január 24.-ei párizsi békeszerődéssel, és egyben az Egyesült Államok konfliktusból való hivatalos kilépésével pont 40 évvel és 1 nappal ezelőtt fontos fordulóponthoz érkezett a hidegháború leghosszabb és egyesek szerint legsorsdöntőbb hadiállapota. A tágabb…..
Modorosblog A bőröndös pesti 2011.09.30 13:14:00
Manapság pedig leginkább gurulós bőröndös. Sok-sok évtizeddel ezelőtt még igazi bőröndöket cipelt - ezt váltották fel utána a praktikusabb, jugoszláv sporttáskák, majd a rutinos repülőtérre járóktól átszivárgó, lágyan guruló, nagykerekű bőröndök.Szeptember elejétől…..
Toymao 2011.09.30 21:53:47
@Dzsoni Kráncs: A -nál, -nél az nem pesti, az keletebbről jön. Én pesti voltam világéletemben, engem is iszonyúan zavar elharapózása. És tősgyökeres újlipótvárosiként én úgy gondolom, hogy Győr, Szeged az nem vidék, az város (csak máshol), ellenben Újpest, Budafok, meg főleg Rákoskeresztúr, na AZ vidék. ;D
Elég rég volt már, amikor legutóbb ízelítőt adtam a tudomány és a technika világának bennünket körülvevő részleteiről, úgyhogy most megint autós képek következnek, fotós sétáim melléktermékei. Egy szép állapotban levő (OT-s rendszámú) Egérkamionnal kezdeném: Én Zastava 750-esnek gondolnám, de ha…..
Az elmúlt hétvége alapjában véve a tespedés jegyében telt, de azért sikerült egyet kirándulni is, a veresegyházi medvemenhelyre. Bár az idő elég szeles volt, sok látogató volt, és a mackók is egész élénkek voltak. Kivéve persze azokat, akik (igen, akik:) az egyik…..
Toymao 2011.04.13 23:18:22
@Hamster: Legutóbbi látogatásunkkor (évente minimum egy van) a gondozók mondták, hogy azért van egy két farkas a medvék között, mert ők az ómega-hímek, és a falkában éhen halnának, ezért rakták át a medvékhez, mert azok ügyet sem vetnek rájuk. Ezért is van nyúlszőr mindenhol a maciknál, mert a farkasokat (azt hiszem) élő nyulakkal etetik, hogy ne lustuljanak el teljesen. Amúgy ebben is hasonlítunk a villamosok és régi cégérek szeretete mellett. ;)

@IGe: Szerintem nincs ezzel semmi baj, hiszen nagyon látványosan fejlődik a park, én speciel nem bánom, szerintem jó helyre megy a pénz. Sajnos, még így sem eléggé szűri az embereket, tavaly is úgy halt meg a legnagyobb medve, Dönci, hogy valami idióta bedobott neki egy gumilabdát, amit megevett és belepusztult. Persze ez nem tartozik szorosan a felvetésedhez, csak ez jutott eszembe.
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
Fkincows egy kezelési útmutatóból vett találatokkal szórakoztat bennünket.Persze a legutóbbi BKV-s posztot [a beküldés július 19-ei. pocak] nem tudom überelni (Homing Beacon, OMFG...), de remélem azért sikerül mosolyt csalni félrefordításokra éhes polgártársaim arcára…..
Toymao 2010.10.25 13:41:52
@Nyomek:
A zenebizniszben papa-mama néven illetik őket. :)
HamPLÓ No, és ez hol van? 2010.10.19 21:13:00
A minap figyeltem fel erre:Igen, ez egy új színes spagetti-neon! Nem tudom, műxik-e, gondolom ha még nem, akkor majd. Ki tudja, merre láttam?..
Toymao 2010.10.20 11:16:41
@Hamster: Elnézést, ritkán szoktam hozzászólni, csak úgy megörültem, hogy na most csont nélkül tudom a választ. ;)

@retekblog: Őslakos ugyan nem vagyok, de hetente 1x-2x elmegyek előtte, már kb. május óta figyelem, hogy alakul a dolog, és engem is az fogott meg, hogy végre csináltak egy új klasszikus neon cégért.
Építős blog Metrós hírcsokor 2010.10.16 13:49:00
MadridOktóber 5-én vehették igénybe először az utasok az 1998-ban megnyitott 11-es vonal új szakaszát a dél-nyugati agglomerációban La Peseta és La Fortuna állomások között.(térkép itt). A 3,2 km-es új szakasz 201,5 millió €-ba került.Érkezik az első szerelvény…..
Ha az állandó kiállítások kicsit túlságosan is állandóak arrafelé, azt azért mostanában megszokhattuk, hogy az ideiglenes tárlatok mindig tartogatnak meglepetést, sőt, igazi szórakozást is annak, aki a Közlekedési Múzeumba látogat. A klasszikus NES Ugye, alig pár hónapja…..
Toledo látképe   Kósza villámlás kíséri leszállásunkat, miközben egy viharfelhőben döcögve süllyedünk az egykori polgárháborús frontvonal, a Sierra de Guadarrama fölött. Akkor még nem is sejtem, hogy pár nap múlva ugyanezen hegység alatt fogok átszáguldani az AVE…..
B-oldal Compact Disco 2010.03.03 07:58:00
Zseniális lemezt kaptam, az egy dolog, hogy már 2 szám alapján rendben van az egész, de könyörgöm, a külcsín! Minden részletre kiterjedő szintikorszak-retróskodás. Amiről szó van: a 2009. decemberben megjelent Compact Disco lemez, a Stereoid. Nem tudom, kinek a munkáját dícséri a…..
Toymao 2010.03.23 08:13:07
@nosferato: Nekem mindig a Kiváló Áruk Fóruma háromszög jut róla eszembe, azért tetszik, de a célját tökéletesen elérte. :)

A számok nem egyszerre (csak a keverés és a mastering) és nem túl rövid idő alatt készültek el (majdnem egy év volt), de a dolgok előrehaladtával, több számot újra hangszereltünk a később kialakult hangzás fényében, pont ezért, hogy a lehető legegységesebb legyen a sound.
Toymao 2010.03.26 17:17:44
@nosferato: ennyire azért mi sem vagyunk megszállottak, csak az volt, hogy kb. az 5.-6. szám környékére kialakult már egy fix hangszínkészlet, megvolt a koncepció, és akkor visszaugrottunk az első 4-re, amikor minden meglett, és abból egyet kidobtunk, kettőt kicsit, egyet teljesen áthangszereltünk.
De amúgy a soha be nem fejezett dolgok abszolút ismerősök, viszont később van miből elindulni, meg meríteni. ;)
Néha belefut az ember olyanba, amikor tapasztalt rutinos mérnökök olyat tárnak a nagyvilág elé, amit a mai világban, a mai szemlélettel kitágult szemmel hallgat vagy olvas az ember. Biztos megvan ez minden szakmában amúgy, afelől nincs kétségem. Csakhogy a tömegközlekedés és…..
Fonky-M - Call Me Secret Lover [mp3] Private - My Secret Lover (Lifelike Remix) Chromeo - Call Me Up a szerelem és a Bálint nap mindenkiégondoljatok a titkos szeretőitekre is!..
Zala, Tolna és Baranya járhatatlan a hótorlaszok miatt, úgyhogy esti programnak marad a házibuli, a gyerekkel legózás vagy a tévé. Az m2 már délután elkezdi a retró blokkot: 14:55-től Sztankay István és Antal Imre konspirál kettős ügynökként a nemzetveszejtő imperialisták és…..
Toymao 2010.02.13 16:21:22
@Fedor: nem lassan, már rég lehet, számos sorozat epizódban vicceltek vele
mondjuk én sosem értettem, hogy miért olyan nagy titok ez, kb. a film felétől tudtam annak idején, és vártam a nagy csavart, amiről mindenki beszélt. (plusz még el is volt baszva, de ez már részlet kérdés)

@athéni szél és spártai eső: képzeld el, Rózsabimbó meg a Kane szánkójának neve; Ed Harris és Paul Bettanyt csak képzeli Russel Crowe; Tim Roth zsaru és Mr. Pinken kívül mindenki meghal; és Kevin Spacey Keiser Sözé!
B-oldal Tánctippek Szilveszterre 2009.12.31 08:00:00
Úgy ahogy van utálom a szilveszteri kötelező bulizást és jópofiskodást, ellenben jó apropó, hogy megemlékezzek a leghosszabb ideig folyamatosan, (amerikai) országos televízióban futó műsorról: a Soul Trainről. Olyannyira rekorder ebben a tekintetben a program, hogy 1971 és 2006…..
Toymao 2010.01.04 07:38:23
@nosferato: igen, az az egyik értelme a szindikátusnak :D

alapvetően a network sugárzás az az, hogy amerikában sok-sok helyi tévé van, ami valamelyik networkkel áll szerződésben (affiliate) (ABC, CBs, Fox, NBC) és az ő műsorukat adja, miközben van néhány órányi helyi program is. A network sorozatok (a legtöbb ilyen pl. House, Lost, 24) maga a network rendeli meg és mindehol ugyanakkor megy.

A szindikátusi sugárzás az az, hogy a gáyrtó cég közvetlenül a helyi csatornáknak adja el a programot, akik akkor és úgy adják ahogy akarják, nincs benne a network egyáltalán. (ez netwokrös sorozatokkal általában 100 rész után, vagy ha már végük történik meg).

Röviden ennyi.

Persze, teszem hozzá, hogy Fritz Teufel csórikám nem sokáig volt a szindikátus alelnöke, bár tervekkel jött, nem kellett Mr. Gattonak mennie őhozzá egy új, éééérdekes ötlettel. :D
A Csinálj egy lemezt album nyári slágere, a Majdnem Kalifornia után itt a Fish! zenekar téli klipje, a borongósabb, egyben zúzósabb hangulatú Magasan száll, amit most itt a Lángoló Gitárokon láthat először a közönség. A nyári fesztiválok során Temesi "Zed" Ádám…..
Toymao 2009.12.11 17:22:03
Valahol fura, hogy a listakésztők ki sem várják, hogy az évtized véget érjen (2010 december 31-én fog), máris megválasztják a dekád legjeit, vagy az is lehet, hogy az idei termést elnézve úgy vannak vele, ez jövőre sem fog számottevően változni, így közzéteszik már most…..
Toymao 2009.12.03 14:42:45
@yadsruht: nem, az évtized (az évszázaddal és az évezreddel egyetemben) 2001. január elsején kezdődött (továbbra sincs nulladik év), viszont 00-ás évek (ami a 90-es évek után jöttek) 2000. jan. 1-én kezdődött és most lesz vége kb. 4 hét múlva, és valószínűleg itt is erre gondolhattak (noha decade-et írnak), tekintve, hogy elég sok 2000-es epizód is van benne.