Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IntelCorei5

1 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Clandestino Cervantes, a tintahal 2012.08.07 20:42:29
Amikor Cervantes, Lope de Vega és Góngora megteremtették a spanyol irodalmi nyelv alapjait, a spanyol birodalom felett soha nem nyugodott le a nap, és egyetlen helyes nyelvváltozat létezett: az, amit a madridi királyi udvarban beszéltek. Az Aranyszázad írói és költői nem is sejthették, hogy négyszáz…..
Varánusz Hofiország összefogása 2012.08.07 05:42:02
Lassan olyan érzésem van, mintha a szép emlékű Hofi Géza által megálmodott falugyűlés lenne az egész ország. Tudod - ha nem, katt ide - benne vagyunk a slamasztikában, oszt akinek tipptye van az hordja szorgos halomba! - mondják a pártok, mikor a kormányváltásról esik szó. De az…..
Tisztelt volt köztársasági elnök úr! Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve…..
IntelCorei5 2012.08.06 11:09:51
@amor2000:

hamar rájöttél... gratulálok !
Van azért IQ-d, mégha a 100-at nem is éri el.
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
IntelCorei5 2012.08.03 10:26:27
@Karipapa01:

a szabálybetartást nem vitatom, nem is volt balesetem saját hibából soha, másokéból is vagy 30 éve /a pirosnál álltam oszt belémjöttek hátulról/. Az indokolatlan táblázásról pedig lehet véleményem több okból is,
a, 40 éve vezetek balesetmentesen ergó van arra nézve tapasztalatom mi veszélyes mi nem
b, ha sokan nem tartják be a szabályokat akkor az aki betartja hátrányba és pszichológiai nyomás alá kerül h ő se... rosszab esetben ledudálják/szorítják az útról
c, a te logikád szerint akinek az isten hivatal adott annak észt is adott hozzá ugye?

na ez az amiben én nem hiszek.

Amúgy az én példám konkrét és ugyan mond már meg hogyan lehet 110-ről lemenni 70-re majd újra fel 110-re majd viszza 90-re majd fel 110-re 600 méteren belül normálisan? Az útszakasz amúgy prímán belátható. Lenne inkább 90 végig.
IntelCorei5 2012.08.03 10:48:30
@qwertzu:

egyetértünk! a cél a nem a pénzbehajtás hanem a balestmegelőzés lenne. -de most nem az-
/az első negyedévben nem folyt be elég összeg, hát most befolyik ha törik ha szakad/

Mindenki tudja h szombaton reggel az M7-sen LESZ (biztos esemény) baleset h hol még az is ismert, még sem történik semmi - rendőr? az sehol, ideiglenes seb. korlátozás? ugyan minek ! legyen csak baleset/dugó, majd feloszlik...

vagy az M0-án mikor láttunk rendőrt utóljára helyszinelésen kívül?

Az sem ártana h ismert lenne ki mikor és MIÉRT milyen feltételek mellett rendelhet el seb. korlátozást, tehet ki táblát. Mondjuk azt lehetne oktatni is mi a balesetveszélyes helyzet, szituáció és azt hogyan lehet megelőzni. Aki szabályt sért azt küldjük el egy oktatásra elsőre.

A jelenlegi büntetési mérték meg már a családok anyagi biztonságot is veszélyezteti.
Ezt nem én - a fidesz prominese mondta...
IntelCorei5 2012.08.03 11:06:13
@Windchill:

ne viccelj! ki kellene itt elrettenteni?
ugye nem a kollégámat aki a 30-as táblánál 43-val ment tök veszélytelen helyen? Keres nettó 90-et most meg kap egy csekket 30-ról. Nem visszaeső.

Elrettenteni a visszaesőket kellene akik az M7-M0-án száguldoznak magyar de leginkább nem magyar rendszámmal és itt nem az egyszeri románról van szó -az betartja...
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
IntelCorei5 2012.06.29 09:35:59
@jeriko: nem teljesen van így. gazdagabbak vagytok egy-egy kielégített szükséglettel, ami a gazdaság motorja. A baj akkor jön ha kell valami "kívülről" is és azért nem tudsz semmit adni mint jelen példádban. Ja és nem árt ha te értessz a takarításhoz a szomszéd meg a gyerekfelügyelethez, ráadásul jobban mint frodítva. Tartok tőle h a közmunkánál nem ez lesz a helyzet...
 A magyar társadalom nem túl megosztott, ha építészeti alkotások megítéléséről van szó. Nagyjából meg lehet saccolni előre, mi az, ami az emberek 90%-ának tetszeni fog.Kivéve, ha valami politikához köthető, mert akkor az épület tetszési indexe nagyjából tükrözi a…..
IntelCorei5 2012.06.10 08:34:58
@Avatar:

hát igen, jelek szerint szRt se ér az egész,
tanulni belőle? ugyan már... itt az új főmondmeg oszt a jónép meg sem látja mi folyik, csak azért mert most unortodox módon nyuvasztják a, nem direkte.

A pengefal meg jól néz ki és kifejező is.
A kimondható név – ezzel a címmel írtam két hónappal ezelőtt itt a blogon arról, hogy a Simicska-Nyerges szerzőpáros meglepő módon egyre komolyabb figyelmet kap a közbeszédben. A tendencia azóta sem változott: amióta egy dokumentumból kiderült, hogy Simicska Lajos a több…..
IntelCorei5 2012.05.11 13:07:06
@Laikus Érdeklődő:

a nyílvánosság MÁR nem elég ! Tesznek ezek arra!

TG javaslata korrekt, jó és megvalósítható -egy jó definíció kell mi nem állami és egy mérték akár iparáganként eltérő.

Nem véletlen h az érinteni vélt cégek mind soft területen mozognak, őrzés/védés, útjavítás/közműépítés, jogi tanácsadás etc. A Közgép is nyert, de majd meg kell nézni az alvállalkozókat a fele vagy csődbe megy vagy nem jut neki pénz a végén...
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
IntelCorei5 2012.05.02 14:11:44
1977-ben diplomáztam, légbeszívásos szennyvíztisztítóból. Akkor a dimplomamunka témája nem szabadon választott volt hanem a "KIÍRT" pályázatok közül kellett választani. A rajz még megvan, a számítások elkallódtak.

Mivel a témák adottak voltak , és azok ismétlődtek is évről évre többé kevésbe, ezért az h valaminek azonos a címe még nem bizonyít semmit. A bírálat már más tészta, amennyiben az oldalszámra megegyezik akkor gáz van...

a többi pesrze mind spekuláció.

Nem értem a fideszt. Csak az MSZP malmára hajtja a vizet ha eltakarítja ferit az útból és ezzel hatalmas szivességet tesz nekik. Ráadásul most Kövér házelnök is bajban van a terrorista újságírókkal már ha komolyan kell venni amit mondott.

Van megoldás: úgy kell ezt intézni mint egy jó amcsi filmben a házzaságkötésnél: aki tudja most mondja vagy örökre maradjon titok - 2/3-val ezt törvénybe iktatni smafu.

A módosító szövege bármely salátatörvénybe belefér, íme:

"Minden diplomamunkát, vizsgabizonyítványt, -továbbiakaban bizonyítványt- és hozzá kapcsolódó iratot, rajzot , dokumentumot le kell selejtezni, fizikailag megsemmisíteni, a diploma átadását követő napon, de legfeljebb 5 munkanapon belül, erről nyílvánatartást kell vezetni az adatkezelési törvényben előírtak szerint amennyiben a bizonyítvány megszerzője nyilatkozatban rögzíti h a későbbiekben politikusi pályára készül.. A bizonyítványról, annak létrejöttének körülményeiről ezután minden nyilatkozattétel tilos bármely fél részéről. A törvény megszegése 5 évig terjedő letöltendő szabadságvesztéssel büntetendő"
„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott…..
IntelCorei5 2012.04.10 14:31:12
@InteriorLulu:

lehet h a probléma az államfő jelenleg érvényes feladatainak megfogalmazásában van?
A "kifejezi a nemzet egységét" bizonyosan ilyen lehetetlen elvárás. Akkor inkább király kellene mint például a belgáknál -ott neki tényleg ez egy szerepe, merthogy belga nemzet nincs.

A lényeg a lényeg - ha az az elvárás h a KE legyen egy önálló hatalmi ág, egy ellensúly, akkor kellene hozzá egy biztosabb legitimitás, amit közvetlen elnökválasztásnak hívnak, vagy/és/meg némi többlethatalom amit meg elnöki rendszernek.

Az sem jobb csak más...

A lényeg a társadalmi kultúrában leledzene és nos az ami itt olyan amilyen.

Amíg a bliccelővel van a tömeg és ügyes az aki meghekkeli a szabályokat a maga hasznára addig nics itt miről beszélni. Ez az elmúlt rendszer(ek) igazi és máig élő "szabadságharcos" öröksége. Pedig nem olyan nehéz belátni a bliccelő nem a BKV-tól hanem mindenkitől lop - de ez már valódi civil megközelítés. Ami eddig érdem volt most már bűn.

A fidesz egész története és politikai gyakorlata nem szól másról csak erről a meghekkelésről - kedves Török Gábor politológus/moderátor úr! Ez is lehetne egy elemzés tárgya.

Most éppen ki lesz az elnök? E pillanatban mindegy h később az lesz e? Még nem tudni. Attól függ...
IntelCorei5 2012.04.16 17:12:11
@lüke:
"A politika világában még nem megméretett jelöltekkel szemben van egy nagyon komoly előnyük a pártpolitikusoknak: nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük."

"A legjobb tolvajokból pandúrok lesznek."

folytatva a logikai sort:

Qrvából lészen a legjobb feleség. Azért én maradnék a normál megoldásnál.

@hoplita:

azt hiszed vicces vagy? csak annyira mint az a nevezetes szoci képviselő
Csak kicsit módosítani kell rajta. Egészen pontosan kétkulcsossá kell tenni! Kell egy értékhatár, amely alatt nulla, vagy nagyon alacsony legyen a kulcs, afelett meg mehet az 1%. Ez az értékhatár lehetne mondjuk 200ezer forint. Ha valaki egy tranzakcióban ennél több pénzt utal, vagy…..
Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a…..
IntelCorei5 2012.04.05 12:05:03
@hoplita:

csak nem piac/kapitalizmus ellenes lettél? hogyne mondjam demagóg? Vagy neked még robbanós vidis tévéd van otthon?
IntelCorei5 2012.04.05 15:59:27
@Hepci: haggyá mán...közel vagyok, egy kapcsolatnyira, DE itt meg is állok - ki akar itt gyanús lenni? Amúgyia az NGM miniszeri pozíció az "komoly" dolog sz@rba lennék ha megfelelnék. Eperjes is hol van most?
IntelCorei5 2012.04.05 16:16:11
@hoplita: a kapitalizmus veleje a piac - ilyen értelemben

ha belenyúlsz a piaci viszonyokba akkor arra nagyon jó okod kell legyen. a 30%-os áfa már akkora torzítás, főleg ha van 5-10-15-20% etc is ami már nem engedi az önkorrekciót oly mértékben torzítva keresleti/kínálati viszonyokat.
Gondolj csak az egyszer volt szocializmus mesterséges árviszonyaira és azok következményeire.

A másik ok - benne vagyunk az EU-ban ezért nem lehet elszigetelt országban gondolkodni. H a itt 30% ott meg 10% akkor hova megy a kereslet szerinted? Bécs sok tekintetben már most is olcsóbb mint Pest és akkor még nem is említettem a választékot és kiszolgálás szinvonalát. Bár csak autót is olyan áron lehetne venni mint az USA-ban! És tankolni is...

Megjegyzendő h a piac szabályozás nélkül ciklikusan összeomlik lásd még tőkés tultermelési válság vagy újkeletüen buborék.
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
Az Orbán-rendszer egyik nem túl eredeti, de annál keményebb könyökű kitartottja a héten vicces pamfletben rontott neki az általa baloldalinak és liberálisnak vélt szervezetek „faszkodásainak”. A poszt igencsak silány érvanyagával nem foglalkoznék, viszont arra nagyon…..
IntelCorei5 2012.03.26 10:47:11
@excopp: nem modtam mást .... miért akarsz meggyőzni arról amivel egyetértek?
nálam a hit nem teológiai fogalom inkább filozófiai.
IntelCorei5 2012.03.26 10:53:43
@Hertelendi:

na ja, a matek is hablaty annak aki nem érti.
Minden esetre hanyagold a CETI programot nem neked való az sem.
IntelCorei5 2012.03.26 10:59:23
@CsákNorisz:
nem lehetne ezt a hitvitát befejezni?
A blog nem erről íródott !
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
IntelCorei5 2012.03.19 11:39:25
@ubul2000: szerintem is beteg aki más urnájában látja a megoldást, persze egy "szavazó" jelzővel már más a helyzet.
IntelCorei5 2012.03.19 11:44:02
@Doubledecker:
hát igen a hit mindent felül ír, legfőképpen a racionalitást.
Viszont cserébe boldoggá tesz mert mint a bibliában is írva vagyon boldogok az egy ügyüek.
IntelCorei5 2012.03.19 11:55:27
@kakaósbögre: YES

fordítva is igaz: a hazugság finom árnyalata az kettős beszéd is lehet

"a királynőt megölni nem kell félnetek"

egyébként meg buta kelet-európai megoldás, mintha a másik fél nem fogná fel mire megy ki a játék - ott sem csak hülyék ülnek.

a technikai 2/3 nem valódi amúgy sem.
Győztünk! - sálálá - csicseregte ez a mi Kusza Szemünk - a kormány zsenialitását elismerték, a kettős mérce már csak egy sosevolt emlék valahol az eufória lágyan lengedező rózsaszín ködén túl, a nemzeti érdekünknek pont megfelelő döntés született, úgyhogy valóságos…..
Röviden: dr. Schmitt Pál megcáfolta a plágium vádját, elmondta, hogy a kisdoktori 20 évvel ezelőtt, írógéppel készült. Vagyis a neki felrótt copy-paste kizárva.Hosszabban:Azt hittem - de tényleg - hogy legközelebb már csak a köztársasági elnök politikai nekrológja kapcsán…..
Kifizetődő foglalkozás a kormány médialakájának lenni. Legalábbis Bencsik Andrásnak és a Széles Birodalomnak bejött a biznisz, annyira mindenképpen, hogy amikor Orbán nyakán szorult a hurok akkor kisegítse őt egy békemeneteléssel. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a menetben…..
IntelCorei5 2012.03.01 17:40:20
@felebarát:
egy 6 személyes cesna de mivel nem repült 3 évig és karbantartva sem volt a zárolás miatt most egy lyukas mogyorót ér, egyébként egy projectcég lízingelte az OTP egyik cégétől tehát nem Hunvaldné tulajdona. A lízing végén ha olyan a szerződés esetleg megvehette volna a projectcég. Pontosan fogalmazva egy olyan projectcég lízingelte melyben 80% os tulajdonrésszel volt benne a Hunvaldnéhoz köthető alcég és ebben az alcégben van 30%-os részesedése Hunvaldnénak.
Az üzleti modell: időhiányos és gazdag üzletmberek reptetése megrendelésre. Az egy kérdés miért adott erre az OTP pénzt?
Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
IntelCorei5 2012.02.22 14:23:33
@panelburzsuj:

na ja, a tsz szérveréshez nem kellett semmi csak elhitetni a jónéppel h akkor abból neki több jut...
kihozták belőle a legrosszabbat lett egy csomó zöldbáró meg még több szerencsétlen kisbírtokos, plusz egy padlóra került mezőgazdaság meg az arra épült ipar amit sikerült a halálba privatizálni.
Mondjuk innen nyerni szép...
IntelCorei5 2012.02.22 14:57:26
@ubul2000:

mi lenne a funkciója rendszerszinten az ingatlanadónak?
Amennyiben ez megvan akkor lehet továbbgondolni a hogyant és a mértéket.
IntelCorei5 2012.02.22 16:09:26
@ubul2000:

na ha csak ennyi, akkor nincs értelme ...

szervezzenek inkább koncertet :-)))