Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElikIkke

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már számtalan alkalommal megírtuk, hogy a korrupció Magyarországon súlyos probléma, és pénzben kifejezve is hatalmas veszteséget eredményez. Ha már megakadályozni nem tudjuk a közvagyon lenyúlását, legalább igyekszünk leltározni a korrupciós botrányokat, hogy a visszaélések ne maradjanak…..
ElikIkke 2020.04.16 15:01:17
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem államiak az alapítványok, hanem magánalapítványok, amelyek döntéseit eredetileg korlátozták azzal, hogy részvényvagyonukkal nem kereskedhettek. Most ezt változtatták meg, s a TI ebben kockázatot lát. Ahogy elnézem a döntéshozó arcokat, én sem látom kockázatmentesnek a dolgot.
ElikIkke 2020.04.16 15:11:53
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én hibrid rendszernek nevezném, mivel nálunk nincs tőkeerős alumni, sem hazai tőkeerős, az oktatás, a tudomány és a kultúra iránt elkötelezett vállalatok sokasága, amelyek finanszírozni tudnák a magyar felsőoktatásnak akárcsak egy csekély százalékát.
ElikIkke 2020.04.16 19:14:27
@nemecsekerno_007: Ha tanulmányozod a 100 legnagyobb magyar vállalat listáját, azon egyetlenegy vállalatot sem találsz, amely 1990 után alakult és valamilyen innovációs tevékenységhez lenne köthető a tevékenysége. Az állami és EU-s pénzekből "gazdálkodó" Mészáros és Mészáros Kft. és társai nem kapitalista vállalatok, tulajdonosai jól ismert stómanok, comprador bourgeoisie tagjai, keleti oligarchák. Nagyítóval sem lehetne egyetlen innovatív, vállalkozói spiritusszal megáldott figurát találni köztük. Csak egyet mondok még: Rogán Antal "feltaláló", szabadalomtulajdonos, akinek "találmánya" a Magyar Telekomnak milliárdokat ért.
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
ElikIkke 2020.03.21 11:11:40
@Eugene Horse: Nem szoktam rajongó leveleket küldeni színészeknek. Lengyel Tamást a MEMO című tv-film főszerepében láttam. Nagyszerű film, nagyszerű fogatókönyv, eredeti és nagyszerű történet, kiváló színészek. Hátborzongató pontossággal adta vissza a film ifjúkorunk, egyetemi éveink világát. A film kapcsán az MTA is vitát rendezett a hipermnéziáról. Most egy botfülű dühöly szánalmas és igaztalan szövegében hordja le Lengyel Tamást és a tiltakozó színészeket, színházi alkotókat, mert szóvá merészelték tenni egy önértékelési zavarokkal küszködő hölgy ámokfutását.
Bodzsár Márk az Isteni műszak után is az abszurdhoz nyúlt. Mégis kinek jut eszébe a Kádár-korszakba vámpírtörténetet helyezni? Akármilyen indíttatásból született is az ötlet, minket megvettek. Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) a kubai forradalom után Magyarországra látogat, egyenesen bele a ’nagyon…..
  Napok óta izzik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár el-/átnevezéséről szóló vita, amit a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány javaslata indított el. Szőcs Géza „a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!” állásfoglalásával kitűnő…..
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..