Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamasVirag

78 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KRESZ oktatás talán első órájában elhangzik az a bizonyos mondat, ami kicsit túlzónak tűnik, de utána a legtöbben belátják, hogy nagyon is igaz. "A gépjármű vezetés veszélyes üzem!" Egy nagyon rövid mondat borzasztó sok tartalommal. Felhívja a figyelmet, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra,…..
A Mercedes-Benz EQS kémfotói alapján már kiderült, hogy elég komoly fedélzeti rendszert fog kapni hatalmas kijelzőkkel. Ami megdöbbentő, hogy az igazából csak a kicsi változat lehetett. A Consumer Electronics Show előtt a Mercedes-Benz lerántotta a leplet a Hyperscreen névre keresztelt fedélzeti…..
COVID ide, gazdasági visszaesés oda, a Tesla elég sikeres évet tudhat maga mögött 2020-ban. Több mint félmillió autót gyártottak, jó részét át is adták és a termékeiket veszik mint a cukrot. A Tesla eddigi fejlődése töretlenül folytatódhat 2021-ben is. (Forrás: Carscoops)..
Amikor autóvásárlásra adjuk a fejünket, igyekszünk a lehető legjobb döntést hozni, hiszen egy szabad szemmel is jól látható összeget költünk el és nagyon fáj, ha ezt előre nem látható százezrekkel vagy rossz esetben milliókkal kell még megtoldani a vásárlás után. Itt egy kettőstömegű csere, ott egy…..
Az egyik legrosszabb érzés lehet amikor felkelsz, kinézel az ablakon vagy bemész a garázsba és az autódnak csak a hűlt helyét látod. Tommy Cook is átélte ezt, de szerencséjére 17 évvel a lopás után mégis megkerült az 1969-es Chevrolet Camaroja. A forma 50 év után is ugyanolyan dögös, mint amikor az…..
TamasVirag 2021.01.06 19:18:49
@Kukubenko: elnézést kérek az elírásért és köszönöm a figyelmeztetést. Javítva.
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
Bár az elektromos autók még mindig csak kevesebb, mint 10%-át teszik ki a teljes gépjármű értékesítésnek, viszont a számuk rendületlenül emelkedik és meghaladtak olyan megoldásokat, mint például a manuális váltó. Most úgy tűnik, hogy az elektromos autók gyártói egy újabb amerikai államtól kapnak…..
Vannak olyan autós játékok amiket minden autókat vagy motorsportot kedvelő embernek ki kell próbálnia. A csalódás szinte kizárt, sőt inkább készülj hosszú órákra a gép előtt. Forrás: Pexels.com..
A Peugeot 308 harmadik generációja 2021-től elérhető lesz mild-hybrid, plug-in hybrid és teljesen elektromos hajtással is. Még csak render képek a kémfotók alapján, de már sejthetők az autó vonalai. (Forrás: Auto Express) A Peugeot 2014-ben hatalmasat gurított a 308 második generációjával.…..
Autót nézek 5 autóm 2020-ból 2021.01.01 11:49:37
A 2020-as év éppen úgy indult, mint bármelyik másik. Szilveszteri koccintások, újévi fogadalmak, hogy majd most aztán így meg, úgy lesz. Pezsgő pukkant, virsli roppant és máris január elsején találtuk magunkat a mindössze 26 napos kisfiunkkal. Már tudtam, hogy új munkám lesz, ami életemben először…..
A 80-as évek vége úgy él az emlékeimben, mintha tegnap lett volna, bár a képek mintha kicsit fakók lennének, minden egy picivel szürkébb mint most. Boldog gyerekkor, amikor még mindenre fogékony voltam és minden érdekelt. A nagypapák pedig akarva vagy akaratlanul megmutatták a világukat, benne a…..
Közeledik a karácsony, már csak néhány hét van hátra és egyre nő a nyomás, hogy vegyél valami értelmes ajándékot aminek örül is a másik? Ha szereti az autókat, nem lesz nehéz dolgod. 10 ajándékötlet amivel nem foghatsz mellé...
Egyik nap beszélgettem egy 2006-os évjáratú BMW 530d tulajdonosával, aki éppen egy több százezer Forintos váltó felújítás előtt állt és kérdeztem, hogy mi lesz az autó sorsa, megtartja vagy eladja és vesz egy olcsóbban fenntartható autót? A válasz az volt, hogy ezt az autót ismeri, tudja milyen…..
Ahogy véget ér a nyár, háttérbe szorul az egyik legtöbbet használt extra, a klíma és átveszi a helyét a fűtés és minden olyan kényelmi berendezés, ami próbál minket meleget tartani. Két évtizede még csak a felső kategóriás autókba szereltek olyan extrákat mint a szélvédő fűtés, az ablaktörlő lapátok…..
2020-ban sem maradunk autós találkozók és családi napok nélkül. Ha még nem voltál ilyenen érdemes kilátogatnod, mert ezeken a rendezvényeken nem csak a férfiak és az autó megszállottak tudnak jól szórakozni, hanem mindenki más is. Sok találkozón vannak kifejezetten gyerek programok is, hogy a…..
Kell egy új(abb) autó mert máshogy nem jutunk el munkába / ügyfélhez / iskolába / idős szüleinkhez, de nincsen meg rá a teljes vételár? Az internetet böngészve hamar kirajzolódik alapvetően két finanszírozási konstrukció. Az egyik a klasszikus autóhitel, a másik pedig a lízing. Most ez utóbbival…..
Az útjainkon forgalomban lévő gépjárművek átlagéletkora folyamatosan növekszik. Míg 2013-ban egy átlagos autó 12 év körül volt, mára már 14-15 éves autókkal járkálunk. Ez nem jelenti szükségszerűen, hogy a műszaki állapot is romlott volna, de az autók öregszenek, az anyag fárad és előbb utóbb már…..
Télen sokan indulnak kocsival síelni főként Szlovákiába, Ausztriába és Olaszországba, de néhányan nem rettennek vissza az 1000 - 1400 km-es távtól és Franciaország felé veszik az irányt. Aki járt már síelni tudja, hogy ilyenkor lényegesen több ruhát és felszerelést kell valahogy bezsúfolni az autóba…..
Ha autód van, akkor kötelező gépjármű felelősségbiztosításod (KGFB) - vagy a napi szóhasználattal élve, - köteleződ is van. Ez a biztosítás arra jó, hogy ha másnak kárt okozol és te vagy a hibás, de a károkozás nem volt szándékos, akkor a kárt a biztosító fizeti meg helyetted, neked pedig havonta,…..
Márciusban vettem egy 2003-as Citroen C3-as kisautót, csak egy érdekes kísérlet miatt. Azt akartam megtudni, hogy lehet-e jó autót venni olcsón hibákkal, aztán otthoni körülmények között felújítani? Az volt a koncepció, hogy keresek egy olyan kocsit, aminek rendben van a karosszériája és a motorja,…..
Autót nézek Mindenes puttonyos 2019.09.21 09:00:00
Vannak autók, amik észrevétlenül itt vannak velünk, feltűnés nélkül segítik a mindennapjainkat és részei lettek az életünknek. Nem tűnnek ki semmivel és pont ez a legnagyobb erényük. Minden úgy jó bennük, ahogy van és pont arra is használjuk amire tervezték. Eljutni A-ból, B-be, sok csomaggal, nem…..
2006-ban mint egy a semmiből tűnt elő egy olyan modell, ami azóta - töretlen sikerének köszönhetően -, az alsó-középkategória meghatározó alakja lett. Nem kis eredmény ez olyan versenytársak mellett, mint a szinte már etalonnak számító Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, vagy Skoda Octavia.…..
Megvetted a kiszemelt autót, ami egy alapos takarítás és polír után olyan mint az új. Talán ilyen szép volt akkor is, amikor kigurult a gyárból. De valami mégsem az igazi. Telnek-múlnak a napok és kezdesz rájönni mi a baj. A lámpák mintha mattak lennének. Talán már nem is világítanak olyan jól,…..
TamasVirag 2019.08.29 13:43:55
@kimista: Mivel csak annyit láttam, hogy a termék hatásos, de nem tudom mennyire tartós, szándékosan nem tettem bele a cikkbe a linket. Ha mégis szeretnéd kipróbálni, akkor itt rendelheted meg: clear-lights.net/
A cikk célja nem az volt, hogy reklámozzam a terméket, hanem hogy kipróbáljam van-e valós otthoni alternatívája a fényszóró polírozásnak.
Megszerezted a jogsit és szinte égeti a zsebedet az elmúlt hónapokban félretett pénz! Kell végre egy autó. A lehetőségek megszámlálhatatlanok, az árban pedig végtelen a skála, mégis be kell lőni, hogy milyen autót vegyél és mennyiért...
Kb. tavaly ilyenkor vettem egy újabb autót és a kereskedéseket járva egy dolog vált számomra biztossá. Az autók klímáját mindig "csak" fel kell tölteni, de amúgy semmi baja. Legalábbis ezt állították azok a kereskedők, akik szerették volna eladni az autóikat működésképtelen klímával. ..
TamasVirag 2019.06.21 10:21:03
@Lobo Marunga: PLusz még egy:
- Feleségemnek / Anyukámnak / Anyósomnak / Lányomnak vettem, de túl nagy / kicsi volt neki, ezért adom el.
TamasVirag 2019.07.10 16:17:16
@Zabalint: Egy 16 éves autóban szinte bármi elromolhat, hiszen az anyagok természetüknél fogva öregszenek. Csak hogy mondjak egy példát, a kis C3-ban cserélni kellett mindkét első lámpát, mivel az egyikben nem működött a magasságállító motor, folyamatosan zúgott és már nagyon matt volt (volt korábban polírozva és lakkozva), a másik pedig beázott és kiszárítás, újraszigetelés után sem lett tökéletes, nem is világított jól. A két lámpa cseréjének a költsége összemérhető a klímakompresszor cseréjének (bontott darab beszerzése, cseréje szervizben, töltés) a költségével. Ha elsőre sikerül megtalálni a klíma hibáját, akkor nem feltétlenül kerül egy vagyonba a javítása.

Én is kaptam olyan ajánlatot a kompresszor felújítására, ami az autó értékével vetekedett. Egy ilyen korú autónál sajnos az új alkatrész beszerelése már nem kifizetődő, mert nem növeli az autó értékét és eladáskor az alkatrész magas árát nem lehet az eladási árban érvényesíteni.

Ha valaki biztos benne, hogy az autót szeretné még sok évig (5-10) használni, akkor megérheti a drágább alkatrész beszerelése, mert arra van garancia (1-2 év), ha elromlik magát az alkatrészt ingyen cserélik és ez további kiadásoktól kímélheti meg a tulajdonost. Ha viszont nem tervezünk sokáig az autóval, akkor érdemes lehet olcsóbb megoldást választani.

A klíma egy igen kényelmes funkciója az autóknak, szerintem nem kell lemondani róla, akkor sem, ha öreg az autó. Praktikus viszont olyat keresni, amelyikben ez az extra hibátlanul működik már a vásárláskor is.