Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Lansky

273 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondja a székely bácsi, midőn megkérdezik egy teknősről a véleményét. Valahogy így vagyok én is a dolgok folyásával, ugyanis érzem, hogy van mozgás, mégsem látom. Ennyit az empirikus gondolkodásról, mint szilárd talapzatról. Beszélgettem mostanában többekkel arról, hogy…..
Mr. Lansky 2013.08.05 19:40:47
@Zosa7:
Kedves Zosa7, a Rocky 1977-ben 10 jelölésből 3 Oscart vitt el. Sly sem a forgatókönyvért, sem a főszerepért nem kapott díjat. Sem máskor, másért, más neves díjat (pl.: Golden Globe).
Láttam a Rocky-t, egy rész elég lett volna belőle. Műfajteremtő, de nem Sly miatt.
Tekintsd meg M. Scorsese Dühöngő bikáját (1980), Robert De Niro azért (is) kapott Oscart. Mivel ő színész...
Mai történetünk kezdetén az ezerkilencszáztízes évek elején járunk. Salvatore Luciana még csak egy utcagyerek, aki a környékbeli zsidó iskolákba járó gyerekektől szed heti 10 cent "védelmi pénzt", hogy garantálja biztonságukat a környékbeli olasz és ír bandák…..
Ami késik, az jön... Három lecke 2011.10.05 01:33:00
Talán ott kezdeném, hogy mesebeli szám ez a hármas, nota bene prímszám is, csakhogy az már nem mese. Fiatalkoromban a „parasztvakítás” egyik fő momentuma volt a hármas, lévén a tanácsadói szakma alapja, hogy három „ütős” dolognál többet ne „súgj…..
idézem ehelyütt a híres erdélyi szólás-mondást, lévén, hogy sosem akkor csíp, amikor számítunk rá. A sorok írójának egyfajta reinkarnációján biztos csodálkozik a külvilág, de hát olyan nincs, hogy sohase legyen újra.Lesz is, mindjárt a közeljövőben. Pénteken este…..
Ami késik, az jön... Track 5. 2010.11.04 01:29:00
Emlékül Németh Tamásnak.....
"Az ördög legnagyobb trükkje az, hogy elhitetette a világgal, nem is létezik. És hipp-hop... felszívódott." (Bryan Singer: Közönséges bűnözők) Valahogy így vagyok én is az ihlettel.A viszontlátásig.....
Ami késik, az jön... Track 4. 2010.10.17 02:00:00
No comment. (originally Makin' Whoopee)A viszontlátásig.....
Ami késik, az jön... Track 3. 2010.10.16 02:07:00
Hát akkor jöjjön a blog névadójáról készült film (Sergio Leone: Volt egyszer egy Amerika) fő témája, köszönet érte Ennio Morriconénak.A minap a távirányító segítségével botlottam bele Pasquale Campanile A lator c. remekébe (és láss csodát, abban is Morricone zene szól),…..
Ami késik, az jön... Track 2. 2010.10.15 14:35:00
Na folytassuk, hamár egyszer elkezdtük, ugye...Lassan, de annál biztosabban megérkezkeztünk ebbe a szatírába. Hát örvendjünk nekijje fennhangon!A viszontlátásig.....
Ami késik, az jön... Track 1. 2010.10.15 01:40:00
Elfogytak a szavak, maradtak a hangjegyek. Nomeg a képek. Hosszú és néma csönd után döntöttem a napi zene meghonosításán, vagy ahogy Goló kollega megfogalmazná: "Ki nyel ma? Játékos buzik a kiskertben..."Nem szándékozom Czigány György cipőjébe lépni, egyszerűbben,…..
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Mr. Lansky 2010.09.04 00:26:26
@Michael Knight: 'sakkó majd jó letámaggyuk őket a Gripenjeikkel... :)
Mr. Lansky 2010.09.04 00:38:43
www.kum.hu/kum/hu/bal/Kepviseletek/Magyar_kulkepviseletek_kulfoldon/Nagykovetsegek_es_Fokonzulatusok/europa.htm

Szentiványi Gábor nagyköveti megbízatása 2010. szeptember 3-án az esti órákban - sajnálatos körülmények között - megszűnt... :)
(Igaz, hogy a Gyurcsány-Bajnai vérzivataros időkban még szakállamtitkár volt a Külügyminisztériumban. Nincsenek véletlenek.)
... ahol és ahány évesen eddig laktam, éltem, voltam, lettem, bújtam, jártam és vártam. Egyedül, mással, másokkal, de legalább egy hónapig...Vörösmarty Mihály u. 7. (0-16) Széchenyi tér 11. (14-18) Kölcsey Ferenc u. 18. (16-27) Szabadság u. 40. (18-19) Remény u. 4. (19)…..
Újra itt van…, énekelné Szörényi Levente, de még várnia kell jövő keddig. Újabb ebédelés következik soron, ebből (vagy inkább ezért) megemlékezem egy Hajós András-i felmorduláson, aminek legalább két oldala vagyon.Történt, hogy víg Hajósunk egy tv-műsorban, melynek…..
Mr. Lansky 2010.06.05 01:54:31
Mr. Lansky 2010.06.09 12:04:16
@Tüzes Mackó: lehet, hogy szemantikai elemzést kéne végeznem, sőt statisztikából is újonnan felvértezni magamat. De inkább nem teszem. :)
annyit, hogy nem döglött, hanem tetszhalott. Lévén a blog gazdája most máshová osztja gondolatait. Az pedig hosszabb és tartalmasabb formában kell, hogy megjelenjen, mint az egyes eszembejutások randomizált blog.hu-ra hajigálása.Sokan, sokfélén támadnak és kérdeznek, hovatovább…..
Jaj, ma nagyon vidámra sikeredett napon lettem átesve, pedig majdhogynem az egész délutánt átaludtam. Igaz előtte a leendő iskolát méricskéltünk, ami nem találtatott könnyűnek, majd jött az ebéd, az sem volt könnyű, aztán ebből született meg az alvás.Utána városba…..
Van az úgy, hogy az embernek nincs kedve enni. Ha már inni sem, akkor élni sem, de ezt a borongást hagyjuk inkább. Valahogy úgy vagyok vele, hogy nekem nem jön meg közben az étvágyam. Ha nincs ingerenciám, akkor hiába ülök oda, abból semmi előremutató nem potyog kifelé, nemhogy…..
Igen, ezt a mára klasszikussá érdemesült kérdést teszi fel Csodabogár műszaki zseni harckocsis-kollégájának, midőn látja orra előtt felrobbanni a hidat, amin átkelni voltak hivatottak Shermanjükön. Donald Sutherland a Kelly hőseiben hozza formáját: a nyegle, fahumorú és mégis…..
Mr. Lansky 2010.03.01 08:57:48
@Aszpazia: Nem láttam, sajnos. De abban szerepeltek magyarok is, nem? Csuja, Balkay...
Mr. Lansky 2010.03.01 09:19:18
Most ötlött az eszembe, hogy nyóc. Mármint ennyien vagyunk, aztán múltkorjában Fábry-show-ra kattintva láttam az Irigy Hónaljmirigy nevű média-műintézményt és láss csodát azok is nyolcan bírnak lenni. Csakhogy tőlem a legtávolabbi gondolat légyen, hogy hasonlítsam magunkat,…..
Adott nyolc hülye (magamat is közéjük sorolom természetesen) és mindegyik a teremtés koronájának képzeli magát. Teszi ezt a többitől eltérő stílusban és bizonygatja körömszakadtáig (mégis tök fölöslegesen) a másik hétnek „közös ebédek” alkalmával. Írom…..
Úgy a blogon, mint pár nap múlva Miamiban, ahol tiszteletem teszem a Mt. Nebo Cemetery-ben. És akkor már megérte.Szóval, irány Florida - aztán majd jövök vissza. Ha. A viszontlátásig.....
Mr. Lansky 2009.12.29 02:01:23
The world is like a ride in an amusement park. And when you choose to go on it you think it's real because that's how powerful our minds are.And the ride goes up and down and round and round. It has thrills and chills and it's very brightly coloured and it's very loud and it's fun, for a while.Some…..
Julcsi nagy és hirtelen ötéves lett, ebből következően a buli szervezése önti el az agyunkat, mivel ami jár, az jár. És hála Istennek jut is, nem kell panaszkodnia. Hétvégén jön a gyerekes Csillagvári hepajkodás, illetve a vérnyomás adott intervallumon belül történő ütemes…..
Kern András szövegével kezdeni egy ilyen napot optimizmusra utal, amire, valljuk meg okom vagyon, merthogy kerekedik az erdő és mellette a dolgok, amelyek eleddig olybá tűntek, mintha mozdulatlanul állnának.Aztán az eső az lehet, hogy nem hiányzott a képben, de most valahogy mégis…..
Olvasgatom korábbi magamat és látom mikor nem volt kedvem, mikor jött elsőre, illetőleg mikor tizenhatodikra (toldozva-foldozva) a múzsa ujjaimra suhintani. Kezdetben tartottam magam a követelményekhez, majdnem megvolt a napi egy, aztán egyre lassabb lett lehajlásom az utcakőn heverő…..
Ez a poszt tegnapra készült volna, de jó, hogy máig vártam vele. Tegnap olyan semmilyen nap volt, mára más lett, pedig a Nap ugyanolyan és a szél sem sokat változott. Nos, még mielőtt a Németh Lajos jelmezét ölteném magamra, kezdjük az elejével és máshogyan.Sokat töprengtem a…..
Mr. Lansky 2009.09.30 16:57:28
@Aszpazia: Jártam arra mostanság, de speciel pénteken nem terveztem újabb látogatást.